پیام فارس

آخرين مطالب

تحصیل در مسکو و فعالیت در اردبیل/ درمان بیماری‌های قلبی و عروقی با عصاره گیاه سیبرین علمي

تحصیل در مسکو و فعالیت در اردبیل/ درمان بیماری‌های قلبی و عروقی با عصاره گیاه سیبرین
  بزرگنمايي:

پیام فارس -  سال‌هاست مهاجرت نخبگان از کشور به‌عنوان مسئله‌ای مهم در کشور مطرح است و بسیاری از افراد باسواد و باتجربه به بهانه کار و اشتغال کشور را ترک می‌کنند؛ اما در بین این جوانان کسانی نیز هستند که با کوله‌باری از تجربه و تخصص به کشور بر می‌گردند و در این‌جا با شوق و علاقه به هموطنان خود خدمت می‌کنند یکی از این جوانان دکتر امین رضوان‌پور متخصص داروسازی است.
  بیماری‌های قلبی و عروقی عناوینی آشنا در میان مردم هستند و ممکن است که شما نیز در خانواده و یا اطرافیان خود با مبتلایان به این بیماری‌ها سر و کار داشته باشید. بیماری‌های قلبی شامل طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها با علائم بالینی مختلف هستند که قسمت قابل توجّهی از جامعه را به خود درگیر کرده‌اند و این مسئله اهمیّت تشخیص و کنترل صحیح این بیماری‌ها را بیش از پیش نمایان می‌سازد.
در ادامه قصد داریم تا مخترعی را معرفی کنیم که توانسته با استفاده از عصاره گیاه سیبرین بیماری‌های قلبی و عروقی را درمان کند.

پیام فارس

فارس: خودتان را برای مخاطبان‌مان معرفی کنید؟
رضوان‌پور: مدیر عامل شرکت آبادیس طب سبلان هستم، دکترای حرفه‌ای داروسازی در دانشگاه دولتی مسکو هستم، در ابتدا به دلیل علاقه‌ای که به رشته شیمی داشتم در دانشگاه تبریز مهندسی شیمی خواندم اما مجددا از صفر رشته داروسازی را خواندم.
فارس: چرا وارد رشته داروسازی شدید؟
رضوان‌پور: به خاطر وارد بحث تولید دارو و علم فارماسیوتیکس شدم. داروسازی رشته‌ای است که فرد داروساز می‌تواند در زمینه‌های مختلف فعالیت داشته باشد و ملموس‌ترین و ساده‌ترین آن، فرد می‌تواند در داروخانه فعالیت کند. در واقع داروخانه آخرین رده کاری فرد داروساز است.
داروسازی که علاقه به صنعت داروسازی داشته باشد و علم شیمی را به خوبی بداند و یا در تیم کاری او افراد علاقه‌مند به شیمی حضور داشته باشند با توجه به علم فارماکولوژی، فیتوتراپی و فارماکوگنوزی و مباحث شیمیایی می‌تواند شرکت داروسازی را تاسیس کنند.
انجام واردات و ترخیص داروها و فرآورده‌های بیولوژیک، آزمایشگاهی و مواد غذایی
فارس: شرکت شما در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند؟
رضوان‌پور: شرکت داروسازی آبادیس طب سبلان در بحث صنعت و ارائه خدمات دارویی فعالیت می‌کند بعد از تاسیس شرکت وارد بحث تولید دارو شدیم، مجوزهایی را در طراحی و تولید داروهای فیتوشیمی و شیمیایی اخذ کرده‌ایم؛ همچنین واردات و ترخیص داروها و فرآورده‌های بیولوژیک و آزمایشگاهی و مواد غذایی مرتبط با محصولات دارویی از جمله شیر خشک برای اطفال، خدمات پزشکی، تاسیس بیمارستان، آزمایشگاه، داروخانه و در نهایت کارخانه داروسازی از جمله فعالیت‌های این شرکت است.
علاوه بر اینکه مجوزهایی از وزارت بهداشت اخذ کرده‌ایم از سازمان غذا و دارو نیز مجوز فعالیت شرکت را گرفته‌ایم و سپس این شرکت از صنایع و معادن مجوز فعالیت را کسب کرد.

