چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴
فرهنگی

سوگواره کشوری تعزیه در فارس برگزیدگانش را شناخت

سوگواره کشوری تعزیه در فارس برگزیدگانش را شناخت
پیام فارس - شیراز- آیین اختتامیه بیست‌ونهمین سوگواره کشوری تعزیه استان فارس و دومین سوگواره تعزیه ملی حضرت علی‌بن‌حمزه(ع) در شیراز برگزار شد.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شیراز- آیین اختتامیه بیست‌ونهمین سوگواره کشوری تعزیه استان فارس و دومین سوگواره تعزیه ملی حضرت علی‌بن‌حمزه(ع) در شیراز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، آیین اختتامیه بیست‌ونهمین سوگواره کشوری تعزیه استان فارس و دومین سوگواره تعزیه ملی حضرت علی‌بن‌حمزه (ع) امروز 31 تیر در شیراز برگزار شد.
سولماز دهقانی معاون هنری سینمایی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این مراسم با بیان اینکه تعزیه یکی از قدیمی‌ترین هنرهای نمایشی ایرانی محسوب می‌شود، گفت: بنا بر گفته‌های «ابن جوزی» و «ابن اثیر»، تعزیه از قرن چهارم هجری و از دوره دیلمیان و آل‌بویه در بغداد و دیگر نقاط ایران برگزار می‌شده و به‌ویژه از دوره صفویه به بعد رشد چشمگیری داشته است. اوج این هنر را در اواخر دوره زندیه و قاجار می‌توان مشاهده کرد، به‌گونه‌ای که در دوره قاجار تکیه‌های متعددی برای اجرای تعزیه یا شبیه‌خوانی ایجاد شد.
وی افزود: نمایش‌های تعزیه‌گونه معمولاً تأثیرات گوناگونی بر مخاطبان می‌گذارند؛ از جمله تأثیر احساسی که سبب هم‌ذات‌پنداری با شخصیت‌ها می‌شود و نیز تقویت تفکر انتقادی نسبت به فلسفه قیام عاشورا. این تفکر می‌تواند همبستگی اجتماعی را تقویت کند و انگیزه‌ای برای الگوگیری از آزادگی و رفتار حضرت امام حسین (ع) به مخاطب بدهد.
اجرای 12 مجلس تعزیه از استان‌های کشور
عبدالصمد فهندژ سعدی، دبیر سوگواره و رئیس انجمن تعزیه استان فارس نیز در این آیین گفت: در این سوگواره، روزانه دو مجلس تعزیه از استان‌ها و شهرستان‌های کشور اجرا شد و در مجموع 12 تعزیه به نمایش درآمد. در روز شهادت نیز سه گروه هم‌زمان در حرم حضرت علی‌بن‌حمزه (ع)، ورودی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و تالار حافظیه اجرا داشتند.
وی افزود: داوران تمام اجراها را با دقت ارزیابی کردند و برگزیدگان هر استان و شهرستان در بخش‌های طراحی صحنه، روان‌شناسی رنگ، موسیقی تعزیه، آواز و نوا، شعر و سایر مؤلفه‌ها انتخاب شدند. معیار داوری بر اساس رعایت اصول تعزیه، از جمله صدا و دستگاه‌های آوازی، موسیقی، نوع پوشش و آداب بازیگری بود.
معرفی برگزیدگان سوگواره
بر اساس انتخاب هیئت داوران متشکل از حسن فهندژ سعدی و بهرام گلچین، برگزیدگان بیست و نهمین سوگواره کشوری تعزیه استان فارس و دومین سوگواره ملی تعزیه حضرت علی‌بن‌حمزه (ع) را به شرح زیر معرفی شدند:
گروه تعزیه‌خوانی شهر خمین: اسماعیل بهرامی و غلامحسین بهرامی
گروه تعزیه‌خوانی استان یزد: علی حیدری و طاها کارگر
گروه تعزیه‌خوانی شیراز: سیدمهدی حسینی و محمدمهدی فقیهی
گروه تعزیه‌خوانی استان تهران: حسین حیدری
گروه تعزیه‌خوانی شهرستان کازرون: ایمان حاجی‌زاده و اسدالله جوکار
گروه تعزیه‌خوانی شهرستان تفرش: اسدالله صابری
گروه تعزیه‌خوانی شهرستان نورآباد: مسلم فرجیان و حسین گشتاسبی
گروه تعزیه‌خوانی استان اصفهان: مهدی عسگری
گروه تعزیه‌خوانی استان مرکزی: علی ملامحمدی


نظرات شما