دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴
علمی

جزییات سنجش مداوم سلامت آب آشامیدنی / نحوه پایش مجموعه‌های آبی و استخرها

جزییات سنجش مداوم سلامت آب آشامیدنی / نحوه پایش مجموعه‌های آبی و استخرها
پیام فارس - ایسنا / رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره رصد و پایش شبکه‌های آبرسانی توضیحاتی ارائه داد. مهندس محسن فرهادی با بیان اینکه «وزارت بهداشت» ناظر عالی ...
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره رصد و پایش شبکه‌های آبرسانی توضیحاتی ارائه داد.
مهندس محسن فرهادی با بیان اینکه «وزارت بهداشت» ناظر عالی شبکه‌های آب‌رسانی کشور است، گفت: سامانه‌های آبرسانی شهری و روستایی در کانون توجه وزارت بهداشت قرار دارد و تیم‌های ارزیاب در تمام طول سال از سامانه‌های آبرسانی شهری و رستایی بازدید، کنترل و نظارت می‌کنند. اقدامات وزارت بهداشت به نظارت و کنترل سامانه‌های آبرسانی محدود نمی‌شود، بلکه سامانه‌ها مورد بررسی‌ پرتابل و آزمایشگاهی قرار می‌گیرند.
بازار
وی با بیان اینکه وزارت نیرو متولی تامین سامانه‌های آبرسانی است، گفت: شرکت‌های آب‌وفاضلاب شهری و روستایی متولی تامین آب آشامیدنی هستند. همچنین این احتمال وجود دارد که برخی مناطق روستایی تحت پوشش سامانه‌های شرکت‌های آب‌وفاضلاب شهری و روستایی نباشند و آب مورد نیاز از منابعی مانند چشمه‌ها و قنات‌ها تامین شود. صرف نظر از منابع آبی، تیم‌های ارزیاب نسبت به کنترل منابع آبی اقدام می‌کنند و دستورات لازم را برای به‌سازی و رفع مشکلات به متولی سامانه‌ها ارائه می‌دهند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه بررسی میزان «کلر آزاد باقیمانده» بسیار مهم است، توضیح داد: میزان کلر آزاد باقمیانده در منابع آبی می‌بایست 0.2 تا 0.5 میلی‌گرم در لیتر باشد. تیم‌های ارزیاب وزارت بهداشت با دستگاه‌های پرتابلی که در اختیار دارند، میزان کلر موجود در منابع آبی را مورد پایش قرار می‌دهند. 
فرهادی درباره بررسی آلودگی میکروبی سامانه‌های آبرسانی گفت: اگر تیم‌های وزارت بهداشت نسبت به آلودگی میکروبی منابع آبی مشکوک شوند، نسبت به جمع‌آوری نمونه براساس استاندارد ملی اقدام می‌کنند تا شرایط مورد نظر را مورد بررسی قرار دهند. همچنین بررسی آلودگی‌های شیمیایی و فیزیکی منابع آبی از دیگر اقدماات وزارت بهداشت برای بررسی آب آشامیدنی براساس استانداردها است. کدورت آب، میزان سلامت که میزان شفافیت و زلالی آب را نشان می‌دهد، یک معیار مناسب برای تشخیص تهدیدهای آب آشامیدنی است. 
وی با بیان اینکه نتایج بررسی‌ها را به متولی سامانه‌های آبرسانی اعلام می‌کنیم، گفت: پس از اعلام نتایج، متولی سامانه‌های آبرسانی موظف است که براساس قانون در ارتباط با موارد مطرح شده اقدام کند. وزارت بهداشت، ناظر عالی شبکه‌ آبرسانی است و وزارت نیرو موظف است که نسبت به رفع موارد مطرح شده اقدام و نتایج را به ناظر عالی اعلام کند. اگر در شبکه آبرسانی، مشکلاتی مانند شکستگی یا آلودگی میکروبی داشته باشد، اقدام عاجل انجام می‌شود. این احتمال وجود دارد که منابع آبی دارای مشکل، برای مدت محدودی از سامانه آبرسانی خارج شوند. 
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه نظارت‌ها در حوزه آب به آب آشامیدنی محدود نمی‌شود، گفت: میزان مراجعه مردم به استخرها و مجموعه‌های آبی در فصل گرم سال افزایش می‌یابد. وزارت بهداشت، موظف است که وضعیت مجموعه‌های آبی و استخرها را پایش کند. همچنین استخرها وظیفه دارند که وضعیت خود را به اعلام کنند. من از مردم می‌خواهم که برای حفظ سلامت خود از شناکردن در شناگاه‌های طبیعی خوددداری کنند و به مجموعه‌های آبی و استخرها بروند. 


نظرات شما