غذاهای فراوریشده، اجسام خارجی در بدن!
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خراسان / پژوهشگران میگویند بدن ما غذاهای ناسالم (جانک فود) را بهعنوان اجسام خارجی میشناسد، نه بهعنوان غذا!
به طور خاص، این نوع غذاها در بدن پاسخی شبیه واکنش بدن در برابر عوامل بیماریزا ایجاد میکنند. نکته مهم این است که این غذاها، محصولات غذایی کامل نیستند، بلکه ترکیبات شیمیایی یا موادی استخراجشده از غذاها هستند و به همین دلیل بدن آن ها را بهصورت عوامل بیگانه تشخیص میدهد. پژوهشگران هشدار دادهاند که غذاهای فرافراوریشده معمولاً جایگزین گزینههای سالمتر مثل میوه و سبزیجات در رژیم غذایی این افراد میشوند. این محصولات فراوریشده، یا بهطور دقیقتر «فرافراوریشده»، روزبهروز نگرانکنندهتر میشوند. مطالعهای جدید که در 7 می 2025 در مجله Nutrition & Metabolism منتشر شد، به این موضوع پرداخته است. طبق نتایج پژوهشگران دانشگاه مکمستر کانادا، مصرف این نوع غذاها با تولید پروتئینی به نام «پروتئین واکنشی( C»(CRP در ارتباط است. این پروتئین در کبد تولید میشود و پاسخ بدن به التهاب یا عفونت را نشان میدهد.
از آنجایی که این نوع غذاها نزدیک به 45درصد از کالری دریافتی روزانه شهروندان کانادایی 20 ساله و بالاتر را تشکیل میدهند، این موضوع بهوضوح زنگ خطری جدی است. اگرچه این پژوهش به دادههای کانادا محدود میشود، اما احتمال میرود نتایج مشابهی در ایالات متحده و بهطور محدودتر در برخی کشورهای اروپایی و آسیایی نیز دیده شود.
-
سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۹:۱۴
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/961668/