بزرگنمايي:
پیام فارس - گفتوگوی «خبر جنوب» با سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان زیر 15 سال کشور/ مبارزه تا دقیقه نود
به شخصه دینم را به فارس ادا کردهام
زینب دانشور- «خبر جنوب»/
وقتی حرف از فوتبال بانوان میشود، هنوز نگاهها با تردید همراه است. در گوشهای از ایران، تیمی با تمام توان و انگیزه در زمین میجنگد، اما پشت خط بازی، حمایتی در کار نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تیم فوتبال بانوان فارس، این روزها نه فقط با حریفان در میدان که با بیپولی، بیتوجهی و سایه سنگین انحلال دستوپنجه نرم میکند. در گفتوگوی «خبر جنوب» با پروانه کران خسروی سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان زیر 15 سال کشور و مالک و سرمربی باشگاه فراایساتیس کران تنها نماینده لیگ برتر، از ناگفتههایی گفتیم که سالهاست شنیده نمیشوند؛ از درد بیحامی بودن، از بیتفاوتی صنایع بزرگ و از تصمیمی تلخ: فروش امتیاز تیم.

« خبر جنوب»: تیم شما از نظر امکانات، بودجه و روحیه بازیکنان در چه شرایطی است؟
کران خسروی: تیم فراایساتیس کران از نظر امکانات در حد وسایل اولیه تمرین است و هیچ بودجهای در سال قبل به این تیم تزریق نشد. از نظر سختافزاری نیز با معضلاتی مواجهایم متاسفانه تنها زمانی که به تیم بانوان اجازه تمرین میدهند، صبحهاست و از آن جا که بازیکنان محصل هستند و باید در مدارس حضور داشته باشند، امکان حضور سر تمرینها را ندارند. تمام این چالشها به شدت در روحیه تیم اثر گذاشته و امید و انگیزه را از تیم سلب کرده است.
« خبر جنوب»: مهمترین چالش مالی تیم در ماههای اخیر چه بوده است؟
کران خسروی: مهمترین چالش عدم بودجه برای مبلغ قرارداد کادر و بازیکنان است که متاسفانه تیم را تا مرز فروش امتیاز رسانده.
«خبر جنوب»: چه اقداماتی برای تأمین بودجه انجام دادید و با چه پاسخهایی مواجه شدید؟
کران خسروی: با وجود مراجعات متعدد و نامهنگاری با اکثر مسئولین و ارگانهای دولتی هیچ پاسخی دریافت نکردیم و هیچ نتیجهای عاید تیم نشده است.
« خبر جنوب»: به نظر شما چرا ورزش بانوان در اولویت حمایتها نیست؟
کران خسروی: یکی از مهمترین دلایل شاید ممنوعیت پخش زنده تلویزیونی مسابقات بانوان و تبلیغات پوستری در سطح شهر باشد که اسپانسر را ترغیب به سرمایهگذاری و حمایت نمیکند. شاید اگر در این خصوص بازنگری صورت گیرد راهی برای حمایت از بانوان ورزشکار باز شود.

« خبر جنوب»: فکر میکنید نگاه به ورزش بانوان همچنان جنسیتزده است یا مسئله صرفاً اقتصادی است؟
کران خسروی: نمیتوان منکر این بود که بخش بزرگی از جامعه امروز با وجود مشاهده موفقیتهای بانوان در همه عرصهها، همچنان زنان را باور ندارند و به توانایی آنها به دیده شک نگاه میکنند. این موضوع در ورزش هم صدق میکند که متاسفانه همین نگاه بسیاری از بانوان را از ورود حرفهای به رشتههای ورزشی دور نگه داشته و جوانان زیادی با مشاهده آینده شغلهای ورزشی با وجود استعدادهای ناب، اصلا به آن ورود نمیکنند. با همه اینها امیدواریم با توجه به این که دکتر امیری استاندار فارس بانوان را باور دارند و در مناصب مدیریتی هم از توانایی آنها استفاده میکنند، در مسیر حل مشکلات بانوان ورزشکار نیز قدمی بردارند.
