دیدار جمعی از علمای اهل سنت بنگلادش با حجتالاسلام و المسلمین محسن قمی/تمام دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به برکت قرآن کریم است
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، جمعی از علمای اهل سنت کشور بنگلادش با حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، دیدار و گفتوگو کردند.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام قمی ضمن خیرمقدم به مهمانان، ابراز امیدواری کرد که این سفر به جمهوری اسلامی ایران، زمینهساز پیوندی عمیقتر میان دو ملت ایران و بنگلادش باشد و الگویی برای تحکیم روابط میان ملتهای مسلمان جهت تحقق امت واحده اسلامی فراهم سازد.
وی در ادامه با اشاره به شناخت و نگاه مردم ایران نسبت به ملت بنگلادش، اظهار داشت: هرگاه از مردم ایران درباره بنگلادش سوال شود، مردم آن را دینمدار، با مردمی صبور، زحمتکش و عاشق اهلبیت علیهمالسلام میدانند. بنگلادشیها از محبان امیرالمؤمنین علیهالسلام هستند؛ کشوری که روز عاشورا را تعطیل رسمی اعلام میکند، نشاندهنده عمق عشق و ارادت آنها به سلاله پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله و سلم، حضرت سیدالشهدا علیهالسلام است.
وی افزود: از نگاه مردم ایران، بنگلادش کشوری است که در برابر تهاجم فرهنگی غرب ایستاده و تا حد زیادی اجازه نفوذ فرهنگ غربی به خانهها و خانوادههای خود را نداده است. همچنین، ملت بنگلادش همواره پشتیبان ملت مظلوم فلسطین بوده و راهپیماییهای گسترده آنها در حمایت از مردم غزه، در میان ملت ایران مورد توجه و تحسین قرار گرفته است.
حجتالاسلام قمی با اشاره به جایگاه علمای دینی در میان مردم ایران و بنگلادش تصریح کرد: شما علما بهعنوان مبلغان دین و زبان گویای آرمان ملتها، در قلب مردم ما جای دارید و از احترام ویژهای برخوردارید.
وی در ادامه با اشاره به مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارها و تحریمهای کشورهای غربی گفت: ایران بیش از 46 سال است که در برابر زورگوییها و فشارهای اقتصادی ایستادگی کرده است. کشورهای دیگر برای فروش نفت مشکلی ندارند، اما ما برای فروش یک بشکه نفت باید دهها برنامهریزی انجام دهیم. دشمنان بارها تلاش کردهاند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند و حتی یک دلار از این مسیر وارد کشور نشود، اما با حکمت و تدبیر مسئولان و ملت، امروز، ایران نفت خود را صادر میکند و سالانه حدود صد میلیارد دلار مراودات اقتصادی دارد. در حالیکه آمریکا روز به روز در حال ضعف است، جمهوری اسلامی ایران در حال اقتدار بیشتر و روز افزون است.
معاون بینالملل دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به عملیات موشکی ایران علیه رژیم صهیونیستی تصریح کرد: در حمله موفق وعده صادق 2 موشکهای ایرانی غالبا به اهداف خود در داخل رژیم صهیونیستی اصابت کرد.علیرغم تلاش تمامی کشورهای غربی برای مقابله با این موشکها، هیچ سامانه دفاعی نتوانست مانع آن شود.
وی تأکید کرد: پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران تنها محدود به حوزه نظامی نیست. در غنیسازی اورانیوم، سلولهای بنیادی، در فناوری نانو و در بسیاری از زمینه های دیگر در رتبههای برتر جهانی قرار داریم.
حجتالاسلام قمی ادامه داد: تمام این دستاوردها به برکت قرآن کریم، محبت پیامبر( ص) و اهلبیت ایشان و تلاش جوانان مومن ما حاصل شده است. جوانانی که با ذکر نام امیرالمؤمنین، دست به تولید موشک زدند و نام آنها را حیدر، ابابیل، ذوالفقار و… گذاشتند.
