پیام فارس

آخرين مطالب

آمریکا چرا مجبور شد پشت اسرائیل را خالی کند؟ مقالات

آمریکا چرا مجبور شد پشت اسرائیل را خالی کند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که حتی برخی مقامات رژیم صهیونیستی هم از درماندگی دولت نتانیاهو خبر داده و جنایت جنگی را موجب بی‌آبرویی اسرائیل می‌دانند، اخبار و تحلیل‌های محافل عبری- غربی علت این درماندگی و استیصال را نمایان می‌کند.
در این زمینه موشه یعلون وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی گفت: کابینه نتانیاهو، اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند. آنها به شدت به جایگاه بین‌المللی اسرائیل، اقتصاد و روابط خارجی آسیب وارد کرده‌اند. دولت روان‌پریش نتانیاهو، در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است.
بازار
ایهود اولمرت نخست‌وزیر اسبق هم گفته است: آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد، جنایت جنگی است که نه هدفی دارد و نه امیدی به تحقق هیچ دستاوردی. از هر زاویه‌ نگاه کنیم، با صحنه‌ای زشت و خشم‌برانگیز روبه‌رو هستیم.
از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارانوت به نقل از یک منبع در وزارت خارجه اسرائیل خاطرنشان می‌کند: ما با یک سونامی بحران رو‌به‌رو هستیم و اوضاع بدتر هم خواهد شد. این بدترین وضعیتی است که اسرائیل تا به حال در آن بوده. دنیا با ما نیست. ما از نوامبر 2023، تصویری جز کشتار کودکان و خانه‌های ویران، بر جا نگذاشته‌ایم. به‌زودی هیچ‌کس تمایل نخواهد داشت که نامش با اسرائیل گره بخورد.
یائیر گولان معاون سابق ستاد ارتش در این زمینه هشدار داد: کابینه نتانیاهو، با کشتار کودکان، موجودیت ما را به خطر انداخته است. اسرائیل در حال تبدیل شدن به یک دولت منفور، مانند رژیم آفریقای جنوبی در دوران آپارتاید است.
شبکه عبری کان هم تصریح کرد: داده‌های رسمی، از فروپاشی بی‌سابقه گردشگری اسرائیل حکایت می‌کند. ما با کاهش شدید تعداد گردشگران و تعلیق پروازها و خسارات اقتصادی گسترده به ویژه پس از حملات یمن روبه‌رو هستیم.
حملات متناوب موشکی انصارالله یمن، فرودگاه بین‌المللی بن گورین را به تعطیلی کشانده است. مقاومت یمن، به حمایت از مردم مظلوم غزه، بندر حیفا را نیز به بانک اهداف عملیاتی خود اضافه کرد. شبکه عبری کان در این زمینه عنوان کرد: حملات اسرائیل، نه یمنی‌ها را باز می‌دارد و نه توان موشکی آنها را تضعیف می‌کند. موشک‌های یمن به اقتصاد ما آسیب می‌زنند و این، یکی از پیامدهای جنگ در غزه است. 
دیروز مجله آمریکایی فوربس هشدار داد: «نزدیک شدن موشک‌های پدافند یمن به اف-35 آمریکا، پیامدهایی هم برای اسرائیل دارد. با توجه به اثبات توانمندی حوثی‌ها، احتمال اینکه اف-35های اسرائیل در معرض انهدام قرار بگیرند، وجود دارد». کانال 12 عبری هم گفته است: آمریکا چند برابر اسرائیل حمله کرد، اما موفق نشد. ترامپ پس از یک ماه حملات سنگین و میلیاردها دلار هزینه، مجبور به توقف حملات شد. آمریکا نتوانست حوثی‌ها را شکست دهد، چون تقریباً غیرممکن است.
ناو هواپیمابر ترومن، برای تأمین امنیت اسرائیل در مقابل حملات یمن به منطقه آمد. اما پس از پس از چند نوبت هدف گرفته شدن و سقوط چند فروند جنگنده F/A-18 سوپر هورنت، مجبور به عقب‌نشینی از دریای سرخ شد. در توجیه عقب‌نشینی آمریکا و خالی کردن پشت اسرائیل، وزیر دفاع آمریکا به فاکس نیوز گفت: اگر وقت خود را صرف تغییر رژیم در یمن کنیم، بر منافع اصلی خود تمرکز نخواهیم داشت. ما باید روی موارد دیگری مانند ایران و چین تمرکز کنیم. کاری را که در عراق و افغانستان کردیم، در یمن تکرار نخواهد شد.
همزمان، اندیشکده امریکن اینترپرایز در گزارشی نوشت: حمله بی‌نتیجه به یمن، زرادخانه آمریکا را خالی کرد. ایالات متحده، قادر به تأمین نیازهای تسلیحاتی برای جنگ بلندمدت نیست. دریاسالار «جیمز کیلبی» (رئیس موقت عملیات‌های دریایی) در کمیته تخصیص بودجه کنگره گفت عملیات علیه حوثی‌ها، صنایع تولید مهمات ما را به شدت تحت فشار قرار داده است.
رونین برگمان، تحلیلگر یدیعوت آحارونوت هم می‌گوید: سنتکام و سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل، با وجود توانمندی بالا نتوانستند یمنی‌ها را شکست دهند. ساده بگوییم: چون آنها شکست‌ناپذیرند و با کمترین امکانات، بیشترین آسیب را وارد می‌کنند.
در این میان، یادداشت روزنامه نیویورک تایمز، خواندنی است، آنجا که می‌نویسد: «ترامپ پس از 30 روز جنگ با یمن، ناامید شد و تصمیم به توقف درگیری گرفت. ترامپ می‌خواست حملات به یمن ظرف 30 روز نتیجه بدهد. اما حتی برتری هوائی هم بر حوثی‌ها ایجاد نشده بود. در عوض یک درگیری نظامی پرهزینه اما بی‌نتیجه دیگر برای آمریکا در منطقه ‌ایجاد شد. 
ژنرال کوریلا، فرمانده سنتکام بر یک کمپین قدرتمند اصرار داشت. او یک کارزار هشت تا ده ماهه را پیشنهاد کرد که در آن هواپیماهای جنگی، سیستم‌های دفاع هوائی حوثی‌ها را از بین ببرند. اما حوثی‌ها بسیاری از پناهگاه‌ها و انبارهای سلاح خود را تقویت کردند. افراد کوریلا در مورد تحمل ترامپ برای درگیری نظامی در منطقه قضاوت نادرستی داشتند. علاوه‌بر این، ژنرال دن کین، رئیس جدید ستاد مشترک ارتش ترامپ، نگران بود که یک کمپین گسترده علیه حوثی‌ها، منابع نظامی را از منطقه آسیا و اقیانوسیه خارج کند.
به کمپین هشت تا ده ماهه ژنرال کوریلا، فقط 30 روز فرصت داده شد تا نتایج خود را نشان دهد. حوثی‌هادر آن 30 روز، هفت پهپاد MQ-9 را سرنگون، و توانایی ردیابی و حمله را مختل کردند. چند فروند F-16 و یک جت جنگنده F-35 آمریکایی تقریباً توسط پدافند هوائی حوثی‌ها مورد هدف قرار گرفتند و این، احتمال تلفات آمریکایی‌ها را افزایش داد. هزینه این عملیات سرسام‌آور بود. 
مهمات زیادی، به ویژه مهمات پیشرفته دوربرد، استفاده شد. برخی از برنامه‌ریزان پنتاگون به طور فزاینده‌ای نگران ذخایر و پیامدهای آن برای هر موقعیتی بودند که در آن ممکن است مجبور به دفع حمله چین به تایوان شوند.
در تمام این مدت، حوثی‌ها همچنان به سمت کشتی‌ها و پهپادها شلیک می‌کردند، سنگرهای خود را تقویت می‌کردند و ذخایر سلاح خود را در زیرزمین جابه‌جا می‌کردند. جامعه اطلاعاتی اعلام کرد که مقداری تخریب در توانایی حوثی‌ها وجود دارد، اما این گروه به راحتی می‌تواند بازسازی شود.
در 28‌ آوریل، ناو ترومن مجبور شد برای جلوگیری از آتش حوثی‌ها، چرخش سختی در دریا انجام دهد. این اقدام منجر به از دست رفتن یکی از سوپر هورنت‌ها شد. سپس در 4 می ‌یک موشک بالستیک حوثی‌ها از پدافند هوائی اسرائیل عبور کرد و در نزدیکی فرودگاه بن گوریون در تل‌آویو اصابت کرد. در آن زمان، ترامپ تصمیم گرفته بود که عملیات را موفقیت‌آمیز اعلام کند در حالی که مقامات یمن، به سرعت پیروزی خود و شکست آمریکا را 
منتشر کردند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/958949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