« خبر جنوب»: تصمیم به فروش امتیاز تیم از سر ناچاری است یا برنامهای پشت آن است؟
کران خسروی: فروش امتیاز تیم قطعا از سر ناچاری است طی این سالها آن چنان با مشکلات دست به گریبان بودم و برای رسیدن به آن چه حق همه ماست، حق جوانان و ورزشکاران ماست، جنگیدم که توانی برای ادامه نمانده. ما نه فقط از لحاظ مالی در شرایط بحرانی به سر میبریم بلکه این عدم حمایتها همه ما را از عشق به ورزش، از سرمایهگذاری معنوی در این همه سال و از آینده درخشانمان دور میکند. در هر حال معتقدم به شخصه دینم را به فارس ادا کردهام و سرم بلند خواهد بود که با تمام توان مقابل مشکلات ایستادم.
« خبر جنوب»: چه پیامی برای مسئولان دارید؟
کران خسروی: تیم فراایساتیس کران به عنوان تنها تیم لیگ برتری از استان فارس نیازمند حمایتهای مالی است. حمایت و پشتگرمی شماست که این تیم و بازیکنانش را سرپا نگه خواهد داشت تیمی که نه فقط برای استان افتخارآفرین است بلکه نوجوانان و جوانانی در آن پا به توپ هستند که چون ستاره میدرخشند؛ استعدادهایی که نه در سطوح ملی بلکه در سطوح بینالمللی حرف برای گفتن دارند. امتیاز این تیم به راحتی به دست نیامده، همه ما عرق ریختیم، سختیها کشیدیم و راههای طولانی رفتیم بنابراین از دست دادن تیم برای ما با شکستی سخت یکسان خواهد بود. شکستی که در آن کتاب زندگی این تعداد جوان و نوجوان به گونهای دیگر ورق خواهد خورد.
« خبر جنوب»: واکنش بازیکنان تیم به این مشکلات چیست؟
کران خسروی: طبیعتا با مشاهده این وضعیت روحیه خود را باختهاند و همه آنها در استرس و نگرانی از بین رفتن علاقهمندی و تیمشان هستند. به هر حال دختران ورزشکار برای رسیدن به علاقه خود سختتر از پسران
تلاش میکنند و با محدودیتهای بیشتری مواجهاند. متاسفانه آن چه نگرانکننده و تاسفبار است این است که برخی از آنها برای رسیدن به آرزوی خود و برای علاقه به فوتبال با وجود شرایط سخت مالی، به دیگر استانها مهاجرت میکنند که نه فقط برای خود آنها موضوعی خطرناک است بلکه خانواده آنها را نیز دچار درگیریهای روحی و روانی میکند.
« خبر جنوب»: پیشنهاد شما به مسئولین برای روشهای حمایت از تیم چیست؟
کران خسروی: میتوان از طریق مسئولیتهای اجتماعی صنایع و کارخانجات استان بودجهای را به این تیم تزریق کرد تا لااقل مجبور به واگذاری امتیاز آن نباشیم. موفقیت این تیم افتخاری برای استان است در واقع ما پرچم فارس را بالا نگه داشتهایم این کمترین انتظار ما از مسئولین است که زحمتهای این تیم را نادیده نگیرند و پشت آنها بایستند. طبیعتا صورت خوشی نخواهد داشت که بازیکنان ما توسط استانهای دیگر حمایت شوند و برای منطقهای دیگر توپ بزنند. فارس خوشبختانه از ظرفیتهای اقتصادی خوبی برخوردار است از کارخانه آلومینیوم لامرد و پتروشیمی مرودشت گرفته تا فولاد نیریز، فولاد کوار و نفت و گاز زاگرس. تنها با یک تکلیف از سمت مسئولان کلان استان همچون دکتر امیری استاندار محترم میتوان از حمایت مالی آنها بهره برد.
حرفهای سرمربی، تلخ بود و صادقانه. نه برای برانگیختن ترحم، بلکه برای گفتن حقیقتی که باید دیده شود. ورزش بانوان نیاز به دیده شدن دارد، اما بیش از آن، نیاز به حمایت مادی و معنوی دارد.
صنایع بزرگ، نهادهای قدرتمند، و مدیرانی که نام «مسئولیت اجتماعی» را به دوش میکشند، حالا وقت آن است که از شعار فاصله بگیرند و به زمین واقعی قدم بگذارند.تا وقتی که تیمی برای بازی کردن نباشد، پیروزی هیچ معنایی نخواهد داشت.