پیام فارس

آخرين مطالب

مصرف چای یا شیرچای بعد از غذا؛ مفید است یا مضر؟ علمي

مصرف چای یا شیرچای بعد از غذا؛ مفید است یا مضر؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / مصرف چای بعد از غذا نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی‌کند، بلکه اسید موجود در چای، پروتئین غذا را سفت و هضم آن را دشوار می‌کند.
به گزارش خبرآنلاین، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر مفید بودن مصرف چای بعد از غذا به منظور هضم بهتر، عنوان کرد که این باور فاقد شواهد علمی بوده و مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی‌کند، بلکه اسید موجود در چای، پروتئین غذا را سفت و هضم آن را دشوار می‌کند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا نوشیدن چای یا شیرچای بلافاصله بعد از غذا، به هضم بهتر کمک می‌کند؟، مطرح کرد: مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا برای اکثر مردم یک عادت محسوب می شود و ممکن است عادتی باشد که در طول زمان به دست آمده باشد.
اکثر متخصصین توصیه می کنند که از مصرف چای همراه یا بعد از غذا اجتناب شود. چای به خودی خود، دارای مزایای تغذیه‌ای بسیار از جمله بهبود وضعیت التهاب بدن و تقویت سیستم ایمنی است، با این وجود، در مورد مصرف انواع چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا، باید گفت که برگ‌های چای اسیدی هستند و می‌توانند بر روند هضم تأثیرگذار باشند؛ به طوری که اگر وعده غذایی مصرف شده حاوی پروتئین باشد، مصرف چای نه تنها به فرآیند هضم کمک نمی‌کند، بلکه اسید موجود در چای محتوای پروتئین را سفت و هضم آن را دشوار می‌کند.
بازار
به علاوه، بعضی از ترکیبات موجود در چای می‌توانند مانع جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی شوند. یکی از این نمونه‌ها تانن‌هایی است که در چای وجود دارد و مسئول ایجاد رنگ قهوه‌ای تیره در آن است. غلظت بالای این ترکیب می‌تواند در جذب پروتئین و مواد معدنی از قبیل آهن، روی و کلسیم اختلال ایجاد کند و افرادی که دچار کمبود این مواد معدنی هستند، باید از نوشیدن چای همراه یا بلافاصله بعد از وعده‌های غذایی خودداری کنند.
تانن موجود در چای سیاه مسئول طعم تلخ آن نیز است و می‌تواند منجر به حالت تهوع یا ناراحتی گوارشی شود. اگزالات موجود در چای نیز باعث اختلال در روند جذب آهن و کلسیم می‌شود. از طرف دیگر، محتوای کافئین موجود در چای ممکن است از جذب مواد مغذی در سیستم گوارشی جلوگیری کند. به علاوه، در صورت داشتن مشکلات گوارشی از جمله زخم های گوارشی، کافئین می‌تواند باعث تشدید مشکلات گوارشی شود.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، همچنین، کافئین تولید اسید در معده را افزایش می‌دهد و در صورت ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر می‌تواند علائم را تشدید کند. به علاوه، مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد از غذا می‌تواند شیره‌های گوارشی را رقیق کرده که منجر به سوء هاضمه می‌شود.
در کنار این موارد، بعضی از افراد گزارش کرده‌اند که نوشیدن چای بعد از غذا گازها و نفخ معده را برطرف می‌کند. بنابراین، با در نظر گرفتن تمامی نکات فوق توصیه می‌شود چای یک ساعت قبل یا یک ساعت بعد از غذا مصرف شود تا بتوان با کاهش مضرات مصرف چای هنگام غذا، از فواید آن استفاده کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/961667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا کاخ سفید می تواند نتانیاهو را کنترل کند؟

منبع غنی ویتامین c که نمی دانستید

نوشیدنی پرطرفدار که خواب را از شما می‌گیرد

آینده اقتصاد و کسب و کار در سایه هوش مصنوعی

روایت تجارت نیوز از سیاست ضدتورمی و کوچک‌تر شدن سفره مردم!

طرح جدید ترامپ برای راه‌اندازی ETF بیت کوین؛ حمایت از رمز ارزها در بازار سرمایه

مصرف زیاد این ویتامین شما را مسموم ‌می‌کند

همیشه خوش‌بو، بدون صرف پول زیاد! / عطر روزانه با رایحه ملایم و ماندگار

تولید جهانی خودرو مختل خواهد شد؟

بیشترین بازدهی صندوق های سرمایه گذاری بورس در هفته دوم خرداد 1404

نشست شورای هماهنگی مشاورین وزرا در امور ایثارگران و شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان اصفهان برگزار شد

آتش دوباره در پارک ملی بمو شیراز افتاد

١١ مصدوم بر اثر حادثه رانندگی در صدرا

جامعه کوتاه‌مدت؛ انقلاب ایران ریشه‌های اقتصادی داشت؟

خوراکی‌هایی که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند

دغدغه دولت درباره پرداخت حقوق کارمندان دولت و یک پیشنهاد

قیمت خودرو امروز 15 خرداد 1404

قیمت نان فانتزی 50 درصد افزایش یافت

پیشنهاد شکست مذاکرات از سوی آمریکا

از درمان زخم تا سلامت پوست با آب دریا

تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرات 1403 تا پایان مهر

شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد

دستگیری مامور قلابی با همکاری مردم در شیراز

پیر شدن مغز را با مصرف این ویتامین‌ها کنترل کنید

خواص بی‌نظیر عرق آب دریا

بازار مسکن در برزخ انتظار؛ احتمال افزایش کاذب قیمت مسکن وجود دارد

ارجاع آیین‌نامه یکپارچه شدن مالیات و بیمه به کمیسیون اقتصاد

لزوم تسریع در تعیین تکلیف اموال راکد

گردهمایی مشاورین وزرا و معاونین رئیس جمهور در امورایثارگران در گلستان شهدا اصفهان برگزار شد

ماجرای جدایی ماسک از ترامپ

وزیر صمت: مدیریت انرژی به استان‌ها سپرده می شود

کردزنگنه: هیچ قانونی در کشور 50 درصدش هم اجرا نمی‌شود!

گیاهی که خواص ضد سرطان دارد

اتلاف بیش از 11 درصد برق تولیدی کشور پیش از مصرف

جزئیات جدید از ماجرای توقف معاملات سهام دو خودروساز

پیام تسلیت در پی درگذشت فرزند گرانقدر مدیر هسته مرکزی گزینش

نگاه نو به آینده سبز؛ حفظ محیط زیست فارس نیازمند مشارکت و فرهنگ‌سازی

تازیانه سرما بر جان مزارع کشاورزی دشت نمدان اقلید

پیگیری و رفع موانع ساخت مسکن مددجویان فارس با حمایت سازمان بازرسی

پیشنهاد چند دانشمند هسته‌ای آمریکایی برای حل مساله تهران و واشنگتن

خطرات مصرف بی‌رویه مکمل را جدی بگیرید

سرمایه‌گذاری 5 میلیارد دلاری روسیه در ایران قطعی شد

روند کند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن با تسهیلات کنونی

بازار سرمایه در ترازوی اصلاحات ساختاری؟

خرید و فروش یا اجاره مسکن با دلار ممنوع است

سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و گاز جذاب‌تر شد

رشد منفی مصرف خصوصی خانوارهای کشور در سال 1403

عرق زنیان؛ دومین قاتل کبد؟!

قاچاق سوخت سالانه تا 8 میلیارد دلار منابع کشور را هدر می دهد

پرتقاضاترین مشاغل 5 سال آینده مشخص شدند