پیام فارس

آخرين مطالب

آمریکا درباره حق غنی‌سازی ایران پیام‌های متناقض ارسال می‌کند مقالات

آمریکا درباره حق غنی‌سازی ایران پیام‌های متناقض ارسال می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رضا نصری، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اما از منظر متفاوتی به بحث ورود کرده و درباره تناقضات و اختلافات پیش روی ایران و امریکا در ایکس می‌نویسد: استیو ویتکاف و دولت فعلی ایالات‌متحده پیوسته درباره حق غنی‌سازی ایران پیام‌های متفاوتی به‌صورت علنی و پشت درهای بسته ارسال می‌کنند. این رویکرد بیانگر الگوی گسترده‌تری از بی‌ثباتی است که یکپارچگی و کارآمدی روند مذاکرات را تضعیف می‌کند. در ادامه به چند اصل کلیدی در مورد فن مذاکره اشاره می‌کنم که مذاکره‌کنندگان امریکایی می‌توانند از آن الهام بگیرند: او یادآور می‌شود: اولا در هر مذاکره جدی، ثبات در موضع‌گیری یک اهرم قدرت محسوب می‌شود. مذاکره‌کننده‌ای که موضع خود را بسته به مخاطب تغییر می‌دهد، کنترل روایت را از دست می‌دهد و موقعیتش در میز مذاکره تضعیف می‌شود. وقتی یک طرف پشت درهای بسته موضعی اتخاذ می‌کند و در انظار عمومی موضعی متفاوت، این دوگانگی باعث سردرگمی، کاهش اعتبار و تضعیف کلی فرآیند مذاکره می‌شود. دوم، مذاکره زمانی موثر است که طرفین بتوانند یک دامنه شفاف برای توافق تعریف کنند. این دامنه که به «منطقه ممکن توافق» (ZOPA) معروف است، مبتنی بر ارسال سیگنال‌های صادقانه است. اگر طرفی در انظار عمومی بر خط قرمزی غیرقابل عبور تاکید کند اما در خلوت آن را بپذیرد، این دامنه را تحریف کرده و فضای توافق را محدود می‌سازد. در چنین شرایطی، طرف مقابل نمی‌تواند نیت واقعی را تشخیص بدهد، هزینه امتیازدهی را ارزیابی کند یا انعطاف‌پذیری خود را برای مخاطبان داخلی توجیه نماید.
نصری در بیان گزاره کلیدی بعدی برای توافق یادآور می‌شود: نمایش‌های عمومی به دام تبدیل می‌شوند. با طرح ادعاهای علنی در رد غنی‌سازی، مذاکره‌کنندگان امریکایی خود را در مواضعی سخت و غیرقابل انعطاف گرفتار می‌کنند که عقب‌نشینی از آنها از نظر سیاسی برایش پرهزینه می‌شود. این نه‌تنها قدرت مانور او را در مذاکرات کاهش می‌دهد، بلکه به تندروهای داخلی پیام می‌دهد که هرگونه توافقی کمتر از تسلیم کامل ایران، خیانت تلقی می‌شود. در نتیجه، با ارسال پیام‌های زیاده‌خواهانه رسانه‌ای، ایالات‌متحده دستان خودش را می‌بندد، نه دستان ایران را.
او ادامه می‌دهد: تغییر پیاپی مواضع، «سایه آینده» را از بین می‌برد. «سایه آینده» مفهومی در نظریه بازی‌ها و مذاکرات تکرارشونده است که بر این اصل تاکید دارد: هرگاه طرفین انتظار داشته باشند در آینده نیز با یکدیگر تعامل داشته باشند، تمایل آنها به همکاری در حال حاضر افزایش می‌یابد. اما اگر یکی از طرف‌ها نتواند بر انسجام یا صداقت طرف مقابل حساب کند، انگیزه برای همکاری بلندمدت کاهش می‌یابد. در چنین شرایطی، تمایل به خروج از مذاکره یا روی‌ آوردن به تقابل بیشتر می‌شود. نصری در بیان پنجمین گزاره برای رسیدن به توافق می‌گوید: مذاکره نمایش برای مخاطب داخلی نیست؛ سازوکاری برای حل و فصل اختلافات است. وقتی نمایش‌های رسانه‌ای بر توافق‌ پشت درهای بسته اولویت می‌یابد، کارکرد «حل‌مساله» مذاکرات از بین می‌رود و روند دیپلماتیک به صحنه تئاتر سیاسی بدل می‌شود. در بلندمدت، این وضعیت به تعویق توافق، تثبیت مواضع سخت و از بین رفتن فرصت‌های سازش منجر می‌شود. او می‌گوید: همچنین بی‌ثباتی در موضع‌گیری هزینه اعتباری دارد. به ‌محض آنکه یک طرف غیرقابل اعتماد یا متزلزل به نظر برسد، جایگاه اخلاقی و ابتکار عمل را از دست می‌دهد. در چارچوب‌های چندجانبه، متحدان دچار تردید می‌شوند و در مذاکرات دوجانبه، طرف مقابل سرسخت‌تر خواهد شد. طرفی که بیش از اندازه بلوف می‌زند، نه جدی گرفته می‌شود و نه پاداش می‌گیرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/960633/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار «نماد بدمصرفی انرژی» بر سر در اصناف پرمصرف

