پیام فارس

آخرين مطالب

آیا نفس‌های CNG در کشور به شماره افتاده است؟ گفتگو

آیا نفس‌های CNG در کشور به شماره افتاده است؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فارس / به گفته عضو هیئت مدیره انجمن سی‌ان‌جی ایران، مصرف گاز فشرده طبیعی خودرو در کشور به جای روند افزایشی، متاسفانه با کاهش 35 درصدی همراه شده است.
در حالی که به جهت رعایت مسائل زیست محیطی و همچنین کاهش اتکا به سوخت فسیلی و کاهش نیاز به واردات بنزین، صنعت گاز فشرده طبیعی، سی ان جی در دهه 1380 در کشور با سرمایه فراوانی راه‌اندازی و قرار شد، مصرف سوخت خودروها به جای بنزین به گاز فشرده طبیعی تبدیل شود، اما متاسفانه به دلیل کاهش تولید خودروهای دوگانه سوز و از رده خارج شدن خودروهای قدیمی و همچنین کاهش فاصله قیمتی بین بنزین و گاز سی‌ان‌جی، مصرف گاز فشرده در کشور کاهش پیدا کرد. در این زمینه با احسان جان محمدی دبیر و عضو هیئت مدیره انجمن صنعت سی ان جی کشور گفتگو کردیم که وی گفت: طی دهه‌های گذشته حول و حوش 5 میلیارد دلار از سوی دولت در صنعت گاز فشرده طبیعی (سی ان جی) برای احداث جایگاه و گاز سوز کردن خودروها و نصب تجهیزات، سرمایه گذاری شده است. وی بین داشت: در نگاه اول قرار این بود که سهم گاز سی‌ان‌جی از سبد سوخت کشور قابل توجه شود و در برنامه هفتم توسعه کشور هم آمده است که حداقل 30 درصد از سبد سوخت کشور از گاز فشرده طبیعی یا همان سی ان جی باشد، اما متاسفانه در حال حاضر به دلیل سیاست‌های عدم حمایت دولت از صنعت سی‌ان‌جی و همچنین حذف فاصله قیمتی بنزین و سی ان جی این سهم به 14 درصد کاهش پیدا کرده است.
جان محمدی این را هم گفت: صنعت سی‌ان‌جی بهترین راه برای رفع ناترازی بنزین و کمک به دولت برای صادرات بنزین به شمار می‌رود. به گفته جان محمدی، در حال حاضر 2500 جایگاه سی‌ان‌جی در سطح کشور داریم که می‌توانند روزانه بین 40 تا 45 میلیون متر مکعب گاز فشرده طبیعی تحویل بدهند که این رقم معادل مصرف 40 تا 45 میلیون لیتر بنزین در روز است، اما متاسفانه به خاطر عدم حمایت از صنعت سی ان جی، میزان مصرف گاز سی ان جی با کاهش 35 درصدی از 24.5 میلیون متر مکعب به 16 میلیون متر مکعب رسیده است. دبیر انجمن صنعت سی‌ان‌جی کشور همچنین گفت: اگر سیاست‌های حمایتی دولت به درستی اجرا شود، می‌توانیم به رقم 25 تا 30 میلیون متر مکعب در فاز اول برسیم که تقریبا ناترازی بنزین که الان کشور دچار آن شده است، را می‌توانیم با سی ان جی رفع کنیم.عضو هیئت مدیره انجمن سی‌ان‌جی کشور در مورد مهمترین خواسته این صنعت از دولت، گفت: همان طور که دولت در دهه 1380 نگاه ویژه به صنعت گاز فشرده طبیعی داشت و از خودروساز، دولت، وزارت نفت و سازمان برنامه بودجه همه نگاه ویژه‌ای به این صنعت داشتند، الان هم باید صنعت سی ان جی در کانون توجه و اولویت قرار گیرد، در حالی که الان سی ان جی در اولویت دولت نیست.
وی گفت: اگر دولت نگاه ویژه‌ای بر این موضوع داشته باشد و با الزام خودروسازان به تولید خودروهای دوگانه و نیز تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه سوز که حداقل 30 درصد تولید سالانه خودروسازان دوگانه سوز باشد و همچنین با پرداخت حق‌العمل عادلانه و کارشناسی به جایگاه‌های سی‌ان‌جی و در مدار گرفتن همه ظرفیت سی ان جی نصب شده، می‌تواند زمینه لازم برای رشد صنعت سی‌ان‌جی و افزایش سهم این صنعت در سبد سوخت کشور را فراهم کرده و به رقم 40 تا 45 میلیون متر مکعب در روز برسد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/960592/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زنان مبتلا به بیماری خودایمنی در معرض خطر بیشتر مرگ‌های قلبی

