پیام فارس

آخرين مطالب

یک مسئول در دانشگاه شیراز:

همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان به میزبانی شیراز برگزار می‌شود علمي

همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان به میزبانی شیراز برگزار می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا/فارس مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز، از برگزاری هشتمین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان، به‌همت مرکز مطالعات ادبیات کودک این دانشگاه، در روزهای 29و30 اردیبهشت‌ ماه جاری در بستر مجازی خبر داد.

دکتر سعید حسام‌پور چهارشنبه 22 اردیبهشت در جمع خبرنگاران‌ گفت: با توجه به تجربیات جدید انسان معاصر، به نظر می‌رسد تصورات نسبت به مفاهیم انسان، زندگی و به پیروی از آن علوم انسانی در حال دگرگونی بنیادینی است که به‌طور مختصر این تجربیات را در سه عرصه‌ پساانسان‌گرایی، پساکرونا و جهان در شرایط مجازی می‌توان مطالعه کرد.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز همچنین به تشریح این سه محور پرداخت و گفت: اندیشه‌ پساانسان‌گرایی به‌عنوان واکنشی به انسان‌گرایی مسلّط در علوم انسانی ظاهر شده و روزبه‌روز بر گستره و ژرفای آن افزوده می‌شود. این رخداد زمینه را برای تحولاتی ژرف در علوم انسانی و تربیتی فراهم آورده‌است. هم‌اکنون، متأثر از تحولی که پساانسان‌گرایی در مفهوم انسان، رابطه ‌انسان و طبیعت، رابطه‌ انسان و جامعه و روابط انسان‌ها با هم ایجاد کرده، برداشت‌ها از مفهوم کودکی نیز دگرگون‌ شده و این دگرگونی رهاوردهای نظری و عملی نوینی برای نظام‌های تعلیم و تربیت و نیز ادبیات کودک به همراه آورده است.
او ادامه داد: برای نمونه ویکتوریا فلنگن (2017) تلویحات پساانسان‌گرایی در ادبیات کودک را مورد بحث قرار داده و کارین موریس (2016) همین کوشش را در قلمرو فلسفه برای کودکان به انجام رسانده ‌است. اینک به نظر می‌رسد مخاطب نهفته‌ی ادبیات کودک دیگر آنی نیست که پیش‌تر تصور می‌شد.
حسام‌پور دومین عرصه‌ مطالعات تجربیات انسان معاصر را درزمینه‌ شیوع بیماری کرونا دانست و افزود: همه‌گیری بیماری کرونا و شرایط دشوار، تجربه‌نشده و پیچیده‌ای که ایجاد کرده، بشر را با واقعیت‌هایی تلخ مواجه کرده است. تجربه‌های عمیق و همه‌گیر مرگ، ترس، دوری، و تنهایی که همگی برای انسان دردناک و جبران‌ناپذیرند، راهی جز بازبینی ژرف در سبک زندگی، باورها و تصورات، فلسفه و ایدئولوژی برای او باقی نمی‌گذارد.
او خاطرنشان کرد: آنچه تاکنون از این رویداد تلخ در ادبیات کودک بازتاب یافته صرفاً به تلاش برای آگاهی‌بخشی به کودکان و توانمندسازی ایشان برای مواجهه با این بیماری محدود می‌شود؛ اما طبیعتاً با عبور از دوران کرونا فرصتی تازه برای بازنگری در آن‌چه رخ داد و در نتیجه در ارکان مادی و معنوی زندگی انسان به وجود خواهد آمد. 
حسام‌پور به سومین محور موضوعی همایش ادبیات کودک «جهان در شرایط مجازی» هم اشاره کرد و گفت: در گسترش فناوری‌های دیجیتال و فضای مجازی که در دوران قبل از کرونا با رشد حیرت‌انگیز خود بر پدیده‌هایی همچون تعلیم و تربیت، کتاب، هنر و ادبیات، سرگرمی، و ارتباطات تأثیری ژرف گذارده بود با وقوع کرونا با سرعت بسیار فزاینده‌تری به رشد و غلبه‌ی خود ادامه داده و بر تمام جنبه‌های زندگی فردی و اجتماعی انسان سایه‌ای سنگین افکنده است؛ پدیده‌ای که طبیعتاً در دوران پساکرونا نیز همچنان استمرار خواهد یافت.
