میوه را با پوست بخوریم یا نه؟
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خراسان / هیچ تردیدی در فواید بیشمار مصرف بیشتر میوه و سبزیجات برای سلامتی وجود ندارد. این مواد غذایی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید هستند. اما سوالی که اغلب مطرح میشود این است: آیا بهتر است میوهها و سبزیجات را با پوست مصرف کنیم یا بدون پوست؟
فیبر بالای پنهان در پوست میوه
پوست سبزیجات و میوهها همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر و آنتیاکسیدان است. به عنوان مثال، حدود 31درصد از کل فیبر موجود در یک سبزی میتواند در پوست آن یافت شود. جالبتر این که، سطح آنتیاکسیدانها در پوست برخی میوهها میتواند تا 328 برابر بیشتر از گوشت (پالپ) آنها باشد. بنابراین، مصرف میوه و سبزیجات با پوست میتواند به طور قابل توجهی دریافت مواد مغذی شما را افزایش دهد.
چه زمانی پوست میوه و سبزیجات را جدا کنیم؟
بازار ![]()
با وجود تمام فواید، پوست برخی میوهها و سبزیجات غیرقابل خوردن یا سختهضم است. برای مثال، پوست آناناس، خربزه و کدو تنبل. پوست مرکبات هم اغلب تلخ و سفت است و مصرف خام آن مطلوب نیست، مگر اینکه به صورت رنده یا پخته شده در غذاها استفاده شود. همچنین، اگر طعم تلخ یا بافت خاص پوست برخی میوهها و سبزیجات باعث کاهش تمایل شما به مصرف کلی آنها میشود، پوست کندن میتواند گزینه بهتری باشد.
پوست میوه، آفتکش ندارد؟
آفتکشها هم در محصولات ارگانیک و هم در محصولات کشتشده به روش معمول، برای محافظت از محصول و افزایش بازدهی استفاده میشوند. اگرچه بخشی از آفتکشها به گوشت میوه نفوذ میکند، اما غلظت بیشتری از آنها روی پوست باقی میماند. بنابراین شستوشوی دقیق با آب میتواند بخشی از آن را حذف کند، اما پوست کندن موثرترین راه برای حذف آفتکشهایی است که به پوست نفوذ کردهاند. میتوانید از پوستکنهای نازک استفاده کنید و برای سبزیجاتی مانند کدو سبز، بادمجان یا خیار، پس از شستوشوی کامل، بخشی از پوست را نگه دارید.سبزیجات با پوست ضخیمتر مانند سیبزمینی، هویج و شلغم را هم میتوان با یک برس میوه خوب شستوشو داد تا آفتکشها به حداقل برسند.
-
سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۳:۱۳
-
۹ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959739/