سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴
اجتماعی

برگزاری نخستین نشست ساماندهی امور جوانان استان فارس در سال ۱۴۰۴

برگزاری نخستین نشست ساماندهی امور جوانان استان فارس در سال ۱۴۰۴
پیام فارس - نخستین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان فارس در سال ۱۴۰۴ به ریاست استاندار فارس و با حضور جمعی از مدیران اجرایی، مسئولان فرهنگی، نهادهای علمی و نمایندگان نهادهای تشکل‌های مردم‌نهاد با محوریت «برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در زمینه اوقات فراغت جوانان» در شیراز برگزار شد.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - نخستین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان فارس در سال 1404 به ریاست استاندار فارس و با حضور جمعی از مدیران اجرایی، مسئولان فرهنگی، نهادهای علمی و نمایندگان نهادهای تشکل‌های مردم‌نهاد با محوریت «برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در زمینه اوقات فراغت جوانان» در شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس، حسینعلی امیری، در این نشست، ضمن تشکر از حضور فعال و مشارکت‌جویانه حضار، از طرح موضوعات متنوع و قابل اعتنا قدردانی کرد و بر ضرورت بازنگری در ساختار مدیریتی حوزه جوانان تأکید نمود.
امیری با انتقاد از واگذاری هم‌زمان مدیریت امور جوانان و ورزش به یک دستگاه اجرایی، اظهار داشت: این دو حوزه از نظر ماهیت کاری تفاوت‌های بنیادین دارند و ادغام وظایف موجب تضعیف رسیدگی به امور جوانان شده است.
وی تصریح کرد: تفکیک این دو بخش می‌تواند به عنوان یک پیشنهاد به دولت ارائه گردد.
وی همچنین به تعدد دستگاه‌های متولی در امور جوانان اشاره کرد و گفت: با وجود نهادهای متعدد، خروجی مطلوبی حاصل نشده است. به نظر می‌رسد ورزش در عمل بر امور جوانان سایه انداخته و سبب غفلت از نیازهای واقعی این قشر شده است.
استاندار فارس با تأکید بر این‌که آینده کشور را جوانان خواهند ساخت، بیان داشت: نباید برنامه‌ها را از بالا به پایین تنظیم کنیم. باید به جوانان اجازه دهیم خودشان مسائل و نیازهایشان را شناسایی و برای آن برنامه‌ریزی کنند.
وی اضافه کرد: شخصیت انسان در دوران نوجوانی و جوانی شکل می‌گیرد و تحولات سریع عصر حاضر ایجاب می‌کند یک نهاد تخصصی، از منظر انسانی و اجتماعی، این تحولات را بررسی و برنامه‌ها را مطابق با آن تنظیم کند.
وی با انتقاد از برخورد غیرواقع‌گرایانه با مسائل جوانان، افزود: بخش قابل‌توجهی از جوانان درگیر اعتیاد به فضای مجازی و محتواهای آسیب‌زا هستند و ما نیازمند تدوین برنامه‌ای جامع، علمی و مبتنی بر پژوهش‌های میدانی و دانشگاهی هستیم که بتواند راهکارهای عملی ارائه دهد.
در پایان، استاندار فارس با قدردانی از حضور فعال اعضا، بر ضرورت تفکیک وظایف دستگاه‌ها، تمرکز ویژه بر امور جوانان مستقل از ورزش، تدوین برنامه‌های علمی و بر پایه نیازهای واقعی، استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد، به‌روزرسانی سیاست‌ها و تسهیل فرآیند اطلاع‌رسانی تأکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد تا با همراهی و هم‌افزایی همه دستگاه‌های اجرایی، طرحی جامع برای ساماندهی اوقات فراغت تابستانی جوانان طی دو ماه آینده نهایی و عملیاتی گردد.
در این نشست، مدیرکل ورزش و جوانان استان فارس با ارائه گزارشی از وضعیت موجود، سیاستگذاری‌ها را در حوزه فراغت جوانان مطرح و نیازسنجی دقیق و بومی، توجه به زیرساخت‌ها و اطلاع رسانی و لزوم مشارک بخش خصوصی را در امر توسعه ورزش مطرح نمود.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با معرفی طرح "همیاران سلامت نوجوانان و جوانان"، از اجرای برنامه‌ای جامع در مراکز سلامت شهری و روستایی و خانه‌های بهداشت خبر داد.
در ادامه، نماینده سپاه فجر استان فارس از فعالیت 180 پایگاه شاخص فرهنگی را مطرح نمود که برنامه‌هایی با محوریت تربیت جوانان و ترویج سبک زندگی سالم را در دستور کار دارند.
همچنین، جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی پژوهشی و غیردولتی، طرح‌هایی با رویکرد گفت‌وگومحور، کارگاه‌های تفکر انتقادی، تولید محتوای چندرسانه‌ای و سنجش بومی نیازهای فراغتی جوانان را ارائه داد.
در این نشست همچنین از تشکیل شبکه "ایران‌یاران جوان" با 12 هزار عضو فعال در قالب کمیته‌های تخصصی، اطلاعاتی ارائه شد که ظرفیت قابل توجهی در زمینه آموزش، سازمان‌دهی و اجرای برنامه‌های فرهنگی دارد.
همچنین سازمان محیط زیست با ابتکار نمادهای محیط‌زیستی در یادواره شهدای محیط‌بان، بر پیوند هویت فرهنگی و ورزشی تأکید ورزید.
مشاور استاندار در امور بانوان و خانواده با اشاره به تنوع گرایش‌های فرهنگی جوانان و لزوم شناخت دقیق جامعه هدف، نقش مساجد را به عنوان مراکز فرهنگی مؤثر دانست.
معاون فرهنگی دانشگاه شیراز نیز با اشاره به تحولات پس از جنگ دوازده‌روزه، از ضرورت روایت‌سازی مثبت، جلوگیری از دوگانه‌سازی‌های هویتی و توجه ویژه به ارتقاء تاب‌آوری جوانان سخن گفت.


نظرات شما