پیام فارس

آخرين مطالب

شروع کاوش باستان شناسی در پروژه ایستگاه مترو شاهچراغ شیراز اجتماعي

شروع کاوش باستان شناسی در پروژه ایستگاه مترو شاهچراغ شیراز
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کاوش های باستان شناسی ایستگاه مترو شاهچراغ شیراز، به سرپرستی آقای میثم نیک زاد (استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه هنر شیراز) از فروردین سال 1404 شروع شده است.
این پروژه با مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و نظارت اداره کل میراث فرهنگی استان فارس با همکاری میان دانشگاه هنر شیراز، پژوهشگاه میراث فرهنگی و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز عملی شده است.
اما بافت تاریخی یافت شده در شیراز چه ارزشی دارد؟ باستان شناسان چه آثاری در این کاوش ها پیدا کرده اند؟
در این کاوش ها چه آثاری پیدا شده است؟ به گفته سرپرست تیم باستان شناسی ایستگاه مترویی در نزدیکی حرم شاهچراغ (ع) به عنوان یکی از جاهای دیدنی شیراز، در حال حاضر کاوش در چهار ترانشه در حال اجرا است و آثار و بقایای معماری مسکونی از دوره پهلوی دوم به دست آمده که این آثار شامل یک واحد مسکونی با حیاط مرکزی، مطبخ و انباری است.
‌ میثم نیک زاد گفت: مصالح این بنا از آجر و ملات گل بوده که برخی از محل ها با ملات گچ یا آهک اندود شده است. آثار ذکر شده در دهه های 60 و 70 خورشیدی همچنان با انجام تغییراتی مثل سیمان کردن کف حیاط مورد استفاده بوده است و در زمان احداث پارکینگ تخریب و تسطیح شده است.
طبق گفته ایشان از اموالی که در این مکان پیدا شده است می توان به قطعات و ظروف سفالی ساده و لعاب دار اشاره کرد که به دوره متاخر اسلامی برمی گردد.
عمق کاوش و بررسی به حدود 2 متر رسیده است اما همچنان لایه های کاوش شده آشفته است؛ زیرا با زباله های پلاستیکی و دورریزهای زندگی مردمان معاصر مخلوط شده است.
میثم نیک زاد به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه هنر شیراز اظهار دارد، تا به امروز کاوش باستان شناسی در بافت تاریخی شیراز صورت نگرفته است و اطلاعاتی که از توالی تاریخی و لایه های باستانی در بافت تاریخی این شهر دارند بسیار ناچیز است؛ به همین دلیل این کاوش اضطراری علاوه بر جنبه اجرایی که دارد از نظر علمی نیز فرصتی طلایی به منظور پژوهش های باستان شناسی در بافت تاریخی کلان شهر شیراز است.

پیام فارس

درخواست شهروندان بر تداوم حضور دانشگاه هنر در مطالعات باستان‌ شناسی دانشگاه هنر شیراز به عنوان چهارمین دانشگاه هنر کشور، هدفی را برای خود تعیین کرده است که آن هم این است که دانشگاهی مولف و مرجع هنر، پاسدار میراث فرهنگی تاریخی، کارآفرین و هنر بنیان باشد.
ستار خالدیان (رئیس دانشگاه هنر شیراز) اظهار کرد: در سال 1403 تفاهم هایی میان پژوهشگاه میراث فرهنگی، معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز و دانشگاه شیراز صورت گرفت و بر این اساس گفته شد که این دانشگاه به عنوان بازوی پژوهشی شهرداری و پژوهشگاه در موضوع مترو شهر شیراز فعالیت داشته باشد. موضوعی که برای تمامی طرفین اهمیت داشت و بر آن تاکید زیادی داشتند، پاسداشت و احترام به میراث تاریخی و فرهنگی این شهر بوده است.
وی تاکید کرد: بحث اهمیت میراث تاریخی و فرهنگی همواره برای دانشگاه هنر شیراز مهم بوده است؛ زیرا دانشگاه نه به عنوان یک دستگاه حاکمیتی، بلکه به عنوان نهادی آموزشی، علمی و مردمی مطرح است و نظریات و پژوهش های آن مرجع خوبی برای مردم جامعه است؛ به همین دلیل برای این دانشگاه مانند همیشه مهم است که اخلاق علمی، تخصصی و پژوهشی خود را در این زمینه به خرج دهد و اعضای هیئت علمی دانشگاه پس از دریافت مجوزهای لازم، کاوش های خود را به بهترین شکل و در حد بین المللی انجام دهند. همچنین این دانشگاه موظف است به منظور اطلاع رسانی، فضایی را برای خبرنگاران و اهالی رسانه در نظر بگیرد.
رئیس دانشگاه هنر شیراز گفت: هموطنان و همشهریان بابت حفظ و پاسداشت میراث تاریخی و فرهنگی کشورمان، خیالشان راحت باشد؛ چرا که اعضای هیئت علمی این دانشگاه تمام تلاش خود را خواهند کرد.
وی در ادامه به برخی از نمونه کاوش های انجام گرفته از سمت پژوهشگران دانشگاه هنر شیراز اشاره کرد و گفت: از جمله کاوش های صورت گرفته توسط پژوهشگران این دانشگاه می توان به محوطۀ تپۀ پوستچی اشاره کرد که در داخل بافت شهری قرار گرفته است و پس از مدت ها کاوش و بررسی، اطلاعات بسیار ارزشمندی از تاریخ این شهر را نمایان کرد، همچنین کاوش های دیگری از سوی پژوهشگران این دانشگاه انجام گرفت که شامل تخت جمشید و ابونصر است که بسیاری از افراد برای دیدن این آثار با تهیه بلیط هواپیما تهران شیراز، عازم این شهر می شوند.
رئیس دانشگاه هنر شیراز تاکید کرد که بحث جایگاه میراث فرهنگی، تاریخی و هنری کشور و استان پهناور فارس همواره جایگاه ویژه ای برای ما داشته و دارد و تاکید ما بر هم افزایی با دستگاه ها و سایر نهادهای مختلف کشوری و استانی است.
خالدین در پایان از همکاری های ارزشمند پژوهشکده باستان شناسی، پژوهشگاه میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و مدیریت مترو شیراز قدردانی کرد و گفت: اعتماد همشهریان عزیز شیراز به دانشگاه هنر و درخواست شهروندان بر تداوم این دانشگاه در مطالعات باستان شناسی، تاریخی و فرهنگی ضرورت انجام این پروژه را چندین برابر کرده است و ما همواره قدردان حمایت های مردم عزیزمان هستیم و تعهد می دهیم که به اعتماد همیشگی مردم عزیز پاسخ مثبت دهیم.

