پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت مقالات

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اعتماد / «برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت» عنوان یادداشت روز در روزنامه اعتماد به قلم مصطفی زهرانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
به عنوان فردی که بیش از سه دهه آقای ظریف را می‌شناسم و با وی در نیویورک و تهران از نزدیک همکاری داشته‌ام، به لحاظ شرعی، انسانی و اجتماعی بر خود فرض می‌دانم نکاتی را عرض کنم. البته، این به آن معنا نیست که در همه زمینه‌ها با ایشان هم‌نظر بوده باشم. اول، گذشته از زندگی فردی بسیار پاک، ظریف بسیار وفادارتر به ولایت است نسبت به خیلی از مدعیان ذوب در ولایت. دوم، تقریبا در تمامی بحران‌هایی که طی چهار دهه اخیر کشور در سیاست خارجی خود داشته است، ظریف نقش مهم و اصلی در پیاده‌سازی سیاست‌های نظام داشته است. سوم، در تهیه و تدوین تمامی اسناد ملی مربوط به سیاست خارجی این نظام مقدس، ظریف اگر نقش اصلی را نداشته، حتما در نهایی کردن متن نقش داشته است. وی فقط از حیث تسلط به زبان و حقوق بین‌الملل تعیین‌کننده نبوده است، بلکه از ریزترین مواردی که می‌توانسته به منافع این مرز و بوم خدشه وارد کند نیز غافل نبوده است. چهار، از نظر تبلیغات، دیپلماسی عمومی و خارج کردن کشور از امنیتی شدن، ظریف در تمامی دنیا شهره است 
به‌ طوری که همه کشورها آرزوی داشتن چنین فردی را دارند. مصاحبه اخیر ظریف با فرید زکریا در حاشیه داووس یکی از صدها نمونه از کارهای وی است. این مصاحبه در داووس پربیننده‌ترین بود. این نکته را کسانی بهتر درک می‌کنند که خود دستی در آتش داشته باشند. پنجم، در سخت‌ترین مناظره‌ها و گفت‌وگوها در برابر پیچیده‌ترین و خبره‌ترین مقامات دنیا به خصوص در امریکا و ازجمله در جلسات بسته‌ای که حقیر در کنار وی بوده‌ام، به خود بالیده‌ام و او را بزرگ‌ترین افتخار کشور بزرگی به نام ایران دیده‌ام. صادقانه بگویم، از این جنبه، هیچ کس را در کشور سراغ ندارم که حتی نزدیک به وی باشد. در تمامی این رودررویی‌های سیاسی- دیپلماتیک، هنوز حرف از دهان طرف مقابل خارج نشده، ظریف جواب آن را داشت که همزمان، یا در موقعی مناسب جواب می‌داد. ششم، برجام تنها توافقی است که، یک کشور به‌اصطلاح جهان سومی با تمام قدرت‌های بزرگ موجود مذاکره می‌کند و به سرانجام می‌رساند.
کره‌شمالی، اسراییل، هند و پاکستان کشورهایی هستند هسته‌ای، ولی هیچ کدام مشروعیت بین‌المللی ندارند. این درحالی است که اگر در برابر برجام سنگ‌اندازی‌ها در داخل و خارج انجام نمی‌شد، کشور ما می‌توانست اولین کشور هسته‌ای خارج از بلوک هسته‌ای با «مشروعیت بین‌المللی» باشد. این همه را کسی جز جواد ظریف مدیریت نکرد. هفتم، ساده‌ترین راه برای شناخت ظریف، فهم دشمنان وی است. شاخص‌ترین دشمن ظریف در دنیا فردی است به نام جان بولتون. او که تقریبا در تمامی اجلاس‌های منافقین شرکت می‌کند و دیگر مقامات امریکایی را نیز در این امر ترغیب می‌کند، حقوق‌بگیر منافقین هم هست. شاید او تنها کسی باشد که اگر فرصت پیدا کند کشور ما را چندین‌بار با خاک یکسان می‌کند. شرارت وی به حدی است که ترامپ فاشیست هم در دور اول نتوانست او را تحمل کند. اما، دلیل کینه بولتون نسبت به ظریف این است که ظریف تنها کسی است که حریف وی است در اینکه کاری کند که بولتون این آرزو را به گور ببرد. حرف آخر بولتون در توانمندی ظریف این بوده است که، «حیف که ظریف برای این نظام آخوندی کار می‌کند.» در مجموع، سوال مهم این است که، اگر هر ملت دیگری فردی مثل جواد ظریف داشت مثل ما با او برخورد می‌کرد؟ مخالفین و دشمنان داخلی ظریف که همگی به نحوی مرتبط با دولت احمدی‌نژاد بوده و هستند فراموش کرده‌اند که هنرشان این بود کشور را وارد فصل هفت منشور سازمان ملل کردند و زمینه‌ساز شکل‌گیری قطعنامه‌های متعدد علیه نظام شدند و در چنین شرایطی همه از بازگرداندن پرونده ایران از نیویورک به وین سخن می گفتند این تنها ظریف بود که با رمزگشایی از اینکه چگونه دوستان باعث شدند پرونده از آژانس به شورای امنیت برود توانست با لغو همه قطعنامه‌ها پرونده ایران را به آژانس بازگرداند‌‌ پر واضح است که دشمنان این مرز و بوم چنین فردی را تحمل نمی‌کنند . تعجب همگان آن است که حتی رییس‌جمهوری که رای خود را به دلیل ازخود گذشتگی ظریف به دست آورده به همین سادگی برکناری ظریف را می‌پذیرد. استناد به قانونی که کمترین منطقی در آن دیده نمی‌شود، خود عذر بدتر از گناه است که بدان اشاره می‌شود: تقریبا، تمامی خانواده‌های ایرانی، هر چه در توان دارند صرف می‌کنند تا شاید فرزندشان به دانشگاهی مثل صنعتی شریف راه یابد. از طرف دیگر، اکثر فارغ‌التحصیلان این دانشگاه‌ها، پیشاپیش بورسیه دانشگاه‌های تراز اول دنیا از جمله امریکا می‌شوند. اشتیاق اصلی آنان این است که در کشور شرایطی فراهم شود که به کشور بازگردند و همه دانشگاه‌ها را مثل شریف کنند و کشورشان را در تمامی زمینه‌ها توسعه دهند. اما، بالاخره باید تشکیل زندگی دهند و بچه‌دار شوند که تقریبا همگی نیز همسر ایرانی انتخاب می‌کنند. در طرف مقابل، وقتی چنین قانونی وضع می‌کنیم، یعنی بهترین و برجسته‌ترین و حاصل عمر خانواده‌های فرهیخته را در آن کشورها حبس می‌نماییم و اجازه ورود به کشور را از آنان صلب می‌کنیم. در چنین حالتی، چه کسانی خواهند توانست این کشور را توسعه دهند؟ نتیجه چنین وضعیت با آنچه بولتون آرزو می‌کند چقدر فاصله دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935663/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ جهان هستی و علی (ع)

