پیام فارس

آخرين مطالب

نقره‌داغ شکدم سیاسی

نقره‌داغ شکدم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
فائزه مومنی| پنج‌شنبه شب مصطفی کواکبیان، نماینده پیشین مجلس در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد «نفوذی یعنی کاترین شکدم که با 120 نفر از افراد بسیار مهم مملکت همخوابگی داشت». اظهارات جنجالی او با واکنش فوری رسانه‌ها و مقامات همراه شد. وزیر ارتباطات دولت سابق، محمدجواد آذری‌جهرمی با انتشار خبرگزاری‌های رسمی مبنی بر اینکه شکدم تنها «5 سفر کوتاه به ایران مجموعاً 18 روز» داشته، تاکید کرد «فردی که کلاً 5 بار و مجموعاً 18 روز ایران بوده، توانایی همخوابگی با 120 نفر در این مدت را ندارد».
فارس اعلام کرده؛ بررسی‌های رسمی نشان داد، شواهد ادعاهای کواکبیان «کاملاً بی‌پایه و فاقد مستندات» است و هیچ سند یا گزارشی درباره رفتار غیراخلاقی یا روابط غیرطبیعی کاترین شکدم در ایران وجود ندارد. رسانه‌ها نیز اعلام کردند که شایعات «ارتباط جنسی با 100 مقام ایرانی» برگرفته از رشته‌توئیتی جعلی است که به اشتباه مصاحبه‌ای منتسب به شکدم با تایمز اسرائیل معرفی کرده است. در پی این حواشی، دادستان تهران به دلیل نشر اکاذیب و ایجاد تشویش اذهان عمومی علیه کواکبیان، پرونده قضایی تشکیل داد و او را احضار کرد.
از شکدم چه می‌دانیم؟
کاترین پرز‌ شکدم یک نویسنده و تحلیلگر سیاسی فرانسوی-بریتانیایی است. او که اصالتاً از یک خانواده یهودی سکولار در فرانسه می‌آید دارای مدرک لیسانس روان‌شناسی، فوق‌لیسانس اقتصاد مالی و فوق‌لیسانس ارتباطات اجتماعی از دانشگاه لندن است. در 18 سالگی با یک مسلمان یمنی ازدواج کرد و در آن دوره به اسلام- و به‌ویژه تشیع- گروید؛ حاصل این ازدواج دو فرزند بود اما در نهایت در 2014 طلاق گرفت. شکدم پس از طلاق مجدداً به آیین یهودیت بازگشت و خود را یهودی و صهیونیست می‌داند.
در حرفه رسانه‌ای، شکدم سال‌ها به‌عنوان پژوهشگر و مشاور در مسائل خاورمیانه فعال بوده است. او حدود 7 سال مشاور مؤسسۀ امنیتی اسرائیلی «ویکی‌استرات» بود و با چند اتاق فکر بین‌المللی دیگر نیز همکاری کرده است. همچنین کتاب‌هایی درباره اسلام سیاسی و تحولات خاورمیانه نوشته است از جمله «خیزش‌های عربی زیر پرچم امام اول» و «از مکه تا کویر کربلا» که هر دو در سال 2014 منتشر شدند. مقالات او در رسانه‌های متعددی از جمله بی‌بی‌سی، الجزیره، پرس‌تی‌وی و رسانه‌های غربی چون فارین پالیسی و ها‌پست انتشار یافته و حتی در برخی روزنامه‌ها و مجلات فارسی نیز مطلب داشته است.
حضور و فعالیت در ایران
برخلاف اظهارات؛ حضور عملی کاترین شکدم در ایران بسیار محدود بوده است. فارس اعلام کرده؛ او در کل «5 سفر کوتاه به ایران مجموعاً 18 روز» حضور داشته است. طی این سفرها بیشتر در همایش‌ها یا مصاحبه‌هایی شرکت کرد و به عنوان گزارشگر یا کارشناس با چند رسانه داخلی همکاری نمود. برای مثال او در سال 2016 برای بخش انگلیسی پایگاه حفظ آثار رهبری مطلب می‌نوشت و با خبرگزاری‌های اصولگرای مانند تسنیم و مهرنیوز نیز گاهی همکاری داشت. در آبان 1396 نیز یک مصاحبه‌ای اختصاصی با شهید ابراهیم رئیسی انجام داد که تیتر برخی خبرگزاری‌ها شد.
با این حال، گزارش‌های امنیتی هیچ ارتباط مخفی یا شبکه‌ای سیاسی را از حضور کوتاه او در ایران تایید نکرده‌اند. هیچ مقام ارشد یا رسانه رسمی ایرانی، ادعایی مبنی بر رابطه شخصی عمیق یا نفوذ او مطرح نکرده و برعکس، مسئولان قضایی تاکید کرده‌اند هیچ مدرکی درباره فعالیت غیرقانونی یا ارتباطات مشکوک شکدم در ایران وجود ندارد. کاترینز در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی گفته که هیچ‌گاه «نقاب دینی» بر صورت نداشته و اصالت یهودی‌ بودن خود را پنهان نکرده است؛ او تاکید کرده که «هرگز اینکه یهودی‌زاده هستم را مخفی نکرده‌ام» و هیچ دسترسی به اسناد یا اطلاعات محرمانه نداشته است. طبق اظهارات او، چند نوشتهٔ پژوهشی به صورت ایمیلی ارسال کرده و هیچ‌گاه پولی دریافت نکرده است.
شایعات و واقعیت‌ها
پس از انتشار یادداشت شکدم در تایمز اسرائیل در آبان 1400 شایعات و اتهامات گوناگونی علیه او مطرح شد که اکثرشان پس از مدتی تکذیب شدند. مهم‌ترین این اتهامات، ادعای داشتن روابط جنسی با ده‌ها مقام جمهوری اسلامی بود. اما بررسی‌های دقیق نشان می‌دهد منشأ این خبرها اغلب منابع غیررسمی و غیرقابل اتکا بوده‌اند. به طور خاص فکت‌نامۀ ایران نوشته است، ادعای «عمده 100 مقام ایرانی» از یک رشته ‌توئیت ساختگی نشأت گرفته که خود را مصاحبه‌ای منتسب به شکدم 6 ماه قبل از انتشار آن توئیت شایعه‌ساز، شکدم هیچ گفت‌وگوی جدیدی درباره ایران انجام نداده بود.
علاوه بر این، مقامات و تحلیلگران سیاست داخلی اشاره کرده‌اند، غالب این روایت‌ها نشانه‌های یک عملیات رسانه‌ای هدفمند برای تضعیف افراد یا نهادهای خاص دارد. همان‌طور که در گزارش فارس و تابناک آمده، ادعاهای مرتبط با نفوذ یا صیغه با شکدم پیش از این نیز مطرح شده و همه توسط مراجع رسمی تکذیب شده‌اند. برای نمونه در زمستان 1400 برخی کانال‌های نزدیک به احمدی‌نژاد مدعی شدند، شکدم به دفتر رهبر ایران رفت‌وآمد داشته اما به سرعت تکذیب شد. سردار جوانی از مدیران سپاه نیز در همان ایام نسبت به شایعه «آشنایی با نویسنده اسرائیلی» واکنش نشان داد و آن را رد کرد. نهادهای اطلاعاتی با تاکید بر عدم وجود هرگونه سند این شایعات را توهین به مقامات ارشد ایرانی دانستند. شکدم خود در صحبت با رسانه‌ها گفته تمامی آنچه از او در اینترنت منتشر شده را «توهین به مقامات ایرانی» ارزیابی می‌کند و خود را هیچ‌گاه جاسوس یا نفوذی ندیده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/966859/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

