پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ مردم و‌ مقابله با تجاوز سیاسی

سرمقاله هم میهن/ مردم و‌ مقابله با تجاوز
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن / «مردم و‌ مقابله با تجاوز» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان اعلام کرد که با وجود حمله جنایاتکارانه اسرائیل به میهن، دور بعدی مذاکرات ایران و‌ آمریکا که قرار بود فردا در مسقط برگزار شود، از جانب ایران لغو شده است. گرچه وی کلیت و تداوم مذاکره را رد نکرد؛ ولی به‌درستی این مذاکرات را در این شرایط خاص مردود دانسته است.
ایالات متحده و شخص ترامپ نمره‌ای منفی در این گفت‌وگوها گرفتند. در واقع، شواهد نشان می‌دهد که آنان از ابتدا هم دنبال توافق نبودند و تنها در پی ایجاد فرصتی برای اسرائیل و نتانیاهو بودند و همین مسئله بدترین بخش رفتار ایالات متحده بود.
بازار
اکنون و با تجاوز اسرائیل، ماجرای مذاکرات به‌کلی دگرگون شده است و پیش از روشن شدن وضعیت جدید هیچ گفت‌وگویی نتیجه‌بخش نخواهد بود. بنابراین، باید منتظر روزها و شاید هفته‌های آینده بود.
از سوی دیگر، تردیدی در غیرقانونی و متجاوز بودن اسرائیل وجود ندارد. ادعای دروغین آنها که ایران در آستانه تولید سلاح هسته‌ای است و اطلاعاتی در این زمینه دارند، از این جهت آشکارا دروغ است که اگر داشتند می‌توانستند به آژانس بدهند و آنها هم به‌طور معمول بیش از انتظار رسیدگی می‌کردند.
به‌ویژه که آژانس و سه کشور تروئیکای اروپایی به‌شدت برای موجه کردن قطعنامه ضدایرانی به آن نیاز داشتند. این حمله چون غافلگیرانه بود، زیان‌ها و خسارات به‌ویژه انسانی زیادی داشت و قدرت پاسخگویی ایران را برای حدود 18ساعت به چالش کشید و موجب یأس و ناامیدی گردید. 
ولی با بهبود شرایط و عبور از شوک اولیه، نیروی مسلح کشور توانست پاسخ مناسب و درخوری به این جنایت دهد و انتظار می‌رود که در ادامه نیز قدرت بازدارندگی و پاسخگویی خود را تقویت کند و سرعت دهد. پرسش مهم این است که ما به‌عنوان شهروندان در برابر این رویداد چه وظیفه و چه انتظاراتی داریم.
به‌طور کلی، در شرایط جنگی یا شبه‌جنگی مردم می‌توانند و یا باید به تصمیم‌گیران نظامی و حکومت اعتماد نسبی نشان دهند و از سیاست‌ها و راهبردهای آن حمایت کنند. زیرا در چنین شرایطی امکان نقد و نظرهای متعارف و عادی وجود ندارد.
باید سریع تصمیم گرفت و اجرا کرد. این تصمیمات مشروط و مقید به هیچ چیز نمی‌تواند باشد، جز منافع ملی و آینده ایران و آرامش‌ و مصالح مردم. در نقطه مقابل هم حکومت و سیاست‌گذاران اصلی در برابر این رفتار وظیفه دارند که فقط همین شرایط و اهداف را در سیاست‌گذاری خود رعایت کنند و نه اهداف و موضوعات دیگر را.
در این مسیر، باید از برجسته کردن اختلافات موجود که وجودشان چندان هم غیرطبیعی‌ نیست؛ پرهیز کرد. این رفتار ضرورت شرایط جنگی است که همه را در برابر دشمن متجاوز متحد و مقاوم می‌کند. این پایداری و مقاومت نیازمند امید است. امید را نیز سیاستمداران ایجاد می‌کنند.
جاده میان مردم و سیاست‌گذار همیشه دوطرفه است و تعاملی است. این جاده‌ای نیست که فقط یک طرف در آن حرکت کند. انتظارات مردم زیاد نیست در حد مقدورات و ممکنات است. انتظارات زیاد اتفاقاً از جانب تندروهایی است که درکی از واقعیت ندارند و معمولاً هم هزینه‌ای نمی‌پردازند.
مردم تا آنجا که منافع ملی حفظ شود و منزلت و هویت ایران تامین و ماندگار شود، از سیاست‌های رسمی حمایت می‌کنند. به دست آوردن دل مردم کم‌هزینه‌تر از هر دستاوردی است و درعین‌حال، سودآورترین معامله سیاسی برای سیاستمداران است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/963050/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عضو نهضت آزادی: «مسأله ایران» فراتر از هر چیز است

