پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ تاریخ، آبروی مکرون را برد! سیاسی

سرمقاله وطن امروز/ تاریخ، آبروی مکرون را برد!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - وطن امروز / «تاریخ، آبروی مکرون را برد!» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم رها عبداللهی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
روزهای گذشته انتشار بیانیه‌‌ای از امانوئل مکرون در شبکه اجتماعی ایکس برای او دردسرساز شد.
رئیس‌جمهور فرانسه در بخشی از بیانیه‌اش که به 4 زبان عبری، عربی، فرانسوی و انگلیسی منتشر شد، نوشته بود: «من از حق مشروع فلسطینی‌ها برای داشتن کشوری مستقل و زندگی در صلح حمایت می‌کنم؛ همان‌گونه که از حق اسرائیلی‌ها برای زندگی در صلح و امنیت و به رسمیت شناخته‌ شدن توسط همسایگان‌شان پشتیبانی می‌کنم».
مکرون در این بیانیه‌ اعلام کرد موضع واضح کشورش عبارت از این است: «بله به صلح، بله به امنیت اسرائیل، بله به کشور فلسطین بدون حماس». او پیش‌تر نیز در سخنانی اعلام کرده بود فرانسه ممکن است در ماه‌های آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این اعلام موضع رسمی در حمایت از استقلال کشور فلسطین واکنش تندی را از سوی رژیم صهیونیستی در پی داشت. ابتدا یائیر نتانیاهو، فرزند نخست‌وزیر رژیم در پاسخ به او نوشت: «برو به جهنم! بله به استقلال کالدونیای جدید! بله به استقلال پلی‌نزی فرانسه! بله به استقلال کورس! بله به استقلال گینه فرانسه! امپریالیسم جدید فرانسه در غرب آفریقا را متوقف کنید».
بازار
فرزند نتانیاهو روی نقطه حساسی دست گذاشت که آبروی مکرون با ژست دموکراسی و حقوق بشر را برد. بنیامین نتانیاهو نیز بشدت به مکرون تاخت و روی همین نقطه حساس دست گذاشت و جواب داد: «ما موجودیت خود را به دلیل توهمات دور از واقعیت به خطر نمی‌اندازیم. ما از کسانی که مخالف استقلال کورس و کالدونیای جدید هستند، درس‌ و موعظه اخلاقی قبول نمی‌کنیم، آنها به اشتباه از ما خواهان برپایی کشور فلسطین هستند». این نقطه حساس، ماجرای تاریخ سیاه استعمارگری فرانسه است که تا زمان فعلی هم ادامه دارد. تاریخ فرانسه حاوی صدها سال سلب حقوق مردم بومی سرزمین‌های مختلف و چپاول ثروت‌های خدادادی‌شان است. فرانسه حداقل 80 مستعمره در سراسر جهان داشته و نیمی از مرزهای جهان را امپریالیسم فرانسه و بریتانیا ترسیم کرده است. فرانسه امروز هم حداقل 12 قلمرو استعماری دارد. با اینکه جمعیت کشور فرانسه 70 میلیون نفر است، حداقل 260 میلیون نفر در جهان تحت حاکمیت دولت فرانسه هستند و فرانسوی صحبت می‌کنند که این جمعیت همان ساکنان مستعمرات فعلی فرانسه هستند. تمایلات استقلال‌طلبانه این مستعمرات بعضاً در سال‌های اخیر موی دماغ دولت فرانسه شده و اخبار اعتراضات و ناآرامی‌های‌شان آبروی این دولت را که خود را مهد دموکراسی می‌داند، برده است. 
کالِدونیای جدید که نتانیاهو از آن نام برد، یکی از مجموعه‌ جزایر تحت تملک فرانسه (از 1853) در اقیانوس آرام است. 
کالدونیای جدید به عنوان یک قلمرو فرادریایی فرانسه، تحت ریاست رئیس‌جمهور فرانسه قرار دارد و نماینده عالی دولت فرانسه در این منطقه مسؤول اجرای سیاست‌های فرانسه است.