پیام فارس

فارس: چه شد که به فکر تولید این محصول افتادید؟
رضوان‌پور: پایان‌نامه من دو قسمت داشت یکی از قسمت‌ها مربوط به بخش بالینی و قسمت دیگر پایان‌نامه مربوط به بخش فارماکوگنوزی یا استفاده از عصاره‌های گیاهی و تولید داروهای فیتوشیمیایی بود.
در کل دو نوع دارو داریم که کلا ماده موثره آن شیمیایی است و نوع دیگر دارو که ماده موثره آن گیاهی است و به شکل سنتز تحت تاثیر فرآیندهای شیمیایی تبدیل به دارو می‌شود.
ما در این بحث توانستیم روی دارویی به شکل تنطور موثر بر بیماری‌های قلبی عروقی کار کنیم و گیاهی که برای تهیه دارو استفاده کردیم در اقلیم خاصی در دمای 20 الی 30 درجه زیر صفر رشد می‌کند، این گیاه سیبرین است و ما از این گیاه ماده موثره کاردیولوژیک را استخراج کردیم که باعث اثرات وازو اسپاسم در قلب می‌شود؛ یعنی فردی که از تپش قلبی، آریتمی‌های قلبی، رادیکالردیال، تاتی کاردیال رنج می‌برد داروی ما بواسطه بتابلاکرهایی که مسدود می‌کند برای چنین بیماری‌هایی موثر است.
در بحث فیزیولوژیکی، بتابلاکرها کارهایی را در بدن انجام می‌دهند که باعث اسپاسم عضلانی می‌شود. این دارو اثرات وازو اسپاسم دارد و طبق مطالعات میدانی که انجام دادیم در کسانی که از این دارو استفاده کردند عوارض کمتری نسبت به داروهای مشابهی که صفر تا صد آن شیمیایی، مشاهد شد.
مواد شیمیایی علاوه بر این‌که مفید هستند مضر نیز هستند ولی مواد بر پایه گیاه سازگاری بیشتری با بدن انسان دارند. داروهای شیمیایی درد کلیوی ایجاد می‌کند، کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، سنگ‌های مجاری ادراری ایجاد می‌شود، اما داروهای فیتوشیمیایی عوارض کمتری دارند.
داروی ما به شکل تنطور و هیدروالکلی است. ماده استخراج شده از گیاه به صورت مجاورت الکلی است، این تنطور به خاطر خاصیت هیدروالکلی آن باعث می‌شود مدت زمان سازگاری و زمان نگه‌داری طولانی را شامل شود و به عوامل رسوب کننده در بدن پاسخ منفی دهد.
این محلول هیچ‌وقت رسوبات کلیوی و کبدی را ایجاد نمی‌کند و نحوه مصرف این دارو به شکل 3 قطره در 30 میلی لیتر در آب است که روزی سه بار این دارو مصرف می‌شود و جامعه مصرف کننده از این دارو بسیار هم راضی هستند.
فارس: ایده تولید این محصول از کجا به ذهنتون رسید؟
رضوان‌پور: این دارو مستخرج شده بر اساس پایان‌نامه من است، بر اساس بررسی‌های ما بیشتر از 70 درصد مردم جامعه متاسفانه به خاطر الگوی غلط زندگی، سبک تغذیه، استرس‌هایی که درون خانواده وجود دارد از بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند. این بیماری تقریبا در تمام خانواده‌ها وجود دارد و به همین خاطر من دیدم این مشکل وجود دارد و این بیماری فراگیر است، به این فکر افتادیم که از آلام مردم بکاهیم و این را با انسانیت در آمیزیم و محصولی را تولید کنیم که بر درمان این بیماری تاثیر می‌گذارد.

