پیام فارس

آخرين مطالب

غیبت امپراتور سیاسی

غیبت امپراتور
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نشست رهبران گروه بریکس متشکل از اقتصادهای نوظهور بزرگ، روز یکشنبه (15 تیرماه) در برزیل آغاز شد؛ اما بدون حضور رهبر ارشد قدرتمندترین عضو آن. «سیمون مک‌کارتی» در گزارشی برای سی‌ان‌ان نوشت، برای نخستین‌بار در بیش از یک دهه حکمرانی، شی جین پینگ، رهبر چین -که بریکس را به محور تلاش خود برای تغییر توازن قدرت جهانی تبدیل کرده است - در گردهمایی سالانه رهبران شرکت نکرد.
غیبت شی جین‌پینگ در اجلاس دو روزه ریودوژانیرو در لحظه‌ای حساس برای بریکس رخ می‌دهد. برخی از اعضا با ضرب‌الاجل 9ژوئیه (چهارشنبه 18تیرماه) برای مذاکره درمورد تعرفه‌های ایالات متحده که قرار است توسط دونالد ترامپ اعمال شود، مخالف هستند و همه با عدم قطعیت اقتصادی جهانی ناشی از برهم زدن روابط تجاری آمریکا توسط ترامپ روبه‌رو هستند که این باشگاه را تحت فشار بیشتری برای نشان دادن همبستگی قرار می‌دهد.
بریکس نام خود را از اعضای اولیه‌اش، برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای‌جنوبی گرفته است؛ اما از سال2024 گسترش یافته و شامل مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و ایران نیز شده است. غیبت شی به این معنی است که رهبر چین فرصت کلیدی را برای نشان دادن چین به‌عنوان یک رهبر جایگزین و باثبات برای ایالات متحده از دست می‌دهد. این تصویری است که پکن مدت‌هاست به دنبال ارائه آن به کشورهای جنوب جهانی بوده است. اما ناظران می‌گویند تصمیم رهبر چین برای عدم شرکت و فرستادن «لی کیانگ»، مرد شماره 2 پکن، به این معنی نیست که پکن اهمیتی را که برای بریکس قائل است، کاهش داده یا اینکه برای تلاش پکن برای ایجاد گروه‌هایی برای ایجاد توازن قدرت با غرب، اهمیت کمتری قائل است.
«چونگ جا ایان»، دانشیار دانشگاه ملی سنگاپور گفت: «بریکس بخشی از تلاش پکن برای اطمینان از این است که توسط متحدان ایالات متحده احاطه نشده است.» چونگ با اشاره به تغییر روابط رئیس‌جمهور آمریکا حتی با شرکای کلیدی افزود: اما این فشار ممکن است با روی کار آمدن ترامپ کاهش یافته باشد و برای شی، بریکس ممکن است «بزرگ‌ترین اولویت او» نباشد؛ زیرا او بر هدایت اقتصاد داخلی چین تمرکز دارد. او گفت که پکن همچنین ممکن است انتظارات کمی برای پیشرفت‌های بزرگ در اجلاس امسال داشته باشد. شی تنها رئیس دولتی نیست که در ریو غایب بود. ولادیمیر پوتین، نزدیک‌ترین متحد رهبر چین در این گروه، از طریق ارتباط ویدئویی در این اجلاس شرکت کرد. برزیل، مانند آفریقای جنوبی امضاکننده دادگاه کیفری بین‌المللی است. بنابراین موظف است پوتین را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در اوکراین دستگیر کند. 
غیبت این دو چهره برجسته جهانی، توجه زیادی را به نارندرا مودی، نخست وزیر هند که هم برای اجلاس و هم برای یک سفر رسمی به برزیل سفر کرد، جلب می‌کند. انتظار می‌رود سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی نیز در این اجلاس شرکت کند. کشورهای شریک بریکس، از جمله برخی از کسانی که آرزوی پیوستن به این گروه را دارند نیز هیات‌هایی اعزام خواهند کرد. در همین راستا، «لیساندرا پاراگواسو» در گزارشی برای رویترز نوشت، بیش از 30 کشور برای حضور در اجلاس بریکس – هم به صورت عضو کامل و هم شریک- اعلام آمادگی کرده‌اند. تاثیر غیبت شی برای لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل ممکن است با این واقعیت کمرنگ شود که رهبر چین در ماه نوامبر برای اجلاس گروه20 و یک سفر رسمی به برزیل سفر کرد، زمانی که او و لولا مجموعه‌ای از توافق‌نامه‌های همکاری را امضا کردند.
رهبر برزیل همچنین در ماه مه پس از شرکت در یک رژه نظامی در مسکو در کنار شی، از چین بازدید کرد. ناظران می‌گویند که تحولات اخیر، انتظارات پایین برای تحولات بزرگ در اجلاس امسال و تمرکز بیشتر بر مسائل داخلی، همگی احتمالا در تصمیم شی برای اعزام «لی»، نفر دوم و مقام مورد اعتماد شی، نقش داشته‌اند. چین در مواجهه با اختلافات تجاری با ایالات متحده با چالش‌های اقتصادی شدیدی روبه‌رو است و رهبرانش مشغول ترسیم مسیر پنج سال آینده پیش از گردهمایی سیاسی کلیدی‌ای هستند که انتظار می‌رود امسال برگزار شود. به گفته «برایان وانگ»، استادیار دانشگاه هنگ‌کنگ، لی در ریو مسوول پیشبرد اولویت‌هایی مانند تقویت روابط انرژی بین پکن و اعضای اصلی صادرکننده نفت بریکس خواهد بود؛ درحالی‌که برای گسترش استفاده از ارز فراساحلی و دیجیتال چین برای تجارت در داخل این گروه تلاش خواهد کرد. وی افزود که غیبت شی نباید به‌عنوان بی‌اعتنایی به بریکس تعبیر شود. 
دلارزدایی؟
بریکس که در سال 2009 به‌عنوان ائتلافی اقتصادی متشکل از برزیل، روسیه، هند و چین و پیش از پیوستن آفریقای جنوبی در یک سال بعد، تاسیس شد، تقریبا خود را به‌عنوان پاسخ کشورهای جنوب جهانی به «گروه هفت» معرفی می‌کند. این گروه با تلاش فزاینده کشورها برای ایجاد «جهانی چندقطبی» که در آن قدرت بیشتر توزیع شده باشد - و با توجه به اینکه پکن و مسکو به دنبال تقویت نفوذ بین‌المللی خود در کنار تشدید تنش‌ها با غرب بوده‌اند - اهمیت بیشتری پیدا کرده است. ایالات متحده نظاره‌گر چگونگی گفت‌وگوهای کشورها در مورد موضوعی است که معمولا آنها را متحد کرده است: انجام تجارت و امور مالی شان به ارزهای ملی و دوری از دلار یا همان «دلار زدایی». چنین امری به ویژه برای کشورهای عضو مانند روسیه که به‌شدت توسط ایالات متحده تحریم شده‌اند، جذاب است.
روسیه سال گذشته، زمانی که میزبان این باشگاه بود، برای توسعه یک سیستم پرداخت فرامرزی منحصر به فرد تلاش کرد. با این حال، آنچه بعید است روی میز مذاکره باشد، هدف والای «ارز واحد بریکس» است؛ ایده‌ای که لولا در سال2023 پیشنهاد داد؛ اما خشم ترامپ را برانگیخت. رئیس‌جمهور ایالات متحده در ژانویه تهدید کرد که اگر کشورهای بریکس از ارز واحد این گروه حمایت کنند یا از ارز دیگری برای جایگزینی «دلار قدرتمند آمریکا» حمایت کنند، «تعرفه‌های 100 درصدی» بر آنها اعمال خواهد کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/966049/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغاز برداشت هلو از باغ‌های بیضا