او افزود: گروهی از افراد، که پیش از این ضرورتی برای استفاده از فن‌آوری دیجیتال و فضای مجازی به شکلی گسترده احساس نمی‌کردند در دوران کرونا به‌دلیل ضروت‌های حرفه‌ای یا برای غلبه بر احساس‌های تنهایی، دوری و ترس به آن تن دادند و به تبع این تن دادن از امکانات شگفت‌انگیز این پدیده آگاه و به آن علاقمند شدند و خوگرفتند. 
دبیر علمی هشتمین همایش ادبیات کودک گفت: در این همایش به‌دنبال یافتن پاسخ پرسش‌های مختلفی در این زمینه‌ها هستیم، پرسش‌هایی مانند اینکه ادبیات کودک با توجه به قالب‌های بعضاً سنتی خود، چگونه به زندگی خویش ادامه خواهند داد؟ با توجه به تحولات یادشده، نقد و نظریه‌ موجود ادبیات کودک و آثار خلاق منتشر شده در این قلمرو نیازمند چه بازبینی‌هایی است؟ پساانسان‌گرایی چگونه ادبیات کودک مدرن را به نقد می‌کشد و در بررسی آثار ادبی و هنری در قلمرو ادبیات کودک چه پرتویی بر آن‌ها می‌افکند و در احکام انسان‌گرایی در این زمینه چه تجدیدنظرهایی به عمل خواهد آورد؟
مدیر مرکز مطالعات ادبیات کودک دانشگاه شیراز درخصوص روند برگزاری این همایش نیز توضیح داد: فعالیت برای برگزاری همایش هشتم از مهرماه1399 شروع شد و پس از گرفتن مجوزهای لازم از نهادهای مسؤول، سرانجام در دی‌ماه1399فراخوان همایش منتشر شد. 
او ادامه داد: از میان چکیده‌ مقاله‌های ارسال شده به دبیرخانه‌ همایش در طول مدت ‌مقرر، 40 چکیده به انتخاب داوران گزینش و مقرر شد نویسندگان، مقالات خود را برای دبیرخانه همایش ارسال کنند. سپس از میان مقاله‌های ارسال شده به دبیرخانه، در مجموع 16مقاله از سوی داوران برای سخنرانی انتخاب شده که در مدت‌زمان دو روز همایش در قالب 4نشست ارائه خواهد شد.
دبیر علمی هشتمین همایش ادبیات کودک یادآور شد: با توجه به شرایط کرونایی تمام برنامه‌های این همایش به‌صورت مجازی و برخط، از طریق لینک‌های رسمی معاونت فرهنگی-دانشجویی دانشگاه شیراز (آپارات: https://www.aparat.com/farhangi.shirazu و اینستاگرامfarhangi.shirazu@) برگزار می‌شود.
حسام‌پور در ادامه به دیگر برنامه‌های این همایش اشاره کرد و گفت: از جمله اتفاقات ارزشمند در این همایش، حضور و سخنرانی اساتید بنام دانشگاه‌های مختلف کشور و همین‌طور حضور یکی از صاحب‌نظران برجسته‌ مطالعات کودک جهان، خانم پروفسور کارین موریس است. ایشان در مراسم افتتاحیه‌ همایش، در خصوص «بررسی ویژگی‌های کودک با توجه به پارادایم پساانسان‌گرایی» سخنرانی خواهند کرد که تلویحات آن برای دست‌اندرکاران ادبیات کودک بسیار باارزش و توجه‌برانگیز خواهد بود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/208526/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امدادرسانی به 11 مورد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فارس

ورود مسافر به هرمزگان از مرز یک میلیون نفر گذشت/ ورزشگاه‌های بندرعباس آماده اسکان مسافران در شرایط بارانی

