خاموشی برق؛ از استخراج رمزارز تا کمبود تولید
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایسنا/فارس شهروندان در شیراز اعتقاد دارند که اگر امروز صنعت برق قادر به پاسخگویی به نیاز مشترکان خود نیست، به دلیل ناتوانی مدیران این صنعت در برنامهریزی و مدیریت صحیح و آیندهنگری متناسب با نیازها بوده است و امروز هم تنها مردم تبعات این سوء مدیریت را متحمل شدهاند و کسی چندان پاسخگوی آنان نیست.
از اواخر اردیبهشت که اعمال خاموشیهای نوبتی در نقاط مختلف کشور آغاز شد تا ابتدای این هفته که بعد از فراز و نشیبهای بسیار و انتقادهای متعدد، مدیران صنعت برق مجاب شدند که اطلاع رسانی حق مردم است، اعمال خاموشیها بدون اطلاع رسانی قبلی به شهروندان آسیبهای فراوانی را وارد کرده است. آسیبهایی که یقینا کسی پاسخگوی آن نیست. شهروندان شیرازی نیز مانند مردم دیگر نقاط کشور، با اعتراض نسبت به این اقدام مدیران صنعت برق، معتقد هستند که ناتوانی مدیران در برنامه ریزی مناسب، منجر به شرایط کنونی و وارد شدن فشارهای مضاعف به آنان شده است.
در این بین برخی از مدیران صنعت برق تاکید دارند که آنان هم جزو اقشار مردم محسوب میشوند و اگر خاموشی باشد، آنان هم از مشکلات ناشی از بیبرقی نصیبی خواهند برد؛ اما مردم معتقد هستند که میشد با برنامهریزی و مدیریتی صحیحتر، آسایش شهروندان را در اولویت قرار داد و براساس شرایطی که قابل پیشبینی بود، حرکت کرد.
مسئول توزیع هستیم نه تولید
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز در گفتوگو با ایسنا در خصوص خاموشیها ضمن بیان اینکه ما مسئول توزیع هستیم، نه تولید، گفت: باید به ما انرژی بدهند تا بتوانیم آن را توزیع کنیم؛ تا زمانی که انرژی به میزان مورد نیاز به ما تحویل ندهند، چیزی نداریم که توزیع کنیم.
محمدرضا منصوری صبا همچنین با بیان اینکه اجازه دخالت در حوزه تولید نداریم، افزود: وقتی با کمبود انرژی برق مواجه شویم، چارهای جز اعمال خاموشی نداریم و این موضوع از دست مدیران منطقه (استانی و شهرستانی) خارج است.
او در پاسخ به این سئوال که تا چه اندازه خاموشیها در شیراز به صدور مجوز تولید رمز ارز بر میگردد؟ گفت: در محدوده شرکت توزیع شیراز تنها یک مورد و آنهم پس از طی روال قانونی و با موافقت رسمی وزارت صمت، مجوزی برای استخراج رمزارز در شهرک صنعتی شیراز، صادر شده است. که این واحد هم هزینه برق مصرفی را با تعرفه مشخص شده، پرداخت میکند.
به اسم رمز ارز به کسی برق نفروختهایم
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز با تصریح اینکه به اسم رمز ارز، به کسی برق فروخته نشده است، گفت: اگر کسی آدرسی جز همان یک مورد شهرک صنعتی شیراز دارد، اعلام کند و جایزه هم بگیرد.
منصوری صبا ادامه داد: از کسی که میداند در جایی از این شهر ماینر وجود دارد، استقبال کرده و جایزه نقدی میدهیم؛ ما هرجا خودمان این موارد را ببینیم سایهاش را با تیر میزنیم!
او با بیان اینکه آخرین بازه زمانی خاموشیها در طول روز مربوط به ساعت ٢٣ است، اضافه کرد: یکسری از مسائل در موضوع مصرف انرژی برق، فرهنگی است و مردم خود باید به مدیریت مصرف کمک کنند.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز با اشاره به ریشه غنی فرهنگی مردم فارس و شیراز، از کسبه و بازاریان، صاحبان پاساژها و ... خواست تا پس از اتمام کار، چراغ تابلو پاساژها و تابلوهای تبلیغاتی را خاموش کنند تا ضمن جلوگیری از هدررفت انرژی و کاهش هزینههای برق بها، به تامین انرژی سایر مشترکان کمک کنند.
به ازای هر سینی میوه در دروازه کازرون یک لامپ مدادی روشن است
منصوری صبا افزود: به عنوان مثال؛ بنده خود در شگفتم که چرا در جایی مانند دروازه کازرون شیراز به ازای هر سینی میوه یک لامپ مدادی هزار وات روشن میکنند، این نهایت اسراف محسوب میشود، اقدامی که نه با دین نه با شرع نه با منطق، مطابقت ندارد.
او با تاکید بر این موضوع که نیاز به اصلاح شیوه مصرف داریم و این یک کار فرهنگی است، گفت: از همه افراد، توجه به مدیریت مصرف را در همه زمینهها خصوصا انرژی، طلب میکنیم.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیرازادامه داد: امیدواریم در این شرایط خشکسالی برای خرید آب شرب رو به خرید بطری آب معدنی نیاوریم! چرا که نیروگاههای برق آبی که بیش از ٣٠ تا ٣٥ درصد انرژی برق را تولید و تامین میکردند، کاملا خشک و تعطیل شدهاند.
