پیام فارس

آخرين مطالب

پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها در بازار برنج اقتصادي

پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها در بازار برنج
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / با وجود وفور برنج در بازار، قیمت این کالای اساسی طی هفته‌های اخیر روندی صعودی داشته است. به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، درباره وضعیت افزایش قیمت برنج جلساتی برگزار شده و پیشنهادهای لازم برای کنترل بازار ارائه شده است.
قیمت برنج در بازار با وجود ثبات نسبی در میزان عرضه طی ماه‌های اخیر، با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. بخشی از این گرانی به سیاست‌های نادرست وارداتی، کاهش تولید داخلی و سوءاستفاده سودجویان از شباهت ظاهری برنج‌های وارداتی با نمونه‌های ایرانی نسبت داده می‌شود.
بازار
قیمت انواع برنج در بازار چقدر است؟
بررسی فروشگاه‌های اینترنتی حاکی از آن است که در حال حاضر، برنج طارم هاشمی ممتاز با قیمت 285 هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم به‌ فروش می‌رسد.
همچنین، برنج امراللهی کشت دوم با قیمت 320 هزار تومان و برنج صدری هاشمی ممتاز با قیمت 299 هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.
برنج طارمی راتون و برنج هاشمی آستانه اشرفیه به‌ترتیب با قیمت‌های 325 هزار تومان و 330 هزار تومان در بازار عرضه می‌شوند.
برنج نیم‌دانه کشت دوم 195 هزار تومان، برنج شیرودی 240 هزار تومان و برنج فجر سوزنی 270 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم قیمت‌گذاری شده‌اند.
در بازار برنج‌های وارداتی هم برنج هندی خاطره با قیمت 72 هزار تومان، برنج هندی دانه بلند 1121 با قیمت 95 هزار تومان و برنج هندی خوشبخت با قیمت 98 هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرند.
برنج پاکستانی دانه بلند 1121 با نرخ 150 هزار تومان و برنج پاکستانی سوپر باستانی هم با نرخ 182 هزار تومان در بازار عرضه می‌شوند.
قیمت برنج ایرانی نسبت به ماه گذشته 11.1 درصد افزایش داشت
بررسی داده‌های مرکز آمار ایران هم به‌خوبی نشان می‌دهد که قیمت برنج ایرانی نسبت به ماه گذشته 11.1 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 85 درصد افزایش داشته است.
قیمت برنج خارجی هم یک روند صعودی طی کرده و نسبت به ماه گذشته 2.4 درصد و‌ نسبت به ماه مشابه سال قبل 38.6 درصد رشد داشته است.
کمبودی در بازار برنج‌ وجود ندارد
رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، درباره وضعیت عرضه و قیمت برنج ایرانی و خارجی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: برنج به میزان کافی در بازار وجود دارد، اما قیمت آن روندی صعودی پیدا کرده است. دلیل این امر به سیاست سال گذشته وزارت کشاورزی بازمی‌گردد. بر اساس این سیاست، واردکنندگان موظف بودند به‌ازای واردات هر دو کیلوگرم برنج خارجی، یک کیلوگرم برنج ایرانی هم خریداری کنند.
او گفت: این تصمیم باعث شد که چند شرکت واردکننده حدود 80 درصد برنج تولید داخل را خریداری کنند و تنها 20 درصد باقی‌مانده در اختیار کشاورزان و کارخانه‌ها باقی بماند.
وی تاکید کرد که با آغاز فصل برداشت برنج، قیمت‌های کاذب از بین می‌روند و قیمت‌ها روند نزولی پیدا می‌کنند.
برنج هندی به‌وفور در بازار موجود است
کنگری درباره وضعیت عرضه برنج هندی عنوان کرد: برنج هندی به‌ وفور در بازار یافت می‌شود و با قیمت 65 هزار تا 70 هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد‌.
