پیام فارس

آخرين مطالب

نرخ بالای سزارین در ایران؛ فرزندآوری دهه شصتی‌ها را دریابید علمي

نرخ بالای سزارین در ایران؛ فرزندآوری دهه شصتی‌ها را دریابید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایرنا / معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه آمار سزارین در ایران بیش از 56 درصد و آمار نامناسبی است، استان هایی که بیشترین و کمترین میزان سزارین را دارند؛ اعلام کرد.
علیرضا رئیسی روز دوشنبه در نشست خبری با موضوع هفته ملی جمعیت، ابراز امیدواری کرد این هفته بهانه‌ای باشد تا موضوع کاهش جمعیت از سوی مسئولان و مردم جدی گرفته شود.
وی اظهار کرد: به موضوع کاهش جمعیت باید به صورت یک سیستم نگاه کرد چرا که این موضوع، موضوعی اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی است.
بازار
رئیسی با اشاره به اهمیت سلامت مادران باردار و نوزادان به حادثه بندر عباس و شهید رجایی اشاره کرد و افزود: در این حادثه میزان سنجش آلودگی ها انجام و مادران باردار نیز شناسایی شدند و اعلام کردیم که از منزل خارج نشوند و در صورت خروج از ماسک استفاده کنند چرا که برای ما مهم است که یک مادر در سلامتی کامل باشد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه کاهش جمعیت مشکل جهانی است و همه به آن می‌پردازند، گفت: اینکه آیا می‌توان افزایش جمعیت را با مهاجرت جبران کرد یا نه از سوی برخی کارشناسان رد شده و معتقدند باید با فرزندآوری کاهش جمعیت جبران شود.
به گفته وی، کشورهایی از جمله مجارستان 4 درصد تولید ناخالص ملی را برای افزایش جمعیت اختصاص داده و این درحالی است که کل بودجه بهداشت در ایران، پنج درصد از کل بودجه است.
وی افزود: در مجارستان مادران از پرداخت مالیات معاف هستند و در کشور ما نیز این اقدام از اواخر سال گذشته مصوب شده و در حال اجرا است.
رئیسی با بیان اینکه در کره جنوبی و ژاپن نیز کاهش نرخ باروری و روند کاهش جمعیت وجود دارد، گفت: در ژاپن به منظور حمایت از نهاد خانواده و در راستای افزایش جمعیت، روزهای کاری در هفته به چها روز کاهش داده شده است.
معاون وزیر بهداشت درباره اینکه این وزارتخانه چه اقداماتی برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام داده است؛ گفت: از زمان ابلاغ قانون مزبور، ستاد مرکزی و 9 کمیته تشکیل شد و رصد مستمر دانشگاه‌ها و عملکرد آنها در حال انجام است.
رئیسی ادامه داد: اکنون 18 هزار خانه بهداشت، بیش از پنج هزار پایگاه سلامت شهری و روستایی، 54 هزار کارکنان آموزش دیده در حوزه علمی فعال هستند و حضور فعال 13 هزار و 700 ماما و بیش از 6800 متخصص زنان را شاهد هستیم.
موالید کشور نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش یافت
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از زمان تصویب تاکنون موجب شده سرعت کاهش جمعیت کم شود و تعداد موالید کشور نسبت به سال گذشته هفت درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: بیشترین فرزندآوری در استان‌های تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان بوده است و در سال 1403 شهرستان‌های تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بیشترین آمار موالید را در بین شهرستان‌های داشته‌اند.
