بازار سیمان به آرامش رسید
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایرنا /دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با بیان اینکه اعمال محدودیت 90 درصدی شوک بزرگی را به بازار سیمان وارد کرد و بازار را به سمت تنش قیمتی برد، گفت: وزارت صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت 90 درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی وارد عمل شد.
علیاکبر الوندیان با اشاره به وضعیت ناترازی انرژی اظهار داشت: با پیگیری مستمر وزیر صمت، محدودیت های اعمال شده برطرف شد؛ درنهایت التهاب بازار سیمان کاهش یافت و این کالا با قیمت حدود 150 هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله می شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با تشریح وضعیت اثر ناترازی برق بر صنعت سیمان، اعمال محدودیت 90 درصدی را برابر با توقف تولید کلینکر و سیمان دانست و گفت: در سال 1404 محدودیتها دو ماه زودتر آغاز شد؛ در نیمه دوم فروردین محدودیت برق و در اوایل اردیبهشت محدودیت گاز شرکتهای سیمانی شروع شد تا جایی که در تاریخ 24 اردیبهشت وزارت نیرو در پیامکی به واحدهای سیمانی محدودیت 90 درصدی مصرف برق را به آنها ابلاغ کرد.
بازار ![]()
وی افزود: این محدودیت در حالی اعمال شد که اردیبهشت پرمصرفترین ماه مصرف سیمان در کشور است و در سراسر کشور به دلیل مناسب بودن آب و هوا، پروژه های ساخت و سازی زیادی فعال هستند.
وی ادامه داد: در اردیبهشت 1403 بیش از 7 میلیون تن سیمان تولید شد و به فروش رفت در حالی که متوسط مصرف ماهیانه کشور حدود 5.5 میلیون تن است، با این تفاسیر توقف تولید سیمان در این ماه شوک بزرگی را به بازار وارد کرد و بازار را به تنش قیمتی مبتلا کرد.
جلوی التهاب بازار سیمان گرفته شد
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: تصمیم گیری برای این محدودیت فلجکننده بدون هماهنگی و اطلاع قبلی وزارت صمت و انجمن صنفی اتفاق افتاد که واکنش وزیر صمت را نیز برانگیخت.
الوندیان خاطرنشان کرد: گشایش کنونی درخصوص افزایش دیماند برق صنایع سیمان، با پیگیری جدی وزارت صمت صورت گرفت.
وی یادآوری کرد: این وزارتخانه با وزارت نیرو برای تامین برق صنایع تفاهمنامهای امضا کردند؛ بنابراین باید در راستای مفاد این تفاهمنامه به صورت مستمر عمل شود.
وی اظهار کرد: اکنون این پرسش مطرح است که در شرایطی که متولی صنعت، وزارت صمت است چرا وزارتخانه دیگری برای صنایع تصمیم میگیرد؟
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: خوشبختانه وزارت صمت به ویژه وزیر صمت بلافاصله پس از ابلاغ محدودیت 90 درصدی برق صنایع فولادی و سیمانی با پیگیری مستمر تلاش کرد محدودیت اعمال شده را برطرف کند و پس از تامین برق با همکاری وزارت نیرو و بورس کالا و سایر نهادهای نظارتی التهاب بازار از بین رفت و بازار آرام گرفت و روز یکشنبه با عرضه بالای واحدهای تولید سیمان در تهران این کالا با قیمت حدود 150 هزار تومان در هر کیسه در بورس کالا معامله شد.
حساسیت تأمین برق صنایع فولاد و سیمان
الوندیان یادآور شد: تولیدکنندگان فولاد و سیمان اکنون نیاز به یک برنامه تعریف شده در تامین برق دارند، نه اینکه اوضاع به گونهای باشد که هر زمان وزارت نیرو با کمبود مواجه باشد اقدام به اعمال بیشترین محدودیتها برای صنعت سیمان کند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اشاره به محدودیت 50 درصدی برق صنایع سیمان از نگرانی این صنایع به تشدید دوباره محدودیتها و افزایش آن به 90 درصد بنا بر تصمیم وزارت نیرو خبر داد.
وی درباره آخرین وضعیت محدودیتهای اعمالشده بر برق مجتمعهای سیمانی در سال اخیر نیز توضیح داد: صنعت سیمان نیز همراه با صنعت فولاد درگیر محدودیتهای ناشی از کمبود برق شده است. در سال گذشته محدودیتها در صنعت سیمان از نیمه دوم خرداد آغاز شد و اوج محدودیت در مرداد اتفاق افتاد که در پی آن 70درصد کورههای سیمان کشور متوقف شدند؛ این محدودیتها تا نیمه دوم شهریور سال گذشته ادامه پیدا کرد؛ در نیمه دوم مهر نیز محدودیت گاز آغاز شد و تا 25 اسفند محدودیت گاز و برق ادامه یافت.
وی افزود: طبق آنچه شرح داده شد، صنایع سیمان در سال 1403 دورهای طولانی از محدودیت را متحمل شدند و این امر سبب شد تولید این صنعت در این سال نسبت به سال 1402، چهار میلیون تن کاهش پیدا کند.
-
چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۴:۰۹
-
۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/959840/