کالدونیای جدید دارای یکی از بزرگ‌ترین ذخایر نیکل جهان است و یک‌چهارم ذخایر شناخته‌شده نیکل را در خود جای داده که آن را به یکی از پیشروترین صادرکنندگان نیکل تبدیل کرده و تأثیر خوبی بر درآمدهای دولت فرانسه دارد. کالدونیا طی یک سال گذشته در پی اعتراضات استقلال‌طلبانه ساکنان بومی ناآرامی‌های خشونت‌باری را پشت سر گذاشت و در حال حاضر نیز وضعیت شکننده‌ای دارد.
پلی‌نزی فرانسه نیز از سرزمین‌های فرااقیانوسی فرانسه است که جزو زیباترین و توریستی‌ترین جزایر اقیانوس آرام جنوبی است. پلی‌نزی فرانسه که از 118 جزیره تشکیل شده، از سال 1889 به عنوان قلمرو فرانسه محسوب می‌شود. 
جزیره کورس در شرق ایتالیا نیز از املاک کشور فرانسه محسوب می‌شود و سال‌هاست صدای خودمختاری از آن بلند است.
گینه فرانسه نیز در آفریقاست‌. این مستعمرات که از اقیانوسیه تا اروپا و آفریقا و آمریکای لاتین و حتی قطب جنوب گسترده شده‌اند، اگرچه حدود یک‌دهم مستعمرات قدیم فرانسه هستند اما ممانعت دولت فرانسه از استقلال‌شان اقدامی ضدحقوق بشری و ضددموکراسی ا‌ست. 
جز خوی استعمارگری، فرانسوی‌ها به شرارت در دیگر کشورها هم شهره‌اند. آنها عادت دارند از نظر سیاسی و تسلیحاتی به کشورهای متجاوز کمک کنند اما در جنگ‌ها ژست بی‌طرفی و صلح‌طلبی بگیرند. فرانسه و بریتانیا بعد از جنگ اول جهانی با خوی استعماری خود منطقه غرب آسیا را بین خود تقسیم و روی نقشه‌اش خط‌خطی‌های شرارت‌بار کردند و نکبت اسرائیل را در دامان آن گذاشتند؛ بدون اینکه نظر و انتخاب و حقوق مردم منطقه برای‌شان اهمیتی داشته باشد. 
فرانسه نه تنها به صهیونیست‌ها در تأسیس یک کشور یهودی کمک کرد و پس از تشکیل، موجودیت آن را به رسمیت شناخت و از تصمیم اسرائیل برای پیوستن به سازمان ملل حمایت کرد، بلکه سال 1953 شروع به فروش تسلیحات به اسرائیل کرد و به یکی از نزدیک‌ترین متحدان و حامیان آن تبدیل شد. پاریس برای از بین بردن ناسیونالیسم عربی ـ که از گرفتاری‌های آن در مستعمراتش بود ـ به اسرائیل کمک کرد ولی در جنگ اعراب و اسرائیل موضع بی‌طرفی گرفت. البته چند سال بعد علاوه بر ساخت نیروگاه اتمی در اسرائیل، به آزمایش نخستین بمب اتم او کمک کرد!
فرانسه این کار را در ازای کمک اسرائیل برای کنترل کانال سوئز انجام داد. در راستای این مسأله، اسرائیل، فرانسه و بریتانیا به مصر حمله کردند و جمال عبدالناصر را کنار زدند. اگر سازمان ملل ورود نکرده بود، معلوم نبود می‌خواستند چه بلایی سر مصر بیاورند. فرانسه همچنین از حامیان صدام در جنایاتش علیه مردم ایران طی 8 سال جنگ تحمیلی بود. حالا بعد از صدها سال جنایت و استعمار، واقعا ژست آزادی و برابری و دموکراسی به آنان نمی‌آید و اینگونه حتی توسط تروریستی چون نتانیاهو که خون از دستانش می‌چکد مورد تمسخر و طعنه قرار می‌گیرند.
مردم فرانسه که همواره زیر سایه چماق یهودستیزی برای حمایت از حقوق مردم فلسطین دچار دوگانگی بوده‌اند، امروز در مقابل جنگ ویرانگر غزه واقعیت را عریان‌تر از قبل می‌بینند و بی‌عملی دولت‌شان نسبت به این جنایات برای‌شان قابل تحمل نیست. مواضع اخیر مکرون را شاید بتوان در همین چارچوب تحلیل کرد. 
افکار عمومی جهان، دولت‌های اروپا و آمریکا را در جنایات جنگی نتانیاهو شریک می‌داند و بعید است حرکاتی چون بیانیه مکرون بتواند سهم آنان را در به اینجا رسیدن کار رژیم صهیونیستی پاک کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944472/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اطلاعات/ منزل به منزل!