رئیسی تأکید کرد: روند تعداد موالید در سال 1402 تا 1403، هفت درصد کاهش داشته و بیشترین کاهش مربوط به سال 1398 است و در آن سال 12 درصد کاهش موالید را شاهد بودیم.
دهه شصتی ها را دریابید /بیشترین اقدامات در گروه سنی دهه 60 باید انجام شود
به گفته معاون وزیر بهداشت، 60 درصد زنانی که ازدواج کرده و در سن فرزندآوری هستند، بین 35 تا 50 سال سن دارند، اینها همان دهه شصتی‌ها هستند؛ متولدین سال های 1355 تا 1368 بیشترین خانم‌هایی هستند که ازدواج کرده‌اند و این پیام داده می‌شود که بیشترین اقدامات در گروه سنی دهه 60 باید انجام شود.
سال 1365، تعداد زنان متاهل 10 میلیون نفر بود و 2 میلیون فرزند داشتند اما سال 1403، تعداد 16 میلیون خانم متاهل و در سن باروری بودند اما کمتر از یک میلیون فرزند دارند.
رئیسی خاطرنشان کرد: سال 1365، تعداد زنان متاهل 10 میلیون نفر بود و 2 میلیون فرزند داشتند اما سال 1403، تعداد 16 میلیون خانم متاهل و در سن باروری بودند اما کمتر از یک میلیون فرزند دارند.
وی افزود: زنان گروه سنی 25 تا 39 سال بیشترین سهم موالید را در بین زنان ایرانی دارند.
معاون وزیر بهداشت گفت: روند تولد فرزند اول و دوم کاهش داشته است اما روند تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم افزایشی است اما سهم بالایی ندارند.
در سال 1403 ازدواج 2 درصد کمتر شده است
رئیسی با اشاره به آمار ازدواج و درصد تغییرات آن اظهار کرد: در سال 1403 ازدواج 2 درصد کمتر شده است، باید به این نکته توجه داشت که تعداد افراد در سن ازدواج نیز کمتر شده و استان های سمنان، ایلام، کهگیلویه و خراسان جنوبی بیشترین ازدواج را داشته‌اند.
در سال 1403 ازدواج 2 درصد کمتر شده است البته تعداد افراد در سن ازدواج نیز کمتر شده و استان های سمنان، ایلام، کهگیلویه و خراسان جنوبی بیشترین ازدواج را داشته‌اند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به سن پدران و مادرانی در نخستین فرزندآوری، گفت: سن پدران 32 سال و مادران 27 سال و نیم است و این سن بالا است.
وی، بالارفتن میانگین سن مادر در کاهش فرزندآوری موثر دانست و افزود: در سیستان و بلوچستان کمترین سن ازدواج خانم‌ها 20 ساله و آقایان 25 سال است و در تهران و ایلام، آقایان 30 سال و خانم‌ها 27 سال است.
آمار طلاق 7 درصد کاهش یافت
معاون وزیر بهداشت درباره آمار طلاق نیز گفت: آمار طلاق هفت درصد در سال های 1402 تا 1403 کاهش داشته است.
رئیسی با بیان اینکه میزان مرگ مادر به 22 مورد در صد هزار زایمان رسیده است، تاکید کرد: یک مرگ هم زیاد است اما این کاهش یکی از آمار افتخارات کشور است.
وی با بیان اینکه مرگ نوزاد نیز در کشور به کمتر از 8.3 مورد در هزار تولد زنده رسیده است، گفت: پوشش مراقبت از بارداری نیز از 39 درصد به 55 درصد رسیده همچنین پوشش حداقل دوبار مراقبت نیز از 54 درصد به 76 درصد رسیده که آمار خوبی است.
معاون وزیر بهداشت تأکید کرد: اینکه هنوز زایمان بدون درد در کشور رونق پیدا نکرده، جزو ضعف‌ها است، اینکه بتوانیم زایمان بدون درد و خوشایند را افزایش دهیم، می تواند افزایش بارداری را در پی داشته باشد.
رئیسی در ادامه با اشاره به بالا بودن نرخ سزارین، 56 درصد در کشور گفت: این آمار در استان‌های گیلان، علوم پزشکی ایران، آذربایجان شرقی، ایلام، فارس، علوم‌پزشکی تهران بیشتر است و اسفراین، زابل، زاهدان، سبزوار تربت جام ایرانشهر کمترین زایمان سزارین را دارند.