شباهت برنج پاکستانی و‌ ایرانی عامل اصلی سوءاستفاده دلالان است
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره علت جایگزینی برنج پاکستانی با برنج ایرانی توسط بعضی سودجویان تصریح کرد: برنج پاکستانی دقیقا مشابه برنج ایرانی است و به همین دلیل از برنج ایرانی قابل تشخیص نیست. این امر باعث شده تا برخی سودجویان با تغییر کیسه برنج پاکستانی به ایرانی آن برنج را با نرخ بالاتر به فروش برسانند.
قیمت بهترین‌ نوع برنج ایرانی بین 300 هزار تا 350 هزار تومان است و‌ بهترین نوع برنج پاکستانی هم بین 50 هزار تا 70 هزار تومان قیمت دارد
وی افزود: قیمت بهترین‌ نوع برنج ایرانی بین 300 هزار تا 350 هزار تومان است و‌ بهترین نوع برنج پاکستانی هم بین 50 هزار تا 70 هزار تومان قیمت دارد. از آنجایی که تقاضا برای خرید برنج پاکستانی افزایش یافته و همین موضوع باعث رشد تخلف در بازار شده، قیمت آن در بنکداری‌ها به 140 هزار تومان رسیده است.
سیاست ممنوعیت واردات برنج‌ موفق نبود / واردات برنج پاکستانی ممنوع شود
کنگری درباره جلوگیری از چنین تخلف‌هایی پیشنهاد داد: با شروع فصل برداشت برنج، هر ساله واردات این محصول ممنوع اعلام می‌شود، اما این سیاست تاکنون موفق نبوده و باعث شده قیمت برنج خارجی از زمان اعمال ممنوعیت تا آذرماه بین 50 تا 60 درصد افزایش یابد.
او ادامه داد: ازاین‌رو، پیشنهاد می‌شود که واردات برنج هندی ادامه پیدا کند، اما واردات برنج پاکستانی به‌دلیل سوء‌استفاده سودجویان، زیان مصرف‌کنندگان و کشاورزان و عرضه نشدن این محصول با نرخ واقعی ممنوع شود.
وی افزود: این امر باعث می‌شود که برنج ایرانی نسبت به کیفیت خود به فروش برسد و کشاورزان و مصرف‌کنندگان هم متضرر نشوند. با ممنوعیت واردات برنج پاکستانی، مشکل آشفتگی بازار هم برطرف می‌شود.
قیمت لوبیاچیتی تا 20 روز آینده کاهش می‌یابد
کنگری درباره وضعیت سایر مواد غذایی در بازار تشریح کرد: در سایر محصولات نیز مشکلی وجود ندارد، اما قیمت لوبیاچیتی در روزهای اخیر افزایش یافته است. با توجه به اینکه 70 درصد لوبیاچیتی موجود در بازار تولید داخل است و سال گذشته به‌دلیل آفت میزان تولید کاهش یافت، کمبودهایی در بازار به‌وجود آمد. با این حال، محصول جدید تا 20 روز آینده وارد بازار می‌شود و انتظار می‌رود قیمت‌ها کاهش یابند.
مشکل افزایش قیمت برنج در حال پیگیری است
این فعال صنفی درباره پاسخ به این پرسش که آیا در حال حاضر در بازار برنج‌ کمبود وجود دارد، عنوان کرد: مشکلی در تأمین برنج مورد نیاز بازار وجود ندارد، اما موضوع افزایش قیمت این محصول در حال پیگیری است. در این زمینه جلساتی برگزار شده و پیشنهادهای لازم ارائه شده است. اکنون نهادهای تصمیم‌گیرنده باید برای رفع این مشکل اقدام کنند.
بر اساس این گزارش، افزایش چشمگیر قیمت برنج در بازار، حاصل مجموعه‌ای از سیاست‌های ناکارآمد، ضعف نظارت بر واردات و تخلفات پنهان در عرضه است. هرچند، برنج به میزان کافی در بازار وجود دارد، نبود کنترل مؤثر بر قیمت‌ها و فقدان شفافیت در چرخه توزیع، باعث شده فشار بیشتری بر مصرف‌کننده وارد شود.
اگر تصمیم‌گیری‌ها بر پایه واقعیت‌های تولید، واردات و تقاضا صورت بگیرد، مشکلات این حوزه هم برطرف می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/965837/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توضیحی درباره سکته قلبی

