پیام فارس

آخرين مطالب

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی اقتصادي

رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به دپوی 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور، به دلیل معوقات ارزی و انقضای ثبت سفارش، خواستار تسریع در تخصیص و تامین ارز و تمدید ثبت سفارش شد. وی ضمن رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج توسط واردکنندگان، از سیاست ارز ترجیحی انتقاد کرد و حذف آن را راهکاری مؤثر برای بهبود وضعیت بازار دانست.
به گزارش ایسنا، برنج از جمله کالای اساسی است که چالش‌های بسیار زیادی را متحمل شده و طی ماه‌های اخیر افزایش قیمت چشم‌گیری را تجربه کرده است. طی روزهای گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با گذشت 5 ماه از لغو ممنوعیت‌ واردات برنج نخستین کشتی حامل برنج در سال 1404 در بندر امام (ره) پهلو گرفت، ‌اقدامی که برخی معتقدند می‌تواند قیمت برنج ایرانی را تا حدودی کاهشی کند. محموله این کشتی با 27 هزار و 500 تن برنج به سفارش شرکت بازرگانی دولتی ایران و به منظور تأمین نیاز بازار داخلی و تنظیم بازار، خریداری و از طریق بندر امام (ره) وارد کشور شده است که درباره این موضوع و تاثیرات آن به بازار برنج به گفت‌وگو با دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران پرداختیم.
مجیدرضا خاکی - دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت برنج‌های وارداتی اظهار کرد: برنج 27 هزار تنی که اخیراً خبر وصول آن منتشر شده، مربوط به واردات شرکت بازرگانی دولتی است و تنها به میزان محدودی می‌تواند نیاز بازار را پاسخگو باشد. در حالی که مسئله اصلی، دپوی حدود 200 هزار تن برنج در گمرکات کشور است. این محموله‌ها یا به دلیل منع ریلیز در انتظار ترخیص مانده‌اند یا به دلیل انقضای ثبت سفارش امکان ترخیص ندارند.
بازار
وی درباره مشکل ریلیز توضیح داد: در این فرایند، فروشنده خارجی باید اجازه ترخیص محموله را صادر کند، اما به علت مطالبات ارزی معوق از واردکنندگان ایرانی، اجازه ترخیص داده نمی‌شود و این مسأله موجب انباشت قابل توجهی از برنج در پشت مرزها و داخل گمرکات شده است. برای رفع این چالش‌ها، تسریع در هر دو فرآیند تخصیص و تامین ارز و همچنین تمدید ثبت سفارش‌ها امری ضروری است.
خاکی تأکید کرد: با ورود این 200 هزار تن برنج به داخل کشور، شاهد تأثیر ملموس و مثبتی بر بازار خواهیم بود و در نتیجه می‌توان به بازگشت آرامش به بازار امیدوار بود.
پاسخ به اتهام عرضه قطره‌چکانی
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در واکنش به اظهارات یک مقام صنفی به ایسنا که مدعی شده بود واردکنندگان برنج را به صورت قطره‌چکانی و دو فاکتوره در بازار عرضه می‌کنند، گفت: چندین نکته در این زمینه وجود دارد. نخست اینکه شرکت‌های عضو انجمن طی 20 روز پایانی اسفند و 15 روز ابتدایی فروردین حدود 50 هزار تن برنج در بازار توزیع کرده‌اند که به هیچ وجه نمی‌توان این میزان را عرضه قطره‌چکانی نامید.
وی افزود: زمانی که بازار دچار آشفتگی می‌شود، وقوع تخلفات طبیعی است. این ناهماهنگی‌ها ناشی از برآورد اشتباه تولید داخلی و محدودیت‌های واردات است که در نهایت به نوسانات شدید قیمتی منجر شده است. اما متهم کردن واردکنندگانی که تحت نظارت نهادهای بازرسی به عرضه کالا مشغولند، به دور از انصاف است.
خاکی ادامه داد: تخلفی هم اگر باشد عمدتاً در حلقه‌های بعدی زنجیره تامین رخ می‌دهد و چه بسا احتمال تخلف در این بخش‌ها بیشتر باشد.
ارز ترجیحی؛ چالشی فراتر از تسهیل واردات
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به مشکلات ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومانی گفت: ما به عنوان تنها تشکل تخصصی و رسمی این حوزه بارها از رئیس‌جمهور تا معاونان وزارتخانه‌ها درخواست کرده‌ایم که ارز ترجیحی برای واردات برنج حذف شود، چرا که به جای تسهیل، به مانعی جدی تبدیل شده است.
وی توضیح داد: محموله‌هایی که از مهرماه سال گذشته وارد شده‌اند، هنوز موفق به دریافت ارز ترجیحی خود نشده‌اند. حتی پس از تخصیص ارز نیز فرایند دریافت آن توسط واردکنندگان دو تا سه ماه به طول می‌انجامد. این رویه، نه تنها کارآمد نیست بلکه بر مشکلات بازار دامن زده است.
خاکی در پایان خاطرنشان کرد: رفع چالش‌های ارزی، تمدید ثبت سفارشات معوق و حذف ارز ترجیحی می‌تواند به بهبود وضعیت بازار برنج کمک کند و التهابات موجود را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/949943/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