پیام فارس

نمونه خارجی و داخلی آن نیز به نام خودم است
فارس: آیا محصول شما نمونه خارجی هم دارد؟
رضوان‌پور: این محصول نمونه خارجی و داخلی آن نیز به نام خودم است و هیچ مشابه دیگری ندارد. این دارو با برند بلفا علاوه بر این‌که در ایران توسط شرکت آبادیس طب سبلان مراحل تولید را طی می‌کند در کشور روسیه نیز مجوزها را از صفر تا صد اخذ کرده و خود نیز جزء تیم R&D همان دانشگاه بودم و این دارو نیز در آن کشور مصرف می‌شود.
فارس: در شرکت شما چند نفر مشغول به کار هستند و پیش‌بینی می‌کنید برای چند نفر بتوانید، اشتغال‌زایی کنید؟
رضوان‌پور: شرکت به خاطر این‌که تازه تاسیس است برای اخذ پروانه تحقیق و توسعه نیاز داشتیم با جمعی از داروسازان و همکاران صاحب نظر و صاحب سبک همکاری کنیم و به صورت غیر مستقیم با 7 نفر از پزشکان و داروسازانی که در سطح شهر فعالیت دارند به صورت گروه تحقیق و توسعه همکاری کنیم و به همراه خود و مهندس پورزارع به عنوان منتورینگ و راهبر این شرکت در حدود 10 نفر مشغول به فعالیت هستند.
طبیعتا اگر بخواهیم وارد خط تولید شویم این شرکت این پتانسیل را دارد برای 84 نفر به صورت مستقیم در خط تولید و 6 الی 7 نفر در پخش پشتیبانی اشتغال‌زایی کند.
تجاری‌سازی محصول هدف اصلی شرکت ما است
فارس: چشم‌انداز شما برای تولید این محصول چیست؟
رضوان‌پور: چشم‌انداز ما برای تولید این محصول در وهله اول تجاری سازی این محصول است. چون مجوزها را در خارج از کشور با برند بلفا داریم برای عرضه به بازار با همکاری تیم پیگیر هستیم و دیگر چشم‌انداز ما برای این محصول رفتن به سمت دانش‌بنیان کردن شرکت است.
بنا به نام‌گذاری مقام معظم رهبری که سال دانش‌بنیان، تکیه بر دانش فنی، اختراعات و تولیدات داخلی و بی‌نیاز شدن از کشورهای غربی است و من این شعار را سرلوحه خود قرار دادم.
چند محصول است که پایه و اساس آن دانش‌بنیان است که ما خودمان می‌توانیم با همکاران متخصص استان و از مجموعه جهاد دانشگاهی اردبیل که از ما حمایت کرده است، استفاده کنیم و این محصولات را بر اساس نیازهای واقعی جامعه پیش ببریم.
فارس: با مشکلات پیش رویتان چگونه برخورد کردید؟
رضوان‌پور: مسلما هر کاری سختی‌های خود را دارد، متاسفانه بروکراسی‌های اداری در سازمان‌ها، ارگان‌ها ما را به شدت اذیت می‌کند ولی باز با این روند هم کنار می‌آیم تا به هدف نهایی خود برسیم. 

پیام فارس

فارس: از جانب کدام سازمان‌ها یا نهادهایی حمایت شده‌اید؟
رضوان‌پور: همیشه بحث مالی برای فناوران مطرح است، حمایت‌هایی که انجام شد یا می‌شود در این زمینه نیز می‌تواند کارساز باشد. جهاد دانشگاهی اردبیل خود کمک کننده است. صندوق‌هایی هستند که ما حاضریم طرح را به آن‌ها نیز ارائه دهیم.
در راستای پیش برد کارها که نیازمند حمایت‌ها بودیم به سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل مراجعه کردم طرح را در آنجا ارائه دادیم، یک جلسه کاملا تخصصی برای داوری طرح برگزار شد و بعد از تصویب طرح به سازمان بسیج سازندگی به جهت اخذ وام خود اشتغالی معرفی شدیم و همچنین از طریق سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه اردبیل برای گرفتن حمایت‌های بیشتر به سایر ارگان‌ها معرفی شدیم.
برای خدمت به وطن بلافاصله بعد از تحصیل برگشتم
فارس: گفتید در دانشگاه دولتی مسکو تحصیل کرده‌اید، چه چیزی باعث شد تا به کشور برگردید؟
رضوان‌پور: بنده از اول روحیه بسیجی و رویای خدمت به وطن و هموطنانم رو در سر داشتم و افتخاری می‌دانم برای خود که به وطنم ایران سرافراز و پاینده خدمت کنم و بتوانم از تخصص و علم خودم در جهت خدمت به هموطنانم، استفاده کنم.
بعد از دوران تحصیل در خارج از کشور بلافاصله با شوق و عشق خدمت به وطن برگشتم تا اینجا بتوانم مخلصانه و عاشقانه به هموطنانم خدمت کنم. من از این مرز و بوم و از این خاک و وطن هستم و هرجایی هم تحصیل کنم وظیفه شرعی و ملی من است که برگردم و در این مملکت و به هموطن خودم خدمت کنم.
افتخار می‌کنم که از اول در مکتب بسیج این روحیه رو آموختم و خیلی خوشحلم که الان توانستم در این مرحله در خدمت وطنم باشم.

