پیام فارس

آخرين مطالب

رئیس سازمان راهداری: گازوئیل 3 نرخی فعلا منتفی است اقتصادي

رئیس سازمان راهداری: گازوئیل 3 نرخی فعلا منتفی است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم /رئیس سازمان راهداری با بیان" مسئولان ارشد دولتی هنوز تصمیمی برای گازوئیل 3 نرخی نگرفته‌اند" از تخصیص سوخت بیشتر به ناوگان حمل بار خبر داد و گفت:تا یکماه آینده مشکل بیمه و سوخت رفع می‌شود.
رضا اکبری رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با اشاره به نارضایتی رانندگان کامیون طی روزهای اخیر، اظهار کرد:‌ در ماه‌های اخیر جلسات منظمی با اصناف و تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل برگزار و بخشی از مشکلات رانندگان شناسایی و رفع شد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم، تصمیم‌گیری درباره توزیع عادلانه بار بود که با استقبال رانندگان مواجه شد. همچنین نرخ تن-کیلومتر برخلاف روال سال‌های گذشته، دو بار در سال گذشته به‌روزرسانی شد. موضوع مالیات بر ارزش افزوده شرکت‌های حمل‌ونقل نیز با تصویب مجلس حل شد. این جلسات همچنان ادامه دارد و رسیدگی به سایر مطالبات در دستور کار است.
بازار
وی افزود: در روزهای اخیر موضوعاتی مانند کمبود سوخت، حق بیمه رانندگان و تأخیر چندماهه در پرداخت کرایه‌ها، به دغدغه‌های جدی رانندگان تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین مطالبات، پرداخت به‌موقع کرایه بود که در همین هفته تصمیم مناسبی برای آن اتخاذ شد. همچنین برای توزیع عادلانه بار در استان‌ها نیز اقدامات جدیدی برنامه‌ریزی شده است. بسیاری از این مشکلات از گذشته باقی مانده و برخی نیز در سال‌های اخیر شکل گرفته‌اند.
وی با تاکید بر این‌که رانندگان، انسان‌های بسیار مسئولیت پذیری هستند، گفت: بعید است کسی باور کند رانندگان کشور بخواهند مثلاً اعتراض گسترده‌ای راه بیندازند یا چرخ اقتصاد کشور را اذیت کنند یا به کالای اساسی آسیب بزنند.
وی اضافه کرد: اگرچه در روزهای اخیر اعتراضاتی مطرح شده، اما مدیران سازمان راهداری تأکید دارند که جامعه حمل‌ونقل کشور نقش مهمی در چرخش اقتصاد و تأمین کالاهای اساسی دارند. در همین راستا، طی سه روز گذشته سه جلسه با حضور نمایندگان اصناف برگزار شده که در آن‌ها مسائل مختلف بررسی و درباره حل آن‌ها توافق‌هایی صورت گرفته است. طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، قرار است طی یک ماه آینده این توافق‌ها عملیاتی و مشکلات گام‌به‌گام برطرف شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای درباره مسئله سوخت، یادآور شد: موضوع کمبود سوخت از چندین ماه پیش مرتباً در جلسات با تشکل‌های صنفی مطرح می‌شد و این نشان‌دهنده فراگیر بودن مشکل است. بر اساس مقررات فعلی، تخصیص سوخت به کامیون‌ها بر اساس پیمایش و جدولی است که حدود 10 تا 12 سال پیش تهیه شده است. این جدول هنوز به‌روز نشده و رانندگان خواستار بازنگری آن هستند، زیرا اکنون سن و وضعیت ناوگان تغییر کرده و مصرف سوخت واقعی متفاوت است.
اکبری به مثالی در این‌باره اشاره کرد و گفت: به‌عنوان نمونه کامیونی که آن زمان 5 ساله بوده، اکنون 20 ساله است و طبیعتاً مصرف سوختش بیشتر شده است. همچنین برخی رانندگان در مسیرهای طولانی و ترافیک‌های سنگین مجبور به صرف سوخت بیشتر می‌شوند، اما سوخت اختصاص‌یافته کفاف نمی‌دهد و مجبورند از بازار آزاد و با قیمت بالاتر تامین کنند.
وی با اشاره به طرح سه نرخی شدن گازوئیل، تاکید کرد: هنوز تاریخ اجرای این طرح مشخص نیست و مسئولان ارشد دولت نیز تصمیمی در این باره نگرفته‌اند. ما تاکید داریم که به رانندگانی که سالم و منظم کار می‌کنند، سوخت کافی و به قیمت مصوب تعلق بگیرد.
