پیام فارس

آخرين مطالب

اوکراین در انتظار حمله سهمگین تابستانی سیاسی

اوکراین در انتظار حمله سهمگین تابستانی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طی دو هفته گذشته، روسیه حملاتی بی‌سابقه با موشک به شهرهای اوکراین انجام داده و اوکراین نیز با پهپادهای خود به پایگاه‌های بمب‌افکن استراتژیک روسیه در عمق خاک این کشور حمله کرده است. اما همه این‌ها صرفاً پیش‌درآمدی است بر واقعه اصلی؛ حمله تابستانی گسترده روسیه که هدف آن شکستن روحیه اوکراینی‌ها و اعطای پیروزی نمادین به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به هر قیمتی است.
 پس از هفته‌ها گفت‌وگوهای مبهم درباره آتش‌بس، به درخواست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری که چندان درگیر این مسئله نیست، جنگ میان روسیه و اوکراین بار دیگر با شدتی بی‌رحمانه و مخاطراتی فزاینده شعله‌ور شده است. طی دو هفته گذشته، روسیه حملاتی بی‌سابقه با موشک به شهرهای اوکراین انجام داده و اوکراین نیز با پهپادهای خود به پایگاه‌های بمب‌افکن استراتژیک روسیه در عمق خاک این کشور حمله کرده است. اما همه این‌ها صرفاً پیش‌درآمدی است بر واقعه اصلی؛ حمله تابستانی گسترده روسیه که هدف آن شکستن روحیه اوکراینی‌ها و اعطای پیروزی نمادین به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به هر قیمتی است.
به گزارش اکونومیست، شهرها و نیروهای اوکراینی خود را برای لحظه سرنوشت‌ساز آماده می‌کنند. شهر کستیانتینیفکا که از سال 2014 در آستانه جنگ بوده، اکنون هدف مستقیم روسیه به‌عنوان مرکز لجستیکی نیروهای اوکراینی در منطقه دونباس و دروازه ورود به آخرین سنگرهای آن منطقه شناخته شده است. روزانه تا 25 بمب هدایت‌شونده بر سر آن می‌بارد. تنها 8500 غیرنظامی باقی‌مانده، که بیشترشان هر روز تا ساعت 3 بعدازظهر شهر را ترک می‌کنند. نیروهای روسی از جنوب، شرق و غرب حلقه محاصره را تنگ‌تر می‌کنند. دیمیتری کیردایا‌پکین، رئیس پلیس شهر، به‌طوری تلخ این حمله قریب‌الوقوع را «حلقه عشق روسی» می‌نامد. او به خوبی با رویه ارتش روسیه آشناست: مرگ، ویرانی، تکرار. این را در 2014 در شهر هورلیفکا دیده بود؛ شهری که صحنه جنگی بود که روسیه ابتدا انکارش می‌کرد. و سپس در محاصره ماریوپول در 2022. اکنون، مأموران پلیس و امدادگران در کوستیانتینیفکا از زیرزمین‌ها کار می‌کنند و در خیابان‌هایی که پهپادها بر آن‌ها پرسه می‌زنند، با ون‌هایی قفس‌دار که بیشتر شبیه باربکیوهای عظیم هستند، جابه‌جا می‌شوند.
اطلاعات اوکراین معتقد است که کوستیانتینیفکا و پکروفسک همسایه، مرکز ثقل کارزار تابستانی روسیه خواهند بود. همچنین نگرانی‌هایی درباره استان شمال‌شرقی سومی وجود دارد. روسیه در آنجا 50 هزار نیرو مستقر کرده و به آرامی به سمت مرکز استان پیش می‌رود؛ به شکلی مشابه عملیات مرزی سال گذشته اوکراین. برای اولین بار از آغاز جنگ، روسیه در شمال تقریباً به همان اندازه‌ای که در دونباس پیشروی دارد، عمدتاً به‌دلیل ضعف استحکامات سنتی در برابر جنگ با پهپاد ، زمین به‌دست می‌آورد. شهرها و روستاهای مرزی تخلیه شده‌اند و ساکنان از هجوم پهپادهای ارزان‌قیمت می‌گویند که اغلب در هوا منفجر می‌شوند.
منابع نظامی می‌گویند انتظار دارند روسیه پس از تثبیت «منطقه حائل» در شمال، تمرکز خود را دوباره به جبهه‌های دونباس و زاپوریژیا در جنوب معطوف کند و جنگ فرسایشی را ادامه دهد که این منطقه را به ویرانه‌ای پر از چاله و گودال تبدیل کرده است.
طی سه سال گذشته، خط مقدم به‌طور راهبردی چندان به نفع روسیه تغییر نکرده. اما منابع اوکراینی می‌گویند افسران اسیر روسی اعتراف کرده‌اند که کمپین تابستانی به‌عنوان «آخرین فشار» برای درهم‌شکستن روحیه اوکراینی‌ها مطرح شده است. میخائیلو کمتیوک، فرمانده واحد نخبه پهپادی تایفون در نزدیکی پکروفسک، می‌گوید روس‌ها همچنان به این عملیات‌ها ادامه می‌دهند، فقط به این دلیل که فرماندهان برای جان سربازان اهمیتی قائل نیستند. او مدعی است که از هر 10 سرباز تازه‌وارد، 8 نفر در میدان نبرد کشته می‌شوند، اما همچنان موج‌پشت‌موج نیروهای روسی ادامه دارد.
