پیام فارس

آخرين مطالب

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز: 15خانه بافت تاریخی تخریب شده است فرهنگي

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز: 15خانه بافت تاریخی تخریب شده است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - محمد مهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز از تهدید به تخلیه و آغاز تخریب بخشی از خانه‌های تاریخی خبر داد، اما مدیر کل میراث فرهنگی این خبر را تکذیب کرد.
  کلنگ تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز با هدف اجرای طرح توسعه حرم شاهچراغ از اردیبهشت 1390 و همزمان با اولین روز هفته میراث فرهنگی، بر گذر تاریخی خانقاه احمدی زده شد و 4 خانه تاریخی را ویران کرد.
 
از آن زمان تا امروز حواشی زیادی در رابطه با تخریب بخشی از بافت تاریخی شیراز رسانه‌ای شده و محل اعتراض و بحث قرار گرفته است.
در ماه‌های گذشته تلاش‌های زیادی در جهت توقف این طرح صورت گرفت و تخریب متوقف شد، اما امروز محمد مهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز از تهدید به تخلیه و آغاز تخریب بخشی از خانه‌های تاریخی خبر داد.
به گفته او در بهمن 1401 و پس از مراجعه به بخش تاریخی متوجه شدیم که مالکین و ساکنین تعدادی از خانه‌های بین حرم شاهچراغ و حرم سیدعلاالدین حسین تهدید به تخلیه خانه‌ها شده اند. بعد از پیگیری‌ها و رسانه‌ای شدن، این موضوع توسط میراث فرهنگی تکذیب و کار متوقف شد. اما در اردبیهشت ماه امسال مجدد این اتفاق افتاد و ساکنان طی تماس‌های تلفنی اعلام کردند تهدید شده اند که تا آخراردیبهشت خانه‌های خود را تخلیه کنند تا تخریب آغاز شود.
کلانتری گفت: از روز جمعه (5 اردیبهشت) روند تخریب شروع شده و اداره راه و شهرسازی که مسئول تملک‌ها است در 15 خانه کارگر گذاشته که با وسایل تخریب دستی، در و پنجره‌ها را جدا کرده و مشغول به تخریب و اوراق خانه شده اند. از سوی دیگر مامورین به داخل باغ‌ها رفته و خانه‌هایی که هنوز تخلیه نشده‌اند را دوباره تهدید کرده اند. به واسطه این تهدیدها، فردی که ساکن یکی از این خانه‌ها بوده بیهوش و به بیمارستان منتقل شده است.
دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز تاکید کرد: بیش از 30 پلاک توسط اداره راه و شهرسازی استان فارس تملک شده است که تعدادی از این خانه‌ها در قسمت پایینی خط پیشنهادی پژوهشگاه قرار دارند. البته تعدادی از خانه‌ها بالای خط قرار گرفته و خانه‌هایی که تخریب شده اند از خانه‌های بالای خط پیشنهادی پژوهشگاه بوده.
میراث فرهنگی: تنها در و پنجره‌های یک خانه به سرقت رفته است این در حالی است که سید موید محسن نژاد، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس تخریب 15 پلاک از بافت تاریخی را تکذیب کرد و گفت: تنها یک خانه آن هم به دلیل خالی از سکنه بودن مورد سرقت قرار گرفته است. در و پنجره‌های این خانه که رو به روی مسجد جامع عتیق شیراز واقع شده به سرقت رفته و همکاران یگان حفاظت به آنجا اعزام شده اند، همچنین از نیرو‌های شهرداری هم کمک گرفتیم تا ورودی خانه را مسدود کنیم وامکان ورود به خانه وجود نداشته نباشد.
البته این مسئله‌ای است که بار‌ها پیش آمده و در بسیاری از مواردی که خانه‌ها در بافت تاریخی خالی از سکنه میشوند برخی اقدام به سرقت در و پنجره‌ها میکنند، اما تاکید می‌کنم خانه‌ای تخریب نشده و خبر تخریب 15 پلاک از خانه‌های بافت تاریخی درست نیست.
او اضافه کرد: اگر قرار باشد در بافت تاریخی شیراز هر گونه مداخله‌ای صورت گیرد باید از قبل تاییده میراث فرهنگی را کسب کرده باشد و کسی اجازه ندارد بدون مجوز میراث فرهنگی در بافت تاریخی تخریب یا مداخله کند.
محسن نژاد در پاسخ به این سوال که سرنوشت بافت تاریخی شیراز چه خواهد شد گفت: رویکرد وزارت میراث بر حفاظت، مرمت و احیا بافت تاریخی است و ما اجازه تخریب در بافت تاریخی را نمیدهیم. خطی که به خط پژوهشگاه منتصب شده اصلا ربطی به پژوهشگاه ندارد و فقط محدوده‌ای را مشخص کرده که مربوط به محدوده بین الحرمین است که هر تغییر و صحبتی در این محدوده باید به تایید کمیته ماده 5 و وزارت میراث فرهنگی برسد. در این فضا اگر خانه‌ای بخواهد مرمت شود یا تغییر کاربری پیدا کند حتما باید با تاییده وزارت خانه باشد.
او در پایان افزود: وزارت میراث فرهنگی به دنبال برگرداندن جریان زندگی در بافت تاریخی است. یکی از اقدامات ما راه اندازی کارگاه‌های صنایع دستی در بافت تاریخی شیراز است تا ساکنان این مناطق از طریق درآمد حاصل از فروش صنایع دستی بتوانند خانه‌های خود را مرمت و تعمیر کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/717148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

