پیام فارس

آخرين مطالب

خیابان‌های شیراز در اختیار کامیون‌ها، پیاده‌روها برای خودروها مقالات

خیابان‌های شیراز در اختیار کامیون‌ها، پیاده‌روها برای خودروها
  بزرگنمايي:

پیام فارس- ورود کامیون به داخل شهرها در ساعات مشخصی ممنوع است و براساس قانون هیچ نوع کامیون و وسایل باربری سنگین حق ورود به شهر را ندارد اما این روزها در اغلب نقاط شهری و خیابان های شیراز رد چرخ کامیون های سنگین دیده می شود.
کامیونهایی که به دلیل نوع کاربری پهنای دید کاملی در مجاورت خود نداشته و مناسب تردد در مسیرهای پرترافیک شهری نیست.
پارک خودروها در پیاده رو و مسدود سازی مسیر عابرین پیاده نیز مساله دیگری است که روزانه به وفور در سطح کلانشهر شیراز و معابر این شهر قابل مشاهده است.

خیابان‌های شیراز در اختیار کامیون ها ، پیاده‌روها برای خودروها


در بعضی معابر عمومی پرتردد مخصوص عبور و مرور عابرین پیاده و یا محل‌های دوچرخه‌سواری در شیراز دهها و حتی صدها خودرو سواری پارک شده به نحویکه عابرین برای تردد ناگذیر به استفاده از خیابان‌اند چون خودروها پیاده روها را تسخیر کرده و در پی این وضعیت جان شهروندان با خطرات زیادی مواجه می شود.
توسعه شهرنشینی در کلانشهر شیراز با توجه به ویژگی‌هایی ازجمله قطب مهاجرپذیری این شهر در جنوب کشور موجب شده است که در بسیاری از نقاط شیراز ترافیک سنگینی در بسیاری از ساعات شبانه روز ایجاد شود و معابر این شهر گنجایش عبور و مرور خودروهای سواری را نداشته باشد که تردد کامیون‌ها نیز بر تشدید این وضعیت دامن زده و خطرات زیادی را برای جان شهروندان به دنبال داشته است به نحوی که روزانه و هفتگی خبرهایی از فوت و یا مجروحیت شهروندان به دلیل تردد ارابه های غول پیکر در شهر به گوش می رسد.
توسعه شهرنشینی در دهه اخیر در کلانشهر شیراز به نحوی بوده که کمربندی‌هایی که در سالیان گذشته برای تردد وسایط نقلیه سنگین در نظر گرفته شده است را به آغوش گرفته و اکنون به این دلیل کمربندی شیراز به قتلگاهی برای اهالی این شهر تبدیل شده است و این نیاز احساس می شود که با ایجاد محورهای جدید با کاربری کمربندی پای کامیون‌ها از کمربندی های فعلی که اغلب به عنوان مسیرهای شهری مورد استفاده شهروندان است قطع شود. 
تردد کامیون‌ها در سطح شهر به دلایل متعددی ازجمله جثه بزرگ، نقاط کور و حادثه ساز بسیار و شلوغی خیابان‌های شیراز تصادفات بسیاری که اغلب نیز دلخراش است را بوجود آورده است.
پای ثابت بسیاری از حوادث شیراز ازجمله معابر شهری ،خیابان ها و کمربندی این کلانشهر تردد کامیون‌ها است و اینگونه که به نظر می‌رسد تردد کامیون‌ها در خیابان های شیرازرو به فزونی است به نحویکه ردپای این غول بیابانی‌ها در اغلب معابر، خیابان‌ها، میدان‌ها و تقاطعات شیراز دیده می‌شود.

امنیت روانی شهروندان در ازدحام خودروها و کامیون‌ها گم شده است
جدای از سهم کامیون در تصادف‌های محدوده شهر شیراز و دشواری‌های ایجاد شده برای شهروندان در پی پارک خودروهای سواری در پیاده روها و مناطق ممنوعه، مساله مهم‌تر امنیت روانی شهروندان است که در پی این معضلات دچار خدشه شده است.

خیابان‌های شیراز در اختیار کامیون ها ، پیاده‌روها برای خودروها


مشاهدات میدانی خبرنگار ایرنا در خیابان‌های شهر شیراز گویای آن است که شمار قابل توجهی از خودروهای سنگین در زمان تردد در روز و خصوصا شب در محدوده مرکز شهر قائل به رعایت سرعت مطمئنه نیستند و حرکات آنها با سرعت زیاد در میان خودروهای سواری، آرامش تردد شبانه را مختل می‌کند، موضوعی که نیاز است، مسئولان امر برای آن تدبیری کنند.

