پیام فارس

آخرين مطالب

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار اقتصادي

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، عواملی که در ماه‌های اخیر موجب بالا رفتن قیمت حبوبات در بازار شده را تشریح کرد.
ناصر مرادی با اشاره به مهمترین دلایل افزایش قیمت حبوباب، افزایش قیمت ارز را یکی از مهمترین این عوامل دانست و اظهار کرد: بخش قابل توجهی از اقلام حبوبات مورد نیاز کشور ما وارداتی و نیازمند تامین ارز است و افزایش قیمت ارز باعث شده قیمت حبوبات نیز بالا برود.
وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال 1402 ارزی که برای واردات حبوبات اختصاص می‌یافت، ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومانی بود، اما از سال 1403 ارز در نظر گرفته شده برای واردات حبوبات به ارز نیمایی تغییر یافت که قیمت ارز نیمایی در ابتدای امر 42 تا 43 هزار تومان بود و به تدریج افزایش یافت.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه ادامه داد: باز هم تغییراتی در قانون ایجاد و مقرر شد ارز مورد نیاز برای واردات حبوبات از ارز توافقی تامین شود که قیمت ارز توافقی نیز در ابتدای امر 55 هزار تومان بود، اما اکنون به حدود 70 هزار تومان رسیده است.
به گفته مرادی، در شرایطی که ارز اختصاصی به واردات حبوبات از سال 1402 تاکنون از 28 هزار تومان به 70 هزار تومان رسیده، نمی‌توان انتظار داشت قیمت حبوبات ثابت بماند.
بازار
نایب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه همین ارز مورد نیاز برای واردات حبوبات نیز به سختی تامین می‌شود و این امر روند واردات حبوبات را کند می‌کند، اضافه کرد: واردکنندگان 70 تا 80 روز برای دریافت ارز توافقی در صف می‌مانند.
نمی‌توان انتظار داشت محصولات کشاورزی از تورم جا بماند
مرادی عامل مهم دیگر که بر قیمت حبوبات اثرگذار است را نرخ تورم دانست و اظهار کرد: وقتی قیمت همه کالاها و خدمات متناسب با نرخ تورم بالا می‌رود، طبیعتا محصولات کشاورزی نیز افزایش قیمت خواهند داشت.
وی گفت: کشاورزان متناسب با افزایش تورم، افزایش دستمزد و... با افزایش هزینه تولید محصول مواجه هستند و نمی‌توان انتظار داشت محصول تولیدی خود را که چندین ماه برای آن زحمت کشیده‌اند با قیمت پایین عرضه کنند.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه، وقتی قیمت یک محصول برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد، کشاورز دیگری رقبتی برای تولید آن محصول نخواهد داشت.
سهمیه‌بندی واردات حبوبات برداشته شود
مرادی به عامل دیگر اثرگذار بر افزایش قیمت حبوبات نیز اشاره کرد و ادامه داد: از سال 1403 وزارت جهاد کشاورزی واردات حبوبات را سهمیه‌بندی کرد و شرکت‌های واردکننده برای هر فصل سهمیه واردات مشخصی دارند.
وی معتقد است، این امر باعث شده میزان عرضه حبوبات نسبت به سنوات گذشته کاهش یابد و متناسب با تقاضای موجود برای آن نباشد که همین امر هم بر افزایش قیمت حبوبات بی‌تاثیر نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر لزوم برداشته شدن این سهمیه‌بندی، اظهار کرد: اگر این محدودیت وجود نداشته باشد، واردکنندگان می‌توانند بازار را اشباع کنند و تا حدودی قیمت‌ها تعدیل می‌شود.
عمده حبوبات صادر نمی‌شود
مرادی با رد تاثیر صادرات بر افزایش قیمت حبوبات، اظهار کرد: بجز نخود آبگوشتی که آن هم با مازاد تولید آن مواجهیم، بخش عمده حبوبات اصلا صادر نمی‌شود که صادرات عامل افزایش قیمت آنها باشد.
وی با بیان اینکه نخود آبگوشتی محصول عمده‌ای است که صادر می‌شود، خاطرنشان کرد: برای این محصول نیز با توجه به مازاد تولید چاره‌ای جز صادرات نداریم. در برخی سال‌ها که صادرات نداشتیم دولت ناگزیر شد برای حمایت از کشاورزان خرید تضمینی نخود انجام دهد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه نباید تا محصولی گران می‌شود انگشت اتهام را به سمت صادرات بگیریم، تاکید کرد: صادرات موتور محرک تولید است و اگر صادرات نباشد بسیاری از کشاورزان انگیزه‌ای برای کشت محصولی مانند نخود نخواهند داشت.
مرادی از اهمیت ترویج کشت محصولی مانند نخود که بسیار کم آب‌بَر است در شرایط کنونی خشکسالی کشور یاد کرد و ادامه داد: باید به سمت چنین کشت‌هایی برویم و در ازاء صادرات این محصولات، محصولات آب‌بَر را وارد کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/954647/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلیج‌ فارس روی پیراهن سپاهانی‌ها (عکس)

