پیام فارس

آخرين مطالب

چالش های بسیار برای 1500 بیمار شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس گفتگو

چالش های بسیار برای 1500 بیمار شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - شیراز-در دنیایی که عطر نان تازه، دل‌ها را شاد می‌کند، 1500 بیمار سلیاکی در فارس با هر لقمه نان، درگیر دنیایی از چالش‌های پنهان می‌شوند که بار سنگینی بر دل می‌گذارد.

خبرگزاری مهر ، گروه استان‌ها: در دنیایی که عطر نان تازه، دل‌ها را شاد می‌کند و بوی آن، خاطرات شیرین کودکی را زنده می‌کند، عده‌ای با هر لقمه، درگیر دنیایی از چالش‌های پنهان می‌شوند.
قصه سلیاک ، قصه نان‌هایی است که حسرتشان، بار سنگینی بر دل می‌گذارد؛ نان‌هایی که دیگر نه تنها لذت، که با خود ترس از بیماری و دغدغه سلامتی را به همراه دارند.
لقمه‌های ممنوعه!
بیش از یک هزار و 500 نفر از بیماران مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده‌اند که آمار دقیقی نیست چون بسیاری افراد نام خود را در سامانه ثبت نکرده‌اند. برای مبتلایان به سلیاک ، انتخاب یک تکه نان ساده، سفری پر از تردید و دقت است.
بیماری سلیاک ، یک اختلال خود ایمنی پیچیده است که با مصرف پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار یافت می‌شود، تحریک می‌شود، فراتر از یک مشکل گوارشی ساده است. این بیماری که بسیاری از مبتلایان به آن تا سال‌ها از وجودش بی‌خبرند، زندگی روزمره، روابط اجتماعی و سلامت روان آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
بیماری سلیاک ، اگرچه با علائم گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست و درد شکم شناخته می‌شود، اما اثرات آن بسیار عمیق‌تر است و ابعاد مختلف زندگی فرد را در بر می‌گیرد. یکی از بزرگترین چالش‌ها برای این بیماران، یافتن غذای سالم و بدون گلوتن در محیط‌های اجتماعی است.
تشخیص دیرهنگام و آسیب‌های جدی بیمار سلیاکی
متأسفانه، بسیاری از افراد جامعه اطلاعات دقیقی درباره بیماری سلیاک و رژیم غذایی سخت‌گیرانه مورد نیاز آن ندارند. این عدم آگاهی گاهی منجر به بی‌توجهی به شرایط بیمار، ارائه غذاهای نامناسب یا حتی نادیده گرفتن رژیم غذایی خاص آن‌ها می‌شود.
محصولات غذایی بدون گلوتن چه در استان فارس و چه در سطح کشور معمولاً قیمت بالاتری نسبت به محصولات عادی دارند. این مسئله می‌تواند فشار مالی قابل توجهی را بر دوش بیماران و خانواده‌هایشان وارد کند، به خصوص که رژیم غذایی بدون گلوتن یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت پزشکی است.
بیماری سلیاک در ٨٠ درصد بیماران مبتلا شناسایی نمی‌شود
محبوبه فضایلی، عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بیماری سلیاک یک اختلال شایع خود ایمنی است که با دریافت پروتئین گلوتن برانگیخته می‌شود. این پروتئین در غلاتی مانند گندم، جو و چاودار یافت می‌شود و در حال حاضر، حدود یک تا یک و نیم درصد از جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند.
وی با بیان اینکه بیماری سلیاک در ٨٠ درصد بیماران مبتلا شناسایی نمی‌شود، ادامه داد: بیش از یکهزار و 500 نفر از بیماران مبتلا به سلیاک در فارس شناسایی شده‌اند، که متأسفانه آمار دقیقی نیست و بسیاری افراد نام خود را در سامانه ثبت نکرده‌اند.
عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز افزود: خستگی، افسردگی، کم خونی، علائم گوارشی و به تأخیر افتادن رشد، از جمله علائم این بیماری است، در صورتی که بیماران مبتلا به این بیماری از تغذیه مناسب این بیماری استفاده نکنند، واکنش‌های دستگاه گوارش در آن‌ها بسیار شدید و احتمال ابتلاء به بیماری خطرناک سرطان روده برای آن‌ها وجود دارد.
فضایلی گفت: افراد مبتلا به سلیاک بعد از مصرف غذاهای حاوی گلوتن دچار اختلال در هضم می‌شوند که در طولانی مدت به پرزهای دیواره روده آسیب وارد می‌کند. این امر منجر به اختلال در جذب ریزمغذی‌هایی مانند آهن، اسیدفولیک، کلسیم و ویتامین‌های محلول در چربی شده و مشکلاتی مانند یبوست، کم‌خونی، زخم‌های دهانی، دردهای شکمی، نفخ، ناباروری و پوکی استخوان را به همراه دارد.

