پیام فارس

آخرين مطالب

اضطراب و افسردگی از شایع‌ترین اختلالات خلقی بانوان است علمي

اضطراب و افسردگی از شایع‌ترین اختلالات خلقی بانوان است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /رئیس بیمارستان 22 بهمن قزوین و متخصص اعصاب و روان گفت: ابتلاء به اختلالات خلقی در بانوان بسیار شایع‌تر از آقایان است. این اختلالات معمولاً برجنبه‌های مختلف زندگی به‌خصوص وضعیت عاطفی فرد تأثیر می‌گذارد و کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد. اضطراب و افسردگی از فراگیرترین نوع اختلالات خلقی در بانوان است که در این مصاحبه به آن پرداخته‌ایم.
عادله عسکری دیارجانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شایع‌ترین اختلال در حوزه اعصاب و روان زنان، اضطراب است. حمله پانیک شایع‌ترین اختلال است که در بانوان بسیار دیده می‌شود. پانیک یک نوع حمله اضطرابی است که به‌طور ناگهانی رخ می‌دهد و به علائم جسمی و روانی مختلف مثل تپش قلب، تنگی نفس، درد قفسه سینه و ترس از مرگ منجر می‌شود.
رئیس بیمارستان 22 بهمن با بیان اینکه افسردگی در بانوان یکی دیگر از شایع‌ترین اختلالات مربوط به اعصاب و روان است، بیان کرد: افسردگی یک بیماری است که بر اساس یک سری مؤلفه‌ها مانند مدت‌زمان، تعریف می‌شود. معمولاً افسردگی یک زمینه ژنتیکی و محیطی دارد. یعنی فردی که از نظر ژنتیکی مستعد افسردگی است اگر در شرایط استرس‌زا قرار بگیرد، ممکن است اختلال افسردگی در او بروز پیدا کند.
وی ادامه داد: در برخی مواقع بروز افسردگی نیاز به عوامل محیطی و شرایط استرس‌زا ندارد. برای پیشگیری از افسردگی باید شناخت کافی از این اختلال داشته باشیم و در کنار آن علاوه بر اینکه برای درمان اقدام کنیم باید تلاش کنیم تا از عوامل استرس‌زا و محیط‌های استرس‌زا دور شویم. پرخاشگری، خشونت‌های خانگی، درگیری‌های لفظی و والد آزاری ازجمله عوامل ابتلاء به افسردگی است.
عسکری دیارجانی خاطرنشان کرد: بیشترین موضوعی که باعث می‌شود، افسردگی و سایر اختلالات مربوط به اعصاب و روان در زنان بروز پیدا کند، انتظار بیش‌ازحد از یک زن در مقام همسر و مادر است. احساس پوچی و بی‌ارزشی به زنان به‌مراتب باعث ظهور مشکلات اعصاب و روان می‌شود. چنانچه در خانواده همکاری بین اعضای خانواده با مادر یا همسر زیاد باشد به‌مراتب مشکلات مربوط به اعصاب و روان کمتر است، بنابراین خانواده نقش مهمی در سلامت روان یک زن دارد.
وی با بیان اینکه در اکثر موارد افسردگی نشانه ندارد و در برخی مواقع در قالب دردهای عضلانی و مفصلی خود را نشان می‌دهد، افزود: رفتن به سفر، خرید، سورپرایز شدن در بانوان تأثیر قابل‌توجهی در کاهش ابتلا به اختلالات خلقی و همچنین طول درمان دارد اما چنانچه فردی دچار اختلالات خلقی بود و مواردی مانند سفر، خرید و سایر مواردی که در حالت عادی می‌تواند یک زن را خوشحال کند برایش آزاردهنده بود، باید خانواده و اطرافیان ملاحظه او را داشته باشند و برای درمان از روش دارودرمانی استفاده کنند تا فرد تمایلش نسبت به این موارد بازگردد.
این متخصص اعصاب و روان گفت: اصطلاح غلطی که در مواجهه با بیماران اعصاب و روان وجود دارد؛ این است که به بیمار می‌گویند تو باید خودت بخواهی و شادباشی درصورتی‌که این موضوع خواستنی نیست و درمان شدنی است.
وی با اشاره به اختلالات فرا هورمونی زنان، افزود: نوسانات شدید خلقی، قاعدگی نامنظم، ناباروری، کاهش میل جنسی، بی‌خوابی و کاهش و افزایش ناگهانی وزن از مهم‌ترین علائم اختلالات هورمونی است.
رئیس بیمارستان 22 بهمن قزوین خاطرنشان کرد: در دوران PMS بانوان (پنج‌ تا 10 روز پیش از قاعدگی) بیشترین اختلافات زوجین شکل می‌گیرد، بنابراین آگاهی خانواده به‌خصوص همسر از PMS بسیار حائز اهمیت است.
عسکری دیارجانی در پایان در خصوص سلامت بهداشت روان در بانوان گفت: مراقبت بانوان از سلامت روان نسبت به آقایان بیشتر است همچنین تمایل به درمان‌پذیری خانم‌ها نسبت به آقایان بیشتر است اما در بسیاری از موارد خانواده نسبت به درمان همسر و یا مادر به‌خصوص درمان در قالب بستری و تحت مراقبت موضع‌گیری دارد که در این زمینه باید فرهنگ‌سازی شود. ‌

