پیام فارس

آخرين مطالب

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها علمي

آمار تب مالت در کشور و هشدار پوشش ناکافی واکسیناسیون در دام‌ها
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / رئیس اداره بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: آمار و ارقام مبتلایان به تب مالت یک زنگ هشدار جدی برای پوشش ناکافی واکسیناسیون دامی در کشور است و لازم است سازمان دامپزشکی به این موضوع توجه کند.
دکتر محمد زینلی در نشست خبری «هفته اطلاع‌رسانی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان» با بیان اینکه 19 هزار و 972 مورد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال گذشته گزارش شده که عامل اصلی ابتلا به این بیماری مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و تماس با دام است، گفت: میزان ابتلا به تب مالت، بیانگر تهدید بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است. آمار و ارقام ابتلا به تب مالت، نیازمند توجه بیشتر در زمینه پیشگیری، آموزش و کنترل زنجیره‌های انتقال است.
بازار
وی درباره واکسیناسیون دام‌ها در کشور توضیح داد: سازمان دام‌پزشکی، متصدی واکسیناسیون دام‌ها در کشور است. براساس توافق سازمان دامپزشکی کشور و موسسه سرم‌سازی رازی، پوشش واکسیناسیون دام‌ها با هدف کاهش ابتلای انسانی به تب مالت در دستور کار قرار گرفته است. برخی از واکسن‌ها از خارج به کشور وارد می‌شدند و برخی نیز تولید داخلی هستند. مؤسسه‌های تولید واکسن موظف‌اند قبل از توزیع، آزمایش‌های ایمنی و اثربخشی را انجام دهند تا اطمینان خاطر از اثربخشی واکسن‌ها حاصل شود.
وی درباره ضرورت واکسیناسیون در کشور گفت: کشور با واکسیناسیون گسترده و موثر توانست بیماری فلج‌اطفال را در کشور کنترل کند.
زینلی با بیان اینکه آمار و ارقام مبتلایان به تب مالت یک زنگ هشدار جدی برای پوشش ناکافی واکسیناسیون دامی در کشور است، گفت: ابتلای 19 هزار نفری به تب مالت به راحتی نشان می‌دهد که پوشش واکسیناسیون دام‌ها در کشور کامل یا اثربخش نیست و به بررسی همه‌جانبه نیاز دارد. بازهم تاکید می‌کنم که مسئولیت واکسیناسیون دام‌ها برعهده سازمان دامپزشکی کشور است و وزارت بهداشت از منظر انسانی به موضوع نگاه می‌کند.
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت درباره وضعیت سالک در کشور نیز گفت: میزان ابتلا به سالک 26هزار و 824 مورد طی سال 1387 گزارش شد که میزان بروز این بیماری 37 درصد بود. آمار و ارقام این بیماری در سال گذشته بیانگر این است که 8 هزار و 267 نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و میزان بروز سالک به 10 درصد رسیده است. کاهش قابل توجه سالک بیانگر پیشرفت برنامه‌های بهداشتی در کشور است اما مهار کامل این بیماری به برنامه‌ها و اقدامات بیشتری نیاز دارد.
نقش شبکه آزمایشگاهی در کنترل بیماری‌ها
وی درباره نقش و جایگاه شبکه مراقبت آزمایشگاهی در بیماری‌های منتقله از حیوان به انسان گفت: بیماران در صورت نیاز به شبکه آزمایشگاهی کشور ارجاع داده می‌شوند و بررسی‌های دقیق‌تر در این آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود.
برنامه وزارت بهداشت برای واکسیناسیون علیه سالک
زینلی با بیان اینکه وزارت بهداشت در حال برنامه‌ریزی برای اجرای پایلوت واکسیناسیون سالک در کشور است، گفت: تصمیم بر این است که این طرح به صورت پایلوت در 2 منطقه با 2 اپیدمیولوژیک متفاوت انجام شود. یکی از این مناطق، مناطق شهری که سالک انسان به انسان گزارش شده و همچنین منطقه دیگر، مناطق روستایی هستند که «زئونوتیک» که بیماری مشترک میان انسان و حیوان است در آن مطنقه گزارش شده است. استان‌های کرمان و اصفهان برای اجرای واکسیناسیون در نظر گرفته شده‌اند.
وی گفت: کشور با استفاده از ظرفیت علمی خود می‌تواند به یکی از کشورهای پیشرو در زمینه کنترل بیماری‌های بومی مانند سالک تبدیل شود.
وضعیت عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی در کشور
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز درباره مار و عقرب‌گزیدگی تصریح کرد: 8هزار و 389 مورد مارگزیدگی و 814هزار و 406 مورد عقرب‌گزیدگی در کشور گزارش شده و در تمام مراکز، ایمونوگلوبولین ضد عقرب‌گزیدگی به اندازه کافی در دسترس است.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره مناطق پرگزش و مواجهه با افراد عقرب و مارگزیده گفت: جنوب سیستان و بلوچستان، چابهار، خوزستان و ایرانشهر میزان گزش بسیار زیاد است. به طور مثال، 1478 مارگزیدگی و 20307 عقرب‌گزیدگی در خوزستان گزارش شده است. در صورتی که عضو مورد گزش پایین‌تر از قلب باشد فرد بالای محل گزش را تا زمان مراجعه به مراکز درمانی ببندد اما به هیچ عنوان بریدن محل گزش به افراد توصیه نمی‌شود.
زینلی با بیان اینکه باید بلافاصله پس از گزش به مراکز درمانی مراجعه کرد، گفت: در چنین شرایطی، از انجام اقدامات خودسرانه مانند بریدن محل گزش، مکیدن زهر، یا استفاده از داروهای خانگی به‌شدت پرهیز شود؛ چرا که این اقدامات می‌تواند شرایط بیمار را وخیم‌تر کند. مردم در تمام مناطق، به‌ویژه در فصل‌های گرم سال و در نواحی روستایی یا کویری، مراقب خطر گزیدگی باشند و آموزش‌های لازم برای مواجهه با این حوادث را از منابع معتبر پیگیری کنند.
شرایط نگهداری از حیوانات خانگی
رئیس اداره بیماری‌های زئونوز وزارت بهداشت با اشاره به خطر افزایش حیوانات خانگی گفت: بسیاری از خانواده‌ها نسبت به خرید حیوان خانگی اقدام می‌کنند اما به مسائل بهداشت توجه کافی ندارند. افرادی که قصد ورود به خانه‌ای جدید دارند یا در ساختمان‌هایی زندگی می‌کنند که بیش از 70 درصد ساکنان آن حیوان خانگی دارند، می‌بایست به طور جدی به رعایت نکات بهداشتی توجه کنند. اگر نکات بهداشتی رعایت نشود، امکان انتقال انواع بیماری‌های انگلی، باکتریایی و ویروسی از حیوان به انسان وجود دارد.
وی گفت: اگر سلامت حیوان در کانون توجه قرار نگیرد، این موضوع می‌تواند خطراتی برای صاحب حیوان و اطرافیان آنها ایجاد کند. صاحبان حیوانات خانگی می‌بایست حیوانات خود را به کلینیک‌های معتبر برای بررسی وضعیت آنها ببرند و این موضوع می‌بایست پیوسته باشد. تزریق واکسن، مصرف داروهای ضد انگل و چکاپ‌های دوره‌ای برای تضمین سلامت حیوان و صاحبان آنها ضروری است. همچنین هرگونه تغییر رفتاری در حیوان، مانند بی‌قراری، پرخاشگری یا بی‌حالی می‌بایست جدی گرفته شود و به دامپزشک اطلاع داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/966882/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی روستابازار در شهرستان بیضا

