پیام فارس

آخرين مطالب

تشریح تمام زوایای وضعیت داوطلبان شبهه‌دار کنکور علمي

تشریح تمام زوایای وضعیت داوطلبان شبهه‌دار کنکور
  بزرگنمايي:

پیام فارس -  در روزهای منتهی به نوبت دوم کنکور 1402 بحث آمار متخلفان در کنکور 1401 و تعداد 800 نفری که گفته می‌شد با بهره‌گیری از استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات آزمون سراسری توانستند به تحصیل خود در دانشگاه ادامه دهند، مطرح شد.
در این باره علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفته بود: این استفساریه راه را برای داوطلبان متقلب کنکور بست و با وجود این استفساریه تخلفاتی هم رفع شده است.
با توجه به اهمیت این موضوع برای داوطلبان کنکور، این مسأله را از عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور پیگیری کردیم تا به طور مشروح درباره وضعیت برگزاری آزمون سراسری و داوطلبان شبهه‌دار بدانیم.
پورعباس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس با تشریح چگونگی برگزاری آزمون‌های سراسری سال‌های 1401 و 1402 گفت: اقدامات و تمهیدات زیادی برای ارتقاء سلامت آزمون صورت گرفت که خوشبختانه با موفقیت قابل قبولی همراه بود، افزایش تعداد دفترچه‌ها و پاسخنامه سؤالات، استفاده از دستگاه‌های آشکار ساز تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان، چینش منحصربه‌فرد سؤالات، تشکیل شورای حفاظت آزمون و تصویب و اجرای مصوبات مؤثر شورای امنیت کشور از اقداماتی بوده که می‌توانم به آن اشاره کنم.
در طول دو سال گذشته آزمون سراسری به عنوان یک رویداد ملی در کشور مطرح شد و وظایف دستگاه‌های گوناگون در مورد این آزمون تعیین و توسط شورای امنیت کشور ابلاغ شد
پورعباس ادامه داد: همچنین روسای دانشگاه‌های کشور به عنوان نمایندگان تام الاختیار وزیر علوم منصوب شدند که وظایف این وزارتخانه را در استان‌های مختلف را به عهده دارند و به طور کلی با همکاری نهادهای امنیتی، اطلاعاتی، انتظامی و قضائی وضعیت سلامت آزمون سراسری به صورت چشمگیر و قابل قبولی بهبود یافت.
* توضیح وضعیت داوطلبان شبهه‌دار آزمون سراسری
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد داوطلبان شبهه دار آزمون سراسری گفت: علاوه بر اقدامات انجام شده به نتایج آزمون تعدادی از داوطلبان مطابق آئین‌نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری شبهه وارد شد که قبل از اعلام نتایج نهایی آزمون سراسری و حتی در بعضی موارد قبل از انتخاب رشته، تفهیم اتهام صورت گرفت و به این ترتیب 1045 نفر داوطلب دارای شبهه در طی سه نوبت دعوت به آزمون مجدد شدند که فقط 135 نفر حد نصاب علمی را کسب کرده و به دانشگاه‌ها معرفی شدند و مابقی با رأی قطعی هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری به‌عنوان مردود علمی شناخته شدند و از ورود آنها به دانشگاه جلوگیری شد.
پورعباس در مورد داوطلبان شبهه‌دار آزمون سراسری سال‌های 1400 و قبل از آن نیز گفت: بر مبنای رویه سازمان سنجش آموزش کشور در سال‌های 1400 و قبل از آن، داوطلبان شبهه‌دار در مرداد یا شهریور سال آزمون شناسایی و تفهیم اتهام می‌شدند ولی در مهرماه با اعلام رشته‌محل قبولی اجازه تحصیل در دانشگاه داده می‌شد به شرط اینکه اگر در مسیر بررسی پرونده محکوم می‌شدند از تحصیل آنها جلوگیری شود لذا این داوطلبانی که دو مورد یا بیشتر از موارد اتهامی در آئین‌نامه اجرایی قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری را دارا بودند در چند نوبت به حضور در آزمون رفع شبهه دعوت شدند که تعداد خیلی کمی موفق به کسب حدنصاب مربوطه شدند و مابقی در هیأت بدوی و تجدیدنظر قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری با رأی قطعی محکوم شدند.
وی با بیان اینکه این مراحل قبل از تاریخ ابلاغ قانون استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم در آزمون‌های سراسری بوده است، اظهار داشت: به اعتقاد سازمان سنجش هیچ‌کدام از این داوطلبان شبهه دار که دارای محکومیت قطعی هستند مشمول این استفساریه نیستند و جهت ادامه تحصیل به دانشگاه‌ها معرفی نشده‌اند اما این افراد با استناد به استفساریه مذکور و استدلال اینکه در زمان رسیدگی به شبهه آزمون «دانشجو» بوده و «داوطلب» نبوده‌اند با وجود رأی قطعی محکومیت صادره از هیأت‌های رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری و ممانعت آنها از تحصیل توسط سازمان سنجش آموزش کشور «با توجه به قانون استفساریه ماده 11 قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری» با راهنمایی وکلای خود با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری، خواهان بازگشت به تحصیل شدند.
به گفته پورعباس، هیأت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات آزمون سراسری مستقر در سازمان سنجش آموزش کشور با توجه به اینکه رأی تجدیدنظر هیأت قبل از ابلاغ قانون استفساریه (2 مهر 1401) صادر شده بود و با اتکا بر نظریه تفسیری شورای نگهبان درباره عدم تسری قوانین تفسیری نسبت به پرونده‌های مختومه شده گذشته، بر رأی قبلی خود باقی مانده و اجازه به ادامه تحصیل آنان نداده است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: این افراد با طرح ده‌ها شکایت در دیوان عدالت اداری علیه سازمان سنجش آموزش کشور و به رغم اینکه در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری محکوم شده‌اند، تلاش می‌کنند با اعمال ماده 79 قانون دیوان عدالت اداری، به تحصیل در رشته‌های پزشکی و غیره برگردند و برخی از این داوطلبان با پیگیری‌های مکرر قضایی، در تلاش هستند که راهی برای بازگشت پیدا کنند که احکامی نیز در این رابطه صادر شده است.
پایان پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/735102/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