جای خالی پلیس،محیط را برای جولان رانندگان باز گذاشته است
یکی از شهروندان شیرازی ساکن بلوار پاسارگاد شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،گفت: در هر ساعت از شبانه روز تردد کامیون‌ها در این بلوار پرترافیک و معابر اطراف آن قابل مشاهده است.
سجاد اعتمادفرد افزود: حضور پلیس راهنمایی و رانندگی در این بلوار و خیابان‌های منشعب از آن کم رنگ است و می توان این حضور را به ندرت دانست به نحویکه شاید روزی  یکباره یک خودرو راهنمایی و رانندگی در این خیابان به چشم بخورد.
وی ادامه داد: جای خالی پلیس راهنمایی و رانندگی در این منطقه باعث شده که پیاده روها در همه ساعات شبانه روز مملو از خودروهای پارک شده که سدمعبر کرده اند باشد و کامیون‌ها نیز در این بلوار و خیابان های اطراف آن جولان دهند.

خیابان‌های شیراز در اختیار کامیون ها ، پیاده‌روها برای خودروها


این شهرون شیرازی اضافه کرد: در هر ساعت شبانه روز سری به بلوارهای پرتردد پاسارگاد ،باهنر ،امیرکبیر، رحمت و ... بزنید حضور کامیون ها و پارک صدها خودرو در پیاده روها قابل مشاهده است.

پلیس هست،جریمه بازدارنده نیست
رئیس پلیس راهور شیراز در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا و در پاسخ به سوالی درخصوص حضور کم رنگ پلیس در بعضی مناطق شیراز گفت: در بعضی محدوده‌های شهری ازجمله بلوار پاسارگاد در هر شیفت کاری یک تیم مستقر است که هم تصادفات را بررسی و هم تخلفات را اعمال قانون می کند.

سرهنگ حمید کریمی افزود: پلیس تخلفات راهنمایی و رانندگی را اعمال قانون می کند اما نوع جریمه فعلی به دلیل اینکه بصورت پیامکی به مالکین خودرو اعلام می شود در معرض دید عموم نیست و از طرفی نیز مبالغ جریمه فعلی متناسب با تورم رشد نکرده و با وضعیت اقتصادی موجود هم خوانی ندارد و به همین دلیل جرایم فعلی بازدارنده نیست.

وی تاکید کرد: تخلفات و تصادفات 2 ماموریت اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی است که در سطح شیراز در حال انجام است.

نصب دوربین ثبت تخلف بر خودروهای پلیس راهور شیراز
وی دربخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: با همکاری شهرداری شیراز بزودی دوربین‌های ثبت تخلفات حاشیه ای و تخلفات ساکن بر روی خودروهای پلیس راهور شیراز نصب خواهد شد.

زور کامیون‌ها به مبلغ جریمه می‌رسد
رئیس پلیس راهور شیراز در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص تردد بیشمار کامیون‌ها در سطح شهر شیراز گفت: جرایم حوزه خودروها سنگین نیز مانند سایر تخلفات رانندگی بازدارنده نیست و این مساله مهمترین عامل تردد کامیون ها در ساعات منع تردد در سطح شهر شیراز است.
وی ادامه داد: بعنوان مثال راننده یک کامیون که قصد دارد یک بار را در طول روز به قیمت یک میلیون تومان به یکی از محلات سطح شهر شیراز منتقل کند رقم 100 هزار تومانی کنونی جریمه برای این راننده مبلغ زیادی نبوده و بازدارنده نیست.

وضعیت تردد کامیون‌ها در شیراز مشخص است
رئیس پلیس راهور شیراز در ادامه گفت: پیش نویسی در خصوص تردد کامیون در سطح شهر شیراز تهیه و مصوبه شورای ترافیک را نیز به دست آورده که تردد خودروهای سنگین در سطح این کلانشهر براساس این دستورالعمل است.

وی افزود: شیراز در حوزه تردد کامیون‌ها به 3 بخش تقسیم بندی شده که محدوده مرکزی که اغلب ترافیک سنگین دارد بعنوان محدوده قرمز تعیین شده است و تردد خودروهای سنگین در این مناطق از ساعت 24 بامداد تا 6 صبح مجاز است.

