پیام فارس

آخرين مطالب

علائم بیش‌فعالی از دوسالگی قابل‌ مشاهده است علمي

علائم بیش‌فعالی از دوسالگی قابل‌ مشاهده است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان با بیان اینکه علائم اختلال بیش‌فعالی از حدود دو سالگی قابل‌ مشاهده است، گفت: در سنین دو تا چهارسالگی علائم شدت بیشتری پیدا می‌کند، اما با افزایش سن و در حدود 10 سالگی، برخی از نشانه‌ها فروکش می‌کند، در نوجوانی بیشتر علائم مربوط به تمرکز دیده می‌شود و این اختلال در برخی موارد تا بزرگسالی نیز ادامه می‌یابد.
دکتر امین ماهورام مشهدی - عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه علت دقیق بیش‌فعالی در کودکان هنوز شناسایی نشده است، اظهار کرد: شواهد علمی نشان می‌دهد که مهم‌ترین عامل بروز این اختلال ژنتیکی است.
وی افزود: گرچه عوامل محیطی می‌توانند در بروز یا تشدید این اختلال نقش اندکی داشته باشند، اما این عوامل بسیار تأثیرگذار و قطعی شناخته نشده‌اند.
فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه روند شیوع این بیماری نسبت به سال‌های گذشته افزایش نیافته، خاطرنشان کرد: آنچه افزایش‌یافته، میزان تشخیص است؛ چرا که درگذشته خانواده‌ها فرزندان بیشتری داشتند و بسیاری از رفتارهای کودکانه از جمله بیش‌فعالی کمتر مورد توجه قرار می‌گرفت، اما امروزه با تغییر سبک زندگی، رفتارهای فرزندان بیشتر به چشم می‌آید و همین امر باعث شده موارد بیشتری از این اختلال تشخیص داده شود.
ماهورام ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی و افزایش سطح آگاهی خانواده‌ها نیز از دیگر دلایل افزایش تشخیص این اختلال است؛ به‌طوری‌که والدین با کوچک‌ترین علائم، وضعیت فرزند خود را پیگیری می‌کنند.
وی با بیان اینکه بیش‌فعالی معمولا به دلیل کمبود یا نقص در مواد خاصی در مغز کودک ایجاد می‌شود، عنوان کرد: درمان اصلی این بیماری بر اساس جبران همین کمبودها از طریق دارو انجام می‌شود.
فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودک‌ونوجوان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: با این‌حال، نقش رفتار والدین و محیط تربیتی کودک در بهبود روند درمان بسیار مؤثر است. آموزش اصول فرزندپروری و رفتار صحیح با کودک، تأثیر بسزایی در روند درمان دارد و حتی می‌تواند از اثر دارو نیز پیشی بگیرد.
وی، صبر و بردباری را یکی از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال دانست و افزود: والدینی که فرزند بیش‌فعال دارند باید نسبت به سایرین صبوری بیشتری به خرج دهند و در مقابل رفتارهای نادرست کودک از خشونت و پرخاشگری پرهیز کنند؛ چراکه این واکنش‌ها نه‌تنها مفید نیست؛ بلکه اثرات معکوس دارد.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه با اشاره به تأثیر تغذیه در این اختلال، گفت: تغذیه نقش تعیین‌کننده‌ای در بروز یا بهبود بیش‌فعالی ندارد؛ با این‌حال مصرف زیاد قند و چربی برای همه کودکان، به‌ویژه کودکان مبتلا به این اختلال، مضر است.
ماهورام با اشاره به نشانه‌های این بیماری تصریح کرد: کودک برای تشخیص بیش‌فعالی باید حداقل یکی از دو علامت "پر تحرکی و بی‌قراری" یا "نقص تمرکز" را داشته باشد، در بسیاری از موارد، هر دو علامت هم‌زمان دیده می‌شود.
وی افزود: برخی کودکان ممکن است فقط دچار اختلال تمرکز باشند بدون اینکه بیش‌فعال باشند و بالعکس. علائم معمول شامل پرتحرکی مداوم، پرحرفی، رفتارهای تکانشی، پریدن در صحبت دیگران و عدم توانایی در نوبت‌گیری است.
این فوق‌تخصص روان‌پزشکی در توضیح بخش اختلال تمرکز گفت: این کودکان توان تمرکز بر موضوعی مشخص را ندارند، صحبت‌های دیگران را متوجه نمی‌شوند، کارهای ناتمام زیادی دارند، وسایلشان را گم می‌کنند و مسئولیت‌های محوله را فراموش می‌کنند، همچنین درس‌خواندن و انجام فعالیت‌هایی که نیازمند تمرکز هستند، برای آن‌ها بسیار دشوار است.
ماهورام با بیان اینکه علائم این اختلال از حدود دو سالگی قابل‌ مشاهده است، تصریح کرد: در سنین دو تا چهار سالگی علائم شدت بیشتری پیدا می‌کند، اما با افزایش سن و در حدود 10 سالگی، برخی از نشانه‌ها فروکش می‌کند، در نوجوانی بیشتر علائم مربوط به تمرکز دیده می‌شود و این اختلال در برخی موارد تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: در 60 درصد موارد، اختلال تمرکز تا جوانی و حتی بزرگسالی ادامه می‌یابد. طبق آمار، حدود پنج تا هفت درصد از کودکان به این اختلال مبتلا هستند.
این استاد دانشگاه با تأکید بر ضرورت مراجعه سریع به روان‌پزشک متخصص کودک در صورت مشاهده علائم، هشدار داد: درمان دیرهنگام می‌تواند منجر به چالش‌های متعدد شود، والدین باید توصیه‌های دارویی و رفتاری را صرفا از پزشک متخصص دریافت کنند و از خوددرمانی و پیروی از نظرات افراد غیرمتخصص جدا پرهیز کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، ماهورام با رد اعتیادآور بودن داروهای بیش‌فعالی گفت: اگر داروها توسط پزشک تجویز شده و طبق دستور مصرف شوند، نه‌تنها اعتیادآور نیستند بلکه می‌توانند مانع گرایش کودک به اعتیاد در آینده شوند، اطلاعات نادرست در این زمینه باعث می‌شود درمان به‌درستی صورت نگیرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