درخواست وزیر بهداشت برای جمع آوری تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت

افزایش موارد کووید 19؛ نظام سلامت در حالت هوشیار

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

نیویورک‌تایمز:خلیج فارس مردم ایران را متحدتر کرد/این پهنه آبی از زمان کوروش کبیر خلیج فارس نامیده شده/این موضوع مربوط به ملت و تاریخ است

واعظی: استفاده گوگل از هر عنوان دیگر جز «خلیج فارس» برخلاف توصیه رسمی سازمان ملل متحد است

ساماندهی ضایعات فروشان و توقفگاه خودروهای سنگین در شیراز

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال

آب فارس در وضعیت قرمز؛ برداشت بی‌رویه، کم‌بارشی و تهدید فرونشست زمین

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهنده تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

مجمع مشورتی و تخصصی کمیته عمران و زیر ساخت؛ بازوی نظارتی شورا در پروژه‌های شهری

خلیج فارس برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند؛ اعتماد به آمریکا عبث است

ترامپ خبرداد؛ هفته بزرگی در پیش است

واکنش پارلمان فرانسه به اثری مستند و مهم درباره اسناد تاریخی خلیج فارس

نقش ایرانیان در گسترش اسلام ناب محمدی

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اهدای زمین‌ توسط نیکوکار لامردی برای حمایت از جبهه مقاومت

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟

اگر بنا بر جنگ باشد، ما اهل آن هستیم

خطا در بنر خلیج‌فارس در نمایشگاه؛ برای این است که باید شاهنامه بخوانیم

علت بازگشت امیر تتلو به ایران از زبان خبرنگار موسیقی

"حج"؛ نماد صلح و همبستگی در دنیای اسلام

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

پیام جنجالی هادی چوپان؛ درخواست بخشش امیر تتلو

افتتاح بزرگ‌ترین اقامتگاه همراهان بیمار در شیراز

سکونت اهالی میمند در غار | ماجرای تنها بازمانده یک سبک زندگی

برگزاری ششمین دوره انتخابات سراسری کانون مداحان فارس

ادعای ولید فارس، تحلیلگر سیاست خارجی: ایران می‌خواهد چهار سال زمان بخرد

ساماندهی آرام آرام یک آرامستان

بام‌های جهان زیرپای بانوی ایرانی؛ این بار قله «دائولاگیری»

کانون طبیعت‌گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

پیام به مهدی طارمی علیه ترامپ؛ این پیراهن را بپوش + عکس

‌میزبانی از پیکارهای بین‌المللی کشتی فرنگی در شیراز نیازمند حمایت مسئولان ‌

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

آیا صورت شما راز سلامتتان را لو می‌دهد؟

کرونا در کمین است

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