روسیه ماهانه 10 تا 15 هزار نیروی بیشتر از اوکراین جذب می‌کند و این کار را با پرداخت پاداش‌های بزرگ برای ثبت‌نام انجام می‌دهد، در حالی که اوکراین به سراغ سربازگیری اجباری رفته که در داخل کشور با مخالفت گسترده روبه‌رو شده است.
برخی اوکراینی‌ها تردید دارند که روسیه هرگز بتواند واقعاً خطوط دفاعی را بشکند. ماهیت جنگ فعلی که بیشتر با گروه‌های کوچک پیاده برای کاهش آسیب‌پذیری در برابر پهپادها انجام می‌شود، باعث شده پیشروی روسیه همواره کند باشد و تلفات بالا برود. مهاجمان هنوز موفق نشده‌اند نشان دهند که می‌توانند پس از شکستن خطوط دفاعی، از این شکاف بهره‌برداری کرده و پیشروی سریع یا قابل‌توجهی داشته باشند.
رومن کوستنکو، افسر نیروهای ویژه، نماینده مجلس و دبیر کمیته دفاع و امنیت پارلمان می‌گوید: «آخرین تهاجم بزرگ روسیه در ماه مه 2022 و پس از سقوط ماریوپول به پایان رسید. آن‌ها در بیش از سه سال گذشته نتوانسته‌اند کوستیانتینیفکا را بگیرند. اصلاً چطور می‌شود درباره استراتژی‌شان حرف زد؟»
اما برخی سربازان محتاط‌تر هستند. یکی از عناصر کلیدی پایداری اوکراین، برتری اولیه در جنگ پهپادی بود اما اکنون این برتری در حال از بین رفتن است. ادوارد، افسر تیپ 93 ارتش اوکراین، می‌گوید روسیه اکنون حتی در آنچه او «ماراتن پهپادهای خط مقدم» می‌نامد، جلو افتاده است.
یک واحد جدید روسی به نام روبیکون در مناطق کوستیانتینیفکا–پکروفسک دردسرساز شده و خطوط تدارکاتی اوکراین را تا 40 کیلومتر در عقب جبهه قطع می‌کند. روبیکون که نخستین‌بار در نزدیکی کورسک در سال 2024 دیده شد، مستقیماً به وزارت دفاع روسیه گزارش می‌دهد و به‌عنوان یک واحد مجهز و منظم شناخته می‌شود.
روبیکون از پهپادهای بزرگ موسوم به «مادر» استفاده می‌کند که پهپادهای کوچک‌تری را با کابل فیبر نوری هدایت می‌کنند. همچنین از پهپادهای بی‌سیم با فرکانس‌هایی که به‌سختی رهگیری می‌شوند بهره می‌برد.
افزایش همکاری با چین نیز در خط مقدم به‌وضوح احساس می‌شود، به‌ویژه در حوزه پهپادهای شناسایی که چشم میدان نبرد هستند. چین از فروش پهپاد به اوکراین خودداری کرده اما، به گفته رئیس‌جمهور ولودیمیر زلنسکی، به تولید پهپاد در روسیه کمک می‌کند.
البته تمام شرایط به نفع روسیه نیست. اوکراین اخیراً موفق شد یک تانک را که در آشیانه‌ای در فاصله 42 کیلومتری پنهان شده بود، هدف قرار دهد. با این حال، نسل جدید پهپادهای مقاوم در برابر جنگ الکترونیک آن‌قدر در ارتفاع بالا پرواز می‌کنند که فقط با سامانه‌های ضدهوایی برد کوتاه مانند هاوک‌های آمریکایی یا سامانه‌های قدیمی بوک شوروی که اوکراین از آن‌ها تعداد کمی دارد، قابل انهدام هستند.
سه سال و چهار ماه از آغاز جنگ گذشته و اوکراین همچنان باور دارد که فروپاشی خط مقدم را تجربه نخواهد کرد. اما بین «فروپاشی کامل» و «پایداری خط مقدم»، نتایج نه‌چندان مطلوب زیادی ممکن است رخ دهد.
نتیجه محتمل حمله تابستانی روسیه نگران‌کننده باقی می‌ماند. نه پیروزی روشن و نه شکست قاطع. اما شاید با تغییری جزئی در نقشه که برای پوتین کافی باشد تا ادامه جنگ را توجیه کند. اگر جنگ پس از حمله تابستانی به ثبات نسبی برسد، ممکن است بار دیگر فرصتی برای دیپلماسی پدید آید، اما ممکن هم هست که این اتفاق نیفتد. دیمیتری کیردایا‌پکین می‌گوید: «مشکل ما با روس‌ها این است که آن‌ها توانایی تلفات را دارند. تلفات ما ممکن است کمتر باشد، اما ما خیلی بیشتر دردش را حس می‌کنیم.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/962395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ایران/ برای «مادلین»