احتمال تکرار خاطره تلخ؛ بازگشت نفت 50 دلاری؟

خط مذاکره باز است

افتتاح آبکش آهنین

تالاسمی مینور و ماژور چیست؟

آیا فردی که تالاسمی مینور دارد می‌تواند با فردی مشابه با خودش ازدواج کند؟

وزارت راه و شهرسازی: کمیسیون مسکن و عمران حذف نشده است

50 هزار شیبا رایگان بدون قرعه کشی فقط با ثبت نام بگیر ( فرصت محدود )

آیا اپراتورها بی‌سر و صدا تعرفه اینترنت را بالا برده‌اند؟

رئیس انجمن‌های صنفی کارگران: اتباع در ایران کارفرما شده‌اند

ایران شیعی به برکت علی‌بن‌موسی الرضا

مراسم اولیه بازی نفت مسجدسلیمان و فجر سپاسی شیراز

صحنه‌ای عجیب از بازی کودک اهل زاهدان با خرس سیاه +فیلم

آسیب‌شناسی زیارت از نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی

رونمایی از اولین تیم صعودکننده به لیگ برتر؛ سرمربی استقلال باخت و لیگ برتری شد!

فجرسپاسی لیگ برتری شد/ پیکان برنده جدال خودروسازان

گام بلند پیکان به سوی لیگ برتر با شکست سایپا

فجر سپاسی باخت و به لیگ برتر صعود کرد!

«فجر سپاسی» لیگ برتری شد

نجات یک قلاده کفتار از چاهی در مرودشت

برگزاری همایش آموزشی بیمه دی با هدف توسعه دانش فنی شبکه فروش شرق کشور

صعود فجر شهید سپاسی شیراز به لیگ برتر

فجرسپاسی لیگ برتری شد؛ پیکان برنده جدال خودروسازان

کنایه‌های عراقچی به ترامپ

قالیباف قربانی انتقام تندروها می شود؟

چشم‏‌های سـوخته کارگران بندر

تغییر خط مقدم از غزه به صنعا

آب‌ها را بدون آگاهی اقلیمی جابه‌جا کردیم

اثر شلیک ساده‌سازان به مذاکرات

دور باطل انتخاب وزیر اقتصاد

مفهوم دقیق بیماری تالاسمی و هموفیلی چیست؟

تشدید بحران مسکن با تراکم فروشی؛ کلانشهرها جایی برای نفس کشیدن ندارند

تورم ترکیه در پایین‌ترین سطح سه سال اخیر قرار گرفت

صنعت برق چرا درگیر بحران است؟

شیب سبک کاهش قیمت سکه و طلا ادامه پیدا کرد؛ دلار 82 هزار تومان

رهاورد سفر هیئت اقتصادی تاجیکستان به فارس چه بود؟

گزارش تصویری از امضای 5 سند همکاری اقتصادی ایران و تاجیکستان در شیراز

نمایشگاه کتاب خط پایان بیست و دومین جشنواره کتاب و رسانه

تعطیلی مدارس این شهر؛ اعلام جزئیات و زمان تعطیلی

نمایشگاه دام و طیور فارس؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری در صنعت آبزیان

مدیرعامل بیمه دی: بیمه هوشمند با کارکنان خلاق و با دانش، محقق می شود

انقلاب خورشیدی؟

مواد غذایی مناسب برای سالمندان

معرفی منابع پروتئین که سالمندان می‌توانند استفاده کنند

عضو شورای شهر: از توان بانوان در ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده شود

قیمت عمده فروشی انواع میوه و صیفی اعلام شد

نخستین گواهی سپرده خودرو به زودی در بورس رونمایی می‌شود

رشد قابل توجه 37 درصدی تقاضای مصرف برق در کشور

نشست هماهنگی بزرگداشت شهید آیت الله رئیسی در شیراز

نقش خلیج فارس در هویت ملی و منطقه‌ای تبیین شود

تبادل 410 اسیر میان روسیه و اوکراین