سرمقاله خراسان/ یمن و سناریوی جنگ‌های «بی‌پایان»

برگ درختی که از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند

شلوغ‌ترین فرودگاه‌های جهان معرفی شدند

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

اتحاد شوم برای نجات سیاستمداری فاسد

بازگشت به سیاست تخریب

اتهام بدون سند

اخراج حدود 150 خبرنگار

از رباط کریم تا رباط بخیل؛ درباره‌ اخراج شتاب‌زده پناه‌جویان افغانستانی

چراغ سبز پکن به فروش جنگنده‌های پیشرفته به تهران؟

ایران؛ حرکت بر لبه تنهایی

رسوایی جنسیِ ادامه دار؛ زخم «اپستین گیت» دهن باز کرد

هک و تحریم اتاق جنگ

سکانس‌هایی از رد خون

دلیل تفاوت فشار بین ماکسیمم و مینیمم

در جریان افزایش فشارخون چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 19 تیر 1404

نان به نرخ دولتی به دست مردم نمی‌رسد

کشف داروهای فاقد مجوز در مرودشت

درگیری محیط‌بانان با شکارچیانِ مسلح برای نجات حیات وحش در لارستان

آغاز کاشت ذرت تابستانه در 75 هزار هکتار از مزارع فارس

بیشترین شهدای دانش آموز دبستانی‌ بودند

فعال اصلاح طلب: صحبت‌های پزشکیان با کارلسون در راستای خواسته اکثر ایرانیان بود

حمله تندروها به مصاحبه استراتژیک رئیس جمهور

مسیر دشوار دیپلماسی

در کشور ما از هر 4 نفر حداقل یک نفر فشار خون دارد و نمی‌داند!

هشدار طب ایرانی درباره آلودگی هوا و توصیه‌هایی برای پیشگیری از آسیب‌ها

بازدهی بورس در هفته سوم تیر 1404

تولید بیش از 40 تن ماهی در شهرستان کوار

گوجه‌فرنگی داراب به بازار کشورهای حوزه خلیج فارس رسید

دست‌های آلوده

حمله‌ به‌ فردو و پرده‌های ابهام

مصاحبه پزشکیان به چالش کشیدن روایت لابی اسرائیل در آمریکا بود

بیکاری گسترده

نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت‌ بدن / هشدار مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها

مسکو سیتی کجاست؟ همه چیز درباره مدرن‌ترین منطقه شهر مسکو در روسیه

وزیر کار: با مدیریت سیاسی نمی توان اقتصاد را مدیریت کرد

مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری: باید وجه مسافران بدون هیچ‌گونه کسری بازگردد

تروریست فراری را شناسایی و معرفی کنید

شیاد مذاکره!

بیانیه الجزایر؛ محملی برای غرامت جنگ 12 روزه

راز خشم تندروها از پزشکیان

تاثیر تغذیه مناسب در کاهش آسیب‌های ناشی از آلودگی هوا

کاهش قیمت برنج در راه است

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه امامی به کانال 78 میلیون تومانی وارد شد

مراسم عزاداری سالروز دفن شهدای کربلا در سومین حرم اهل بیت(ع) در ایران

برگزاری آزمون ورود به مدارس سمپاد از فردا

تشعشعات رادیواکتیو؛ تهدیدی جدی یا اغراق رسانه‌ای؟

تفاوت آتش‌بس، ترک مخاصمه و معاهده صلح