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیاد نشستن این بلا را سرتان می‌آورد

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

ایران معادلات را به هم می‌زند | رونمایی از یک قدرت پنهان در خلیج فارس؛‌ کابوس دشمنان از راه رسید

عکس/ طرحی درباره تلاش برای جعل نام خلیج فارس

وکلا و کارشناسان، شاهرگ حیاتی عدالت در سیستم قضایی

تأکید دستیار وزیر بر تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

فواید شگفت انگیز نوشیدن آب لیمو/ بهترین زمان مصرف

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

دست درازی به نام «خلیج فارس» شگردی برای توسعه تجارت نظامی در منطقه

حضور وزیر علوم در منزل پروفسور افسانه صفوی و پروفسور ناصر ایران‌پور

عدالت در خاموشی‌ها، مشروط به تأمین امنیت خدمات حیاتی

رویای یک تحریف؛ پاسخ قاطعانه اسناد تاریخی به 5 دهه تلاش برای تغییر نام «خلیج‌فارس»

عکس/ نام خلیج فارس در گذرنامه شیخ زاید بن سلطان بنیانگذار امارات

حاکمیت ایران از نظر حقوقی بر آب‌های خلیج فارس غیر قابل انکار است

خلیج فارس‬⁩ تاریخ و جغرافیای اصیل منطقه ما است

دهه کرامت فرصتی برای ترویج سیره رضوی و گسترش محبت اهل بیت (ع)

ساعت کاری ادارات فارس تغییر کرد

انبوه سازان تکالیف خود را در باب مدرسه سازی انجام دهند

امام رضا (ع) معلم بزرگ بشریت است

اگر می‌خواهید پیری سالمی داشته باشید، این غذاها را مصرف کنید

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد

ایرانی ها چند کامنت زیر پست ترامپ درباره خلیج فارس گذاشتند؟ + عکس

آسیب‌شناسی رویکردها و نام‌ها از خلیج فارس تا دریای کاسپین

واکنش پزشکیان به ادعای عجیب درمورد تغییر نام خلیج فارس

افشای تجارت مقامات اوکراینی با پیکر سربازان کشته‌شده

توصیه‌های جدی به زنان/ این نشانه‌های پنهان سکته قلبی را نادیده نگیرید

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

تغییر ساعات کار ادارات استان فارس

حضور امام در جامعه باعث نزول برکات خداوند می‌شود

برگزاری جشن بزرگ مهمونی بابا رضا در بندرعباس+عکس

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

واکنش رئیس جمهور به موضوع خلیج فارس

واکنش پزشکیان به خبرها درباره احتمال تغییر نام خلیج فارس به نامی جعلی توسط ترامپ

پزشکیان: خلیج فارس، «خلیج فارس» خواهد ماند

واکنش پزشکیان به برخی اخبار درباره تحرکات ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس (+عکس)

پزشکیان پاسخ ترامپ را درباره خلیج فارس داد

علما در معرفی کردستان به عنوان استانی فرهنگی نقش موثری دارند

لطیفی: آرزو دارم لژیونر بشوم

واکنش پزشکیان به موضوع تغییر نام خلیج فارس + عکس

کمانداران البرزو چهارمحال بختیاری قهرمان کشور شدند

فراخوان خواننده لس‌آنجلسی درباره اقدام ترامپ علیه خلیج فارس

پیام تبریک مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان به مناسبت میلاد با سعادت امام رضا (ع)

استاندار خوزستان: خلیج‌فارس هویت ملی ایران است و هرگونه تحریف نام آن مردود است

احتمال یک اشتباه محاسباتی

بازی تهران و ترامپ با تحریف احتمالی نام خلیج فارس به هم می‌خورد؟