پیام فارس

آخرين مطالب

نبود منابع مالی در وزارت نیرو برای بحران آب؛ بودجه وزارتخانه کجا خرج می‌شود؟ اقتصادي

نبود منابع مالی در وزارت نیرو برای بحران آب؛ بودجه وزارتخانه کجا خرج می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / بحران کمبود آب نیازمند استفاده از روش‌های نوین و زیرساختی برای جبران آن است. این اقدامات به منابع مالی نیاز دارند، اما وزیر نیرو از کمبود بودجه برای پیشبرد پروژه‌های آبی خبر داده است.
کمبود و قطعی‌های مکرر آب، این روزها زندگی بسیاری از مردم کشور را مختل کرده است.در حالی که هنوز کشور وارد اوج گرما نشده، کمبود منابع آبی به یکی از مهم‌ترین مشکلات تبدیل شده است. عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، در نشست با مدیران صنعت آب و آبفا کل کشور ضمن هشدار درباره وضعیت آب در کشور و تهران بر اهمیت پیشبرد دقیق و به‌موقع پروژه‌های اضطراری آب در سراسر کشور تاکید کرد و گفت: امروز کشور با مشکل تامین مالی برای پیشبرد این پروژه‌ها روبه‌روست.
در روزهایی که دمای هوا رو به افزایش است و مردم خود را برای تابستانی دیگر آماده می‌کنند، خبر رسیده که پروژه‌های آبی کشور با کمبود منابع مالی مواجه هستند.
اما آنچه گفته نمی‌شود، وضعیت وخیمی است که همین حالا در بسیاری از مناطق کشور برقرار است. ورامین، شهریار، کرج، شیراز، بوشهر، اهواز و… با قطعی‌های مکرر و ساعت‌ها بی‌آبی مواجه هستند. مردم در گرمای بهار به دنبال آب می‌گردند، در حالی که هنوز تابستان نیامده است.
بحران آب اولویت مسئولان نیست
آب یک حق انسانی است. اگر بحران کمبود آب حل نشود، به بحران اجتماعی و اقتصادی تبدیل می‌شود. اگر امروز بودجه برای آب وجود ندارد، فردا باید مسئولان منتظر بحران‌های اجتماعی، مهاجرت‌های اجباری، تنش‌های منطقه‌ای و حتی درگیری بر سر آب باشند.
تجربه خشکسالی‌های گذشته در استان‌هایی مانند خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان و اصفهان باید آینه عبرت باشند. به‌ویژه تجربه بی‌آبی در تابستان سال 1400 در خوزستان که تبدیل به یک بحران اجتماعی شد.
پیش‌تر شهره صدری خانلو، پژوهشگر محیط زیست و آب، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داده بود: هر بار وقوع خشکسالی باعث کوچک شدن اقتصاد خانواده و بیشتر شدن فقر می‌شود. تامین آب پایدار تنها امید اجتماع درگیر خشکسالی است.
او ادامه داد: خشکسالی اقتصادی و اجتماعی در کشور ما بیشتر از مدیریت اشتباه منابع آب نشأت گرفته است، چیزی که بیشترین تاثیرات اجتماعی را نیز در پی دارد.
پرسش ساده اینجاست که اگر آب اولویت نیست، پس اولویت چیست؟ ایران سال‌هاست درگیر بحران خشکسالی، افت منابع آبی زیرزمینی و کاهش بارندگی است. اگر پروژه‌های اضطراری آب در چنین کشوری از نظر بودجه‌ای تامین نمی‌شوند، بودجه کشور کجا خرج می‌شود؟
سدهای کشور در مرز هشدار قرار دارند
آن‌طور که سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون محیط زیست و کشاورزی مجلس، روز سه‌شنبه 16 اردیبهشت به تسنیم توضیح داد: آمار نشان می‌دهد ورودی آب مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی 1403 تاکنون 37 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. همچنین حجم آب موجود در مخازن سدها نیز نسبت به سال قبل از آن 18 درصد و نسبت به متوسط پنج‌ساله 15 درصد کاهش نشان می‌دهد.
او تاکید کرد: وضعیت پنج سد استان تهران هم نیز بحرانی است، به شکلی که درصد پرشدگی آنها 33 درصد نسبت به میانگین پنج سال گذشته کمتر شده است. همچنین در حال حاضر تنها 24 درصد مخازن این سدها پر شده‌اند!
این تنها بخشی از بحران آبی عظیمی است که در کشور به وقوع پیوسه است. کاهش درصد پرشدگی سدها، حفر بی‌رویه چاه‌ها و استفاده از منابع آب زیرزمینی از لزوم پیشبرد برنامه‌های کلان برای حل بحران آب حکایت دارد.
این بحران‌ها که به‌طور تقریبی از سه دهه اخیر و همزمان با حفر چاه‌های بی‌رویه برای توسعه بخش کشاورزی و صنایع آب‌بر شروع شد، با تشویق مردم به صرفه‌جویی در مصرف آب رفع نمی‌شود.
با اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب بسیار مهم بوده و از اهمیت دادن به منابع کشور نشان دارد، اما باید به این نکته توجه کرد که موضوع بحران کمبود آب را نمی‌توان با صرفه‌جویی در بخش خانگی رفع کرد. تخصیص منابع مالی یا کمک‌ گرفتن از سرمایه‌گذاران و استفاده از تکنولوژی‌های نوین دیگر کشورها از ضروری‌ترین اقداماتی است که باید صورت گیرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/956221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکاوی نفوذ اسراییل در آسیای مرکزی

