پیام فارس

آخرين مطالب

فرمول تیغ‌زنی شیوخ مقالات

فرمول تیغ‌زنی شیوخ
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زهرا طیبی| مانور رسانه‌ای و سفر میلیارد دلاری ترامپ به عربستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس، جدای از آورده‌های مالی برای ترامپ، تلاشی برای بزرگنمایی و وزن دادن به کشور‌هایی مثل عربستان در مقابل ایران هم بود، اما دونالد ترامپ تقریباً بخش مهمی از صحبت‌های خود را به ایران اختصاص داد. او سعی کرد ایران را کشوری ضعیف نشان بدهد، اما متقابلاً تهدیدهای جدی علیه ایران مطرح کرد و نکته متناقض این اظهارات آن بود که ابزار تهدید زمانی علیه کشوری مطرح می‌شود که خطری از جانب آن کشور موقعیت آن شخص یا کشور را تهدید کند. اما تأکید ترامپ بر اینکه اجازه نخواهیم داد عربستان تحت تأثیر ایران قرار بگیرد، نشان می‌داد برخلاف ادعا‌های او، ایران هنوز قدرت قابل اتکایی در منطقه است و تاکنون نیز موقعیت آمریکا در منطقه را دچار چالش‌های جدی کرده و نیروی نیابتی‌اش یعنی رژیم صهیونیستی در منطقه با بحران‌های زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند. البته او این ادعا‌ها را می‌بایست برای گرفتن حق دلالی‌اش از عربستان، انجام می‌داد؛ چراکه اساساً بخش قابل توجهی از هزینه‌های کشور‌های عربی به خاطر نگرانی آن‌ها از افزایش نقش محوری ایران در منطقه است و آن‌ها برای آنکه از بازی قدرتمندان در منطقه جا نمانند، این‌طور دست به ولخرجی زدند. 
تناقض‌گویی ترامپ برای ضعیف نشان دادن ایران
ترامپ بعد از امضای قرارداد 142 میلیارد دلاری خرید تجهیزات در همایش سرمایه‌گذاری عربستان و آمریکا هم دستکاری روانی افکار عمومی ایرانی‌ها را ر‌ها نکرد. روی شکاف‌ها، بحران‌های اقتصادی و اجتماعی کشور دست گذاشت و تلاش کرد با تکیه بر آن‌ها، ایران را کشوری ضعیف نشان دهد ولی متقابلاً عربستان با سرعت به سمت توسعه حرکت می‌کند. صحبت کنایه‌آمیز او در مورد توانایی عربستان در تبدیل صحرا به زمین‌های کشاورزی درحالی‌که ایران زمین‌های کشاورزی‌اش را به صحرا تبدیل کرده، تکرار صحبت‌هایی است که نتانیاهو و چهره‌های ضدایرانی فاندبگیر هم با تأکید بر آن‌ها به دنبال القای حس تحقیر به مردم ایران هستند. البته ادعایی که ترامپ مطرح کرد، تنها یک ادعای غیرواقعی بود که فقط اثر رسانه‌ای دارد؛ چراکه نگاهی به اطلاعات و برآورد‌ها اثبات می‌کند اتفاقاً زمین‌های کشاورزی در ایران افزایش پیدا کرده و عربستان هم توانسته تقریباً یک درصد از زمین‌هایش را به زمین کشاورزی تبدیل کند. هدف او از مطرح کردن این ادعا‌ها در وهله اول اثر‌گذاری روی افکار عمومی ایرانیان و القای حس تحقیر است، علاوه بر این ترامپ برای آنکه اثبات کند ایران تحت فشار و اعمال تحریم‌های آمریکا تضعیف شده، دست به بیان اظهارات و ادعا‌های طعنه‌آمیز و بعضاً غیرواقعی زد. 
تقابل‌سازی فیک ترامپ
ترامپ در عین آنکه تلاش کرد تا نظام حکمرانی ایران را مقابل مردم قرار دهد، اظهاراتی تکراری مطرح کرد مشابه نظرات براندازان بعد از وقوع هرحادثه و بحرانی که حکومت را مقصر مشکلات و حتی بلایای طبیعی معرفی می‌کنند، اما در ادامه صحبت‌هایش از لزوم سرکوب ایران گفت و اشاره کرد نباید اجازه دهیم «کار‌هایی که ایران در سوریه و لبنان انجام داد، در شبه‌قاره هند انجام دهد.» در ادامه هم تأکید کرد اجازه نخواهد داد عربستان تحت‌تأثیر ایران قرار بگیرد. این اظهارات، شباهتی به مواجهه با یک کشور ضعیف‌شده ندارد. این تناقض‌گویی‌های ترامپ نشان می‌دهد برخلاف اظهارات او، ایران همچنان یکی از نگرانی‌های اصلی آمریکا در منطقه است. البته ادعا‌هایی که در مورد توافق با ایران مطرح کرد هم این ادعا را اثبات می‌کند که ترامپ برای کم کردن این نگرانی‌ها به‌ناچار مسیر مذاکره با ایران را در پیش گرفته است. او در بخشی از صحبت‌هایش در این همایش گفت: «می‌خواهم با ایران به توافق برسم تا جهان امن‌تر شود... من به دشمنان ابدی اعتقاد ندارم. بزرگ‌ترین دوستان کنونی آمریکا، زمانی دشمن بودند. به دنبال توافق با ایران هستم. اگر دولت ایران با این توافق مخالفت کند، راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت.» این تهدید ضمنی در خود، ته‌مایه‌هایی از ترس دارد. واقعیت آن است اگرچه ترامپ تلاش می‌کند از تهدید حمله نظامی در مورد ایران استفاده کند، اما در اصل نه خودش تمایلی به شروع جنگ دارد و نه وضعیت منطقه‌ای و بین‌المللی که آمریکا با آن مواجه است، مناسب شروع یک بحران تازه است. به همین منظور ترامپ هم با سیاست قدیمی چماق و هویج دنبال آن است که به جای جنگ به توافقی با ایران برسد. رفتاری که در چهارچوب مواجهه با ایرانی است که ابزار‌های قدرت زیادی دارد و در تناقض آشکاری با صحبت تحقیر‌آمیز او در مورد ضعیف شدن ایران است. 
حق دلالی ادا شد
واقعیت آن است سفری که ترامپ به عربستان و پس از آن به کشور‌های دیگر حاشیه خلیج‌فارس داشت و حتی تصمیمی که در مورد عوض کردن نام خلیج فارس داشت -که بعد از واکنش‌های منفی مجبور به عقب‌نشینی شد- در قالب تعریف توازن منطقه‌ای به نفع آمریکا و علیه ایران تنظیم شده است. ترامپ با تقویت روابط با کشور‌های عربی مثل عربستان به دنبال آن است که موقعیت خود در منطقه را تثبیت کند. پذیرش آتش‌بس یمن و عقب‌نشینی آشکار او در این مورد نشان می‌دهد توانمندی آمریکا برای مدیریت بحران‌های منطقه‌ای تا حد زیادی تضعیف شده و او با اتکا به عربستان به دنبال مهار این بحران‌هاست. البته عربستان هم که از توانمندی قابل اتکایی در حوزه نظامی برخوردار نیست، نگرانی‌های زیادی در مورد یمن و احتمال تشدید تنش‌ها در منطقه دارد، به همین خاطر نیز حاضر شده هزینه هنگفتی را برای خرید تجهیزات نظامی از آمریکا بپردازد. ترامپ هم که برای مدیریت بحران‌های اقتصادی و تجاری، روی سرمایه‌گذاری عربستان حساب ویژه باز کرده، طبیعی است که حداقل در ازای مهمان‌نوازی ویژه‌ای که عربستانی‌ها داشتند، به گونه‌ای حرف بزند که به مذاق میزبان خوش بیاید. درواقع او در همایشی که نزدیک به 600 میلیون دلار سرمایه را راهی آمریکا می‌کند، حق دلالی را به خوبی ادا کرد، اما با اینکه نتوانست جایگاه مهم ایران در منطقه را انکار کند، سعی کرد تا در دوگانه‌سازی عربستان و ایران، عربستان را در قطار سریع‌السیری به سمت توسعه تعریف کند و در کنار آن به دستکاری روانی افکار عمومی مردم ایران پرداخت. واقعیت این ادعا‌ها را باید در تحولات منطقه‌ای که آمریکا با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، مشاهده کرد که ماجرای مقاومت یمنی‌ها، بخش مهمی از این واقعیت تلخ برای آمریکایی‌ها و متحدان منطقه‌ای‌اش است. 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس‌جمهور آمریکا در ریاض تغییر فاز داد؟

دیپلمات پیشین: باید به توافق جامع با آمریکا فکر کنیم

زلزله استانبول، هشداری برای ایران

جیب‌بری 300 میلیارد دلاری از مردم ایران

چرخش دیپلماسی در صحرا!