سرمقاله دنیای اقتصاد/ در آرزوی تحقق «حوّل حالنا»

پایمال شدن برجام را به یاد نمی‌آورید، موضع مقامات آمریکا را هم نمی‌شنوید؟!

خودسرانه مکمل نخورید!

چرا سود سهام عدالت برای برخی کمتر واریز شد؟

افزایش 45 درصدی مزد، مشکل بیکاری ارادی را حل می کند؟

مساعدت وزارت نیرو برای تامین اعتبار تکمیل پروژه خط اضطراری انتقال آب خلیج فارس به کرمان

مهر تایید کاخ سفید بر همدستی آمریکا با جنایت صهیونیست‌ها در غزه

جدول قطعی برق شیراز امروز 28 اسفند 1403

سوال روز هفدهم مسابقه «زندگی با آیه‌ها» در فارس

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان با تفسیر آیت‌الله مجتهدی تهرانی + صوت

امدادرسانی به 5 هزار و 40 مصدوم تصادفی در سال 1403 در کازرون

خیابانی در تهران که مثل حافظ‌ شیراز، شادی‌بخش است

تاخیر در تحویل مسکن مهر اهواز صدای متقاضیان را درآورد

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

چادرملو اردکان؛ امیدِ یزدی‌ها و پدیده جدید لیگ برتر فوتبال در نخستین فصل حضور

آماده‌باش 3500 نفر در شهرداری شیراز در ایام نوروز 1404/ هم‌دلی و وفاق حاکم است

فیروزآبادی: بسته‌های حمایتی خادمیاران نکا در سایه مهر رضوی توزیع شد

راهنمای بازارهای معروف شیراز ؛ از بازار وکیل شیراز تا خیابان پشت ارگ کریمخان + آدرس و مسیر دسترسی

پلمب خانه‌های مسافر بدون مجوز در فارس/آرامگاه آبش‌خاتون مرمت می‌شود

توقف فجر سپاسی در شیراز مقابل مس سونگون

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت خیرین و بنیاد گلستان / کمک به خانواده‌های نیازمند، تجلی همدلی در روزهای سخت اقتصادی

آزادی یک زندانی مالی در سایه همدلی رسانه های شیراز / حرکت بی نظیر خبرنگاران و عکاسان خبری استان فارس برای نخستین بار

از ریخت و پاش و پول‌پاشی‌های بیجا خودداری کنید

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

آقای رییس‌جمهور! ساعت رسمی کشور را 2 ساعت جلو بکشید

مردم عراق اجازه نمی‏‌دهند دولت‌‏شان علیه منافع ایران اقدام کند

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

عوامل موثر در ایجاد گره‌های تیروئیدی

بودجه 1404 در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد

15 هزار لیتر نفت‌گاز قاچاق در فارس کشف شد

دعوت امام جمعه شیراز از مردم برای پیوستن به پویش نه به تصادف

عرضه میوه ویژه شب عید در بازارچه‌های شه راز شیراز

پلمب خانه‌های مسافر بدون مجوز در فارس / آرامگاه آبش‌خاتون مرمت می‌شود

کلاهبرداری‌های نوروزی به بهانه بلیط ارزان هواپیما

10 سریال کره ای پیشنهادی شبیه دکستر

بازی ایران و امارات را داوران کره ای قضاوت میکنند

تقسیم بسته‌های معیشتی در بین نیازمندان در روستای بلیان کازرون

فردا سه شنبه تکلیف مزایده در پتروشیمی خلیج فارس مشخص می شود/ مزایده را رد یا تأیید نمی کنیم

فعالیت 185 مرکز عرضه تنظیم بازار توزیع میوه در فارس

رشد حجم نقدینگی در سال 1403

سرپرست خبرگزاری مهر در استان کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد

مراسم «به طعم مقاومت» در شیراز

مدیرکل آموزش و پرورش استان: مدارس فارس آمادگی میزبانی 70 هزار نفر میهمان نورزی را دارند

نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی اعلام شد

چرا مکران مهم است؟!

صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی

موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در دام پلیس کازرون گرفتار شد