پیام فارس

آخرين مطالب

تدابیر برای شناسنامه‌دار کردن محصولات کشاورزی فارس/این طرح شامل چه محصولاتی می‌شود؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام فارس- در حال حاضر سموم تقلبی و عرضه محصولات بی‌کیفیت در بخش کشاورزی مشکلات بسیاری را برای کشاورزان و فعالان در این عرصه ایجاد کرده است.

تخلفات واحدهای عرضه کننده سموم و نهاده‌های کشاورزی

31مردادماه سال 1402 بود که مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس از شناسایی یک واحد عرضه غیرمجاز سموم دفع آفات نباتی با بسته‌بندی خانگی در بخش مرکزی شهرستان شیراز خبر داد و گفت: یک تُن سم و 150 کیلوگرم کود در بسته‌بندی‌های غیرمجاز از این واحد کشف و ضبط شده است.

پنجم شهریورماه سال 1402 هم رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس اعلام کرد: انبار پخش کود، سم و بذر تقلبی خارج از شبکه در شهرستان بختگان فارس کشف و ضبط شد و 6 هزار و 400 کیلوگرم انواع نهاده‌ها کشف و ضبط و به انبار حفظ نباتات این سازمان منتقل شد.

این در حالیست که متخلفان سموم دفع آفات نباتی را در بسته بندی‌های غیرمجاز و بدون مجوزهای لازم به بازار عرضه می‌کنند و نیاز است که تمهیدات کافی در این زمینه اندیشیده شود.

چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟

اگرچه کارگروه پایش و ساماندهی داروخانه‌های گیاهپزشکی فارس متشکل از نمایندگان حفظ نباتات، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی با هدف ساماندهی شبکه توزیع نهاده‌های کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی به طور جدی مشغول به فعالیت و اقدامات نظارتی است اما تمهیدات دیگری هم برای حفظ سلامت محصولات کشاورزی اندیشیده شده است؛ تمهیداتی که از سال 1401 با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی پیگیری و دنبال شد.

خرداد ماه سال 1401 وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: محصولات کشاورزی که در کشور عرضه می‌شوند و همچنین محصولات صادراتی باید دارای شناسنامه کامل از نظر سلامت غذایی، رصد و پایش باشند.

این مهم در حال حاضر در دستور کار متولیان امر در استان فارس نیز قرار گرفته است.

ممنوعیت عرضه و صادرات محصولات کشاورزی فاقد شناسنامه
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس اخیراً از ممنوعیت عرضه و صادرات محصولات کشاورزی فاقد "شناسنامه سلامت" خبر داده و اعلام کرده که تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات زراعی و باغی باید از پایان شهریورماه نسبت به دریافت شناسه محصولات خود اقدام کنند.

این طرح شامل چه محصولاتی می‌شود؟

حمید دبیری معاون جهاد کشاورزی با بیان اینکه دریافت "شناسنامه سلامت"یا " QR Code" برای خیار سبز، گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای چه به صورت کاشت در فضای باز و چه به صورت گلخانه ای الزامی است، گفت: اخذ این شناسه برای محصولات سیب درختی، مرکبات، انار، خرما، پسته، انگور، کیوی، برنج، بادمجان، کرفس و کاهو نیز ضروری است.

وی با اشاره به اینکه فرآیند استانداردسازی و اخذ "QR Code" با هدف ارتقای سلامت تولیدات کشاورزی انجام می شود، افزود: این شناسنامه نشان می‌دهد محصول تولید شده عاری از هرگونه باقیمانده سموم، کود و فلزات سنگین است.

بسته‌های تشویقی برای کشاورزان

به گفته دبیری؛ به منظور دریافت شناسه سلامت، محصولات زراعی از زمان کاشت و محصولات باغی از زمان گُلدهی تحت نظارت مستقیم کارشناسان فنی مورد تأیید سازمان جهاد کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای ارائه بسته‌های تشویقی به کشاورزانی که اقدام به اخذ شناسه سلامت محصولات خود می‌کنند، اظهار کرد: تأمین کود و سموم مورد نیاز، ارائه تسهیلات و عرضه تولیدات آنها به بازار از جمله برنامه‌های تشویقی در نظر گرفته شده است.