رفع بوی بد دهان با مصرف این مواد غذایی

آیا حل کردن عسل در چای داغ باعث تولید سم می‌شود؟/ ریشه‌های این باور از کجاست؟

غول PVC خاورمیانه، 1.3 میلیارد دلار ارزش جایگزینی دارد

کام کشاورزان گندمکار شیرین شد

شوک ترامپ به قیمت نفت؛ طلای سیاه عقب نشست

تغییر مسیر طلای جهانی

صنعت فولاد خواستار ورود فوری رئیس‌جمهور به موضوع توقف قطعی برق صنایع شد

خوب، بد، زشت آزادسازی نرخ‌ بلیت هواپیما، مردم عادی از مسافرت هوایی محروم شدند

ترکیب چادرملو اردکان مقابل گل‌گهر سیرجان

دستگیری متهم پرونده 900 میلیاردی توسط پلیس داراب

پرداخت 52 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال از طریق بانک مهر ایران به مددجویان کردستانی

فرانسه از ایران به لاهه شکایت می‌کند+ جزئیات

آغاز ساخت دو سریال و معرفی 10 مستند در صداوسیمای مرکز خلیج فارس

یزدانی به جمع 8 تنیسور برتر تورجهانی خلیج‌فارس راه یافت

تنیسور یزدانی، تک‌سوار ایران در فینال خلیج فارس!

اعلام اسامی سه شهید از بازداشت شدگان غزه

رییس نظام پزشکی شیراز در گفت و گو با «خبرجنوب»: هیچ جراحی اجازه ندارد جای هزینه عمل، سکه و یا دلار بگیرد

عکاس مهر برگزیده کتاب و رسانه شد؛ اختتامیه بدون حضور دبیر جشنواره!

برنامه پخش مستند آخرین سفر شهید جمهور در مصلی ساری

حفاظت مدرن از تنوع زیستی کشور با استفاده از نظرات نخبگان دانشگاهی

فرمول تیغ‌زنی شیوخ

هیس!

بی برقی‌تا‌ پاییز

جایزه 10 میلیون دلاری سر جولانی به ترامپ رسید

تصویر سازی در بیابان

21 دانه جادویی؛ چرا باید هر روز مویز بخوریم؟

11 ترفند برای کاهش وزن

ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار سکه و طلا، دلار 83 هزار تومان

میلی‌گلد؛ پلتفرم رسمی خرید و فروش طلای 18 عیار با نگهداری در خزانه بانکی

مدیرعامل توانیر: صنایع دو هفته با صنعت برق همکاری کنند

طرح فشار افزایی پارس جنوبی به طور رسمی کلید خورد

هشدار معاون وزیر ارتباطات در مورد افزایش قیمت اینترنت

گرانی دوباره برنج در سال جدید

وضعیت بد تالاب های فارس ریشه در ساختار کشاورزی استان دارد

نام خلیج فارس بر سینه بازیکنان استقلال و پرسپولیس +فیلم

بهره برداری 15 ایستگاه تلویزیونی کم قدرت در استان هرمزگان

کلاهبردار فراری با 800 هزار دلار در فارس به دام افتاد

لزوم بازنگری در رویکردهای مشارکتی و دانش بنیان حفاظت از محیط زیست

صدور سند تالاب های فارس به نام سازمان محیط زیست

آتش سوزی در ارتفاعات قلعه سفید ممسنی مهار شد

یک گام برای خروج از لیست سیاه FATF

نیمه‌جان، اما خواستنی

«اول آمریکا» و «معامله» حرف آخر را می‌زنند

دیدار ترامپ و شرع؛ سوریه به کدام سو به حرکت درآمده است؟

هیئت تجاری ایران هفته آینده به روسیه سفر می‌کند