وی تصریح کرد:در جلسه‌های اخیر با انجمن‌ها و تشکل‌های صنفی توافق کردیم جدول و قواعد تخصیص سوخت را با شرکت نفت بازنگری و ضرایب آن را اصلاح کنیم تا سوخت بیشتری به رانندگان اختصاص یابد. تا زمانی که اطمینان حاصل نشود که سوخت کافی به نرخ مصوب به رانندگان سالم تعلق می‌گیرد، سه نرخی شدن اجرایی نخواهد شد.
وی همچنین درباره بیمه رانندگان اظهار کرد: بیمه موضوعی قدیمی است که سال‌هاست نیمه‌کاره مانده و به کندی پیش می‌رود. رانندگان به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ گروه اول رانندگانی که مشمول یارانه بیمه دولت هستند و گروه دوم، 200 هزار راننده جدیدی هستند که از سال 97 وارد چرخه حمل‌ونقل شده‌ و مشمول یارانه دولت نیستند.
وی افزود: رانندگان مشمول یارانه در سطوح کاری مختلف از کامیون و تریلر گرفته تا اتوبوس، ون و سواری، پیش از این (اسفند ماه) حدود 1.6 میلیون تومان حق بیمه پرداخت می‌کردند که اکنون این مبلغ به حدود 3.3 میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین رانندگانی که مشمول یارانه نیستند، قبلاً بین 2.2 تا 2.3 میلیون تومان پرداخت می‌کردند که این رقم اکنون به حدود 4.7 تا 4.8 میلیون تومان رسیده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با تاکید بر این‌که برای این مشکل باید راه‌حلی پیدا کنیم، اضافه کرد: در همین راستا جلساتی با مسئولان سازمان تامین اجتماعی برگزار کرده‌ایم. دولت نیز بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه آیین‌نامه‌ای تصویب کرده که با هدف جبران ناترازی‌های تامین اجتماعی، بخشی از حق بیمه‌ها را کاهش داده است. چند پیشنهاد برای حل موضوع بیمه داریم که هنوز قابل اجرا نیست اما در کارگروه‌های مرتبط و کمیسیون عمران مجلس مطرح کرده‌ایم. قانونی تحت عنوان توسعه حمل‌ونقل عمومی در حال بررسی است که امیدواریم بتواند این موضوع را حل و منابع لازم را تأمین کند.
در پاسخ به این سؤال که آیا زمان‌بندی مشخصی برای حل مشکل بیمه وجود دارد یا خیر، اکبری گفت: فکر می‌کنم ظرف یک ماه بتوانیم پیشنهادی عملیاتی برای دولت ارائه کنیم. در سازمان راهداری، تامین اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه در حال برنامه‌ریزی هستیم تا پیشنهاد نهایی را به دولت برسانیم و امیدواریم دولت آن را تصویب کند. در صورت نیاز، قانون‌گذاری هم انجام خواهد شد. در این فاصله درخواست می‌کنیم اجرای آیین‌نامه فعلی تامین اجتماعی که باعث افزایش زیاد هزینه بیمه شده را چند ماه به تعویق بیندازند تا فرصت داشته باشیم طرح جدید را به دولت ارائه کنیم و تصمیم بهتری گرفته شود.
وی درباره اصلاح نظام بیمه رانندگان نیز گفت: باید بیمه را به سمتی ببریم که مبتنی بر عملکرد باشد؛ یعنی رانندگانی که بیشتر کار می‌کنند و مسافت بیشتری را در ماه طی می‌کنند، حق بیمه بیشتری پرداخت کنند و در آینده از مزایای بازنشستگی بهتری بهره‌مند شوند. در حال تهیه پیشنهادی بر این اساس هستیم.
وی تاکید کرد: طی روزهای گذشته 8 موضوع مهم را با تشکل‌های صنفی جمع‌بندی کرده‌ایم که حداکثر تا یک ماه در برنامه زمانی کوتاه‌مدت با رانندگان توافق خواهیم کرد. برخی از این موضوعات در اختیار ماست و برخی نیازمند اخذ مجوز است که باید پیگیری کنیم.
به گزارش تسنیم،‌ دوشنبه گذشته نیز معاون سازمان راهداری از الزام صاحبان بار برای تسویه کرایه حمل حداکثر تا 48 ساعت خبر داد و گفت:محاسبه کرایه حمل بر اساس تن بر کیلومتر به‌روزرسانی می‌شود.
مهدی خضری در گفت‌وگو با تسنیم، درباره تصمیمات اخیر این سازمان گفت: در جلسه‌ای که با حضور رئیس سازمان راهداری انجام شد، چند مصوبه به جز سوخت و بیمه داشتیم.
وی توضیح داد:‌ یکی از موارد به‌روزرسانی کرایه حمل کامیون‌ها بر اساس تن بر کیلومتر بود. در این راستا مقرر شد تا 20 خرداد صنف رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل مدارک و مستندات مربوط به افزایش هزینه‌های جاری و اقلام مصرفی ناوگان را ارائه دهند تا با بررسی این مستندات، نسبت به به‌روزرسانی نرخ حمل (تن بر کیلومتر) اقدام شود.
