پیام فارس

آخرين مطالب

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟ مقالات

با وجود قطعی‌های برق، چرا نمایندگان با تغییر ساعت رسمی کشور مخالفند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که کشور با ناترازی انرژی و بحران قطعی برق مواجه است، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به «دنیای‌اقتصاد» گفت تلاش می‌کنیم با مجاب کردن نمایندگان بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای بگیریم.
روز چهارشنبه بررسی لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در صحن علنی مجلس بررسی شد، اما نمایندگان با هرگونه فوریت این لایحه مخالفت کردند و بر این اساس قرار است که لایحه مذکور به صورت عادی در مجلس بررسی شود. این در حالی است که با توجه به ناترازی انرژی در کشور و رسیدن به روزهای گرم سال، تغییر ساعت رسمی کشور می‌توانست تغییرات قابل توجهی در الگوی مصرف انرژی ایجاد کند. آن‌طور که وزیر نیرو اعلام کرده با تغییر ساعت رسمی کشور 1200 مگاوات یعنی اندازه ظرفیت یک نیروگاه صرفه‌جویی در کشور ایجاد می‌شد. لایحه تغییر ساعت رسمی کشور با توجه به مشورت‌های کارشناسی به دولت و تاثیر مصوبه مجلس مبنی بر تثبیت ساعت در افزایش مصرف انرژی تقدیم مجلس شد. اگرچه پیش از این برخی نمایندگان بر اختیار دولت برای تغییر ساعت کاری ادارات تاکید می‌کردند، اما آنچه نادیده گرفته شده مصرف انرژی بخش خانگی و بخش خصوصی است.
بر این اساس در زمان بررسی فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در مجلس مخالفان که به نظر می‌رسید نگاه سیاسی دارند، تاکید می‌کردند که نیازی به تنظیم قانون برای جابه‌جایی ساعت نیست، چراکه دولت می‌تواند ساعت کاری کارکنان دولت را تنظیم کند. مخالفان همچنین به سرگردانی و بلاتکلیفی ناشی از تغییر ساعات اداری اشاره می‌کردند و معتقد بودند که دولت اختیار دارد که با توجه به شرایط آب‌وهوایی منطقه‌ای، ساعت ادارات را تغییر دهد.
موافقان اما تاکید می‌کردند که در شرایط فعلی که کشور درگیر ناترازی انرژی است، این لایحه می‌تواند نقش بسیار مهمی در کاهش خاموشی‌ها و صرفه‌جویی در مصرف انرژی داشته باشد. از سوی دیگر هماهنگی بیشتر ساعت کاری با نور طبیعی روز می‌تواند مصرف روشنایی و استفاده از دستگاه‌های خنک‌کننده در ساعات میانی روز را کاهش دهد. همچنین موافقان اعلام می‌کردند که با افزایش هماهنگی ساعت کاری با نور روز، نیاز به روشنایی الکتریکی در ادارات و واحدهای تجاری کاهش می‌یابد. پیش از اظهارات موافقان و مخالفان فوریت این لایحه، رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در دفاع از لایحه تغییر ساعات کار رسمی کشور تاکید کرد که این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا می‌شد و تاثیر قابل توجهی‌ داشت. که طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفه‌جویی از هزار تا 1500 مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه 1200 مگاواتی است.
به گزارش «ایسنا»، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در این لایحه ما از مجلس تقاضای اجازه تصمیم‌گیری در خصوص ساعت کارمندان را داریم. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل‌ونقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه اینها مهم‌تر است، این لایحه فرصتی به دولت می‌دهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنج‌شنبه‌ها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد خاص تصمیم بگیرد.
در نهایت اما نمایندگان با 104 رای موافق، 117 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 225 نماینده حاضر در جلسه با دو‌فوریت آن مخالفت کردند. سپس یک فوریت این لایحه به رای گذاشته شد که نمایندگان مجلس با 114 رای موافق، 106 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند. پس از عدم موافقت مجلس با دو فوریت و یک فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس گفت که لایحه تغییر ساعات ادارات به صورت عادی بررسی می‌شود.
فریدون همتی، نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» در خصوص چرایی عدم رای نمایندگان به فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، گفت: نمایندگان با توجه به استدلالی که دارند و نتیجه‌ای که به آن می‌رسند به یک لایحه رای مثبت یا منفی می‌دهند. هر کدام از نمایندگان بر اساس استدلالی مخالف و برخی موافق هستند و تعیین‌کننده نهایی رای اکثریت نمایندگان است. مصرف برق و اقتصاد کشور موضوعی نیست که نمایندگان نسبت به آن نگاه سیاسی داشته باشند و اگرچه امکان دارد برخی این نگاه را داشته باشند، اما معتقدم در رد فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی، نمایندگان نگاه سیاسی نداشتند.
او تاکید کرد: به نظر بنده تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند به ما در بهره‌گیری از روشنایی روز کمک کند. بر این اساس و با تغییر ساعت رسمی کشور در اوج پیک مصرف برق ادارات می‌توانستیم یک ساعت زودتر تعطیل کنیم. در سنوات گذشته نیز جابه‌جایی ساعت تجربه خوبی از جهت مصرف انرژی بود.
نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس‌ تصریح کرد: معتقدم که باید فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور رای می‌آورد. اما در حال حاضر نیز این لایحه در کمیسیون بررسی و در نهایت در صحن مجلس بررسی می‌شود. ما پیگیری می‌کنیم که کمیسیون لایحه تغییر ساعت رسمی کشور را بررسی کند و نظر کارشناسان، دولت و مرکز پژوهش‌ها را نیز می‌گیریم و تلاش کنیم تا مجلس را مجاب کنیم و بتوانیم در آینده نزدیک برای تصویب این لایحه رای بگیریم.
همتی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور خاطرنشان کرد: با تغییر ساعت رسمی کشور ادارات در پیک مصرف یک ساعت زودتر تعطیل می‌شود و بر این اساس فشار کمتری به سهم برق مصرف خانگی وارد می‌شود. مشکل ما این است که بنگاه‌های مهم را در تابستان به دلیل بی‌برقی و در زمستان به دلیل نبود گاز تعطیل می‌کنیم.
او به تاثیر ناترازی انرژی در صنعت اشاره کرد و افزود: کاهش تولید که به موجب قطع برق ایجاد می‌شود موجب افزایش قیمت‌ها می‌گردد و از سوی دیگر کارگر بیکار می‌شود. بنابراین قطع برق مجموعه‌ای از آثار منفی برای بنگاه‌ها را به دنبال دارد. متاسفانه چندین سال است که ناترازی‌ها متوجه کشور شده و هر سال از این موضوع لطمه می‌بینیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/949520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازگشت به پایتخت‌ها برای بررسی جزئیات