پیام فارس


رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن، مهم‌ترین و اولین قدم برای بیماران سلیاکی است
عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز با تأکید بر اینکه بیماری سلیاک درمان خاصی ندارد، گفت: رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن، مهم‌ترین و اولین قدم برای بیماران سلیاکی است. به منظور تولید محصولات بدون گلوتن برای این بیماران، باید ترکیبات حاوی گلوتن مانند گندم، جو و چاودار از فرمولاسیون حذف شده و از ترکیب آردهای فاقد گلوتن مانند آرد ذرت، برنج، سیب‌زمینی، تاپیوکا ، سورگوم ، ارزن و سویا استفاده شود.
فضایلی، حذف گلوتن از فرمولاسیون محصولات را یکی از چالش‌های تولید محصولات مناسب افراد سلیاکی دانست و گفت: گلوتن جز اصلی تشکیل دهنده خمیر و ایجاد کننده بافت مطلوب در نان و سایر محصولات است. حذف گلوتن می‌تواند منجر به نامطلوب شدن کیفیت خمیر به دلیل چسبندگی بالا و خواص رئولوژیکی ضعیف شود که تشکیل خمیر را با مشکل جدی روبرو می‌سازد. همچنین، افت کیفیت نان حاصل از نظر بافت، طعم، مزه و ظاهر نیز از دیگر مشکلات است.
افراد مبتلا به سلیاک اغلب به بیماری زمینه‌ای دیابت مبتلا هستند
عضو هیأت علمی بخش علوم و صنایع غذایی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه افراد مبتلا به سلیاک اغلب به بیماری زمینه‌ای دیابت نیز مبتلا هستند، تصریح کرد: محصولات بدون گلوتن به دلیل بالا بودن میزان نشاسته، شاخص گلایسمی بالایی داشته و با مصرف آنها میزان قند خون سریع افزایش می‌یابد. لذا، استفاده از نشاسته‌های مقاوم که شبیه فیبرهای رژیمی عمل می‌کنند و شاخص گلایسمی پایینی دارند، می‌تواند راهکار مناسبی برای این بیماران باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/966713/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زیدآبادی نوشت: تنهایی کشور و محافل تندرو

سرمقاله شرق/ توسعه درون‌زا راه نجات یا تله راهبردی؟

معافیت مالیاتی بیمه عمر مشروط شد

فواید یادگیری زبان انگلیسی که هیچکس به شما نمی‌گوید: آیا برای افزایش 15 درصدی حقوقتان آماده‌اید؟

اعتراض بازنشستگان تامین اجتماعی به عدم پرداخت مابه‌التفاوت فروردین

جزئیات بسته حمایتی بازار سهام در هفته جاری اعلام شد

ارائه گزارشی از دیدار مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد با خانواده شهدای اقتدار به استاندار یزد

هشدار نارنجی هواشناسی برای فارس؛ بارش های موسمی تشدید می شود

نقطه‌زنی در العدید

سرمقاله همشهری/ با همدلی خادمان و شهروندان، دوباره می‌سازیمت وطن

گرما، تنها عامل تعریق نیست

نرخ بلیط پروازهای اربعین تعیین شد؛ افزایش 80 درصدی نسبت به سال گذشته

صعود تاریخی بیت‌کوین؛ چه عواملی موتور رشد BTC را روشن کرد؟

بخشنامه بخشودگی جرایم تسهیلات زیر 700 میلیون به بانک ها رسید

بارش باران تابستانه در استان فارس

تشدید نظارت بر بازار اقلام اساسی در شهرستان آباده

اعتماد عمومی ستون فرهنگ مالیاتی و پیش‌شرط حکمرانی اقتصادی مدرن است

نشریه آمریکایی: ایران در جنگ اخیر شکست نخورد، بلکه تهاجمی‌تر شد

سرمقاله کیهان/ از «صبر استراتژیک» تا «ابهام استراتژیک»

بازرسان آژانس در ایران عامل سرویس‌های اطلاعاتی خارجی هستند

صرافی امن برای خرید و فروش بیت کوین با قیمت لحظه ای

زمان عرضه ارز اربعین اعلام شد

راهنمای جامع خرید لوله برق خم سرد برای برق‌کاران حرفه‌ای

سه آزمایشگاه CNG متخلف در فارس تعلیق شدند

وصول یک هزار و 63 نامه سفر ریاست جمهوری در بنیاد شهید استان ایلام

سرمقاله اعتماد/ جاسوسی و دسترسی آزاد به اطلاعات؟

خواص شگفت انگیز نخود و لوبیای سیاه

قیمت نان‌ افزایش می‌یابد

آغاز پرداخت وام 650 میلیونی برای خانه‌های نیمه‌تمام

نرخ بلیط پروازهای اربعین تعیین شد

چالش های بسیار برای 1500 بیمار شناسایی شده مبتلا به سلیاک در فارس

سرمقاله هم میهن/ کدام مسیر؟

مدیرمسئول کیهان: مکانیسم ماشه کاغذ پاره است، فریب نخورید!

فروش 26 هزار میلیارد اوراق دولتی در بورس

10 درصد از چک‌ها در اردیبهشت ماه برگشت خورد!

پدر شهید منصورزاده به فرزند شهیدش پیوست

سرمقاله سازندگی/ رفتارهای خودسرانه و قبیله‌ای

فواید شگفت‌انگیز طبیعت‌گردی بر سلامت جسم و روان

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: چرا جراحی اقتصادی را از سفره مردم شروع می‌کنید؟

ابلاغ 12 مصوبه جدید شورای عالی اشتغال

اظهارات صمصامی در مورد تزریق 60 همت به بازار بورس؛ در شرایط غیرعادی نباید نماد و بازار را باز کنیم

مناسبت روز/ شنبه، 21 تیر ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ، بورس و سهامدار خرد

رئیس اتحادیه مشاوران املاک: مهاجران افغان بازار مسکن را به هم می‌زدند

5 هزار میلیارد تومان خدمات ماهانه تأمین اجتماعی در فارس

شهدای اخیر گلستان نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

سرمقاله خراسان/ احیای توس، راه‌های رفته و نرفته

گوشی هوشمند، ذهن سالمندان را فعال‌تر می‌کند

ثبت‌ سفارش شکر آغاز شد

رکوردشکنی نفتی ایران بعد از 46 سال