وی با اشاره به شکست عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس نیز گفت: در آن حادثه، هواپیماها و هلیکوپترهای آمریکایی پس از ورود به خاک ایران با تندبادی مواجه شدند و از بین رفتند. حضرت امام خمینی (ره) آن طوفان شن را امداد الهی دانست و جیمی کارتر نیز اذعان کرد که با وجود تمام پیشبینیها اما “خدای خمینی” از ما قویتر بود.
حجت الاسلام قمی در ادامه با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا عنوان کرد: هدف ما از این گفتوگوها، رفع تحریمهای ظالمانه است. هرچند که دشمنان در رسیدن به اهداف خود ناکام ماندهاند و حتی یک مقام دولت آمریکا اعلام کرد که در تحریم حداکثری ما شکست خفت باری را تحمل کردیم. البته ما برای کاهش فشار اقتصادی بر ملت خود تلاش میکنیم و این هدف اول ما از مذاکرات است.
وی تأکید کرد: هدف دوم ما از مذاکرات، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای در حوزههای کشاورزی، تولید برق، داروسازی و پزشکی است. بنابراین نمیتوان از صنعت هستهای چشمپوشی کرد. ما از حق غنیسازی اورانیوم کوتاه نخواهیم آمد، چرا که این مسئله مطالبه نسلهای آینده است.
وی افزود: اگر مذاکرات شکست بخورد، دلیل آن زیادهخواهی آمریکا است که میخواهند ایران دست از غنی سازی و قدرت موشکی و نیز حمایت از آرمان فلسطین بکشد، که این خواسته ها هرگز پذیرفته نیست.
حجتالاسلام قمی در ادامه با اشاره به جایگاه علمای بنگلادش گفت: شما بخشی از پیکره تمدن اسلامی هستید. ما از مرحله تقریب مذاهب عبور کردهایم و امروز در حال گام نهادن بهسوی بازسازی تمدن نوین اسلامی هستیم. اکنون همه میدانند که تفرقه در جهان اسلام، نقشه دشمنان بهویژه رژیم صهیونیستی است.
وی تاکید کرد که بازسازی تمدنی به معنای وحدت در عین حفظ هویت ملی است؛ همانگونه که یک ایرانی میتواند ایرانی باقی بماند و عضوی از تمدن نوین اسلامی باشد، یک جوان بنگلادشی نیز میتواند هم بنگلادشی باشد و هم عضو این تمدن بزرگ.
وی با اشاره به ظرفیتهای عظیم امت اسلامی اظهار داشت: امت اسلامی نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، 53 کشور مسلمان حق رأی در مجامع بینالمللی دارند، بیشترین منابع انرژی، نقاط راهبردی مانند بابالمندب، تنگه هرمز، بسفر، کانال سوئز و… را در اختیار دارند. همچنین بر اساس برآوردها، تا سال 2050 اسلام دین اول جهان از لحاظ جمعیت خواهد شد و جمعیت مسلمانان به بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون نفر خواهد رسید.
حجتالاسلام والمسلمین قمی با تأکید بر رسالت مشترک مسلمانان در بازسازی تمدن نوین اسلامی، اظهار داشت: ما و شما باید از خود بپرسیم که برای آینده امت اسلامی چه برنامهای داریم؟ آیا مسئولیتی در قبال احیای تمدن نوین اسلامی بر دوش ما نیست؟
وی با تشریح ابعاد مختلف تمدن اسلامی، گفت:تمدن اسلامی دارای سه لایه است؛ لایه اول، جنبههای ظاهری تمدن همچون معماری و شهرسازی و هنر است. لایه میانی به حوزههایی مانند فقه، حقوق، علوم اجتماعی و مشابه آن مربوط میشود. اما لایه عمیقتر و زیربنایی آن، مبانی نظری و معرفتی است که شامل فلسفه، انسانشناسی و عقیده میشود. توجه به این لایههای عمیق، تمدن اسلامی احیا خواهد شد.
