پیام فارس

آخرين مطالب

عضو شورای شهر تهران: سد لار 165 میلیون متر مکعب نشتی دارد اجتماعي

عضو شورای شهر تهران: سد لار 165 میلیون متر مکعب نشتی دارد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش خبرآنلاین، «مهدی پیرهادی» رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با ایلنا گفت: آبخوان‌های شهر تهران به‌واسطه حفر چاه‌های عمیق دچار مشکل شده‌اند و در آینده در صورت عدم رسیدگی مناسب فرونشستی را متوجه شهر تهران خواهد کرد؛ علت ورود ما به این موضوع نیز همین بود.
بر اساس گزارش سازمان نقشه‌برداری کشور، قسمت‌های جنوب غربی تهران تا 31 سانتیمتر درگیر فرونشست شده‌اند و با توجه به صحبت‌هایی که آقای پزشکیان در استانداری تهران مطرح کردند، در برخی از نقاط شهرستان‌های استان تهران فرونشست به 36 سانتیمتر نیز می‌رسد. این 36 سانتی‌متر در اطراف چاه‌های عمیق -که در برخی نقاط تهران هم حفر شده‌اند- نیز گزارش شده است. پیرهادی ادامه داد: پس از گزارش‌هایی که در مدت حدود دو سال گذشته دریافت شدند و با پیگیری‌هایی که از سازمان مدیریت بحران داشتیم، به این جمع‌بندی رسیدیم که چاه‌هایی که در تهران حفر می‌شود، تبعات جبران‌ناپذیری برای شهر دارند. مهندس چمران علی‌رغم مجوزهای برخی از این دستگاه‌ها، با حفر چاه‌ها به‌شدت مخالفت کردند و نامه‌ای برای مناطق 22گانه شهر تهران فرستادند. 
وی تأکید کرد: در چند دهه گذشته روند بارش در شهر تهران کاهشی بوده و این قابل مشاهده است؛ اما انتظار می‌رفت که به اصلاح الگوی مصرف، استفاده از تجهیزات پیشرفته، وسایل کاهنده آب و همچنین بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین و استانداردهای جدید در صنعت ساختمان، توجه شود و برخی از این موارد به‌روز گردند؛ اما متأسفانه به اعتقاد من بسیاری از دستگاه‌های متولی به درستی به این موضوع نپرداختند. به‌ویژه در حوزه اجرایی که باید در سنوات و دهه‌های گذشته با یک برنامه ریزی دقیق و درست به این موضوع بیشتر توجه می‌شد. 
عضو شورای ششم شهر تهران افزود: متاسفانه اکنون مشاهده می‌کنیم که مباحث 16 و 19 مقررات ملی ساختمان، چه در حوزه تاسیسات بهداشتی و چه در حوزه انرژی، در بسیاری از ساختمان‌ها رعایت نشده است و در حوزه بازچرخانی و استفاده از آب‌های خاکستری و پساب در دهه‌های گذشته توفیق چندانی حاصل نشده است. با این حال در چند سال گذشته در حوزه پساب و انتقال آن به برخی از بوستان‌های جنگلی اقدامات خوبی انجام شده است. جهت ساخت تصفیه‌خانه‌های محلی بودجه خوبی در شورای اسلامی شهر تهران قرار دادیم که تعدادی از آن‌ها ساخته شده‌اند و برخی دیگر نیز در حال ساخت هستند. این‌ها اقداماتی است که در بیش از سه سال گذشته شروع کرده‌ایم و امروز به نتایج خوبی رسیده‌اند. 
پیرهادی خاطرنشان کرد: موضوع کم‌آبی در تهران همچنان مطرح است. بنابراین باید هم به موضوع تجهیزات و وسایل کاهنده آب و هم به تصفیه‌خانه‌ها، انتقال پساب و استفاده از بازچرخانی آب بپردازیم. ساختمان سبز یکی از استانداردهای روز دنیا است که در بسیاری از کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما این استاندارد را پس از گذشت سه سال و برگزاری جلسات متعدد بومی‌سازی کردیم و در آخرین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در سال 1403 به تصویب رساندیم. این استاندارد بیش از سیصد مورد را در برمی‌گیرد که به جهت اهمیت موضوع آب و انرژی، پنجاه درصد امتیاز حاصل را در حوزه آب و انرژی قرار دادیم.
وی گفت: تقریباً می‌توان گفت که مسائل خوبی در شهر تهران انجام شده و آنچه را به ما مرتبط بوده، پیگیری کرده‌ایم و انجام داده‌ایم. اما چاه‌هایی که برخی از دستگاه‌ها به صورت بی‌رویه حفر کرده‌اند هیچ‌گونه توجیهی ندارد و فرونشست ناشی از آن قطعاً باعث آسیب به زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری، مانند آب، برق، گاز و حتی خطوط مترو، معابر و برخی از فضاهای دیگر خواهد شد و ممکن است در آینده جان تعدادی از شهروندان در صورت ادامه این بی‌توجهی، به خطر بیفتد. راه‌هایی در دنیا برای مقابله با این مشکل وجود دارد که تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها و انتقال آب نمونه‌هایی از آن هستند. شیرین‌کردن آب مقوله‌ای بسیار پرهزینه و گران است. سالانه بیش از 10 میلیارد مترمکعب آب از استان‌های مازندران و گیلان به دریای خزر ریخته می‌شود که اگر فقط پنج درصد از این آب به سدهایی که آب تهران را تأمین می‌کنند، بازگردد، می‌توان مشکلات تهران را مرتفع کرد. 
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری تشریح کرد: ما در سال 1403 بودجه‌ای معادل چهار همت و در بودجه سال 1404 چهار همت به‌علاوه یک همت دیگر برای انتقال آب از نشتی سد لار و از طالقان به تهران برای کمک به مجموعه وزارت نیرو اختصاص دادیم. ان‌شاءالله قادر باشیم در اسرع وقت به مجموعه دولت کمک کنیم تا این مشکل برطرف گردد و با یک اقدام ملی در حوزه آب، کاری علمی و مؤثر برای سال‌های آینده در کشور انجام شود. 
وی اضافه کرد: سد لار 165 میلیون متر مکعب نشتی دارد که این مقدار آب به هدر می‌رود. چهار همت بودجه‌ای که ما در شورای اسلامی شهر تهران برای این موضوع در نظر گرفتیم، برای انتقال این آب و انتقال مقداری آب از سد طالقان به تهران است که ان‌شاءالله این پروژه هرچه زودتر انجام شود تا کمبود آب در شهر تهران مرتفع گردد. گرچه ما در شورای اسلامی شهر تهران قانوناً در این خصوص تکلیفی نداشتیم، اما داوطلبانه برای جلوگیری از مشکلاتی که ممکن بود برای شهروندان ایجاد شود، وارد عمل شدیم و تلاش کردیم تا این معضل را حل کنیم. 
پیرهادی دیدگاه خود را درباره انتقال آب از دریای عمان به تهران اینگونه بیان کرد: به طور فنی باید بگویم که آبی که از رودخانه‌های شمالی که به دریای خزر وارد می‌شوند، بیش از 10 میلیارد متر مکعب هستند و نیاز به شیرین‌سازی ندارند. اگر این آب‌ها را به سدهای اطراف تهران منتقل کنیم، هم فرآیند تصفیه آن به‌مراتب آسان‌تر است و هم مسافت انتقال آن نسبت به دریای عمان، بسیار کوتاه‌تر خواهد بود؛ به همین دلیل این پروژه به مراتب ساده‌تر است.
233236
کد خبر 2052313