نحوه دریافت شناسه سلامت

این مقام مسئول، به نحوه دریافت شناسه سلامت محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: کشاورزان، صادرکنندگان و زنجیره‌های ارزش با مراجعه به " سامانه سماک " اقدام به پیش ثبت‌نام اولیه می‌کنند و کارشناسان فنی با عقد قرارداد با آنها، نظارت و ارائه توصیه های لازم اقدام به ثبت گزارش های خود در "سامانه سماک" می‌کنند.

دبیری اضافه کرد: در صورت ثبت گزارش توسط کارشناسان فنی، تولیدکنندگان در زمان برداشت محصول، می توانند شناسنامه سلامت محصولات خود را دریافت و بر روی آنها نصب کنند.

او یادآور شد: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید تمامی محصولات تا پایان سال جاری دارای شناسنامه سلامت شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: به منظور صادرات محصولات به کشورهایی مانند اتحادیه اروپا و اوراسیا، افزون بر شناسه محصول و گواهی بهداشت نباتی، اخذ گواهی سلامت از دانشگاه علوم پزشکی و ارائه نتیجه آزمایش باقیمانده سموم نیز ضروری است.

همیت دریافت شناسنامه سلامت

برای جلوگیری از تخلفات گسترده در بخش تولید و عرضه محصولات کشاورزی، در کنار تولید سموم با کیفیت و مکانیزاسیون و ادوات سمپاش کارآمد، دریافت شناسنامه‌ سلامت برای محصولات زراعی نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد؛ بدون شک ارائه محصول شناسنامه‌دار در بخش صادرات نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و نشان می‌دهد کالای تولید شده تحت کنترل است و دیگر محصولات صادر شده برگشت نمی‌خورد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/749124/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

درخواست وزیر بهداشت برای جمع آوری تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت

افزایش موارد کووید 19؛ نظام سلامت در حالت هوشیار

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

نیویورک‌تایمز:خلیج فارس مردم ایران را متحدتر کرد/این پهنه آبی از زمان کوروش کبیر خلیج فارس نامیده شده/این موضوع مربوط به ملت و تاریخ است

واعظی: استفاده گوگل از هر عنوان دیگر جز «خلیج فارس» برخلاف توصیه رسمی سازمان ملل متحد است

ساماندهی ضایعات فروشان و توقفگاه خودروهای سنگین در شیراز

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال

آب فارس در وضعیت قرمز؛ برداشت بی‌رویه، کم‌بارشی و تهدید فرونشست زمین

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهنده تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

مجمع مشورتی و تخصصی کمیته عمران و زیر ساخت؛ بازوی نظارتی شورا در پروژه‌های شهری

خلیج فارس برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند؛ اعتماد به آمریکا عبث است

ترامپ خبرداد؛ هفته بزرگی در پیش است

واکنش پارلمان فرانسه به اثری مستند و مهم درباره اسناد تاریخی خلیج فارس

نقش ایرانیان در گسترش اسلام ناب محمدی

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اهدای زمین‌ توسط نیکوکار لامردی برای حمایت از جبهه مقاومت

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟

اگر بنا بر جنگ باشد، ما اهل آن هستیم

خطا در بنر خلیج‌فارس در نمایشگاه؛ برای این است که باید شاهنامه بخوانیم

علت بازگشت امیر تتلو به ایران از زبان خبرنگار موسیقی

"حج"؛ نماد صلح و همبستگی در دنیای اسلام

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

پیام جنجالی هادی چوپان؛ درخواست بخشش امیر تتلو

افتتاح بزرگ‌ترین اقامتگاه همراهان بیمار در شیراز

سکونت اهالی میمند در غار | ماجرای تنها بازمانده یک سبک زندگی

برگزاری ششمین دوره انتخابات سراسری کانون مداحان فارس

ادعای ولید فارس، تحلیلگر سیاست خارجی: ایران می‌خواهد چهار سال زمان بخرد

ساماندهی آرام آرام یک آرامستان

بام‌های جهان زیرپای بانوی ایرانی؛ این بار قله «دائولاگیری»

کانون طبیعت‌گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

پیام به مهدی طارمی علیه ترامپ؛ این پیراهن را بپوش + عکس

‌میزبانی از پیکارهای بین‌المللی کشتی فرنگی در شیراز نیازمند حمایت مسئولان ‌

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

آیا صورت شما راز سلامتتان را لو می‌دهد؟

کرونا در کمین است

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