مواد تحریک‌کننده دود سیگار ساعت‌ها در بازدم باقی می‌ماند

قیمت شیرینی عید قربان تغییری ندارد

اوپک زیر تیغ امارات

شناسایی 112 مرکز غیرمجاز استخراج رمز ارز در واحدهای صنعتی

آتش سوزی مراتع اطراف رودخانه قره آغاج شیراز مهار شد

اسرائیلیات هندو؛ واکاوی همگرایی سیاست‏‌های دهلی نو و تل آویو

فتق کشاله ران در کودکان؛ لزوم مراجعه سریع به جراح

آغاز گام‌های اجرایی برنامه مهار گازهای مشعل(فلر)

قیمت گوسفند زنده در آستانه عید قربان

تعطیلی کارخانه آب معدنی در سپیدان فارس

سازوکار جدید دولت برای تسهیل در جذب سرمایه‌گذاری خارجی

صفحه اقتصاد گزارش می دهد/ مدیریت بیماری با بیمه درمان تکمیلی بیمه دی

تحلیلگر آمریکایی: چرا تهدید ایران دیگر کارساز نیست؟

گرمای هوا و کم‌آبی بدن، خطری خاموش برای کلیه ها

واریز بیش از 8000 میلیارد ریال سود به حساب اعضای بازنشسته صندوق ذخیره فرهنگیان

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

وداع با پیکر جانباز شهید زیبنده با حضور مدیر کل بنیاد مازندران

توسعه مشارکت و همکاری های بنیاد شهید و رسانه ملی برای تولید آثار فاخر هنری

ادامه راه امام خمینی(ره) با مجهز شدن به 2 سلاح ایمان و امید

زنان مبتلا به بیماری خودایمنی در معرض خطر بیشتر مرگ‌های قلبی

ناترازی برق در میانه خرداد به 12000 مگاوات رسید

خط دفاعی پوست در برابر آفتاب

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: سازمان توسعه تجارت 14 تا 15 سال است که منفجر شده است

مسعود نیلی: مدیریت در کشور ما دیمی است

پیام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

روایت «فارن پالیسی» از سریع‌ترین راه برای نابودی فرصت توافق با ایران

خطر مصرف بیش از حد زردچوبه را جدی بگیرید

طلای جهانی افزایشی شد

جهاد کشاورزی: کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

قیمت دام زنده در آستانه عید قربان 1404 واقعا چقدر است؟

مناسبت روز/ چهارشنبه 14 خرداد ماه

بینش الهی امام خمینی(ره)؛ نگاهی که جهان را دگرگون ساخت

بازخوانی مفهوم عدالت اجتماعی از دیدگاه امام خمینی (ره)

قاتل خاموش در انرژی‌زاها

توقف 5 ساعته تمامی پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام خمینی

توجه ویژه به جایگاه معلمان یک ضرورت انکارناپذیر است

پیام استاندار فارس به مناسبت سالروز رحلت امام خمینی(ره)

چگونه اوکراینی‌ها حمله پهپادی هولناک به روسیه را رقم زدند؟

امام راحل(ره) احیاگر هویت اسلامی ملت بود

گره توافق ایران و آمریکا کجاست؟

ایران و مصر در تبعیدگاه سایه‌ها

روایتی وحشتناک و بهت‌آور از «6 سال اسارت زن اهوازی در خانه وحشت»

پشت پرده باج نیوزهای ورزشی

بورس زیر سایه بی‌ثباتی

چالش‌های وزیر جوان

طلایی که در کُره سنگ شد

شرایط بغرنج منطقه رویکرد مصر را تغییر داده است

اعتماد گزارش داد: کینه ناتمام 88

«کشتار گرسنگان»؛ جنایت تازه آمریکایی-اسرائیلی در غزه