ناترازی برق در میانه خرداد به 12000 مگاوات رسید

خط دفاعی پوست در برابر آفتاب

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: سازمان توسعه تجارت 14 تا 15 سال است که منفجر شده است

مسعود نیلی: مدیریت در کشور ما دیمی است

پیام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

روایت «فارن پالیسی» از سریع‌ترین راه برای نابودی فرصت توافق با ایران

خطر مصرف بیش از حد زردچوبه را جدی بگیرید

طلای جهانی افزایشی شد

جهاد کشاورزی: کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

قیمت دام زنده در آستانه عید قربان 1404 واقعا چقدر است؟

مناسبت روز/ چهارشنبه 14 خرداد ماه

بینش الهی امام خمینی(ره)؛ نگاهی که جهان را دگرگون ساخت

بازخوانی مفهوم عدالت اجتماعی از دیدگاه امام خمینی (ره)

قاتل خاموش در انرژی‌زاها

توقف 5 ساعته تمامی پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام خمینی

توجه ویژه به جایگاه معلمان یک ضرورت انکارناپذیر است

پیام استاندار فارس به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره)

چگونه اوکراینی‌ها حمله پهپادی هولناک به روسیه را رقم زدند؟

امام راحل(ره) احیاگر هویت اسلامی ملت بود

گره توافق ایران و آمریکا کجاست؟

ایران و مصر در تبعیدگاه سایه‌ها

روایتی وحشتناک و بهت‌آور از «6 سال اسارت زن اهوازی در خانه وحشت»

پشت پرده باج نیوزهای ورزشی

بورس زیر سایه بی‌ثباتی

چالش‌های وزیر جوان

طلایی که در کُره سنگ شد

شرایط بغرنج منطقه رویکرد مصر را تغییر داده است

اعتماد گزارش داد: کینه ناتمام 88

«کشتار گرسنگان»؛ جنایت تازه آمریکایی-اسرائیلی در غزه

روایت «ونس» از استراتژی دولت ترامپ در استفاده از نیروی نظامی

دیپلمات پیشین: به مرز بین جنگ و صلح نزدیک شده‌ایم

جنگ با پیری زودرس با این میوه معجزه آسا و محبوب ایرانی ها/ خواص درمانی لیمو ترش در سم زدایی از بدن، کاهش وزن و سلامت قلب

استفاده از آمپول‌های تزریقی برای لاغری؛ آری یا خیر؟

معرفی پرندگانی که طبع گرم دارند

عادت‌هایی که سبب زرد شدن دندان‌ها می‌شود

بهترین وضعیت خواب برای افزایش طول عمر کدام است؟

غذاهای فراوری‌شده، اجسام خارجی در بدن!

مصرف چای یا شیرچای بعد از غذا؛ مفید است یا مضر؟

برای گرم کردن طبع سرد بدنتان از گرمی زیاد استفاده نکنید

روشی برای گرفتن طبع سرد ماهی

سقوط آزاد 41درصدی ورودی آب به سدهای کشور

وزیر نیرو: 7 هزار مگاوات ناترازی برق را رفع کردیم

ذخیره فقط یک میلیون مترمکعبی سه سد بزرگ کشور

فروش مکمل سوخت در پمپ بنزین‌ها ممنوع شد

ماجرای مشکوک یک آبروریزی برقی

ماجرای تجمع لنج‌داران بوشهری چه بود؟

یک سوال از سخنگوی دولت: چرا پرداخت کالابرگ به تاخیر افتاده؟

نماینده مجلس: کشاورزی در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد

رویافروشی با خودرو قسطی