درخواست وزیر بهداشت برای جمع آوری تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت

افزایش موارد کووید 19؛ نظام سلامت در حالت هوشیار

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

نیویورک‌تایمز:خلیج فارس مردم ایران را متحدتر کرد/این پهنه آبی از زمان کوروش کبیر خلیج فارس نامیده شده/این موضوع مربوط به ملت و تاریخ است

واعظی: استفاده گوگل از هر عنوان دیگر جز «خلیج فارس» برخلاف توصیه رسمی سازمان ملل متحد است

ساماندهی ضایعات فروشان و توقفگاه خودروهای سنگین در شیراز

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال

آب فارس در وضعیت قرمز؛ برداشت بی‌رویه، کم‌بارشی و تهدید فرونشست زمین

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهنده تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

مجمع مشورتی و تخصصی کمیته عمران و زیر ساخت؛ بازوی نظارتی شورا در پروژه‌های شهری

خلیج فارس برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند؛ اعتماد به آمریکا عبث است

ترامپ خبرداد؛ هفته بزرگی در پیش است

واکنش پارلمان فرانسه به اثری مستند و مهم درباره اسناد تاریخی خلیج فارس

نقش ایرانیان در گسترش اسلام ناب محمدی

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اهدای زمین‌ توسط نیکوکار لامردی برای حمایت از جبهه مقاومت

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟

اگر بنا بر جنگ باشد، ما اهل آن هستیم

خطا در بنر خلیج‌فارس در نمایشگاه؛ برای این است که باید شاهنامه بخوانیم

علت بازگشت امیر تتلو به ایران از زبان خبرنگار موسیقی

"حج"؛ نماد صلح و همبستگی در دنیای اسلام

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

پیام جنجالی هادی چوپان؛ درخواست بخشش امیر تتلو

افتتاح بزرگ‌ترین اقامتگاه همراهان بیمار در شیراز

سکونت اهالی میمند در غار | ماجرای تنها بازمانده یک سبک زندگی

برگزاری ششمین دوره انتخابات سراسری کانون مداحان فارس

ادعای ولید فارس، تحلیلگر سیاست خارجی: ایران می‌خواهد چهار سال زمان بخرد

ساماندهی آرام آرام یک آرامستان

بام‌های جهان زیرپای بانوی ایرانی؛ این بار قله «دائولاگیری»

کانون طبیعت‌گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

پیام به مهدی طارمی علیه ترامپ؛ این پیراهن را بپوش + عکس

‌میزبانی از پیکارهای بین‌المللی کشتی فرنگی در شیراز نیازمند حمایت مسئولان ‌

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

آیا صورت شما راز سلامتتان را لو می‌دهد؟

کرونا در کمین است

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