وی ادامه داد: این نرخ جدید در جهت افزایش به مراجع مربوطه از جمله کمیسیون تنظیم بار،‌ارجاع دهیم و این اتفاق بیفتد.
معاون حمل‌ونقل کالای سازمان راهداری با بیان این‌که یکی از اعتراضات رانندگان عدم پرداخت کرایه از سوی صاحبان کالا بود، تصریح کرد:‌ بر اساس جمع‌بندی صورت گرفته مقرر شد صاحبان بار موظف شوند حداکثر ظرف 48 ساعت پس از صدور بارنامه، کرایه رانندگان را پرداخت کنند. در صورت عدم رعایت این مصوبه، خدمات شرکت‌ حمل‌ونقل صادرکننده بارنامه قطع خواهد شد و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به صاحبان کالایی که از پرداخت کرایه اجتناب کنند نیز خدمات ارائه نخواهد شد.
خضری با اشاره به برخی پرداخت‌های معوق، اظهار کرد: متاسفانه برخی از کرایه‌ها با تاخیرهایی حتی تا دو ماه به رانندگان پرداخت می‌شود. به‌ویژه در بارهایی که مربوط به شرکت‌های دولتی است، این تأخیرها بیشتر مشاهده می‌شود. خوشبختانه طی چند روز اخیر با پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی دستگاه‌های نظارتی واریز کلی 230 میلیارد تومانی انجام شد.
وی با بیان این‌که سئوال اصلی رانندگان این است که اگر امکان چنین پرداختی وجود دارد، چرا این مبالغ در موعد مقرر پرداخت نمی‌شود، اضافه کرد: رانندگان می‌گویند شرایط ما به صورتی است که بار را حمل کرده‌ایم، هزینه‌ها و عوارض پرداخت کرده‌ام اما کرایه را باید دو ماه بعد دریافت کنیم.
وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای رسیدگی به تخلفات شرکت‌ها در فرآیند صدور بارنامه خبر داد و گفت: این کمیته با حضور نمایندگان رانندگان، شرکت‌های حمل‌ونقل و کارشناسان سازمان راهداری تشکیل خواهد شد و مسئول بررسی تخلفاتی از جمله دریافت کمیسیون‌های اضافه و غیرقانونی خواهد بود.
خضری همچنین به مشکلات مربوط به سهمیه سوخت ناوگان باری اشاره و بیان کرد: در حال حاضر رانندگان نسبت به مقدار پایین سوخت پایه معترض هستند. سوخت پایه برای زمان‌هایی است که ناوگان در حال پیمایش نیست، مانند ایستادن در صف تخلیه یا بارگیری. پایین بودن این سهمیه، رانندگان را دچار بحران کرده است. به عنوان مثال، زمانی که راننده در صف بارگیری یا تخلیه منتظر می‌ماند، پیمایشی ثبت نمی‌شود؛ همچنین ترددهایی که قبل یا بعد از صدور بارنامه انجام می‌شود نیز در سیستم پیمایش ثبت نمی‌شود. در چنین مواردی، تنها سهمیه پایه باید پاسخگوی نیاز سوختی راننده باشد.
وی افزود: در کنار سوخت پیمایشی که بر اساس صدور بارنامه تخصیص می‌یابد، سوخت پایه نیز باید به‌صورت دقیق‌تری بر اساس تناژ محاسبه شود. مقرر شده این موضوع با همکاری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و با نظر کارشناسی دقیق مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین تصمیم قبلی مبنی بر کسر ماهانه 5 درصد از سهمیه سوخت پایه متوقف شده و سهمیه به عدد قبلی بازگشته است.
خضری با یادآوری این‌که قرار شد کارشناسی شود اگر سهمیه پایه یا پیمایش تغییراتی نیاز دارد، اعمال شود، گفت: ابتدا این موضوع اصلاح و سپس سه‌نرخی شدن نرخ گازوئیل اجرا شود.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اجرای نظام سه‌نرخی گازوئیل را پیگیر می‌کرد که پیش‌تر مطرح شده بود، فعلاً متوقف شده تا ابتدا بحث تخصیص عادلانه و کافی سهمیه سوخت و سهیمه پایه ناوگان توسط تشکل‌ها و سازمان راهداری مورد بررسی قرار گیرد. در صورت حصول اطمینان از تأمین کافی سوخت ناوگان، اگر خواستند نظام سه‌نرخی را اجرا کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلودگی ذرات قابل تنفس باعث مرگ زودرس می‌شود

