چرا بعضیها تلخی را تلختر احساس میکنند؟
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خراسان / برخی از افراد، طعم تلخی غذاها را بسیار شدیدتر از دیگران احساس میکنند. پژوهش جدیدی نشان میدهد که این ویژگی ممکن است با برخی بیماریها و انتخابهای غذایی خاص در ارتباط باشد.
ذائقه انسان نقش مهمی در انتخاب غذا دارد و انتخاب غذا هم به نوبه خود میتواند بر سلامت تأثیر بگذارد. یکی از ژنهایی که در این زمینه شناخته شده است، ژنی است که توانایی چشیدن مزه تلخ را کنترل میکند. بررسی این ژن میتواند به درک بهتر رابطه میان طعم، تغذیه و سلامت کمک کند. پژوهشگران در سالهای اخیر به این نتیجه رسیدهاند که عوامل ژنتیکی علاوه بر شکل دادن به سلیقه غذایی، ممکن است بر خطر ابتلا به برخی بیماریها نیز اثر بگذارند.
یکی از این ژنها به نام TAS2R38 شناخته میشود. این ژن باعث میشود برخی افراد طعم ترکیبات تلخ مانند آنچه را در کلم بروکلی یا کلم بروکسل وجود دارد با شدت بیشتری احساس کنند. این احساس میتواند باعث اجتناب از برخی غذاهای مفید یا تمایل بیشتر به غذاهایی خاص شود. همین انتخابهای تکراری در طول زمان ممکن است بر سلامت کلی افراد اثر بگذارد و از این رو، شناخت این ژن برای درک بهتر تأثیر ژنتیک بر تغذیه و بیماریها اهمیت دارد.
بازار ![]()
یکی از یافتههای جالب این تحقیق، ارتباط میان داشتن این ژن و احتمال بیشتر ابتلا به اختلال دوقطبی بود. همچنین ارتباطی میان وجود این ژن و بروز بیماری مزمن کلیه دیده شد. از سوی دیگر، افرادی که دارای این ژن بودند، کمتر دچار التهابهای گوارشی میشدند که میتواند با تفاوت در باکتریهای مفید روده آنها در ارتباط باشد.
-
سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۷:۵۸
-
۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/963291/