نارضایتی از زایمان طبیعی مربوط به محیط های زایمان است
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه محیط زایمان هم از نظر بهداشتی، هم از نظر حفظ حریم شخصی و کرامت انسانی، باید در شأن مادر ایرانی باشد گفت: صرفاً افزایش آمار تولد کافی نیست، بلکه باید فضا و کیفیت تجربه زایمان نیز ارتقا یابد، در حال حاضر 40 درصد نارضایتی از محیط های زایمان وجود دارد و 60 درصد هم از وضعیت زایمان راضی هستند که 40 درصد نارضایتی زیاد است.
با هرگونه سقط غیر قانونی در مراکز درمانی برخورد جدی می شود
رئیسی درباره سقط‌های عمدی و غیرمجاز نیز خاطر نشان کرد: بیش از 90 درصد سقط‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی و عمدتاً در منازل انجام می‌شود، برخی انتظار دارند وزارت بهداشت این روند را به‌طور کامل مهار کند، در حالی که این نوع سقط‌ها خارج از حیطه نظارتی مراکز رسمی است؛ هرگونه سقط غیرقانونی در مراکز درمانی با برخورد جدی، لغو پروانه و پیگیری قضائی همراه خواهد بود.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی نفس نیز گفت: این طرح با هدف مشاوره و مداخله به‌موقع در مواردی اجرا می‌شود که والدین دچار تردید برای ادامه بارداری هستند و در حال حاضر 357 مرکز مجری این طرح در کشور فعال‌اند که تاکنون پذیرای بیش از 18 هزار مراجعه‌کننده بوده‌اند.
وی با بیان اینکه از این تعداد 18 هزار مراجعه، 15 هزار و 267 نفر با مشاوره‌های روانی، اجتماعی و پزشکی علاقه مند به ادامه بارداری شدند، افزود: دلایل اصلی سقط غیرمجاز، مشکلات اقتصادی، نبود مسکن و احساس عدم آمادگی روانی برای تربیت فرزند عنوان شده و تصمیم به سقط بیشتر از سوی پدر خانواده گرفته شده است.
هیچ دانشجوی متأهلی در صف دریافت وام ازدواج، وام فرزندآوری یا ودیعه مسکن نیست
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره برنامه های حمایتی این وزارتخانه به منظور افزایش فرزندآوری و ازدواج، از تخصیص 43 درصد از سوئیت‌های خوابگاهی به دانشجویان متأهل پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده خبر داد و افزود: در حال حاضر هیچ دانشجوی متأهلی در صف دریافت وام ازدواج، وام فرزندآوری یا ودیعه مسکن قرار ندارد و تمام درخواست‌ها بدون معطلی پرداخت شده‌ و افزایش ظرفیت مهدهای کودک‌ در کنار خوابگاه‌های متأهلی نیز از اقدامات در دست اجرا است.
رئیسی خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، سرانه پرداخت حق اولاد برای دانشجویان 2 برابر شده و همچنین رشد 53 درصدی در تأمین مسکن برای دستیاران پزشکی نیز ثبت شده است.
3 تا 4 میلیون زوج نابارور داریم
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به درمان ناباروری ها در کشور تاکید کرد: پیشرفت چشمگیری در این زمینه حاصل شده و 146 مرکز ناباروری فعال در کشور وجود دارد که شامل 49 مرکز سطح 3 و تعدادی مرکز خصوصی و دانشجویی است.
به گفته وی، با توجه به برآوردها حدود 3 تا 4 میلیون زوج در کشور درگیر ناباروری هستند که بخشی از آن‌ها هنوز به صورت رسمی شناسایی نشده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/955318/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

ادعای جدید «حمید رسایی»

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

«ریال دیجیتال» در بلاتکلیفی است؛ بدون قانون، بدون آینده

شبکه شتاب به شبکه پرداخت روسیه وصل شد

مهاجرانی: کشور با کسری 20 هزار مگاواتی برق مواجه است

پیش‌بینی قیمت دلار 23 اردیبهشت 1404

مهم‌ترین راهبرد حل ناترازی از زبان سخنگوی دولت

یارانه گوشت حذف شد

یارانه کالابرگ مرحله سوم اردیبهشت واریز شد

پیش‌‌بینی بورس سه‌ شنبه 23 اردیبهشت 1404

رویای ساخت هواپیمای ایرانی به دولت چهاردهم رسید

راه نجات مسکن از دل واگذاری زمین می‌گذرد

آیا باشگاه استقلال تبدیل به یک حزب سیاسی شده است؟

نمایش اقتدار مبارزان قسام در مراسم تحویل عیدان الکساندر

عملیات ویژه ارتش در خلیج فارس؛ حمله بعثی‌ها به کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های ایرانی چطور خنثی شد؟

یگان‌های ارتش و سپاه در تنگه هرمز و خلیج فارس در اوج آمادگی عملیاتی و رزمی هستند

یگان‌های ارتش و سپاه در تنگه هرمز و خلیج فارس و سواحل مکران در اوج آمادگی عملیاتی و رزمی هستند

شاغلام در جشن قهرمانی فجر سپاسی

سقوط شهرراز شیراز به لیگ دو: پایان یک فصل متلاطم

لیگ دسته اول فوتبال| فجرسپاسی شیراز قهرمان شد و به لیگ برتر صعود کرد + جدول

بیش از 300 هکتار از ارتفاعات دراک شیراز در آتش سوخت

صنعت نفت با شکست پیکان نزدیک ترین تیم به لیگ برتر شد

دراک در آتش

پیروزی پالایش نفت بندرعباس مقابل شهر راز شیراز در لیگ دسته اول فوتبال کشور

فجر شهید سپاسی شیراز قهرمان لیگ دسته اول شد

فجر شهید سپاسی شیراز قهرمان لیگ فوتبال دسته اول کشور شد

دیپلماسی در راه ناهموار

گردنه غنی‌سازی

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

نرخ بالای سزارین در ایران؛ فرزندآوری دهه شصتی‌ها را دریابید

«شمال تهران: برق بیشتر، جنوب تهران: قطعی بیشتر؟»

بنیاد مستضعفان: ساخت و ساز را از 5 -6 سال به 2 سال کاهش می‌دهیم

آمار عجیب از صنعت لوکس و پول‌ساز خرید و فروش حیوانات در ایران

رئیس بانک مرکزی: امسال حذف صفرهای پول ملی را دنبال می‌کنیم

آهی: یک مسیر رسمی برای ارتباط منظم میان احزاب و دولت ایجاد کردیم

آتش‌سوزی گسترده در کوه دراک شیراز/ مهار حریق در سه ضلع + فیلم

جباری: استقلال اهل تبانی نیست؛ تاجرنیا می‌خواست با من عکس بگیرد حالا به دنبال توطئه است!

حادثه آتش‌سوزی کوه دراک شیراز مهار شد + فیلم

واکنش به ادعاها: بایرن اهل تبانی نیست

قرارداد همکاری میان شرکت پتروشیمی اروند و شرکت مهندسین طراح فرایند کیا امضا شد؛ هلدینگ خلیج‌ فارس به دنبال بومی‌سازی لایسنس زنجیره PVC

حماس اسیر آمریکایی را بدون هیچ مراسمی آزاد می‌کند | الکساندر با ترامپ دیدار می‌کند

قسام اسیر آمریکایی-اسرائیلی را تحویل صلیب سرخ داد

آغاز روند آزادی اسیر آمریکایی توسط مقاومت فلسطین/ حرکت ماشین‌های صلیب سرخ به سمت محل تحویل

لحظه تحویل اسیر آمریکایی به صلیب سرخ جهانی در خان یونس | ویدئو

لیگ برتری شدیم/ جشن صعود فجر سپاسی در ورزشگاه حافظیه شیراز + فیلم

گل اول صنعت نفت به پیکان (محمدی مهر)

آشنایی با رادک دووراک، هاکی‌باز اهل جمهوری چک؛ مردی با لقب کیبورد و سابقه سه قهرمانی جهانی

جشن صعود فجر سپاسی در ورزشگاه حافظیه شیراز + فیلم