نماینده مجلس: عملکرد سازمان بورس ضد تولید است

ثبت بالاترین نرخ بیکاری در یک استان مرزی

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده پاسدار شهید حسین خان‌بیکی

دوره آموزشی روابط عمومی دیجیتال و خبرنگاری موبایل برگزار شد

سرمقاله جوان/ خدمت با تعارض منافع استاندار تاجر!

سرمقاله فرهیختگان/ آداب استانداری

سرمقاله وطن امروز/ سیلی به مکرون و افول سیاست نمایشی

سرمقاله اطلاعات/ دشمنتان شرمنده!

اکونومیست: وحشت نکنیم، هوش مصنوعی مشاغل را حذف نمی کند

سرمقاله سازندگی/ بازآفرینی جایگاه ایران

ماده اصلی در خمیردندان که باید بشناسید!

چرا ترک سیگار برای بعضی‌ها سخت‌تر است؟

قیمت طلا و سکه در سراشیبی سقوط؛ نرخ دلار کاهشی شد

زمان مناسب برای حذف صفر از پول ملی

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

انتقال دستگاه‌های زباله سوز از چین به تهران

روایت رسانه اصولگرا درباره آخرین وضعیت مذاکرات میان ایران و آمریکا

بانک مرکزی: وام سامانه حمایت کلاهبرداری است

پشت پرده صادرات با کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای و یک بار مصرف

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جمعی از ایثارگران البرزی

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانی دانش آموزان

حذف مدارس سنگی و کانکسی فارس در دستور کار قرار دارد

برگزاری مراسم عقد ازدواج 12 زوج جوان در حرم شاهچراغ (ع)

تصویر «شهید راه عدالت» روی دیوارنگاره بزرگ شیراز

شناسایی بیش از 9 هزار نفر مبتلا به ام‌اس در فارس

دستگیری قاتل بلافاصله پس از وقوع قتل در شیراز

تعرفه حمل بار "تن بر کیلومتر" افزایش پیدا خواهد کرد

قیمت سیمان کاهش یافت

دیدار صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده شهید مدافع امنیت محمد چرب‌کو

امضای تفاهم‌نامه مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران و استانداری البرز / ایجاد صندوق حمایت از نوآوران جامعه ایثارگری

چرا قیمت میوه در اوج عرضه، اینقدر گران است؟

دولت از خودرو چقدر درآمد کسب می‌کند؟

سرمقاله شرق/ چارچوب ذهن: چوبی!

آخرین آمار از تعداد متقاضیان واقعی نهضت ملی مسکن

افزایش قیمت مواد شوینده واقعیت دارد؟

وداع جانسوز مردم شیراز با قاضی باقری شهید راه عدالت

تاکید بر اجرای تفاهم نامه در حوزه اشتغال جامعه ایثارگری

سرمقاله آرمان ملی/ اهمیت چهار محور توسعه

این سبزی هم ویتامین A دارد هم سبب کاهش فشار خون می‌شود

سرمقاله همشهری/ فناوری تربیت مسئول

بازار جهانی بانکداری اسلامی به 6 تریلیون دلار می‌رسد

تلگرام 1.5 میلیارد دلار اوراق قرضه می‌فروشد

برگزاری آئین تشییع پیکر «قاضی شهید احسان باقری» در شیراز

سرمقاله کیهان/ خنجر از پشت

پیام رمزی بریتانیا

آیا با خوردن کلاژن جوان‌تر می‌شویم؟

امکان پذیرش بازرسان آمریکایی

سرمقاله ایران/ تأملی بر سهولت استیضاح وزیران در ایران

سرمقاله اعتماد/ حمایت از محرومان و مستضعفان در اندیشه و عمل بنیانگذار