ناکامی پایداری‌ها

ترامپ در حاشیه جنوبی خلیج‌فارس

هشدار به فیش‌های نجومی

مردن به جای تفریح در خوزستان

بلومبرگ: ترامپ به دنبال دور کردن پادشاهی‌های خلیج‌فارس از چین است

تحلیلگر اندیشکده خاورمیانه: ایران خواهان توافق است اما...

رویترز: چرا ترامپ ناگهان جنگ یمن را متوقف کرد؟

اسرائیل در هر یک ساعت، جان یک زن فلسطینی را می‌گیرد

کدام ویتامین‌ها از ریزش مو جلوگیری می‌کنند؟

اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در 15 روز آینده

بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می کنیم

این وام دست یافتنی‌ست

4 تاریخ مهم برای خرید طلا

بازار خودرو همچنان آرام؛ کاهش محدود قیمت دو مدل ایران‌خودرو

قتل وحشتناک در باغ روستایی/ اختلافات خانوادگی رنگ خون گرفت

معامله 213 هزار تن محصول در بورس کالا

عکاس خبرگزاری مهر، برگزیده دهمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر در اردبیل

مازندران مفاخر ارزشمند فراوانی دارد

«خلیج فارس»؛ عبارت پرتکرار سیاستمداران غربی + فیلم

دستگیری قاتل و همسرش توسط پلیس کازرون

انفجار بندرعباس؛ مردم زودتر رسیدند

ارزیابی ابتکار عمل‌گرایانه هسته‌ای ایران

خطر یک شیرین‌کننده جایگزین قند

افزایش 40درصدی تورم مسکن و ناتوانی 75درصدی در تامین سرپناه

دستور تهدیدآمیز دولت به کارخانه‌های سیمان و فولاد: برق نیست؛ تولید را تعطیل کنید!

نبود منابع مالی در وزارت نیرو برای بحران آب؛ بودجه وزارتخانه کجا خرج می‌شود؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 اردیبهشت 1404؛ حباب سکه در سراشیبی قیمت طلا بالا رفت

سهم واقعی تحریم در چالش‌های اقتصاد ایران چقدر است؟

کنوانسیون پالرمو چیست؟

خودروهای آسیب‌دیده در حادثۀ بندر شهید رجایی چقدر خسارت گرفتند؟

پیش بینی قیمت دلار 25 اردیبهشت 1404؛ دلار در ترافیک دیپلماسی آچمز شد

ایران رقابت نفتی با عربستان را بُرد

ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟

تأکید هلدینگ خلیج فارس بر تسهیل اجرای نیروگاه‌های خورشیدی

سه جنایت و یک تصادف مرگبار؛  روز پر حادثه در فارس

شهردار منطقه 9 شیراز خبرداد : احداث فرهنگسرای تخصصی مادر و کودک

شمارش معکوس اجرای طرح محدوده کم آلاینده شیراز

راهنمای انتخاب مرکز ماساژ مناسب در شیراز

نام خلیج فارس بر بازوی سپاهانی‌ها!

نام «خلیج فارس» بر بازوی بازیکنان طلایی پوش + عکس

موسیقی‌دان نامی، شهروند افتخاری زرقان شد

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل های آینده جامعه اسلامی هستند

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

حج ظرفیتی بی‌نظیر برای رشد معنوی و تحول درونی انسان دارد

بازی اتمی واشنگتن در ریاض و تهران

ب.ز در نقش خودروساز؛ بابک همه جا

ضدحال بزرگ ترامپ به مودی

نقش جدید عربستان در معادلات آمریکا

اول تجارت بعد سیاست