حامد راحت سرپرست فولاد غدیر نی‌ریز شد

پیام تبریک شهردار و اعضای شورای شهر نی ریز به سرپرست فولاد غدیر نی ریز

روستای داریان می‌تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود

احیای تالاب‌های فارس نیازمند تصمیمات سخت و نظارت دقیق

داریان سرشار از ظرفیت‌های رشد است

گام‌های فولاد غدیر نی‌ریز برای تکمیل زنجیره تولید

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

اسرائیل در هر یک ساعت، جان یک زن فلسطینی را می‌گیرد

کدام ویتامین‌ها از ریزش مو جلوگیری می‌کنند؟

اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در 15 روز آینده

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم

این وام دست یافتنی‌ست

4 تاریخ مهم برای خرید طلا

بازار خودرو همچنان آرام؛ کاهش محدود قیمت دو مدل ایران‌خودرو

قتل وحشتناک در باغ روستایی/ اختلافات خانوادگی رنگ خون گرفت

معامله 213 هزار تن محصول در بورس کالا

عکاس خبرگزاری مهر، برگزیده دهمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر در اردبیل

مازندران مفاخر ارزشمند فراوانی دارد

«خلیج فارس»؛ عبارت پرتکرار سیاستمداران غربی + فیلم

دستگیری قاتل و همسرش توسط پلیس کازرون

انفجار بندرعباس؛ مردم زودتر رسیدند

ارزیابی ابتکار عمل‌گرایانه هسته‌ای ایران

خطر یک شیرین‌کننده جایگزین قند

افزایش 40درصدی تورم مسکن و ناتوانی 75درصدی در تامین سرپناه

دستور تهدیدآمیز دولت به کارخانه‌های سیمان و فولاد: برق نیست؛ تولید را تعطیل کنید!

نبود منابع مالی در وزارت نیرو برای بحران آب؛ بودجه وزارتخانه کجا خرج می‌شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 اردیبهشت 1404؛ حباب سکه در سراشیبی قیمت طلا بالا رفت

سهم واقعی تحریم در چالش‌های اقتصاد ایران چقدر است؟

کنوانسیون پالرمو چیست؟

خودروهای آسیب‌دیده در حادثۀ بندر شهید رجایی چقدر خسارت گرفتند؟

پیش بینی قیمت دلار 25 اردیبهشت 1404؛ دلار در ترافیک دیپلماسی آچمز شد

ایران رقابت نفتی با عربستان را بُرد

ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟

تأکید هلدینگ خلیج فارس بر تسهیل اجرای نیروگاه‌های خورشیدی

سه جنایت و یک تصادف مرگبار؛  روز پر حادثه در فارس

شهردار منطقه 9 شیراز خبرداد : احداث فرهنگسرای تخصصی مادر و کودک

شمارش معکوس اجرای طرح محدوده کم آلاینده شیراز

راهنمای انتخاب مرکز ماساژ مناسب در شیراز

نام خلیج فارس بر بازوی سپاهانی‌ها!

نام «خلیج فارس» بر بازوی بازیکنان طلایی پوش + عکس

موسیقی‌دان نامی، شهروند افتخاری زرقان شد

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند