دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴
گفتگو

امام سجاد (ع)؛ احیاگر دین در عصر خفقان حاکمان ظلم

امام سجاد (ع)؛ احیاگر دین در عصر خفقان حاکمان ظلم
پیام فارس - شیراز- در هنگامه سکوت و خفقان، کلام امام سجاد(ع)، رساتر از هر فریادی ضمن کاشت بذر امید و حیات، احیاگر ارزش‌های فراموش‌شده و و قهرمان صبر و استقامتی بود که کاخ های ظلم را به لرزه درآورد.
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شیراز- در هنگامه سکوت و خفقان، کلام امام سجاد(ع)، رساتر از هر فریادی ضمن کاشت بذر امید و حیات، احیاگر ارزش‌های فراموش‌شده و و قهرمان صبر و استقامتی بود که کاخ های ظلم را به لرزه درآورد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: در صحیفه ایام، نامی می‌درخشد که نه فقط یادآور مصائب کربلاست، بلکه منادی صبر، استقامت و احیای ارزش‌های الهی است.
حضرت امام سجاد (ع) سلاله پاک نبوی و میراث‌دار حماسه عاشورا، در کوران فتنه‌ها و در دوران خفقان اموی، عَلَم هدایت را برافراشت و با سلوکی الهی، جان‌های تشنه حقیقت را سیراب کرد.
امام سجاد (ع)، وارث درد و غم، اما آکنده از ایمان و یقین بود. ایشان در کربلا، شاهد پرپر شدن گل‌های باغ نبوت بود، اما این مصیبت عظیم، امام بزرگوار را از پای در نیاورد، بلکه ایشان را مصمم‌تر ساخت تا پیام خون شهیدان را به گوش جهانیان برساند.
زنجیرهای اسارت، هرگز نتوانست عزم راسخ امام سجاد (ع) را در ترویج دین و احیای سنت پیامبر (ص) سست کند.
صحیفه سجادیه، این منشور آسمانی، گواهی است بر عمق ایمان و عرفان امام سجاد (ع). در این کتاب، نیایش‌ها و مناجات‌هایی آمده است که دل‌ها را به سوی خدا می‌کشاند و جان‌ها را از زنگار گناه پاک می‌کند. صحیفه سجادیه، نه فقط یک کتاب دعا، بلکه یک اثر حماسی است که درس‌های بزرگی از صبر، شکر، توکل و استقامت به ما می‌آموزد.

پیام فارس


امام سجاد (ع)، اسوه صبر و استقامت بود
امام سجاد (ع) با تبیین حقوق انسان‌ها در رساله حقوق، نشان داد که اسلام، دین عدالت و مساوات است. این امام بزرگوار با رفتارش، به ما آموخت که چگونه به دیگران احترام بگذاریم، به نیازمندان کمک کنیم و در برابر ظلم و بی‌عدالتی بایستیم. امام سجاد (ع) با عمل خود، تفسیر درستی از اسلام ناب محمدی (ص) ارائه داد و راه را برای کسانی که به دنبال حقیقت بودند، روشن ساخت.
این امام همام ، اسوه صبر و استقامت بود. در برابر مصائب و مشکلات، هرگز لب به شکوه نگشود و همواره به رحمت و حکمت الهی امیدوار بود. ایشان به ما آموخت که چگونه با توکل به خدا، از سختی‌ها عبور کنیم و به قله‌های موفقیت دست یابیم. نام امام سجاد (ع)، تا ابد در تاریخ خواهد درخشید و الهام‌بخش همه کسانی خواهد بود که به دنبال حقیقت، عدالت و معنویت هستند.
مدینه در سوگ فرو رفت
سرانجام در سال 95 هجری قمری، خبر شهادت جانسوز امام زین‌العابدین (ع)، چهارمین اختر تابناک امامت، جامعه اسلامی را در بهت و اندوه فرو برد و در قبرستان بقیع در جوار اجداد بزرگوارشان به خاک سپرده شد.
ایشان در دورانی پر از فتنه و آشوب، با صبر و بصیرت، نقشی بی‌بدیل در حفظ و ترویج ارزش‌های والای اسلام ایفا نمود. امام سجاد (ع) با عبادت خالصانه، زهد و تقوا، حلم و بردباری، جود و سخاوت، الگویی بی‌نظیر برای تمامی مسلمانان و آزادگان جهان به شمار می‌رود. صحیفه سجادیه، این میراث گرانبهای ایشان، همچنان چراغ راهی فروزان برای هدایت و سعادت بشریت است.
امام سجاد (ع)؛ روشنگری و دعا در دوران اسارت و پس از آن
حجت‌الاسلام والمسلمین رحیم صفری گرایی معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تسلیت به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت حضرت امام زین العابدین ، گفت: امام سجاد ( ع) فرزند بزرگوار امام حسین ( ع) و نواده پیامبر اکرم ( ص) است، از ابتدای حرکت کاروان حسینی از مدینه به سوی مکه و سپس به سمت کوفه، همراه پدر بزرگوارش بود. اما مشیت الهی بر این تعلق گرفت که ایشان در واقعه عاشورا در سال 61 هجری قمری در بستر بیماری باشد تا امامت و هدایت امت اسلامی ادامه یابد.
وی ادامه داد: پس از واقعه کربلا، امام سجاد (ع) همراه با دیگر اسرای اهل بیت (ع) از کربلا به کوفه و از آنجا به شام منتقل شد. دوران اسارت و پس از آن، زندگی پر از مشقت و رنج برای امام سجاد (ع) شاهد مظلومیت پدر و یارانش بود، همواره با یاد و خاطره شهدا، به ویژه حضرت علی اصغر ( ع) و حضرت علی اکبر ( ع) ، اشک می‌ریختند. حتی در بازار شام، وقتی قصابی قصد قربانی کردن گوسفندی را داشت، حضرت با یاد لب‌های تشنه پدر، گریه کرده و ماجرای کربلا را برای مردم بازگو می‌کردند.

پیام فارس


روشنگری و جهاد تبیین؛ رسالت امام سجاد (ع) پس از عاشورا
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس بر نقش بی‌بدیل امام سجاد ( ع) در روشنگری و جهاد تبیین پس از واقعه عاشورا تأکید کرد و گفت: اگر روشنگری‌های امام سجاد ( ع) ، چه در شام و در محضر یزید و چه در بازگشت به مدینه، نبود، شاید واقعه عاشورا به این گستردگی و عمق به نسل‌های بعد منتقل نمی‌شد. حضرت زینب کبری ( س) و امام سجاد ( ع) بار رسالت حفظ و ترویج پیام عاشورا را بر دوش کشیدند و در این راه، از هیچ کوششی دریغ نکردند.
سختی اسارت؛ دردناک‌ترین خاطره امام سجاد ( ع)
حجت الاسلام صفری گفت: امام زین‌العابدین ( ع) بر مصیبت کربلا اشک بسیار ریخت و همواره یادآوری می‌کرد که شهادت در خاندان ما بود، اما اسارت وجود نداشت و وقایع آن دوران را دردناک‌ترین خاطرات زندگی خود عنوان کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان فارس تصریح کرد: سبک زندگی امام سجاد ( ع) سرشار از درس‌های صبر، استقامت، و توسل به درگاه الهی است و توجه به دعا و مناجات، راهی برای التیام زخم‌ها و تحمل سختی‌ها در زندگی است.


نظرات شما