پیام فارس

آخرين مطالب

مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند علمي

مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /بر اساس داده‌های یک مطالعه بین‌المللی که بار دیگر درخواست‌ها برای کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده (UPF) را برانگیخته است، مصرف مقادیر زیادی از این گروه مواد غذایی، خطر مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد.
طبق تحقیقات انجام شده در کشورهایی از جمله ایالات متحده و انگلیس، هر 10 درصد دریافت اضافی UPF، مانند نان، کیک و غذاهای آماده، خطر مرگ افراد را قبل از رسیدن به 75 سالگی تا 3 درصد افزایش می‌دهد.
بر اساس مقاله‌ای در مجله آمریکایی طب پیشگیری، UPF به قدری برای سلامتی مضر است که در یکی از هفت مورد مرگ‌های زودرس که در برخی کشورها اتفاق می‌افتد، نقش دارد.
بررسی داده‌های مربوط به رژیم غذایی و مرگ و میر از هشت کشور نشان داد که مصرف این گروه مواد غذایی با 124 هزار و 107 مورد مرگ زودهنگام در ایالات متحده در سال و 17 هزار و 781 مورد مرگ در سال در انگلیس مرتبط هستند.
«ادواردو آگوستو فرناندس نیلسون»، محقق اصلی این مطالعه از بنیاد اسوالدو کروز در برزیل در این باره گفت: افزودنی‌هایی مانند شیرین‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌ها به سلامتی آسیب می‌رسانند نه فقط سطوح بالای چربی، نمک و قند موجود در UPF.
نویسندگان هنگامی که بررسی‌های رسمی انجام شده در انگلیس و ایالات متحده و همچنین استرالیا، برزیل، کانادا، کلمبیا، شیلی و مکزیک را بررسی کردند، ارتباط خطی بین مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده و مرگ و میر ناشی از همه عوامل را یافتند.
در حالی که 4 درصد، 5 درصد و 6 درصد از مرگ های زودرس به ترتیب در کلمبیا، برزیل و شیلی منسوب به مصرف UPF است، 10.9 درصد در کانادا، 13.7 درصد در ایالات متحده و 13.8 درصد نیز در انگلیس گزارش شده است.
به گزارش روزنامه گاردین، متخصصان نتیجه گرفتند خطر مرگ‌های زودرس ناشی از مصرف غذاهای فوق فرآوری شده به میزان قابل توجهی با توجه به سهم آنها در کل انرژی دریافتی افراد افزایش می‌یابد. میزان بالای دریافت UPF می‌تواند به طور قابل توجهی بر سلامت تاثیر بگذارد.
نرخ مرگ و میر در آن دسته از کشورهایی در بالاترین میزان است که جمعیت آنها بیشترین مقدار انرژی را از خوردن UPF دریافت می‌کند.
UPFها فراتر از داشتن موادی مانند سدیم، چربی‌های ترانس و قند - به دلیل تغییرات در مواد غذایی در طول فرآوریِ صنعتی و استفاده از مواد مصنوعی از جمله رنگ‌ها، طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، امولسیفایرها و بسیاری دیگر از افزودنی‌ها و کمک‌کننده‌ها به روند فرآوری، بر سلامت تأثیر می‌گذارند.
متخصصان گفتند: در حالی که بار منفی ناشی از UPF در کشورهای با درآمد بالا، بیشتر است در کشورهای با درآمد پایین و متوسط نیز ​​رو به افزایش است.
نویسندگان از دولت‌ها در سراسر جهان خواستند تا اقدامات قاطعی را برای مقابله با UPF از جمله مقررات سخت‌تر بازاریابی مواد غذایی و فروش غذا در مدارس و محل‌های کار و همچنین مالیات بر محصولات UPF برای کاهش فروش، ارائه کنند.
این یافته ها به شواهد رو به رشدی اضافه می‌کند که نشان می‌دهند UPF با خطر بالاتر ابتلا به هر دو بیماری خاص، مانند سرطان و بیماری قلبی و افزایش خطر کلی مرگ قبل از 75 سالگی مرتبط است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/949991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا درمانی غیر از جراحی برای سرطان سینه وجود دارد؟

واقعیتی که هیچ پزشکی لو نداده!

خرید تضمینی پیاز آغاز شد

نظارت بر مقاومت و استحکام سازه‌ها خط قرمز است

کالا‌های قاچاق در فارس به مقصد نرسیدند

رئیس شورای شهر مطرح کرد: شیراز روی ریل سرمایه‌گذاری/ 30 همت در راه است

ساخت ورزشگاه فوتبال برای چادر ملو اردکان مصوب شد

12 مصدوم حادثه بندرشهید رجایی به شیراز منتقل شدند

کشف 43 دستگاه غیرمجاز استخراج رمز دارایی از ابتدای سال در فارس

جهاد امروز در حوزه علم و فناوری است

رقابت بیش از 61 هزار داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری سال 1404 فارس

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

تشخیص زودرس سرطان سینه چقدر در درمان موثر است؟

ماموگرافی با غربالگری سرطان سینه چیست؟

فاکتورهای ریسک در سرطان سینه چیست؟

آیا ام آر ای می‌تواند جایگزینی برای ماموگرافی باشد؟

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

آمادگی وزارت علوم برای سیاست‌گذاری و مدیریت بحران در بندر شهید رجایی

اهل احساس در سوگ بندرعباس

ابراز همدردی مدیرعامل بانک‌ قرض‌الحسنه مهر ایران با خانواده‌های جان‌باختگان و آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی

کتابخانه‌های شهرستان‌های جنوبی فارس نیاز به توسعه و بازسازی دارند

فجر سپاسی فقط چند قدم تا جشن قهرمانی؛ طلوع دوباره شیراز در لیگ برتر

طلوع دوباره شیراز در لیگ برتر

خبر خوش برای بازنشستگان/ پرداخت کامل معوقات بهمن و اسفند + جزئیات جدید

سالگرد شهدای خدمت در خور شأن آنها برگزار شود

ضرورت برخورد جدی و قاطع با متخلفان ساخت و ساز غیرمجاز

همکاری دستگاه‌ها رمز موفقیت در خدمت‌رسانی به مردم است

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

شاخص BMI؛ معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟

گیلاس، نگین سلامتی؛ 8 فایده شگفت‌انگیز آن

زنان باید چکاپ های سالیانه را جدی بگیرند

ویتامینی که در درمان سرطان روده بزرگ موثر است

افت یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

جومونگ 54 ساله شد، تغییرات چهره بازیگر محبوب+عکس

آزادی 11 اسیر فلسطینی از زندان‌های اشغالگران

دو معلم استان فارس در جمع پانزده معلم برتر کشور قرار گرفتند

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

تعامل مدیریت شهری و فرمانداری منجر به خدمات رسانی بهتر می‌شود

آمادگی شهرستان جهرم برای کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله شرق/ روایت زندگی بیان واقعیت یا بازآفرینی آن

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

شب‌زنده‌دارها بیشتر افسرده می‌شوند؟

آیا مصرف مولتی ویتامین واقعاً مفید است؟

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!