تشخیص زودرس سرطان سینه چقدر در درمان موثر است؟

ماموگرافی با غربالگری سرطان سینه چیست؟

فاکتورهای ریسک در سرطان سینه چیست؟

آیا ام آر ای می‌تواند جایگزینی برای ماموگرافی باشد؟

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

آمادگی وزارت علوم برای سیاست‌گذاری و مدیریت بحران در بندر شهید رجایی

اهل احساس در سوگ بندرعباس

ابراز همدردی مدیرعامل بانک‌ قرض‌الحسنه مهر ایران با خانواده‌های جان‌باختگان و آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی

کتابخانه‌های شهرستان‌های جنوبی فارس نیاز به توسعه و بازسازی دارند

فجر سپاسی فقط چند قدم تا جشن قهرمانی؛ طلوع دوباره شیراز در لیگ برتر

طلوع دوباره شیراز در لیگ برتر

خبر خوش برای بازنشستگان/ پرداخت کامل معوقات بهمن و اسفند + جزئیات جدید

سالگرد شهدای خدمت در خور شأن آنها برگزار شود

همکاری دستگاه‌ها رمز موفقیت در خدمت‌رسانی به مردم است

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

شاخص BMI؛ معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟

گیلاس، نگین سلامتی؛ 8 فایده شگفت‌انگیز آن

زنان باید چکاپ های سالیانه را جدی بگیرند

ویتامینی که در درمان سرطان روده بزرگ موثر است

افت یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

جومونگ 54 ساله شد، تغییرات چهره بازیگر محبوب+عکس

آزادی 11 اسیر فلسطینی از زندان‌های اشغالگران

دو معلم استان فارس در جمع پانزده معلم برتر کشور قرار گرفتند

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

تعامل مدیریت شهری و فرمانداری منجر به خدمات رسانی بهتر می‌شود

آمادگی شهرستان جهرم برای کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله شرق/ روایت زندگی بیان واقعیت یا بازآفرینی آن

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

شب‌زنده‌دارها بیشتر افسرده می‌شوند؟

آیا مصرف مولتی ویتامین واقعاً مفید است؟

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!

توسط وزیر علوم تشریح شد: آسیب‌شناسی و نقد بانکداری بدون ربا در افتتاحیه اولین همایش حقوق بانکی

رسیدگی به پرونده انصاف نیوز و خبرگزاری فارس در دادگاه مطبوعات

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

دو معلم از فارس در جمع معلمان برتر کشور

کشف بیش از 2 کیلوگرم هروئین در داراب فارس

اولویت های ابلاغی فراجا در دستور کار پلیس فارس

برگزاری شادپیمایی و جشن بزرگ روز دختر در حرم شاهچراغ (ع)

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

سرمقاله همشهری/ چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟

مواد غذایی فوق‌فرآوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند

منیزیم؛ مهم برای بدن زنان

برق گران شد