مقام سابق موساد: روش ایران در استخدام جاسوسان وحشت‌انگیز است

کدام سرویس برای سلامتی بهتر است؛ فرنگی یا سنتی؟

چگونه بلیت هواپیما را ارزان‌تر بخریم؟

پیش‌بینی جدید درباره وضعیت بازار طلا در روزهای آینده

نقش اتریوم در ظهور NFTها و قراردادهای هوشمند

حضور وزیر اطلاعات در حرم سیدعلاءالدین حسین(ع) شیراز

سرمقاله اعتماد/ 20 خرداد پارسال

کیهان نوشت: اعتراف دیرهنگام ظریف به فریب خوردن درباره وعده اینستکس

خواب خوب باید چه شرایطی داشته باشد و چه ثأثیراتی بر روی مغز می‌گذارد؟

10 شب، هر شب 100 میلیون تومان بیت‌کوین از بیت‌پین جایزه بگیر!

اینجا شب‌ها بوی تاریخ می‌ده و صبح‌ها صدای دل شیراز میاد…

تقدیر دبیر جامعه روحانیت شیراز از عملیات اخیر سربازان گمنام امام زمان

سرمقاله هم میهن/ بدترین حالت فساد آقازاده‌ها

گروسی، مدیرکل آژانس یا گماشته رژیم صهیونیستی؟

لاغر شدن بدون رژیم‌های جادویی!

دلیل افزایش قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز

واژگونی پراید در جاده زرین‌دشت - داراب 4 نفر را راهی بیمارستان کرد

بیانیه نخبگان و تشکلهای شاهد و ایثارگر به مناسبت عید غدیر خم

سفر یک‌روزه معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران به همدان

سرمقاله سازندگی/ دست‌انداز آژانس در آستانه دور ششم مذاکرات

اگر سلولی در مغز از بین برود راه بازگشتی وجود ندارد

آخرین فرصت تحویل سکه‌های پیش‌فروش شده

گوشت‌های فاسد در کازرون به سوسیس و کالباس تبدیل نشد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ توفان شن

خوراکی‌های مفید و مضر برای کبد را بشناسید

قبل از خواب، شیر گرم بخوریم یا سرد؟

سامانه نظارتی برخط پلتفرم‌های آنلاین طلا راه‌اندازی شد

دلیل نوسانات قیمت برنج

حضور شرکت متد در نخستین روز نمایشگاه بین المللی ایران هلث 1404/ امضای تفاهم‌نامه همکاری میان شرکت متد و بانک دی

تأکید فرماندار بختگان بر ضرورت پیشگیری فرهنگی از اعتیاد

چند پرسش درباره انتشار فیلم کشف جسد «الهه حسین‌نژاد»

اسرائیل در آستانه بحران امنیتی بی‌سابقه

سرمقاله خراسان/ هت‌تریک آقای اژه‌ای

خبر مهم برای بازنشستگان تامین اجتماعی

رونمایی از باشگاه مشتریان بیمه دی با حضور رئیس کل بیمه مرکزی/ گامی نو در هوشمندسازی خدمات بیمه‌ای

مدیرعامل بیمه دی در جمع خبرنگاران خبر داد؛ از فروش رکوردشکن تا خدمات هوشمند/جهش بزرگ بیمه دی در سال 1404

لزوم توجه جدی به مسائل عشایر بعنوان جامعه ای مولد و موثر در استقلال کشور

بازدید معاون استاندار فارس از منطقه ویژه اقتصادی شیراز

اوکراین در انتظار حمله سهمگین تابستانی

نشانه‌ها و پیامدهای گزارش گروسی به شورای حکام

نکات مهم درباره‌ مشکلات نشستن و استفاده از وسایل الکترونیکی

بیمار؛ زیر تیغ گرانی‌ِ دارو

جاسوسی متقابل رفقای کمونیست

ربایش در نیمه‌شب؛ اسرائیل کشتی فعالان حامی فلسطین را ربود

انتقاد یک پژوهشگر از دیدار رئیس جمهور با «چند چهره‌ افراطی قوم‌گرا» در ارومیه

کرونا» دیگر بومی شده است/ سویه‌های کنونی خطرناک نیستند

تاریخچه واکسن فلج اطفال؛ از وحشتِ همه‌گیری تا ریشه‌کنی

سقف اجاره‌بها در تهران اعلام شد؛ سایه انتظار بر سر مستأجران سایر شهرها

‌ گوشت را کیلویی 290 هزار تومان از دامدار می‌خرند و کیلویی 1 میلیون تومان به مردم می‌فروشند