پیام فارس

فارس: به جوان ها چه توصیه‌ای دارید؟
رضوان‌پور: جوانان وقتی که تصمیمی می‌گیرند و ایده‌ای در ذهنشان نقش می‌گیرد، حتما پیگیری کنند. از افراد صاحب سبک برای پیشبرد اهدافشان کمک و راهنمایی بگیرند. ما جوانان بسیار خلاق، با استعدادو باهوشی داریم که می‌توانند ایده‌هایشان را پرورش دهند.
مراکز رشد از این ایده‌ها حمایت می‌کنند. اکوسیستم فناوری استان نیز اکوسیستم کاملی است آن‌ها می‌توانند به این اکوسیستم متصل شوند.
من خودم زمانی که پایان‌نامه را ارائه دادم، قصد داشتم داروخانه‌ای راه‌اندازی کنم اما با یک ایده‌ای که به ذهنم رسید و با راهنمایی مهندس پورزارع که در بحث فناوری و خلاقیت مرا راهنمایی کردند، توانستم با کمک وی، شرکت داروسازی را تاسیس و فعالیت‌هایی را در این زمینه انجام دهیم.
طبیعتا این فعالیت‌ها یک دهم آن چیزی است که ما از خود انتظار داریم، سعی می‌کنیم با قدرت و با شتاب این مسیر را بپیماییم و در جامعه ذره‌ای موثر واقع شویم و از طریق محصولات این شرکت از درد و رنج هم وطنان بکاهیم و رسالت و فضیلت انسانی خود را به درستی ایفا کنیم
فارس: به عنوان یک متخصص از مسئولان چه خواست‌ ای دارید؟
رضوان‌پور: از مسئولان انتظار داریم که حمایت‌هایشان را بیش از پیش در جهت تسهیلگری و دست‌گیری و روان کردن مسیر برای فناوران، مخترعین تقویت کنند.

پیام فارس

فارس: در پایان چه صحبتی دارید؟
رضوان‌پور: صحبت پایانی من با افرادی است که می‌گویند دارویی که در کشور ما تولید می‌شود ارزشی ندارد از نظر من علم، تعهد و تخصصی که در جوانان کشور ما است در هیچ کجای دنیا نیست، من به کشورهای بسیاری سفر کرده‌ام و با توجه به اکوسیستم‌هایی را که در سایر کشورها دیدم آن تعهد، آن ارق ملی و ارق به فناوری که نسبت به کارمان داشتیم کسی تعهدی نسبت به کارش نداشته است.
ما با توانایی‌های خودمان، با تکیه بر علم و دانش خودمان می‌توانیم هر کاری را انجام دهیم. بحث دارو، یکی از بحث‌های به‌روزی است که توانستیم در این حوزه حرفی برای گفتن داشته باشیم و من هم ادامه دهنده این راه هستم.
 

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/299938/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو

درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

قدمت 150 ساله ورزش زورخانه‌ای در آباده

آغاز رقابت بیش از 36 هزار نفر در فارس در رشته تجربی

مشارکت 256 نیروی راهداری استان اصفهان در عملیات راهداری بارش های اخیر

جاده سیاخ دارنگون نیازمند رسیدگی فوری است

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

کشف محموله تنباکو به ارزش حدود سه میلیارد تومان در لامرد

تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

چگونه عمر طولانی‌تری داشته باشیم؟

عفونت‌های مختلفی که ممکن است در بدن ایجاد شود

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

فارس: حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها در اطراف زاهدان / 2 تروریست به هلاکت رسید

فرصت‌های سرمایه‌گذاری فارس در اکسپو معرفی می‌شود

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه

افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم پزشکی شیراز

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

جواب شهر راز را در زمان خودش می‌دهیم/تمرکزمان روی صعود به لیگ برتر است

بارش باران سیل آسا جاده روستای بقرایی به حاجی آباد را تخریب کرد + فیلم

اجرای بیش از 100 برنامه به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در کازرون

یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

مهم ترین خبرهای ورزشی فارس

تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید