پیام فارس

آخرين مطالب

راز خشم تندروها از پزشکیان سیاسی

راز خشم تندروها از پزشکیان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پزشکیان را خوش ندارند چون در جایگاه رئیس شورای عالی امنیت ملی نه‌تنها قانون موهن حجاب و عفاف را ابلاغ نمی‌کند و البته میوه این امتناع را با همبستگی ملی می‌چیند که مصوبه مجلس درباره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم نقش اصلی را به شورای تحت ریاست او سپرده است.
 مهرداد خدیر| رئیس‌جمهور پزشکیان به خاطر آنچه در مصاحبه با «تاکر کارلسون» روزنامه‌نگار آمریکایی گفته آماج حملات اصول‌گرایان رادیکال قرار گرفته است. انتقاد آنان ابتدا به این خاطر است که خواسته حساب نتانیاهو را از آمریکا جدا کند و در واقع از ترامپ خواسته با طناب او دوباره به چاه نرود.
دوم به این سبب که فرض را بر صحت ادعای رئیس‌جمهوری آمریکا دایر بر آسیب جدی به تأسیسات هسته‌ای در فردو، طنز و اصفهان گذاشته اما هدف او چه بوده؟ این که با این وصف بازرسان آژانس باید صبر کنند.
سوم از این رو که همچنان از مذاکره سخن گفته و آن را نفی نکرده و تعبیر «انفجار میز مذاکره» را به کار برده و آن که البته میز مذاکره را منفجر کرده، اسرائیل است. این مفهوم با آنچه برخی بر زبان آورده بودند که هدف از مذاکرات، فریب ایران و اطمینان از پرهیز اسرائیل از حمله بوده متفاوت است اگرچه رئیس‌جمهوری هم تصریح کرد آمریکایی‌ها طی مذاکرات قول داده بودند اسرائیل حمله نخواهد کرد و از پیمان‌شکنی‌شان انتقاد کرد.
تندروها توقع داشتند رئیس‌جمهوری ایران به آمریکا و اسرائیل به صورت توأمان و هم‌زمان بتازد و به جای آن که موضوع قتل ترامپ را موضع رسمی نداند و شعار مرگ بر آمریکا را علیه جنایت و ناامنی و ترور و نه اشخاص توصیف کند با صدای بلند خود مشت گره کند و لابد شعار مرگ بر آمریکا هم سر دهد! این در حالی است که مخاطب اصلی او جامعۀ آمریکا بوده و نمی‌توان برای جلب و جذب آنان مرگ کشورشان را خواستار شد!
همچنین نباید فراموش کرد که دونالد ترامپ در جنگ 12روزه نقشی دوگانه ایفا کرد؛ هم به یاری متجاوز شتافت و خود پیشنهاد آتش‌بس و پایان منازعه داد! وقتی خود او اصرار ندارد دوشادوش اسرائیل وارد کارزار شده چرا رئیس‌جمهوری ایران باید آمریکا و اسرائیل را در کنار هم قرار دهد تا عملاً به معنی ضریب و وزن بیشتر دادن به اسرائیل باشد؟ 
 تمام تلاش رئیس‌جمهور در این مصاحبه این بود که دست حمایت آمریکا از اسرائیل را بردارد یا پرهزینه کند.
«آلن بدیو» فیلسوف فرانسوی می‌گوید کار سیاست، کاستن تفاوت‌ها و یافتن اشتراک است. اشتراک ما و آمریکا در این مقطع چه می‌تواند باشد جز فاصله گرفتن از اسرائیل؟ شاید گفته شود به خاطر پیوند آمریکا و اسرائیل ساده‌انگاری است. اما اتفاقاً هشدار است تا مالیات‌دهندگان آمریکایی بدانند بهای چه را می‌پردازند. خشم و نارضایتی تندروهای داخلی از این روست که رئیس‌جمهور دوربین آنان را خاموش کرده و رو به دوربین‌های دیگر سخن گفته است. این تمثیل به سبب آن است که مجریان تلویزیونی رو به چند دوربین صحبت می‌کنند و باید بدانند نوبت کدام یک است.
یک دوربین خود رئیس‌جمهوری آمریکاست و برای از سر گیری مذاکرات لازم بود پیامی دریافت کند. دوربین دیگر اروپاست چون به کارگیری مکانیسم ماشه در مدت باقی‌مانده و بازگشت به تحریم‌های 10 سال قبل از دغدغه‌های پزشکیان است. دوربین دیگر چنان که اشاره شد جامعۀ آمریکاست تا افکار عمومی تنها صدای اسرائیل را نشنود. 
طبیعی است که رئیس‌جمهوری میانه‌رو اگرچه سوگ‌وار 1100 قربانی تجاوز 12 روزه به میهن و هوادار مذاکره باشد نمی‌تواند باب میل رادیکال‌ها سخن بگوید تا اوضاع مبهم‌تر شود. خشم آنان از این روست که چرا همچون امام جمعه‌ها سخن نگفته است؟ دلیل روشن است: چون او مسعود پزشکیان است نه سعید جلیلی و رئیس‌جمهوری است نه امام جمعۀ فلان شهر.
این ماجرا یک بخش غیر‌اخلاقی هم دارد و آن هم تحقیر و توهین به رئیس‌جمهوری است و طعنه به «زبان بدن» او در سفر خارجی اخیر. احتمالاً به این خاطر که انتظار داشتند مانند سلف خود تنها ادبیات رسمی را تکرار کند و گفتمان اختصاصی نداشته باشد.
اکنون اما گرد و غبارهای جنگ فرونشسته و پزشکیان مجال بیشتری یافته و تندروها دوست ندارند او را در مقام عالی‌ترین مقام رسمی پس از رهبری (توصیف قانون اساسی در اصل 113) و رئیس شورای عالی امنیت ملی ببینند که سخنان استراتژیک وسیاسی بر زبان می‌آورد زیرا انتظار داشتند تنها مسؤول رفع ناترازی‌های آب و برق باشد و سیاست جای دیگر تعیین شود.
اکنون اما از ویرانۀ میزمذاکره هم باز صدای مذاکره شنیده می‌شود و پرونده هم در دست وزیر خارجه است که اگرچه نمایندۀ تمامی ارکان قدرت است ولی در عین حال عضو دولت است. رادیکال‌ها نمی‌خواهند باور کنند ایران پساجنگ پوست انداخته و هیچ چیز به قبل از آن بازنمی‌گردد و بهترین هدیۀ ساختار سیاسی به بزرگ‌مَنِشی مردمی که با دشمن هم‌آوا نشدند و نجابت به خرج دادند هیچ چیز نمی‌تواند باشد جز صلح و رئیس‌جمهور پزشکیان این نکته را با دقت تمام در مصاحبه هم مطرح کرد: «رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند منطقه را به سمت صلح و امنیت هدایت کند یا آن را وارد یک جنگ بی‌پایان سازد.»
با این همه خام خیالی است اگر تصور کنیم درد تندروها این است که چرا برای تفکیک نتانیاهو از آمریکا کوشیده یا از مرگ بر آمریکا و تهدید ترامپ به سبک احمد خاتمی دفاع نکرده است. این است که در این مصاحبه در مقام رئیس‌جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی ظاهر شده درحالی‌که آنان او را در حد رئیس تدارکات خودشان می‌خواستند.
جمله مشهوری به آقای خاتمی در پایان ریاست‌جمهوری در سال 84 نسبت داده شده که البته دقیق نیست. چون او نگفت «من تدارکات‌چی بودم» بلکه گفت: «تدارکات‌چی می‌خواستند.»
دل جماعتی به این خوش بود که پزشکیان چنان در موضوعات معیشتی گرفتار خواهد شد که مجالی برای پرداختن به امور مهم سیاسی نخواهد داشت و حالا او در میانه جنگ بلافاصله بعد از رهبری قرار گرفته و حتی خبر داده هدف ترور اسرائیل هم بوده است.
پزشکیان را خوش ندارند چون در جایگاه رئیس شورای عالی امنیت ملی نه‌تنها قانون موهن حجاب و عفاف را ابلاغ نمی‌کند و البته میوه این امتناع را با همبستگی ملی می‌چیند که مصوبه مجلس درباره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم نقش اصلی را به شورای تحت ریاست او سپرده است.
آری، براقتدار و اختیار رئیس‌جمهوری اضافه نشده اما به جز صداوسیما برخی تریبون‌های موازی خاموش شده‌اند و اگر پزشکیان با اعتراضات اخیر هم مانند قانون حجاب برخورد و از این مرحله عبور کند و بتواند سر و شکلی به مذاکرات بدهد، حمایت مردم هم افزون‌تر خواهد شد چراکه هیچ‌کس دوست ندارد دوباره آتش جنگی برافروخته شود.
اگر هم خدای ناکرده باز درگیرد همچنان به قدرت نیروهای مسلح در آفند و پدافند و به یاری و شکیبایی مردم و نیز دیپلماسی و سیاست‌ورزی نیاز داریم و نقشی برای این جماعت قابل تعریف نیست که هنری ندارند جز توهین و تهمت و تمسخر و لاف گزاف و حاتم طایی شدن از کیسۀ اکثریت این مردم نجیب که به هزار زبان گفته‌اند نمایندۀ ما نیستید!
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/966429/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

آب آوردن مفصل، نشانه‌ای مهم از روماتیسم مفصلی در کودکان

فیروزآباد میزبان دوره منطقه‌ای آموزش اسکان اضطراری خواهران نجاتگر

نحوه صحیح نشستن روی زمین

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

نقره‌داغ شکدم

روشی جدید برای جلوگیری از ریزش موی بیماران تحت شیمی‌درمانی

70 درصد علت قوز پشتی، پشت میز نشستن است

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

ما هم بنده خدا هستیم

انجام چند حرکت ورزشی برای اصلاح قوز

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

32 هزار تن گندم با نرخ تضمینی در شهرستان لارستان خریداری شد

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

برگزاری کلاس‌های رایگان فرهنگی و آموزشی در فرهنگ‌سرای شهر صدرا

دیدار مدیران بنیاد شهید با بیش از 600 خانواده شهید حملات اخیر رژیم صهیونیستی در سراسر کشور

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

ایستگاه رنج، اضطراب و گرما؛ وضعیت اردوگاه مهاجران افغانستانی

اسپیرولینا چیست؟ بررسی خواص، فواید، عوارض و نحوه مصرف

اطلاعیه سازمان امور مالیاتی: مهریه از مالیات معاف است

قیمت جدید بلیت پرواز اربعین، 15 تا 18 میلیون تومان

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر

بارش باران در شهرک گلستان شیراز

مدافع استقلال خوزستان به فجر شهید سپاسی پیوست

بوی عطر شهدا دوباره بخش خشت کازرون را عطرآگین خواهد کرد

بارش‌های رگباری تابستانه در فارس

10 کیلومتر از مسیر بختگان – ارسنجان آسفالت شد

بارش باران تابستانه در شیراز

تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی

موزه‌ای برای روایت هزار سال هنر خاتم در شیراز

تجلیل فرمانده یگان ویژه سپاه فارس از خانواده شهید رضا رضایی

ابلاغ پیام تبریک و تسلیت رئیس بنیاد شهید به خانواده شهدای اقتدار در استان یزد

نهضت سرکشی از خانواده‌های شهدا در سراسر کشور به دستور مهندس اوحدی صورت گرفت

زلزله بخش بالاده کازرون را لرزاند