پیام فارس

آخرين مطالب

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان اقتصادي

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم / معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد شرکت‌های مشارکت‌کننده در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی عنوان کرد: به دنبال طراحی سکویی هستیم که در نهایت بتواند یک بازار واقعی و مردمی برای خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور ایجاد کند.
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در جمع شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب توسعه‌دهنده ابزارهای پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی گفت: این سکو با هدف کاهش هزینه توسعه، ارتقای بهره‌وری و مشارکت گسترده دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان، در مسیر گسترش کاربردهای هوش مصنوعی و تحقق حکمرانی این فناوری قرار گرفته است.
نشست بررسی قراردادهای مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، صبح امروز یکم خردادماه 1404، با حضور حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور و شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب، برگزار شد.
بازار
در این نشست، ضمن معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی، الگوی همکاری، راهکارهای توسعه پلتفرم، چگونگی تجاری‌سازی ابزارها، دغدغه‌ها و چالش‌های پیش‌رو برای توسعه ابزارها بر روی سکوی ملی، مورد بررسی قرار گرفت و چشم‌انداز آینده برای پیشبرد پروژه‌ها ترسیم شد.
گام همه‌جانبه معاونت علمی برای توسعه هوش مصنوعی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور، با تأکید بر نقش کلیدی هوش مصنوعی در ارتقای حکمرانی، به تشریح اقدامات و سیاست‌های معاونت در حمایت از توسعه زیرساخت و کاربردهای این فناوری پرداخت گفت: معاونت علمی، در قالب برنامه‌ای همه‌جانبه و مدون، به دنبال تحقق هوش مصنوعی در عرصه‌های مختلف کشور، از حکمرانی تا بازار و زندگی عموم مردم است. در این راستا، حمایت‌ها و ریل‌گذاری‌ها را در بخش‌های مختلف و ناظر به ظرفیت‌های بومی و همکاری‌های بین‌المللِی، به طور جدی دنبال می‌کند.
افشین، با اشاره به دسته‌بندی برنامه‌ها به دو بخش کاربرد و زیرساخت، اعلام کرد: بخشی از حمایت‌ها معطوف به توسعه خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی بوده و در این مسیر، وزارتخانه‌ها نیز برای تحریک بازار و تقاضا، نقش‌آفرینی کرده‌اند.
وی، از اجرای یک برنامه مدون و دقیق، برای نزدیک‌ شدن به استانداردهای جهانی خبر داد و تأکید کرد: با هدف کاهش فاصله فناورانه با استانداردهای جهانی، برنامه‌ای همه‌جانبه شامل آموزش، توسعه زیرساخت، نرم‌افزارها و سخت‌افزارها با کمک نخبگان داخل و خارج کشور به ویژه نیروهای متخصص ایرانی فعال در شرکت‌های مطرح جهانی طراحی و در حال پیاده‌سازی است.
معاون علمی، ضمن اشاره به پیشرفت گام به گام و هدفمند این برنامه، بر ضرورت مشارکت و نقش‌آفرینی همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور توانمند در لایه‌های مختلف پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی و نیز نقش آفرینی اثربخش سایر بخش‌های کشور، گفت: تلاش داریم تا مسیر تحقق فناوری هوش مصنوعی، طی یک روند منطقی و طبیعی، بدون شتاب‌زدگی طی شود.
افشین، با اشاره به برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد شرکت‌های مشارکت‌کننده در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی عنوان کرد: به دنبال طراحی سکویی هستیم که در نهایت بتواند یک بازار واقعی و مردمی برای خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی در کشور ایجاد کرده و به ملموس شدن کاربردهای اثرگذار این فناوری در جامعه، کمک کند. بر همین اساس، از مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند در این سکو استقبال می‌کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، با تأکید بر ارائه پیشنهاده‌های نهایی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: معاونت علمی، تسهیل فرآیند بررسی تا اعطای حمایت به طرح‌های پیشران و اثرگذار در توسعه هوش مصنوعی را اجرا کرده و مدت‌زمان بررسی‌ تا تخصیص حمایت‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته است. در مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ابزارهای سکوی ملی هوش مصنوعی، بلافاصله پس از بارگزاری و پس از بررسی و تایید پیشنهاده‌ها، قراردادها منعقد و پیش‌پرداخت‌ها پرداخت می‌شود.
وی افزود: روند مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه سکوی ملی هوش مصنوعی، فرآیندی پویا و ادامه دار است، به طوری‌که در ادامه این فرآیند، ممکن است تعدادی از شرکت‌ها حذف، تعدادی دیگر به پروژه افزوده و تعدادی از شرکت‌ها نیز در یک پروژه خاص، به یکدیگر ملحق شوند. بر همین اساس، طی بازه‌های زمانی مشخص، فراخوان‌هایی برای جلب مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان جدید به سکوی ملی هوش مصنوعی اعلام می‌شود.
آموزش نیروی انسانی در حوزه هوش مصنوعی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان
رییس‌ بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به چالش نگه‌داشت نیروی انسانی متخصص، گفت: ما باید تولید نیروی انسانی در این حوزه را گسترش دهیم. از مهر سال گذشته، تدریس هوش مصنوعی در دانشگاه‌ها با حمایت معاونت علمی آغاز شده است و همچنین حمایت از پایان‌نامه‌ها در چهار حوزه اولویت‌دار در دستور کار قرار گرفت. حمایت از پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی در حوزه هوش مصنوعی، به طور ویژه صورت می‌گیرد. به طور مثال، پژوهش‌های دکتری مرتبط با هوش مصنوعی، بدون محدودیت در رشته تحصیلی، به میزان دو برابر حمایت دریافت می‌کنند.
افشین، با ارائه جزئیاتی از برنامه دستیار هوش مصنوعی برای دولت، از اتصال دانشگاه‌ها به وزارتخانه‌ها به عنوان مشتری این خدمات یاد کرد و گفت: در این مسیر، رقابت میان دانشگاه‌ها نیز تقویت شده و به طور مثال، دانشگاه امیرکبیر مسئول توسعه دستیار برای وزارت راه، دانشگاه تهران برای وزارت نفت، و دانشگاه تربیت مدرس برای سازمان محیط زیست شده‌اند.
وی با تأکید بر ضرورت هوشمندسازی تصمیم‌گیری‌های کلان دولت، از نقش مدل‌سازی هوش مصنوعی در سیاست‌گذاری‌های کلان نظیر قیمت‌گذاری و تأثیر و پیامدهای آن بر بازار و جامعه، گفت: ما باید دولت را به هوش مصنوعی مجهز کنیم تا از تصمیمات بخشی، به تصمیمات آینده‌نگرانه و هوشمند برسیم.
سرمایه‌گذاری جدی دولت چهاردهم در هوش مصنوعی
معاون علمی رییس‌جمهور، با اشاره به سرمایه‌گذاری‌ها و حمایت‌های دولت از توسعه هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: از ابتدای دولت، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های هوش مصنوعی با جدیت دنبال شده است. زمانی که دولت چهاردهم کارش را آغاز کرد کل سرمایه گذاری در این حوزه زیر یک میلیون دلار، بود. اما در مدت کوتاه فعالیت دولت چهاردهم به بیش از چندصد میلیون دلار آن هم در یک بازه زمانی کوتاه ارتقا یافته است. این روند با استفاده از نقاط دارای ظرفیت بومی، با هدف کاهش فاصله و کارایی برابر با کشورهایی که میلیاردها دلار در هوش مصنوعی هزینه کرده‌اند، ادامه دارد.
این مقام مسئول، به توسعه همکاری‌های بین‌المللی با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر همکاری‌های بسیار خوبی با برخی از کشورهای توانمند، در شکل‌های مختلف آموزش، دانش و فناوری، پروژه‌های مشترک در حال پیگیری است و تأثیر آن‌ها در توسعه فناوری هوش مصنوعی کشور، نمایان خواهد شد.
افشین همچنین با اشاره به گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری، از انتشار یک فراخوان مشترک خبر داد و گفت: در تدارک انتشار فراخوانی بین‌المللی هستیم که از شرکت‌های فعال در حوزه‌های هوش مصنوعی و کوانتوم دعوت می‌کند در برنامه‌ای مشترک با ایران، مشارکتی فعال داشته باشند.
وی افزود: خوشبختانه آمادگی مجلس برای حمایت از این همکاری‌ها جلب شده و تلاش می‌کنیم بستری برای پیوند بین شرکت‌های ایرانی و فعالان فناوری در کشورهای اسلامی فراهم شود. این بخشی از سیاست ما برای گسترش فعالیت‌های فناورانه فراتر از مرزهای کشور است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/958996/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشرف وزیر امور خارجه به حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم شاهچراغ (ع)