سرمقاله وطن امروز/ خودآگاهی ملی، دینی است

خواص شگفت‌انگیز میوه‌ای که برای کاهش وزن معجزه می‌کند

ادامه سبزپوشی بورس؛ شاخص، پله 2 میلیون و 700 هزار واحد را پس گرفت

نیمی از مطالبات گندم‌کاران پرداخت شد

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک ملی ایران

شناسایی فرار مالیاتی 141 میلیارد تومانی در حوزه محصولات آرایشی

سایه مونسون همچنان بر سر فارس؛ هشدار نارنجی پابرجاست

ورزشگاه پارس به لیگ برتر می‌رسد

آمادگی بیش از 54 هزار داوطلب فارسی برای شرکت در کنکور

سرمقاله جوان/ فصل امنیتی پساالعدید

سرمقاله فرهیختگان/ «اون یکی» علیه پزشکیان

دلایل مهم احساس خستگی زیاد که نمی‌دانستید

اعتراف آب و فاضلاب به صدور قبض آب بدون قرائت کنتورها!

زمان اعلام نتایج کنکور 1404

تأکید قالیباف بر تسهیل تأمین کالای اساسی و حل مشکلات تولیدکنندگان

تغییر محدود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار در کانال 87 هزار تومان ماند

رودخانه رودبال در فارس آبگیری شد

سایه مونسون ، همچنان بر سر فارس

لزوم رسیدگی سریع به خانواده‌های شهدا و جانبازان جنگ تحمیلی 12 روزه

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت همسر و مادر شهیدان والامقام «علاف بهبهانی»

بازدید مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری فارس از شرکت زرین دانه رویان

آرایش مذاکراتی ایران و آمریکا

روایت‌سازی ترامپ درباره تأسیسات هسته‌ای ایران

سرمقاله شرق/ سیاست امنیت ملی از موشک تا زنبورک

این خوراکی‌ها قاتل دندان هستند

چرا هر مشاور املاکی باید از نرم افزار مدیریت املاک استفاده کند؟

کاهش 600 هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو

لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد

تصادف پارس و تریلر در گردنه کولی‌کش خرمبید

تشییع باشکوه سه شهید مدافع امنیت در چابهار

سرمقاله همشهری/ وحدت؛ سپر ملت در توفان توطئه‌ها

از مذاکره کنار نکشیم، میز را به موشک بست که بست(!)

سخنگوی صنعت آب: آمار ها نشان دهنده سال سخت آبی است

آغاز پرداخت وام 250میلیونی تعمیر و بازسازی مناطق جنگ‌زده

آبگرفتگی معابر در شهرستان خفر

انتصابات جدید در اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی فارس

ساخت زمین چمن مصنوعی در مدارس شهر آباده

سرمقاله ایران/ گفت‌وگو از موضع اقتدار؛ منطق دیپلماسی در جهان پیچیده امروز

ابطال برجام از سوی غرب و آویزان شدن غربگرایان از مکانیسم ماشه!

این سبزی سرشار از ویتامین C است و از قلب حفاظت می‌کند

جانباز 70 درصد قطع نخاعی در شیراز به یاران شهیدش پیوست

آسمانی شدن جانباز 70 درصد در کازرون

برخورد خودرو با تریلر در گردنه کولی کش

سرمقاله اعتماد/ نقاط قوت و ضعف ایران در جنگ 12 روزه اسراییل

کیهان: ایران در جنگ پیروز شد؛ مذاکره، نسخه نجات دشمن است

هشدارِ شیوع سرخک در بحبوحه سفرهای تابستانی در آمریکا

کاهش یک درصدی شاخص فرابورس در هفته‌ای که گذشت

مناسبت روز/ یکشنبه، 22 تیر ماه

سرمقاله کیهان/ بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!