سرمقاله کیهان/ تحلیل 100 روزه یک رئیس‌جمهور متوهم

سرمقاله همشهری/ پیوست رسانه‌ای‌ حلقه مفقوده مدیریت بحران

اهمیت مصرف میوه و سبزیجات برای کودکان

مشکلات ناشی از فقر آهن و کم خونی

مسکن دوسوم دریافتی کارگران را می‌بلعد!

بحران؛ شکوفایی بزرگترین باغ زیتون یکپارچه کشور را گرفت

حضور 5 روزه سفیران کریمه اهل بیت علیهم السلام در یزد

انتقال هوایی 5 مصدوم حادثه بندرعباس به شیراز

استقبال کره‌ای‌ها از کتاب جدید برنده نوبل کشورشان

معرفی توانمندی‌های صادراتی و معدنی فارس در نمایشگاه اکسپو 2025

حمله دوباره به «نواتیم» با هایپرسونیک | جزئیات بیشتر درباره موشک اعلام نشد

نباید سنت‌های کارآمد حوزه را فراموش کرد

پیام تسلیت استاندار فارس به مناسبت حادثه دلخراش بندرعباس

گره روی عمر و بخت؛ درباره عکسی از فرش ملایر زیر تابوت پاپ فرانسیس

سرمقاله اعتماد/ مرز باج و وفاق

نوشیدن آب در طول روز، نوشیدنی سالم

پرداخت 15 درصد از قیمت برق فقط با رعایت الگوی مصرف

گمرک: کانتینرهای کالاهای اساسی در انفجار بندر رجایی نبودند

خط 3 مترو شیراز، روشی نوین با صرفه‌جویی میلیاردی

تدبر در قرآن و توسل به اهل بیت (ع) راه برون رفت از همه مشکلات است

توجه به قرآن؛ مصداق شیعه بودن است

وضعیت ورزشگاه پارس شیراز بهبود می‌یابد

4 میلیون تن محصول روی میز عرضه بورس کالا

سرمقاله هم میهن/ درباره انفجار

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت رئیسی: این نشانه‌ها را جدی بگیرید!

ترامپ؛ نامحبوب در خاورمیانه

سرمقاله آرمان ملی/ دشواری مذاکرات فنی

یک کشف جدید درباره مضرات آدامس

سرنوشت بنزین سوپر وارداتی چه شد؟

قابی عاشقانه از سمانه پاکدل و هادی کاظمی در شیراز

خاطرات هاشمی: سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای جنوب خلیج‌فارس تهدید شده‌اند

شهردار: وضعیت ورزشگاه پارس شیراز بهبود می‌یابد

انتقال 6 مصدوم حادثه بندرعباس به مراکز درمانی شیراز

سرمقاله سازندگی/ وزیر یا سرباز؟

انفجار مهیب در بندر شهید رجایی؛ حادثه یا خرابکاری؟!

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی

رژیم یعنی درست غذا خوردن نه سختی کشیدن!

کاهش درد زانو با تزریق ژل؛ آیا این روش علمی هست؟!

نصیری اقدم: 50 درصد تورم ناشی از افزایش قیمت ارز است

هاشمی رفسنجانی: با عقلانیت مانع آسیب به وحدت ملی شویم

انتقال مصدومان حادثه انفجار در بندرعباس به شیراز + فیلم

هیچ تفرقه‌ای بین ملت مسلمان ایران وجود ندارد

مناسبت روز/ یکشنبه، 7 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیش‌‌‌نیازهای استفاده از توافق

روغن بهتره یا پماد؟

قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده

روایت خبرنگار مهر از آخرین وضعیت بندرشهیدرجائی

فوری؛ آتش‌ بندرشهید رجایی مهار شد

سرمقاله خراسان/ "مکانیسم ماشه باید غروب کند"