رهاورد سفر هیئت اقتصادی تاجیکستان به فارس چه بود؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرآنلاین، فارس در سالهای اخیر گامهای مهمی در مسیر توسعه برداشته و اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام داده است.
یکی از مهمترین اقداماتی که اخیراً برای تحقق این هدف دنبال شده برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان در شیراز بود؛ رویدادی که فقط در یک نشست اقتصادی خلاصه نشد، بلکه احیای پیوندی بود که ریشه در تاریخ هزارساله مشترک دو کشور داشت.
بررسی مشترکات فرهنگی و اقتصادی در سفری سه روزه
هرچند روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور طی سالهای گذشته توسعه قابلتوجهی داشته اما این پیوند در روزهای اخیر و با سفر هیئت تجاری و اقتصادی تاجیکستان به فارس جان تازه گرفت.
در این سفر سه روزه مشترکات فرهنگی و زبانی و ظرفیتهای اقتصادی تاجیکستان و ایران مورد بررسی قرار گرفت و قابلیتهای استان فارس به عنوان یکی از مهمترین استانهای کشور ارزیابی شد.
برگزاری هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان در شیراز نقطه عطف این سفر بود؛ اجلاسی که وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان در آیین آغاز به کار آن اعلام کرد که حجم معاملات تجاری ایران و تاجیکستان در سال 2024 نسبت به سال قبل با افزایش 50 درصدی به 378 میلیون دلار رسیده است.
استاندار فارس هم گفت: اشتراکات بسیار زیاد بیت ایران و تاجیکستان و حضور در یک منطقه تمدنی واحد، زمینهساز تسهیل، تعمیق و توسعه روابط 2 کشور طی دهه اخیر بوده و استان فارس هم با دارا بودن فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای تاریخی، فرهنگی، تمدنی و پزشکی و همچنین علاقه متقابل مردم این استان و تاجیکستان به یکدیگر، میتواند با تشکیل موسسههای گردشگری در حوزههای یادشده، زمینه مناسبی برای توسعه روابط دو کشور ایجاد کند.
حسینعلی امیری در این رویداد پیشنهاد راهاندازی شرکت هواپیمایی مشترک با کشورهای حوزه نوروز به نام «نوروز ایرلاین» را داد و گفت: برقراری پرواز مستقیم از شیراز به دوشنبه میتواند به توسعه گردشگری و مراودات بیشتر استان فارس با کشور تاجیکستان کمک کند و ما آمادگی خود را برای تعریف تورهای گردشگری متنوع و هرگونه همکاری در راستای توسعه مناسبات اعلام میکنیم.
بازدید از هلدینگ فاتح صنعت در شیراز
هیات تجاری و اقتصادی تاجیکستان در ادامه این سفر از هلدینگ فاتح صنعت در شیراز بازدید کردند؛ در این بازدید که با هدف بهرهمندی از میزان ظرفیت، توانمندی و تولیدات این شرکت در مبادلات تجاری و اقتصادی انجام شد، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس بر ضرورت بهره مندی کشور تاجیکستان از ظرفیت های فاتح صنعت و شرکتهای بزرگ صنعتی در توسعه معادن و ایجاد زیرساختهای معدنی و صنایع معدنی تأکید کرد.

امروز هم نشست مشترک نظر عزیز معاون وزیر صنعت تاجیکستان و هیات همراه با حضور مسعود گودرزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، حمید رضا ایزدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، شورای هم خانواده صمت و تشکلهای بخش خصوصی برگزار شد؛ نشستی که در آن عمدهترین ظرفیتها و پتانسیلهای صادراتی استان با هدف توسعه مبادلات تجاری و صادراتی بین دوکشور ارایه و معرفی شد.

امضای پنج یادداشت تفاهم همکاری
پس از برگزاری این نشست مراسمی با هدف امضای پنج یادداشت تفاهم همکاری در حوزههای اقتصادی، بازرگانی، فنی، علمی و فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برگزار شد.
این یادداشتهای تفاهم همکاری روز سهشنبه در هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک دو کشور در شیراز، به امضای عباس علی آبادی وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران و دلیر جمعه وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان رسید.
این همکاریها شامل همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و آژانس استاندارد تاجیکستان، همکاری شرکت فراب با وزارت انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، همکاری ساتراب فارمدگستر پارسیان با انجمن ملی مزارع ماهی جمهوری تاجیکستان و همکاری سازمان سرمایهگذاری ایران با اینوست تاجیکستان است.
وزیر نیرو در مراسم امضای یادداشت تفاهمها گفت: در این یادداشت تفاهم، همکاریهایی در حوزههای تجاری، صنعتی، مناطق آزاد تجاری، سرمایهگذاری، زمینشناسی، نقشهبرداری، استاندارد، گمرک، مالی و بانکی تعریف شده و طرفین هم بر اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، تبادل اطلاعات و برگزاری نمایشگاهها برای مشارکت متقابل در رویدادهای تجاری و نمایشگاههای بینالمللی توافق کردند.
علیآبادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا انعقاد تفاهمنامهها بر حل مشکل ناترازی انرژی در ایران تأثیرگذار است، گفت: باید بگویم تأثیر چندانی در حل مسائل روز ایران ندارد؛ اگرچه در سالهای گذشته همکاریهای گستردهای با تاجیکستان در حوزه آب صورت گرفته، اما هدف اصلی ما از انعقاد این تفاهمنامهها، فراهم کردن زیرساختها برای توسعه است؛ امیدواریم تفاهمنامه امروز منجر به تحولاتی در آینده شود.
بدینترتیب پرونده هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان در شیراز بسته شد و حالا باید منتظر ماند و دید که خروجی برگزاری این اجلاس و ایجاد این روابط چیست و این نوع رویدادها تا چه اندازه میتواند به تسریع رویکردها و اقدامات توسعهگرایانه در کشور ایران و استان فارس کمک کند؟ آیا این اقدامات به نتایج مطلوب و مثمرثمری میرسد؟
48
کد خبر 2060282
-
سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۲۸:۲۳
-
۶ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/952772/