به گفته منصوری صبا، امروز چیزی به نام تولید برق از طریق نیروگاههای برق آبی نداریم و اکنون نزدیک به ٥ هزار مگاوات از نیروگاههایی که باید مداوم کار میکردند، در دست تعمیر شبانه روزی قرار دارند تا وارد مدار شوند.
او تصریح کرد: در این شرایط، کسی که تابلو مغازهاش را روشن میگذارد و به منزل میرود و گاهی تا ساعت ١٠ و ١١ صبح هم این تابلوها روشن است باید روی کار خود فکر کند؛ باید مردم یاد بگیرند که تذکر بدهند، امکان دارد در همان بازه زمانی، یک بیمار در خانه نیازمند دستگاه اکسیژن باشد که مصرف آن به اندازه یک لامپ یکی از این تابلوهای تبلیغاتی است.
احتمال تغییر جدول خاموشیها بسیار کم است
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز با بیان اینکه احتمال تغییر جدول خاموشیها بسیار کم است، به متضرر شدن کسب و کارهای آنلاین و آموزشهای مجازی در این شرایط اشاره و اظهار کرد: ما از خدایمان است که حتی یک لامپ هم خاموش نشود و این مهم حاصل نمیشود مگر با یک کار ملی و جمعی.
منصوری صبا با بیان اینکه الان باید بین تولید و مصرف توزان برقرار شود، گفت: در اوج بار باید از استفاده از وسایل برقی مانند اتو، لباسشویی، جاروی برقی پرهیز کرد.
او در خصوص وجود برق اضطراری در دستگاههای خدمات رسان هم خاطرنشان کرد: برابر با دستورالعمل پدافند غیرعامل، هر کسی انشعاب برق میخرد به ویژه مراکز مهم، در کنارش یک برق ایمن و اضطراری هم باید بخرد و در همه جای دنیا اینگونه است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق شیراز اضافه کرد: بعضی از قسمتهای بیمارستانها مانند آی سی یو و سی سی یو نیاز به برق ایمن دارند و حتی قطع ثانیهای برق هم برایشان خطرناک است.
منصوری صبا با بیان اینکه اکنون بین مصرف و توزیع توازنی برقرار نیست و به قول معروف اگر یک منبع آبی خالی شد نمیتوان از شیرهای دیگر این منبع انتظار داشت که آب داشته باشند، گفت: اگر امکان استفاده از نور طبیعی داریم ولی لامپ روشن میکنیم این خیانت به مملکت است، چرا که همین یک لامپ هم میتواند زندگی یک نفر را نجات دهد.
ماینرها مصرف کننده اصلی برق/این میزان خاموشی توجیه ندارد
علیرضا پاکفطرت، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه مصرف برق اصلی ما مربوط به تولید کننده ارزهای دیجیتالی است، گفت: اطلاعی از میزان صدور مجوز تولید رمز ارز در استان فارس و شهر شیراز ندارم.
او تصریح کرد: اعمال خاموشیها در حالی که هنوز تابستان شروع نشده، قابل توجیه نیست و اصلا اتفاقی هم در کشور نیفتاده که اینگونه با خاموشیها مواجه شدهایم. نه تولیدات کشور زیاد شده و نه کارخانهها افزایش یافته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: باید بررسیهای بیشتری انجام شود و البته در حال دنبال کردن این موضوع هستیم تا ببینیم وزیر نیرو چه میگوید. به هرحال این میزان خاموشیها توجیه ندارد و در حالیکه در تیر و مرداد بدتر خواهد شد.
تلاش برای مدیریت بار
معاون امور اقتصادی استانداری فارس نیز در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: خاموشی برق پلها، تابلوهای تبلیغاتی و ...در طول شب، مورد توجه اداره برق است و در صورتی که کمبود برق شدت پیدا کند ممکن است روشنایی بعضی از معابری که کمتر تردد دارند در دستور خاموشی قرار بگیرند اما هنوز به این درجه از نیاز نرسیدهایم.
ظفر افشون با بیان اینکه اداره کل صمت مجوز تولید رمز ارز را صادر میکند و بنده اطلاعی از اینکه چند مورد مجوز صادر شده ندارم، گفت: البته یک عدد ثابت نیست و تصور نمیکنم که در فارس تعداد زیادی از این مجوزها صادر شده باشد.
معاون استاندای فارس خاطرنشان کرد: برق که میرود همه افراد با هر نوع شغلی از آن متضرر میشوند و امکان مجزا کردن اینها وجود ندارد.
عوامل چندگانه دخیل در وضعیت کنونی
جعفر قادری، دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با ایسنا گفت: چند عامل موجب شده تا هم مصرف برق افزایش یابد، هم عرضه متناسب با مصرف رشد پیدا نکند.
قادری ادامه داد: یکی از عواملی که موجب شده تولید ارزش افزوده در برق نداشته باشیم اینست که قیمتها تعدیل نشده و وزارت نیرو با قیمتهای پایین چندین سال قبل نیروگاه داران را معطل میکند و مطالبات آنها را پرداخت نمیکند.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: نکته دیگر این است که تراز سود و زیان واحدهای برق مطلوب نیست و پرداختهای دولت نمیتواند پاسخگوی مسائل ارزش افزوده آنها باشد.
قادری خاطرنشان کرد: توازن مصرف برق در ماههای مختلف سال نداریم و این مهم موجب شده که کار نیروگاه داری مقرون به صرفه نباشد.
انتهای پیام
-
يکشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶:۴۹
-
۵۴ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/212715/