پیام فارس

گفته های رئیس دانشگاه هنر در مورد سکه های کشف شده ستار خالدین به عنوان رئیس دانشگاه هنر شیراز و مسئول مستقیم کاوش های باستان شناسی متروی شیراز اظهار کرد: برخی می گویند که در این کاوش ها سکه کشف شده است، من به این دوستان توضیح دادم و گفتم که اصلا این گونه نیست.
این دوستان به دلایل مختلف می گویند که در این کاوش ها کوزه طلا پیدا شده است در حالی که اینطور نیست. اطلاع رسانی در خصوص یافته های کاوش های باستان شناسی پروژه متروی شیراز در روزهای آینده انجام خواهد شد و سعی ما این است که کار کاوش در آرامش و به دور از هر گونه تشنجی انجام شود.
کد خبر 941563 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی رپرتاژ آگهی

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/950114/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این صدا و سیمای عجیب؛ پخش برنامه‌‏‏های شاد در هنگامه سوگواری ملی!

ضعف اطلاع‌رسانی

بندر؛ یک روز پس از فاجعه

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

تعریف و علائم بیماری میگرن

افزایش هزینه حج 1404؛ 250 تا 290 میلیون تومان

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

گره‌های کور مستأجری، چرا باز نمی‌شوند؟

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

جابه جا کردن اسرای بیمار با هدف شیوع بیماری

رئیس کل‌دادگستری فارس از مصدومین حادثه انفجار  بندر عباس عیادت کرد

علی تاجرنیا: برای استقلال، برنامه استراتژیک 3 ساله داریم

گام بلند 2 دختر پینگ‌پنگ‌باز فارس برای حضور در آسیا

چرا خوش‌بینی بسیار محتاطانه ؟

آتشی که به جان بندر افتاد

گمشده در آتش؛ اسکله یک روز پس از انفجار

دست‌اندازهای توافق تهران و واشنگتن

ایران مایل به یک توافق موقت است

افزایش آمار تعداد کودکان عینکی

حربه جدید طلافروش‌ها؛ پیش‌خرید از مردم با چک شهریور!

طلا، سکه و دلار به عقب‌نشینی از میدان معاملات ادامه دادند

تنوع بخشی به پایه‌های مالیاتی راهی برای درآمد پایدار دولت

تیراندازی و مجروح کردن برادر و یک شهروند در شیراز

عیادت رئیس کل‌ دادگستری فارس از مصدومین حادثه بندرعباس

استاندار بوشهر با مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس دیدار کرد/ لزوم انتقال دفاتر شرکت‌ها به بوشهر

استاندار فارس در نمایشگاه اکسپو 2025 تهران مطرح کرد: از حل ناترازی انرژی تا کاهش فقر و جذب سرمایه‌گذار

3 هزار شیرازی به مصدومان حادثه بندرعباس خون اهدا کردند

عیادت رئیس کل‌ دادگستری فارس از مصدومان حادثه بندرعباس

اعزام دو پینگ پنگ باز فارسی به رقابتهای انتخابی تیم ملی

علت مسری‌بودن خمیازه؛ تکنیک بی‌صدای مغز برای هماهنگ شدن با اطرافیان

عینک بهتره یا عمل کنم؟

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، کشور نیست!

عبور بیت‌کوین از مرز 95 هزار دلار برای نخستین‌بار از فوریه

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد

وضعیت بنفش در اردکان | آلودگی هوا به مرحله خطرناک رسید

شروع کاوش باستان شناسی در پروژه ایستگاه مترو شاهچراغ شیراز

روایت انس نوجوانان با امام رضا(ع) در خمینی شهر اصفهان تولید شد

برنامه‌های حرم مطهر شاهچراغ(ع) در دهه کرامت تشریح شد

استاندار فارس از 120 فرصت سرمایه گذاری در نمایشگاه تهران رونمایی کرد

میان وعده رو حذف کنیم یا نه؟!

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

شرایط برای بهره‌مندی حداکثری اقتصاد فارس از گردشگری فراهم شود

ظرفیت‌های اقتصادی و طبیعی سروستان؛ چشم به راه سرمایه گذار

احکام حقوقی جدید بازنشستگان و فرهنگیان بازنشسته حسابی ویژه شد

حضور استاندار فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران

تأکید دفتر روستایی استانداری فارس بر ارتقای کیفیت زندگی روستاییان است

اجرای 350 عنوان برنامه همزمان با دهه کرامت در حرم مطهر شاهچراغ(ع)