وی ادامه داد: رینگ دوم حاشیه مناطق مرکزی شیراز را شامل می شود که بعنوان محدوده نارنجی نام دارد که تردد کامیون در این منطقه نیز از ساعت 24 تا 6 صبح و همچنین ساعات کم ترافیکی نیز در طول روز مجاز است.
وی اضافه کرد: محدوده سبز نیز شامل بخش سوم است که محدوده کمربندی و شهرک های حاشیه کمربندی را شامل می شود که تردد خودروهای سنگین در طول شبانه روز در این نقاط مجاز است.

چه زمان تکلیف کمربندی شیراز مشخص می‌شود؟
رئیس پلیس راهور شیراز با بیان اینکه از نظر قانونی کمربندی شیراز به دلیل اینکه در محدوده خدماتی اداره کل راه و شهرسازی است در محدوده شهر شیراز محسوب نمی شود، گفت: امیدواریم بزودی جایگزینی برای این محور پرخطر که در واقع جز شهر شیراز است درنظر گرفته و این رینگ به شهرداری واگذار شود که تردد کامیونها در این محور محدود شده و حوادث زیاد این مسیر کاهش یابد.

نقش کامیون‌ها در تصادف شیراز چقدر است؟
رئیس پلیس راهور شیراز همچنین به خبرنگار ایرنا گفت: کامیون در حدود 20 درصد تصادفات شیراز دخیل است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/282151/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

درخواست وزیر بهداشت برای جمع آوری تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت

افزایش موارد کووید 19؛ نظام سلامت در حالت هوشیار

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

نیویورک‌تایمز:خلیج فارس مردم ایران را متحدتر کرد/این پهنه آبی از زمان کوروش کبیر خلیج فارس نامیده شده/این موضوع مربوط به ملت و تاریخ است

واعظی: استفاده گوگل از هر عنوان دیگر جز «خلیج فارس» برخلاف توصیه رسمی سازمان ملل متحد است

ساماندهی ضایعات فروشان و توقفگاه خودروهای سنگین در شیراز

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال

آب فارس در وضعیت قرمز؛ برداشت بی‌رویه، کم‌بارشی و تهدید فرونشست زمین

گزارش مهر از بورسیه‌های ورزش؛نام‌های تکراری و سهم اندک در سهمیه و مدال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهنده تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

مجمع مشورتی و تخصصی کمیته عمران و زیر ساخت؛ بازوی نظارتی شورا در پروژه‌های شهری

خلیج فارس برای همیشه خلیج فارس خواهد ماند؛ اعتماد به آمریکا عبث است

ترامپ خبرداد؛ هفته بزرگی در پیش است

واکنش پارلمان فرانسه به اثری مستند و مهم درباره اسناد تاریخی خلیج فارس

نقش ایرانیان در گسترش اسلام ناب محمدی

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

اهدای زمین‌ توسط نیکوکار لامردی برای حمایت از جبهه مقاومت

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟

اگر بنا بر جنگ باشد، ما اهل آن هستیم

خطا در بنر خلیج‌فارس در نمایشگاه؛ برای این است که باید شاهنامه بخوانیم

علت بازگشت امیر تتلو به ایران از زبان خبرنگار موسیقی

"حج"؛ نماد صلح و همبستگی در دنیای اسلام

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رضایی: مهمونی 10 کیلومتری نشان‌دهند ه تاثیر اهل بیت در وحدت مردم است

پیام جنجالی هادی چوپان؛ درخواست بخشش امیر تتلو

افتتاح بزرگ‌ترین اقامتگاه همراهان بیمار در شیراز

سکونت اهالی میمند در غار | ماجرای تنها بازمانده یک سبک زندگی

برگزاری ششمین دوره انتخابات سراسری کانون مداحان فارس

ادعای ولید فارس، تحلیلگر سیاست خارجی: ایران می‌خواهد چهار سال زمان بخرد

ساماندهی آرام آرام یک آرامستان

بام‌های جهان زیرپای بانوی ایرانی؛ این بار قله «دائولاگیری»

کانون طبیعت‌گردی ایران منتظر اجرای مصوبات است

پیام به مهدی طارمی علیه ترامپ؛ این پیراهن را بپوش + عکس

‌میزبانی از پیکارهای بین‌المللی کشتی فرنگی در شیراز نیازمند حمایت مسئولان ‌

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

آیا صورت شما راز سلامتتان را لو می‌دهد؟

کرونا در کمین است

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