پیام فارس

آخرين مطالب

تخریبچی مذاکرات ایران و آمریکا؟! سیاسی

تخریبچی مذاکرات ایران و آمریکا؟!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«همه چیز به پیشنهادات طرفین، نقش اسرائیل، نقش آژانس و موارد متعدد دیگر مرتبط است و عوامل زیادی در مذاکرات نقش دارند و نمی توان بدون در نظر گرفتن این عوامل گفت نتیجه چه می شود. من همچنان معتقدم احتمال توافق از عدم توافق بیشتر است اما این به معنای این که حتما توافق می شود، نیست.»
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه گفته است ایران آماده ادامه گفتگوها با اروپاست اما در مورد زمان و مکان دور جدید گفت‌وگوهای ایران و تروئیکای اروپا اطلاعات دقیقی ارائه نکرده است. این اظهارات بقایی در شرایطی اعلام شده که مذاکرات ایران و امریکا برای دستیابی به یک توافق هسته ای ادامه دارد.
به گزارش فرارو، اگرچه دونالد ترامپ در جدیدترین اظهارنظر خود در خصوص مذاکرات، دور پنجم را مثبت ارزیابی و اعلام کرده مسیر مذاکرات خوب پیش می رود، اما اظهارات متناقض طرف آمریکایی طی ماههای گذشته بارها تحلیلها را در مسیرهای متفاوتی سوق داده است. از طرفی نقش اروپا در مذاکرات ایران و آمریکا به عنوان یک عنصر مهم مورد توجه قرار دارد. دکتر رحمان قهرمان پور، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی و روابط بین الملل در گفت‌و‌گو با فرارو، مسائل اروپا و ایران و حساسیت های موجود درباره مذاکرات، مسائل هسته‌ای و احتمالات پیش رو را مورد بررسی قرار داده است:
شدت تنش و بی اعتمادی بین ایران و اروپا بسیار بالا است
رحمان قهرمانپور به فرارو گفت: «اروپا در وضعیت سختی گیر کرده است. اول به این دلیل که ترامپ برخلاف رویه جاری در سیاست ایالات متحده، به نوعی اروپا را دست کم می گیرد. بازی می دهد و می خواهد تعرفه اعمال کند. از طرفی نیز فشار وارد می کند که ناتو باید تعهدات خود را کاهش دهد و حمایت از اوکراین را نیز کم کرده است. این ها، سیاست «روابط فرا آتلانتیکی» بین آمریکا و اروپا را دچار نوعی خدشه و اخلال کرده است. تا جایی که فریدریش مرتس، صدر اعظم آلمان، که در آلمان به عنوان سیاستمدار طرفدار روابط نزدیک آلمان و آمریکا شناخته می شود نیز از آمریکا انتقاد می کند. اظهاراتی که جی دی ونس در کنفرانس امنیتی مونیخ داشت، در اروپا بازتابی به شدت منفی داشت و به عنوان نوعی بی احترامی به اروپا ارزیابی شد. بنابراین، اروپا در چنین شرایطی احساس می کند، که بازی داده نمی شود. بخشی از مسئله اروپا با ما این است که می خواهد ناراحتی خود از آمریکا را با ما جبران کند و به ایران فشار وارد کند. اما موضوع دوم این است که فارغ از روابط آمریکا و اروپا و روابط فراآتلانتیکی، که تبدیل به معضلی برای اتحادیه اروپا شده است. مسئله جنگ اوکراین و نزدیکی ایران و روسیه نیز، از پیش از به قدرت رسیدن ترامپ مطرح بوده و اروپا بیشتر دلخوری و ناراحتی خود از ایران را به همین موضوع متمرکز کرده است.»
وی افزود: «اروپایی ها مدام نسبت به این که ایران به روسیه از نظر نظامی کمک می کند، ابراز نگرانی می کنند. تا حدی که برخی سیاستمداران اروپایی می گویند کشورهایی که از روسیه حمایت نظامی می کنند، در واقع به نوعی در مقابل اروپا قرار دارند به همین دلیل تاکید دارم اروپا در وضعیت سختی قرار دارد و اظهارات تندی که علیه ایران مطرح می شود، از این منظر قابل ارزیابی است. ایران و اروپا بعد از جنگ اوکراین وارد دوران جدیدی شده اند که بی سابقه است. شدت تنش ها بسیار بالا رفته و بی اعتمادی متقابل نیز به حدی پیش رفته که برخی تحلیلگران معتقدند روابط فعلی ما با اروپا بدتر از دوران میکونوس است. بنابراین، شنیدن این موضوع که مذاکرات ایران و اروپا در استانبول، خوب برگزار نشده است، موضوعی غیرمنتظره نیست.همانطور که اروپا در شورای حکام، فشار وارد کرد که شورای حکام از مدیرکل آژانس بخواهد، گزارشی علیه ایران منتشر کند و اکنون نیز فشارهایی برای بازگشت مکانیزم ماشه وارد می کند. در این چارچوب، تهدید اروپا را جدی میبینم.»
اروپایی ها می توانند در مذاکرات نقشی مخرب داشته باشند
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی گفت: «در موضوع اوکراین نیز، اروپایی ها در نهایت سعی کردند مواضع ترامپ را تعدیل کنند و تا امروز نیز، مسائل اوکراین به سرانجام نرسیده است. بنابراین این احتمال نیز دور از ذهن نیست که اروپایی ها مایل باشند مثل موضوع اوکراین، در مذاکرات ایران و آمریکا نیز اختلال ایجاد کنند. حتی اگر نتوانند مذاکرات را متوقف کنند، می توانند در مذاکرات نقشی مخرب ایفا کنند. صحبت های اخیر اقای بقایی درباره تروئیکای اروپا از دید من پیرو همین بحث بود که نقش احتمالی مخرب اروپا در مذاکرات را جدی گرفته است.»
وی در ادامه گفت: «حقیقت این است که اروپایی ها و آمریکایی ها اکنون چندان در مدار یکسان نیستند. آن ها در موضوعات مختلف، اختلافاتی جدی دارند که یکی از این مسائل، مسئله اوکراین است. مسئله دیگر، موضوع دفاع موشکی اروپا دربرابر روسیه است. در موضوع غزه نیز، اختلافات بسیار آشکار شده است. بنابراین می توان تاکید کرد اختلافات بین اروپا و آمریکا متعدد و یکی از حوزه های اختلاف، ایران است. در حوزه ایران به هیچ عنوان نمی توان گفت سیاست های آمریکا و اروپا یکسان است. آژانس هم به عنوان داور فنی موضوع هسته ای ایران و هم به عنوان تسهیل گر عبور از اختلافات فنی می تواند نقشی مثبت داشته باشد. به اعتقاد من سفر پیش روی مقام اژانس به ایران هم در راستای پیشنهاداتی است که در مذاکرات بین ایران و امریکا مطرح شده؛ از جمله کنسرسیوم غنی سازی و هم در خصوص موضوعات مهم باقی مانده بین ایران و آژانس. حل هر دو این موضوعات کمک می کند طرفین به توافق برسند. آن چه می توان در نهایت گفت این است که هم ایران و هم آمریکا در تلاشند میز مذاکرات را ترک نکنند و در مذاکرات حاضر باشند، چرا که به دلایل مختلفی به ادامه مذاکرات احتیاج دارند اما پاسخی برای این پرسش نداریم که نتیجه مذاکرات چه می شود. همه چیز به پیشنهادات طرفین، نقش اسرائیل، نقش آژانس و موارد متعدد دیگر مرتبط است و عوامل زیادی در مذاکرات نقش دارند و نمی توان بدون در نظر گرفتن این عوامل گفت نتیجه چه می شود. من همچنان معتقدم احتمال توافق از عدم توافق بیشتر است اما این به معنای این که حتما توافق می شود، نیست.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959804/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلودگی ذرات قابل تنفس باعث مرگ زودرس می‌شود

نماینده مجلس: عملکرد سازمان بورس ضد تولید است

ثبت بالاترین نرخ بیکاری در یک استان مرزی

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده پاسدار شهید حسین خان‌بیکی

دوره آموزشی روابط عمومی دیجیتال و خبرنگاری موبایل برگزار شد

سرمقاله جوان/ خدمت با تعارض منافع استاندار تاجر!

سرمقاله فرهیختگان/ آداب استانداری

سرمقاله وطن امروز/ سیلی به مکرون و افول سیاست نمایشی

سرمقاله اطلاعات/ دشمنتان شرمنده!

اکونومیست: وحشت نکنیم، هوش مصنوعی مشاغل را حذف نمی کند

سرمقاله سازندگی/ بازآفرینی جایگاه ایران

ماده اصلی در خمیردندان که باید بشناسید!

چرا ترک سیگار برای بعضی‌ها سخت‌تر است؟

قیمت طلا و سکه در سراشیبی سقوط؛ نرخ دلار کاهشی شد

زمان مناسب برای حذف صفر از پول ملی

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

انتقال دستگاه‌های زباله سوز از چین به تهران

روایت رسانه اصولگرا درباره آخرین وضعیت مذاکرات میان ایران و آمریکا

بانک مرکزی: وام سامانه حمایت کلاهبرداری است

پشت پرده صادرات با کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک بار مصرف

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از ایثارگران البرزی

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی دانش آموزان

حذف مدارس سنگی و کانکسی فارس در دستور کار قرار دارد

برگزاری مراسم عقد ازدواج 12 زوج جوان در حرم شاهچراغ (ع)

تصویر «شهید راه عدالت» روی دیوارنگاره بزرگ شیراز

شناسایی بیش از 9 هزار نفر مبتلا به ام‌اس در فارس

دستگیری قاتل بلافاصله پس از وقوع قتل در شیراز

تعرفه حمل بار "تن بر کیلومتر" افزایش پیدا خواهد کرد

قیمت سیمان کاهش یافت

دیدار صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده شهید مدافع امنیت محمد چرب‌کو

امضای تفاهم‌نامه مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و استانداری البرز / ایجاد صندوق حمایت از نوآوران جامعه ایثارگری

چرا قیمت میوه در اوج عرضه، اینقدر گران است؟

دولت از خودرو چقدر درآمد کسب می‌کند؟

سرمقاله شرق/ چارچوب ذهن: چوبی!

آخرین آمار از تعداد متقاضیان واقعی نهضت ملی مسکن

افزایش قیمت مواد شوینده واقعیت دارد؟

وداع جانسوز مردم شیراز با قاضی باقری شهید راه عدالت

تاکید بر اجرای تفاهم نامه در حوزه اشتغال جامعه ایثارگری

سرمقاله آرمان ملی/ اهمیت چهار محور توسعه

این سبزی هم ویتامین A دارد هم سبب کاهش فشار خون می‌شود

سرمقاله همشهری/ فناوری تربیت مسئول

بازار جهانی بانکداری اسلامی به 6 تریلیون دلار می‌رسد

تلگرام 1.5 میلیارد دلار اوراق قرضه می‌فروشد

برگزاری آئین تشییع پیکر «قاضی شهید احسان باقری» در شیراز

سرمقاله کیهان/ خنجر از پشت

پیام رمزی بریتانیا

آیا با خوردن کلاژن جوان‌تر می‌شویم؟

امکان پذیرش بازرسان آمریکایی

سرمقاله ایران/ تأملی بر سهولت استیضاح وزیران در ایران

سرمقاله اعتماد/ حمایت از محرومان و مستضعفان در اندیشه و عمل بنیانگذار