پیام فارس

آخرين مطالب

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست اقتصادي

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اقتصاد نیوز / مرکز آمار ایران در گزارش تازه خود اعلام کرد که تورم نهاده‌های ساختمانی در زمستان 1403 با جهشی چشمگیر نسبت به پاییز، به 11.7 درصد رسید و تورم نقطه به نقطه آن نیز به 37.9 درصد افزایش یافت. این روند صعودی هزینه مصالح و تجهیزات ساخت‌وساز را بالا برده و پیش‌بینی می‌شود که افزایش قیمت مسکن در سال 1404 با شتاب بیشتری دنبال شود، هرچند تقاضا و درآمد سرانه مردم نیز در این مسیر نقش تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت.
مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود، وضعیت تورم نهاده‌های ساختمانی را مشخص کرده است. طبق این آمار، در زمستان 1403، تورم نهاده‌های ساختمانی نسبت به پاییز افزایش پیدا کرده است. تورم در آخرین فصل سال گذشته جهشی شدید نسبت به پاییز داشته است.
براساس گزارش اکوایران،‌ تورم نهاده‌های ساختمانی به افزایش قیمت مصالح، تجهیزات و خدمات مورد استفاده در ساخت‌وساز اشاره دارد و نقش مهمی در تعیین هزینه نهایی پروژه‌های عمرانی ایفا می‌کند. این نوع تورم تحت تأثیر عواملی مانند نرخ ارز، هزینه حمل‌ونقل، نوسانات بازار جهانی مواد اولیه و سیاست‌های اقتصادی قرار دارد. افزایش تورم نهاده‌های ساختمانی می‌تواند موجب کاهش سرمایه‌گذاری در بخش ساخت‌وساز، افت قدرت خرید سازندگان و در نهایت رکود در بازار مسکن شود. کنترل این تورم نیازمند ثبات اقتصادی و نظارت مؤثر بر زنجیره تأمین مصالح ساختمانی است.
بازار



تورم نهاده‌های ساختمانی اوج گرفت
همانطور که گفته شد مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود تورم نهاده‌های ساختمانی در زمستان 1403 را اعلام کرده است. طبق این آمار، نرخ تورم فصلی نهاده‌های ساختمانی در زمستان 1403 به 11.7 درصد رسیده است. این درحالی است که نرخ تورم نهاده‌های مسکن در پاییز سال گذشته معادل 3.9 درصد بوده است.
تورم نقطه به نقطه زمستان نیز نشان می‌دهد قیمت نهاده‌های ساختمانی در زمستان 1403 نسبت به زمستان 1402 حدود 37.9 درصد افزایش پیدا کرده است. تورم نقطه‌ای این نهاده‌ها در پاییز 1403 بیش از 6 واحد کمتر و معادل 31.6 درصد بوده است.
تورم سالانه نهاده‌های مسکن نیز همانند تورم فصلی و نقطه به نقطه با افزایش مواجه شده است. این تورم در پاییز سال گذشته معادل 26.4 درصد بوده که با افزایش 3.6 واحد درصد به 30 درصد در زمستان 1403 رسیده است. به عبارت دیگر میانگین قیمت نهاده‌های ساختمانی در یک سال منتهی به زمستان 1403 نسبت به میانگین قیمت نهاده‌های ساختمانی در مدت مشابه سال 1402، حدود 30 درصد افزایش پیدا کرده است.
از آنجایی که قیمت نهاده‌های ساختمانی در نهایت بر قیمت مسکن تاثیرگذار است، انتظار می‌رود با افزایش تورم این نهاده‌ها، شتاب افزایش قیمت مسکن در سال 1404 بیش از پیش شود. البته میزان تقاضای مسکن و درآمد سرانه مردم نیز در تعیین میزان افزایش قیمت مسکن در سال جاری تاثیرگذار خواهد بود. 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956501/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گزارش مهر از مراسم اختتامیه مسابقات کشتی قهرمانان شهر 3 – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیام قدرت سپاه برای آمریکا / چینش عملیاتی جدید در خلیج فارس آغاز شد