این غذاها منجر به پیری می‌شوند

زنگ خطر برای شبکه برق؛ مصرف برق کشور از 65 هزار مگاوات عبور کرد

پوکی استخوان خودروسازی ایران

شغل‌هایی با بیشترین فرار مالیاتی

چقدر خرما صادر می‌کنیم؟

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

در بند توهم

نماد‌های استانی سهام عدالت سرانجام تعیین تکلیف خواهند شد

سرگیجه با دلار 28500

وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

پرواز غول چینی در آسمان

علت حس سقوط و افتادن در خواب چیست؟

عصیان شایعات، سکوت پرونده‌های اقتصادی

دریاچه مهارلو دوباره به رنگ صورتی درآمد

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

روی دیوار چین

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

امبدینگ چیست و چطور باعث لاغری می‌شود؟

هدف از «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات» چیست؟

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان

خیز دانش‌بنیان‌ها برای جهش فناوری هوش‌مصنوعی در کشور

ورود هشت میلیارد دلار شمش طلا به کشور طی سال گذشته

افتتاح پروژه برق رسانی به روستاهای شهرستان فراشبند

9 مصدوم در حادثه واژگونی خودرو در محور شهرستان داراب

اعتراض برخی بازنشستگان به همسان‌سازی حقوق

افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن

قیمت مرغ در بازار

حذف یارانه پردرآمدها شتاب گرفت

ویتامین D را با این ماده غذایی گیاهی تامین کنید

هشدار به فروشندگان سهمیه کارت سوخت؛ جریمه های چند صد میلیونی در راه است

افزودن ویتامین‌ها بهانه‌ای برای گرانی کالاهای اساسی

طول عمر دندان ایمپلنت شده چقدر است؟

فرونشست؛ زندگی روی 90 هزار کیلومتر مربع بحران

سهم ایران از اقتصاد دیجیتال به 10 درصد می‌رسد

درگیری 2 کارگر در شهرک صنعتی شیراز به قتل انجامید

لیست دارایی‌های قابل وثیقه‌گذاری برای اخذ وام اعلام شد؛ پایان سلطه چک و سفته

واژگونی خودرو در جاده داراب با 9 مصدوم

سرمقاله سازندگی/ 4 ملاحظه در باب غنی‌سازی