بهترین ساعت برای ترشح هورمون رشد کودکان چیست؟

یک انسان سالم چگونه به مشکل قلب و عروقی مبتلا می‌شود؟

تاکید پزشکیان بر توقف عملیات احداث پتروشیمی در میانکاله و محاکمه خاطیان

توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز در سامانه بازرگانی دولتی

کنترل تلفات و مصرف برق ادارات دولتی در دستور کار وزارت نیرو

شیطنت‌ در عرضه روغن‌ خوراکی به بازار

خاندوزی: دوره 3 ساله برجام دوره ثبات اقتصادی و درخشان بود

عکس/ قلعه دختر تهدید شد

بهره برداری از دو طرح ورزشی مدارس در شهرستان فسا

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، چهارشنبه3اردیبهشت +ساعت اکران دایناسور در تهران

بحران فرونشست زمین در فارس

کاپ قهرمانی جام حذفی هندبال در دو راهی کازرون – کرمان/ نبرد حساس برای کسب دومین سهمیه آسیایی

منزلت فرزندان در نگاه اهل بیت علیهم‌السلام

فجر یک گام تا لیگ برتر؛ جنگ 1+4 تیم برای دومین صعودکننده+جدول و برنامه

ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع)

سارق طلاجات منزل در اردکان دستگیر شد

«خلیج‌فارس» تا ابد فارس خواهد ماند

140 پروژه ورزشی مدارس فارس به بهره‌برداری می‌رسد

برگزاری مراسم گرامیداشت آیت‌الله سید حسین آیت‌اللهی در شب شهادت امام صادق (ع)

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

سرمقاله شرق/ نه قانونی، نه آموزشی

سرمقاله جوان/ پاسخ پرسشگران موذی را ندهید!

سرمقاله وطن امروز/ کار رنگی

چرا رگ قلب گرفته می‌شود؟

تاثیر صبحانه بر کاهش وزن، واقعیت یا افسانه؟

توزیع بنزین سوپر منتظر وزارت اقتصاد

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 80 هزار تومان ماند

چگونه از لاغر شدن صورت در حین ورزش جلوگیری کنیم؟

رشد 4 هزار واحدی شاخص کل بورس

متن قرارداد شرکت ریلی «بابک زنجانی» با راه‌آهن منتشر شد

اهدای دستگاه نوار قلب جنین به بیمارستان ضیایی اردکان

افزایش تولید بنزین در ستاره خلیج فارس

فرصت ارتقای رنکینگ در مسابقات اسکواش «شیراز جونیور» – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تأمین کامل برق چاه‌های کشاورزی فارس در پی رایزنی با وزیر نیرو

پیگیری تامین منابع پایدار آب برای یزد از خلیج فارس/ مشکل آب شرب نداریم

63درصد تسهیلات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران غیرحضوری پرداخت شد

فارس؛ در صدر تولید کنندگان بادام کشور/ تولید سالانه 27 هزار تن بادام در استان

توقیف 9 فروند لنج صیادی پرساینر در خلیج فارس

دشمنان ارزش‌های قرآن و دین زمین گیر شده‌اند

مداح و پیرغلام اهل بیت(ع) درگذشت

حذف بی‌صدای گوشت یارانه ای در میادین تره‌بار | قیمت گوشت یارانه ای چند:

خلیج فارس هدیه خوزستان به هرمزگان در جشنواره موسیقی نواحی

سکاندار روابط عمومی ورزش همگانی فارس منصوب شد

جشن امضای کتاب «ن ی س ت» فاضل نظری در شیراز

انتصاب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان آذربایجان شرقی

دو طرح ورزشی مدارس در شهرستان فسا به بهره‌ برداری رسید

تاکید بر کیفیت پروژه‌های عمرانی در روستاهای داراب

استاندار فارس درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت

برق چاه‌های کشاورزی فارس در چارچوب پروانه بهره‌برداری تامین می‌شود