حجتالاسلام قمی با اشاره به تقارن تاریخی امسال با پانزدهمین قرن تولد پیامبر اسلام (ص)، گفت: اکنون زمان آن است که نگاهی به همراهان پیامبر اسلام(ص) در آغاز نهضت بیندازیم. افرادی از تمدنها و سرزمینهای مختلف از روم، آفریقا، ایران و یمن، نظیر سهیل، بلال، سلمان فارسی و اویس قرنی، در کنار پیامبر قرار گرفتند و تمدنی نوین را پایهگذاری کردند. امروز نیز باید همان الگو را دنبال کنیم و با همگرایی ملتهای مسلمان، بنای جدیدی از تمدن اسلامی را برپا سازیم.
وی با اشاره به سفر علمای بنگلادش به ایران، خاطرنشان کرد: شما در این سفر از نزدیک مشاهده کردید که در جمهوری اسلامی ایران، اقوام و مذاهب مختلف اسلامی چگونه در کنار هم با وحدت و تقریب زندگی میکنند. این میتواند الگویی برای تحقق امت واحده و احیای تمدن اسلامی در عصر حاضر باشد.
حجتالاسلام والمسلمین قمی در ادامه به تبیین راهکارهای مورد نیاز پرداخت.
وی نخست به نقش کلیدی جوانان اشاره کرد و گفت:اولین نکته، توجه ویژه به جوانان است. باید آنان را تشویق کنیم تا در مسیر علم و پیشرفت حرکت کنند، به مراکز اسلامی و پژوهشی و فراگیری تکنولوژیهای پیشرفته بپردازند تا برترین دانشمندان جهان، جوانان مسلمان باشند.
جوانان نیروی محرکه هر جامعه هستند و بیشترین ارتباط فکری با جهان بیرون را دارند. اگر به آنان اعتماد شود، شکوفایی در تمامی عرصهها رخ خواهد داد. به عنوان نمونه، در زمانی که ایران برای نخستینبار به فناوری غنیسازی اورانیوم دست یافت، میانگین سنی دانشمندان ایرانی تنها 26 سال بود.
وی در ادامه، به نقش رسانه در تحقق رسالت الهی اشاره کرد و گفت: مسئله دوم، حضور فعال، مؤثر و سرافرازانه در رسانههاست. طبق فرموده قرآن کریم، بِالْبَیِّناتِ وَ الزُّبُرِ وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ، وظیفه تبیین معارف الهی و روشنگری در جامعه باید از مسیر رسانهها بهدرستی انجام شود.
حجتالاسلام قمی در محور سوم سخنان خود، عدالت اجتماعی و رسیدگی به نیازمندان را در فرایند تمدن اسلامی مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: اغنیا باید به یاری محرومان بشتابند و مساجد باید به پایگاههایی برای رفع فقر در جامعه تبدیل شوند. علما باید نماد مبارزه با تبعیض و پرچمدار عدالت باشند.
حجتالاسلام قمی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با علمای بنگلادش در توسعه زبان فارسی، تصریح کرد:طلبههای علوم دینی بنگلادش میتوانند نقش مهمی در گسترش زبان فارسی ایفا کنند، چرا که آنان عالمان آینده و مبلغان دین در جامعه خود هستند.
حجتالاسلام والمسلمین قمی با ابلاغ سلام و احترام ویژه مقام معظم رهبری به علمای اهل سنت بنگلادش، بهویژه آنانی که در حمایت از مردم غزه در صف اول قرار دارند، از زحمات و تلاشهای آنان قدردانی کرد.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: هم اکنون در مدارس علمیه بنگلادش آموزش زبان فارسی درحال اجراست که میتواند توسعه بیشتری نیز یابد.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۴:۵۳
-
۵ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/955686/