پای ثابت خرابکاری، ترور و جاسوسی

جنگ اسراییل علیه ایران؛ تجاوز ناموجه و عملیات نامشروع

آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟

غذا‌هایی که موجب بروز رفلاکس معده می‌شوند

بهبود فضای کسب و کار در گرو اصلاح سیاست های وزارت اقتصاد است

پیش بینی قیمت طلای جهانی؛ بازی با آتش در خاورمیانه اونس جهانی را صعودی کرد

پیش بینی قیمت دلار 26 خرداد 1404

میادین میوه و تره‌بار تهران از 8 صبح تا 16 باز است

انسداد مسیر ترانزیت ایران و ترکیه تکذیب شد

آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری ابلاغ شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 خرداد 1404

دود چهارراه گمرک شیراز؛ شایعه و واقعیت

خون، روی تشک صورتی

4 برگ برندۀ ایران در تأسیسات نفتی

ورق نفت برگشت

مقابل متجاوز می ایستیم

ضرورت دسترسی فوری بیماران خاص به سهمیه دارویی تیرماه

کودکان را در معرض اخبار «ناگوار» قرار ندهید

لغو اردوی آماده‌سازی تیم فوتبال فجر شهید سپاسی شیراز

مدیریت شهری شیراز باید با تکیه بر میراث ایرانی-اسلامی باشد

درمان آلزایمر با جویدن آدامس در شبکه‌های اجتماعی بر سر زبان‌ها افتاده!

پیش‌بینی تولید 254 هزار تن مرغ تا پایان خرداد

مهاجرانی: خسارات به مردم مطابق قانون پرداخت می‌شود

بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد

تامین کالاهای اساسی در فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار؛ خبری از کمبود نیست

ورزش‌های مخصوص افراد مبتلا به دیابت

آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه؛ از فردا

یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

صندوق‌های درآمد ثابت در بورس، امروز فعالند

نحوه حمایت از کارگران در شرایط بحرانی و جنگ

اصابت پرتابه به شیراز؛ خوشبختانه هیچ تلفاتی گزارش نشده است

اصابت پرتابه‌ها به صنایع الکترونیک شیراز

وزش باد شدید و افزایش دما در برخی نقاط فارس

بخشنامه دورکاری ادارات فارس ابلاغ شد

یک سوم کارکنان ادارات فارس از فردا دورکار می‌شوند

تصویب افزایش ٣٨ درصدی نرخ کرایه سرویس مدارس شیراز

کارشناس آمریکایی: حمله اسرائیل به مخفی‌سازی برنامه هسته‌ای ایران منجر می‌شود

توصیه‌های سلامت روان برای روزهای پرتنش

آیا سیب‌زمینی باعث چاقی می‌شود؟

رئیس کل گمرک: ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است

اتاق اصناف: ذخایر کالاهای اساسی کافی است

بنادر کشور در آماده‌باش برای تخلیه کالاهای اساسی

معاون وزیر کشاورزی: اختلالی در بازار برنج نداریم

بازدید وزیر نفت از انبار نفت ری؛ مشکلی در سوخت‌رسانی وجود ندارد

تمدید لغو پروازها تا بامداد دوشنبه

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: کمبودی در تامین مواد غذایی وجود ندارد، مردم نگران نباشند

برنامه مدنی‌زاده برای تحول در محیط کسب‌وکار

زمان پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه

فعالیت تمامی بانک‌ها طبق روال عادی