صندلی داغ کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟

وزیر نیرو: خاموشی‌ها خانه وزیر و غیر وزیر ندارد برای همه مساوی است

وقتی شهید رئیسی شخصا به مشکل کامیون‌داران فارس رسیدگی کرد

تشرف وزیر امور خارجه به حرم شاهچراغ

اختلاف سکه‌ای؛ مخالفت دولت با طرح کاهش سقف مهریه

ناترازی ها نباید سیاسی شود

نبرد شرق و غرب در آسمان؛ نگاهی به درگیری‌‏های هوایی هند و پاکستان

میزان قند پنهان در نوشیدنی‌ها

هشدار به زنان؛ از هر 8 زن یک نفر به سرطان سینه مبتلا می‌شود

سهم کشورها از ارزش تولید جهان در سال 2025

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

این غذاها منجر به پیری می‌شوند

زنگ خطر برای شبکه برق؛ مصرف برق کشور از 65 هزار مگاوات عبور کرد

پوکی استخوان خودروسازی ایران

شغل‌هایی با بیشترین فرار مالیاتی

چقدر خرما صادر می‌کنیم؟

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

در بند توهم

نماد‌های استانی سهام عدالت سرانجام تعیین تکلیف خواهند شد

سرگیجه با دلار 28500

وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

پرواز غول چینی در آسمان

علت حس سقوط و افتادن در خواب چیست؟

عصیان شایعات، سکوت پرونده‌های اقتصادی

دریاچه مهارلو دوباره به رنگ صورتی درآمد

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

روی دیوار چین

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

امبدینگ چیست و چطور باعث لاغری می‌شود؟

هدف از «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات» چیست؟

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان

خیز دانش‌بنیان‌ها برای جهش فناوری هوش‌مصنوعی در کشور

ورود هشت میلیارد دلار شمش طلا به کشور طی سال گذشته

افتتاح پروژه برق رسانی به روستاهای شهرستان فراشبند

9 مصدوم در حادثه واژگونی خودرو در محور شهرستان داراب

اعتراض برخی بازنشستگان به همسان‌سازی حقوق

افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن