شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴
سیاسی

تاکتیک کهنه ترامپ

تاکتیک کهنه ترامپ
پیام فارس - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که به‌دلیل نحوه عملکرد دولتش در قبال ...
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که به‌دلیل نحوه عملکرد دولتش در قبال پرونده‌های اپستین تحت فشار قرار گرفته، روز سه‌شنبه استراتژی منحرف‌کردن توجهات و طفره‌رفتن همیشگی خود را تشدید کرد و باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین را به خیانت متهم کرد و گفت: «وقتش رسیده که برویم سراغ بعضی‌ها.»
به گزارش نیویورک‌تایمز، ترامپ در اتاق بیضی کاخ سفید، در پاسخ به خبرنگارانی که درباره جفری اپستین، سرمایه‌دار متهم به قاچاق جنسی پرسیدند، این سوالات را «نوعی تسویه‌حساب سیاسی» خواند و سپس شروع کرد به حمله به همان فهرست آشنای رقبا و رسانه‌ها. او گفت: «آن چیزی که باید به‌عنوان اتهام درباره‌اش حرف بزنید، این است که دست اوباما رو شده است.»
ترامپ به گزارشی از تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی اشاره کرد که تلاش می‌کرد ارزیابی هشت‌ساله مبنی بر حمایت روسیه از انتخاب او در سال 2016 را زیر سوال ببرد. ترامپ ادامه داد: «اوباما سعی داشت کودتا راه بیاندازد. و این کار را با همکاری هیلاری کلینتون انجام می‌داد.»
این تلاش ترامپ برای انحراف از موضوع اصلی که در جریان دیدار با فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهور فیلیپین، رخ داد، نمونه آشکاری بود از کارزار انتقام‌جویانه او علیه فهرستی روزبه‌روز بلندتر از دشمنانش که در تاریخ آمریکا نمونه‌ای ندارد.
این اظهارات حتی واکنش کم‌سابقه‌ای را از دفتر اوباما برانگیخت. پاتریک رودنبوش، سخنگوی اوباما، گفت: «این اتهام‌های عجیب، مضحک و تلاشی ضعیف برای منحرف‌کردن توجهات هستند. هیچ‌چیز در سندی که هفته گذشته منتشر شد، نتیجه‌گیری پذیرفته‌شده مبنی بر تلاش روسیه برای اثرگذاری بر انتخابات 2016 را نقض نمی‌کند، اگرچه روسیه موفق به دستکاری مستقیم آرای مردم نشد.»
گزارش تولسی گبرد مدعی وجود «توطئه‌ای خائنانه» از سوی مقامات عالی‌رتبه دولت اوباما بود.
دولت اوباما هرگز ادعا نکرد که روس‌ها در آراء دست برده‌اند؛ در عوض، این دولت و همچنین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان عضو کمیته اطلاعات سنای آمریکا به این نتیجه رسیدند که روسیه تلاش گسترده‌ای برای تأثیرگذاری بر رأی‌دهندگان انجام داده است.
با این حال، ترامپ در سخنان روز سه‌شنبه خود ادعا کرد که می‌توانست هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین و یکی دیگر از رقبای سیاسی‌اش، را به زندان بیندازد اما این کار را نکرد. او گفت که نسبت به اوباما چنین بخششی نخواهد داشت.
ترامپ گفت: «من او (کلینتون) را بخشیدم و خیلی خوشحالم که این کار را کردم. ولی وقتش است که درباره کاری که با من کردند، واکنش نشان بدهیم. درست یا غلط، دیگر وقتش است برویم سراغشان. اوباما مستقیماً گیر افتاده.»
سپس ترامپ فهرست بلندتری از دشمنان مورد نظرش را که می‌خواست وزارت دادگستری علیه آن‌ها اقدام کند، اعلام کرد؛ از جمله جیمز کومی، رئیس پیشین اف‌بی‌آی، جیمز کلپر، مدیر پیشین اطلاعات ملی، و حتی جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی.
ترامپ گفت: «اوباما شروعش کرد. بایدن آن موقع کنارش بود. کومی آنجا بود. کلپر هم بود. همه‌ آن‌ها با هم بودند.» او درباره اوباما گفت: «او مقصر است. این خیانت است.»
کارزار ترامپ برای انتقام‌گرفتن از دشمنان فرضی‌اش اشکال مختلفی به خود گرفته.
در شش ماه گذشته، او تیم‌های حفاظتی همکاران سابقش را که تحت تهدید بودند کنار گذاشته؛ مجوزهای امنیتی بایدن، اعضای دولتش، و ده‌ها نفر دیگر را لغو یا تهدید به لغو کرده. دولت او گام‌هایی برای هدف قرار دادن رسانه‌های منتقد برداشته، سازمان‌هایی را که بیش از حد «لیبرال» می‌دانسته تضعیف کرده، و کارمندان دولتی‌ای را که «وفادار» نمی‌دانسته اخراج یا تحت تحقیق قرار داده است.
بازبینی اطلاعات مربوط به انتخابات 2016 با دستور جان رتکلیف، رئیس سیا، آغاز شد. او خواستار بررسی مجدد شیوه‌های اطلاعاتی‌ای شد که در ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا در دسامبر همان سال به کار رفته بود.
این بازبینی، به‌شدت منتقد دولت اوباما و جان برنان، رئیس پیشین سیا بود. تحلیل‌گران سیا از سرعت جمع‌بندی نهایی انتقاد کردند و آقای برنان را متهم کردند که اجازه داده یک پرونده‌ تأییدنشده که توسط افسر سابق اطلاعاتی بریتانیا تهیه شده بود، بر ارزیابی تأثیر بگذارد.
اما برنان همواره انکار کرده که «پرونده استیل» نقشی در آن ارزیابی داشته باشد، و مقام‌های سابق دیگر نیز گفته‌اند تحلیل‌گران این گزارش اصلاً به آن سند توجه نکرده‌اند و آن را شایعه‌ای غیرقابل راستی‌آزمایی می‌دانستند.
جان رتکلیف در شبکه‌های اجتماعی نوشت که این بازبینی نشان داده روند ارزیابی «فاسد» بوده، و سپس پرونده‌ای کیفری به اف‌بی‌آی ارجاع داد.
هفته گذشته، تولسی گبرد گزارش دیگری منتشر کرد که به‌طور مستقیم‌تر یافته‌های ارزیابی اطلاعاتی را زیر سوال می‌برد.
در گزارش گبرد آمده که در زمستان 2016، مقام‌های اطلاعاتی تحت فشار کاخ سفید ارزیابی اولیه‌شان را از اینکه روسیه در تلاش برای نفوذ در زیرساخت‌های انتخاباتی شکست خورده، به اینکه کرملین تلاش می‌کند به ترامپ کمک و به کلینتون لطمه بزند، تغییر دادند.
اما گزارش گبرد دو یافته متفاوت اطلاعاتی را با هم خلط کرده بود.
مقام‌های اطلاعاتی نتیجه گرفته بودند که روسیه تلاشی جدی برای هک سیستم‌های رأی‌گیری و تغییر آرا نکرده، اما در عین حال باور داشتند که روسیه با انتشار اسناد هک‌شده برای لطمه زدن به کلینتون و ایجاد نفاق، سعی در تأثیرگذاری بر انتخابات داشته است.
همچنین گبرد خواستار تحقیق کیفری درباره چند نفر از مقامات دولت اوباما بدون اینکه اسامی آن‌ها را اعلام کند، شده است.
بازار
منیژه موذن


نظرات شما