ببینید | خلاصه بازی چادرملو اردکان 0 – گل گهر سیرجان 1

آیا AVAX آماده صعود 30 درصدی است؟ الگوی تکنیکال جام و دسته شکسته شد

علت فوت یک دامدار در فسا چه بود؟

مرگ یک جوان 19 ساله بر اثر غرق شدگی در استخر کشاورزی

سند تالاب پریشان به نام دولت صادر شد

سرمربی چادرملو اردکان: برای فصل آینده با تیمی قدرتمندتر حاضر می‌شویم

«تراکتور» ؛ بر بلندای لیگ برتر ایران- جام خلیج فارس

احتمال طراحی فشار همه‌جانبه از سوی ترامپ

شکستن تابوها؛ دیدار با رهبر سابق القاعده

اکبر ترکان؛ مشاور بی‌تعارف دولت‌ها

فرصت توافق، اندک اما جدی

وحشت در تل‌آویو

چالش سلیمان چیست؟

افزایش شدید هزینه ساخت‌وساز؛ بهای مصالح در زمستان 1403 رکورد شکست

دلارهای نفتی اعراب چگونه ستون سلطه آمریکا شد؟

شگفتی اقتصادی در شمال اروپا؛ جهش تاریخی اقتصاد نروژ در آغاز 2025

ساعت کاری شعب کشیک بانک‌ها در روز پنجشنبه از چه ساعت تا چه ساعتی است؟

خلاصه بازی چادرملو اردکان 0 – گل گهرسیرجان 1

مراسم بزرگداشت اولین سالگرد شهادت آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی و شهدای خدمت در اردبیل برگزار شد

شهید جمهور و دیگر همراهانش در خدمت خالصانه به جامعه خستگی‌ناپذیر بودند

رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض تغییر فاز داد؟

دیپلمات پیشین: باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

زلزله استانبول، هشداری برای ایران

جیب‌بری 300 میلیارد دلاری از مردم ایران

چرخش دیپلماسی در صحرا!

رفع بوی بد دهان با مصرف این مواد غذایی

آیا حل کردن عسل در چای داغ باعث تولید سم می‌شود؟/ ریشه‌های این باور از کجاست؟

غول PVC خاورمیانه، 1.3 میلیارد دلار ارزش جایگزینی دارد

کام کشاورزان گندمکار شیرین شد

شوک ترامپ به قیمت نفت؛ طلای سیاه عقب نشست

تغییر مسیر طلای جهانی

صنعت فولاد خواستار ورود فوری رئیس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شد

خوب، بد، زشت آزادسازی نرخ‌ بلیت هواپیما، مردم عادی از مسافرت هوایی محروم شدند

ترکیب چادرملو اردکان مقابل گل‌گهر سیرجان

دستگیری متهم پرونده 900 میلیاردی توسط پلیس داراب

پرداخت 52 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال از طریق بانک مهر ایران به مددجویان کردستانی

فرانسه از ایران به لاهه شکایت می‌کند+ جزئیات

آغاز ساخت دو سریال و معرفی 10 مستند در صداوسیمای مرکز خلیج فارس

یزدانی به جمع 8 تنیسور برتر تورجهانی خلیج‌فارس راه یافت

تنیسور یزدانی، تک‌سوار ایران در فینال خلیج فارس!

اعلام اسامی سه شهید از بازداشت شدگان غزه

رییس نظام پزشکی شیراز در گفت و گو با «خبرجنوب»: هیچ جراحی اجازه ندارد جای هزینه عمل، سکه و یا دلار بگیرد

عکاس مهر برگزیده کتاب و رسانه شد؛ اختتامیه بدون حضور دبیر جشنواره!

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

حفاظت مدرن از تنوع زیستی کشور با استفاده از نظرات نخبگان دانشگاهی

فرمول تیغ‌زنی شیوخ

هیس!

بی برقی‌تا‌ پاییز