آب آوردن مفصل، نشانه‌ای مهم از روماتیسم مفصلی در کودکان

فیروزآباد میزبان دوره منطقه‌ای آموزش اسکان اضطراری خواهران نجاتگر

نحوه صحیح نشستن روی زمین

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

نقره‌داغ شکدم

روشی جدید برای جلوگیری از ریزش موی بیماران تحت شیمی‌درمانی

70 درصد علت قوز پشتی، پشت میز نشستن است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

ما هم بنده خدا هستیم

انجام چند حرکت ورزشی برای اصلاح قوز

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

32 هزار تن گندم با نرخ تضمینی در شهرستان لارستان خریداری شد

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

برگزاری کلاس‌های رایگان فرهنگی و آموزشی در فرهنگ‌سرای شهر صدرا

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

ایستگاه رنج، اضطراب و گرما؛ وضعیت اردوگاه مهاجران افغانستانی

اسپیرولینا چیست؟ بررسی خواص، فواید، عوارض و نحوه مصرف

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است

قیمت جدید بلیت پرواز اربعین، 15 تا 18 میلیون تومان

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر

بارش باران در شهرک گلستان شیراز

مدافع استقلال خوزستان به فجر شهید سپاسی پیوست

بوی عطر شهدا دوباره بخش خشت کازرون را عطرآگین خواهد کرد

بارش‌های رگباری تابستانه در فارس

10 کیلومتر از مسیر بختگان – ارسنجان آسفالت شد

بارش باران تابستانه در شیراز

تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی

موزه‌ای برای روایت هزار سال هنر خاتم در شیراز

تجلیل فرمانده یگان ویژه سپاه فارس از خانواده شهید رضا رضایی

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

زلزله بخش بالاده کازرون را لرزاند