علل و علائم اصلی ذات‌الریه در کودکان

مخالفت وزارت ارتباطات با اینترنت طبقاتی

لوموند: حمله آمریکا، ایران را به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌برد

این خوراکی سرخ سرشار از ویتامین C است

رکورد 46 ساله تولید نفت ایران شکست

نماینده مجلس: اولویت اختصاص ارز و بودجه با اقلام خوراکی و اساسی خواهد بود

عاملی که باعث به وجود آمدن سکته قلبی می‌شود

پشت‌پرده افزایش قیمت‌ها در بازار برنج

قیمت گوشت قرمز امروز 13 تیر 1404

درس حمله آمریکا و اسرائیل به ایران برای چین و کره شمالی

با خوردن این میوه افسرده نمی‌شوید

تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند

نگهداری مطمئن موبایل در ماشین؛ ساده، ایمن، اقتصادی

قیمت جهانی طلا امروز 1404/4/13

بنزین سوپر وارداتی چه شد؟

بیماری‌های جدی که باعث خواب‌آلودگی در طول روز می‌شوند

ردپای مصرف بالای برق در استخراج غیرمجاز رمزارزها

بیش از 557 میلیون دلار ارز طی یک هفته معامله شد

آتش‌سوزی در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری سوریه

مسکو دست به دامان «اون»

خوراکی‌هایی که کلسترول بد را کاهش می‌دهند

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی: امسال 1.8 میلیون تن برنج در کشور تولید می شود

علم از دست علمدار نیفتد هرگز

حرکات اصلاحی برای کوتاهی عضلات پشت پا

میزان تامین ارز امسال از 13.5 میلیارد دلار عبور کرد

ایران حسین تا ابد پیروز است

چرا این بار افکار عمومی آمریکا زیر بار جنگ با ایران نرفت؟

ماجرای برخاستن دود در آسمان تبریز چیست؟

پروازهای داخلی به روال عادی بازگشت

6 میوه تقویت کننده حافظه

کاهش قیمت نفت در پی تاکید ایران بر پایبندی به معاهده NPT

تاکید امام جمعه شیراز بر ادامه تلاش برای پیشرفت کشور

دیدار معاون بهداشت و درمان بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده‌های شهدای حملات تروریستی آمل

هیأت باید محور وحدت و کانون جهاد تبیین باشند

امام جمعه شیراز: اراده خداوند پیروزی ملت ایران است

بازتاب مقاومت ملت ایران در بوم حماسه نقاشان شیرازی

چه افرادی بیشتر دچار سکته قلبی می‌شوند؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته سوم تیر 1404

تاسوعا و عاشورا باید مانور عزت لشکریان امام حسین(ع) باشد

برپایی بزرگ‌ترین تعزیه میدانی کشور در فسا

تثبیت جایگاه شبکه نمایش خانگی در زمان جنگ

مصرف قهوه سبب رفع خستگی می‌شود؟

تنش آبی در 25 استان و 53 شهر کشور

شور و حال عزاداران فارسی در شب هشتم محرم

نکات مهمی که باید برای پیاده‌روی به آن دقت کرد

آدرس غلط ندهیم؛ فیلترینگ زمینه ساز جاسوسی در شبکه است

قیمت‌های جدید برنج تنظیم بازار به‌روزرسانی شد

کارهایی که آی کیو را پایین می‌آورند

برگزاری یادواره سرداران و فرماندهان شهید جنگ 12 روزه در شیراز