افت فشار آب شهر قشم تا پنجم فروردین

اسکان 226 هزار نفرروز مسافر نوروزی در فارس

بهار در منطقه 13

کشف 200 دستگاه لوازم خانگی قاچاق در آب‌های خلیج فارس

شورای عالی شهرسازی با افزایش جمعیت مشهد به 4 میلیون و 300 هزار نفر موافقت کرد

گلرهای تیم ملی اسیر سیل شدند (عکس)

یک فروند شناور تجاری حامل کالای قاچاق توقیف شد

برگزاری رقابت‌های تکواندو جنوب کشور به میزبانی گچساران

رازهای سر به مهر رصدخانه مراغه

استان فارس مهد فرهنگ و ادب پذیرای مسافران نوروزی

نوسازی در بافت فرسوده 200 درصد افزایش پیدا می‌کند/دوران رکود مسکن به پایان رسیده است

نمایشگاه افتخار آفرینان اشتغال کمیته امداد در اشکنان

جاذبه های تاریخی، طبیعی و مذهبی شهرستان پاسارگاد

مهری همسفر قایدی شد(عکس)

بازدید سردار تنگسیری از جزایر نازعات خلیج فارس در روز اول سال1402 عید نوروز

حرم شاهچراغ، اولین مقصد عیدانه‌ی فارسی‌ها

بارش باران در فارس

توقیف شناور حامل کالای قاچاق به ارزش 150میلیارد ریال در آب‌های شمال غرب خلیج فارس

اسکان ٢٢6 هزار نفر توسط ستاد اسکان آموزش و پرورش فارس

بستری ٢٢٩ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های فارس

ترافیک روان و آرام در فارس

وضعیت آماری کرونا در فارس

باران بهاری چند منطقه فارس را فرا گرفت

سردار تنگسیری: شعار ولایی سال را چشم‌انداز همه فعالیت‌ها قرار می‌دهیم

برگزاری مسابقات تکواندو جنوب کشور

حل مشکلات اقتصادی، معیشتی و عمرانی اولویت مدیران فارس است

ببینید | ازدحام شدید در حافظیه شیراز در لحظه تحویل سال؛ آتش بازی در کنار آرامگاه حافظ

تاکید بر خدمت رسانی تمام دستگاه‎‌ها به زائران و مسافران شهر کریمه اهل بیت(س)

بازدید فرمانده ندسا از جزایر نازعات خلیج فارس در روز اول سال1402

کاشت دو هزار اصله درخت در ورودی جنوبی پایتخت

معرفی 4مسیر ویژه تور پیاده‌گردی در محلات مرکزی شهر

برنامه نوروزی بهار ایران در منطقه13 اجرا می‌شود

آمادگی نیروهای خدمات شهری برای بارش احتمالی امشب/ساماندهی حوزه پسماند از اولویت‌های معاونت خدمات شهری است

خوش حسابی یزدی‌ها در بهمن ماه

رخدادهای فرهنگ و هنر فارس در سالی که گذشت

تماشای جاذبه‌های آذربایجان شرقی در «مسافر آذران»

بازی رنگ و نور در مسجد نصیر الملک شیراز

مرگ نگهبان باغ وحش بر اثر حمله خرس

دیدار نوروزی مسئولان سیاهکلی با خانواده‌های شهیدان دفاع مقدس

افزایش بارندگی‌ها در فارس

پیام استاندار فارس به مناسبت آغاز سال 1402

دیدار شهردار تهران با خانواده شهید دارابی در نخستین روز از بهار

مراسم تحویل سال نو؛ از گنبد فیروزه‌ای شاهچراغ تا حافظیه

هواشناسی 1 فروردین 1402/ هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 11 استان

شهرستان قرآنی استهبان میزبان مسافران نوروزی

هشدار بارش‌های سیل‌آسای بهاری در 11 استان

تحریم‌های کالاهای ماهواره‌ای کره‌جنوبی علیه کره شمالی

شرایط نامساعد جوی علت قطع برق شهرستان میرجاوه بود