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946936/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیاد نشستن این بلا را سرتان می‌آورد

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

ایران معادلات را به هم می‌زند | رونمایی از یک قدرت پنهان در خلیج فارس؛‌ کابوس دشمنان از راه رسید

عکس/ طرحی درباره تلاش برای جعل نام خلیج فارس

وکلا و کارشناسان، شاهرگ حیاتی عدالت در سیستم قضایی

تأکید دستیار وزیر بر تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

فواید شگفت انگیز نوشیدن آب لیمو/ بهترین زمان مصرف

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

دست درازی به نام «خلیج فارس» شگردی برای توسعه تجارت نظامی در منطقه

حضور وزیر علوم در منزل پروفسور افسانه صفوی و پروفسور ناصر ایران‌پور

عدالت در خاموشی‌ها، مشروط به تأمین امنیت خدمات حیاتی

رویای یک تحریف؛ پاسخ قاطعانه اسناد تاریخی به 5 دهه تلاش برای تغییر نام «خلیج‌فارس»

عکس/ نام خلیج فارس در گذرنامه شیخ زاید بن سلطان بنیانگذار امارات

حاکمیت ایران از نظر حقوقی بر آب‌های خلیج فارس غیر قابل انکار است

خلیج فارس‬⁩ تاریخ و جغرافیای اصیل منطقه ما است

دهه کرامت فرصتی برای ترویج سیره رضوی و گسترش محبت اهل بیت (ع)

ساعت کاری ادارات فارس تغییر کرد

انبوه سازان تکالیف خود را در باب مدرسه سازی انجام دهند

امام رضا (ع) معلم بزرگ بشریت است

اگر می‌خواهید پیری سالمی داشته باشید، این غذاها را مصرف کنید

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

ایرانی ها چند کامنت زیر پست ترامپ درباره خلیج فارس گذاشتند؟ + عکس

آسیب‌شناسی رویکردها و نام‌ها از خلیج فارس تا دریای کاسپین

واکنش پزشکیان به ادعای عجیب درمورد تغییر نام خلیج فارس

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

توصیه‌های جدی به زنان/ این نشانه‌های پنهان سکته قلبی را نادیده نگیرید

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

تغییر ساعات کار ادارات استان فارس

حضور امام در جامعه باعث نزول برکات خداوند می‌شود

برگزاری جشن بزرگ مهمونی بابا رضا در بندرعباس+عکس

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

واکنش رئیس جمهور به موضوع خلیج فارس

واکنش پزشکیان به خبرها درباره احتمال تغییر نام خلیج فارس به نامی جعلی توسط ترامپ

پزشکیان: خلیج فارس، «خلیج فارس» خواهد ماند

واکنش پزشکیان به برخی اخبار درباره تحرکات ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس (+عکس)

پزشکیان پاسخ ترامپ را درباره خلیج فارس داد

علما در معرفی کردستان به عنوان استانی فرهنگی نقش موثری دارند

لطیفی: آرزو دارم لژیونر بشوم

واکنش پزشکیان به موضوع تغییر نام خلیج فارس + عکس

کمانداران البرزو چهارمحال بختیاری قهرمان کشور شدند

فراخوان خواننده لس‌آنجلسی درباره اقدام ترامپ علیه خلیج فارس

پیام تبریک مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا (ع)

استاندار خوزستان: خلیج‌فارس هویت ملی ایران است و هرگونه تحریف نام آن مردود است

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