بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، شهرداری تهران اعلام کرده که شرکت بهمن خودرو در حریم پایتخت از یک زمین کشاورزی سواستفاده کرده است. بنا به گفته شهرداری این زمین 150 هکتاری زمین کشاورزی و ریههای تنفسی پایتخت بوده است که حالا شرکت بهمن خودرو تصمیم به تغییر کاربری آن دارد اما شرکت بهمن خودرو میگوید که زمین مذکور در حریم منطقه 18 تهران نیست و شهر قدس هم مجوزهای لازم را داده است.
رضا محمدی شهردار منطقه 18 تهران در نشست خبری صبح امروز 30 اردیبهشت، اعلام کرد که در دوماه اخیر شهرداری تهران مکاتباتی با مدیران مربوطه داشته و خواهان حفظ حریم تهران به عنوان ریه و پدافند غیر عامل تهران است تا اتفاقات ناخوشایند همچون شکل گیری مرتضی گرد ایجاد نشود.
وی با بیان اینکه پیش از این شورایعالی استانها قانون مدیریت یکپارچه حریم را تصویب کرد؛ اما با 7 سال تأخیر، در سال 1402 استانداری تهران این مصوبه را ابلاغ کرد، ادامه داد: در یک سالی که این مصوبه ابلاغ و اجرا شد، شاهد نظم وانضباط در حریم بودیم و مصوبه شورایعالی شهرسازی براساس امضای 8 وزیر است و در حد مصوبه هیأت وزیران محسوب میشود؛ اما با ابطال مصوبه توسط استانداری وقت، ساخت و سازها تشدید شده و ما از این وضعیت احساس خطر برای تهران میکنیم.
محمدی درخصوص شرکت بهمن خودرو توضیح داد: این شرکت زمینهای کشاورزی را تغییرکاربری داده است که 150 هکتار را با دیوارکشی بتنی سه متری با نقش شعار سال آنهم در زمین با کاربری کشاورزی، بر روی آن جدا کرده و مستقیما کانتینرها را دپو میکنند و ما به شوخی میگوییم که به جای گندم کانتینر سبز میشود و سعی دارد بدون طی کردن مسیر قانونی دیوار کشی کند و این آییننامهها موجب سوءاستفاده مابقی سودجویان میشود.
وی افزود: گروه بهمن نامهای به استانداری زده که در آن نوشتند که "با توجه به اینکه این شرکت در حریم شهرقدس است اما منطقه 18 اقدام به ارسال اخطاریه میکند" در حالیکه در طول 24 سال سابقه خدمت خود این مدل نامه را دیدم. هرچند ما بابت این تخلف دوبار تخریب کردیم و درگیر شدیم.

در بازدید میدانی خبرنگاران از زمین مذکور، علی زیاری شهردار ناحیه 6 منطقه 18 در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات ماجرا گفت: بحث صیانت و نگهداری از حریم شهر تهران که ریههای تنفسی تهران محسوب میشود به لحاظ زیستمحیطی و ایجاد فیلتر تنفسی اهمیت دارد اما به دلیل نبود مدیریت واحد بر مجموعه حریم، مشکلاتی به وجود آمده است. شرکت بهمن خودرو دیواری به طول 600 متر در طول یک و ماه و نیم در این منطقه کشیده است که در حریم شهر تهران محسوب میشود.


وی افزود: زمانی که ما مسئولیت داشتیم و دیوار در حال ساخت بود، شرکت مجوزی به ما ارائه نکرد. مصوبه شورای عالی شهرسازی در سال 1395 نشان میدهد که زمین در حریم منطقه 18 شهرداری تهران است. جلساتی با استاندار تهران داشتیم و قرار شده کارگروههایی برای حل این مشکل ایجاد شود.
زیاری عنوان کرد: کانال قوریچای در سنوات گذشته مسدود شده است و مشخص نیست که مسئولان شرکت بهمن خودرو بر اساس چه مجوزی این کانال را منحرف کردهاند.
پاسخ بهمن خودرو چیست؟ در ادامه همایون ساویز مشاور مجموعه بهمن در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به این سوال که شرکت بهمن مجوزهای لازم را از چه نهادی کسب کرده، گفت: این اراضی در سال 1401 توسط شرکت محیا متعلق به بنیاد مستضعفان بعد از تخلیه به مزایده گذاشته شد. یکی از شرکتکنندهها بهمن موتور بود که در مزایده برنده شد و زمین را خریداری کرده است. زمین سند تک برگ با مجوزها و استعلامهای قانونی دارد. وجه هم واریز شده است.
وی افزود: این زمین بایر بوده که ما آن را خریداری کردهایم. اینجا چندین سال متعلق به شرکت دامداری محیا بوده و امروز این شرکت به قزوین منتقل شده است. اراضی کشاورزی هم که در این محل بوده، محصولاتی برای استفاده دام تولید میکرد. محصولی نبوده که به بازار عرضه شود. بعد از انتقال این شرکت، استفادهای از این زمین نشده و گروه بهمن آن را خریداری کرده است. دلیل آن هم نزدیکی زمین به کارخانه بهمن است.
بهمن خودرو: این زمین در شهر قدس است ساویز عنوان کرد: ما برای توسعه شرکت این زمین را خریداری کردهایم. از سال خریداری تا امروز تمام اقدامات قانونی برای تغییرکاربری زمین را انجام دادهایم؛ هنوز مجوزی صادر نشده اما از زمان استاندار قبل تا امروز پیگیر موضوع هستیم. براساس نامههایی که به ما ابلاغ شده، این منطقه در محدوده قانونی شهرستان قدس است و به ما گفته شده که شما نباید مراودهای با شهرداری تهران داشته باشید.
مشاور بهمن خودرو توضیح داد: ادعا کردند که این زمین 200 هکتار است اما کل مجموعه 120 هکتار است. این حصار را به دلیل جلوگیری از تخلیه نخاله کشیدهایم. این منطقه، محدوده شمالی ملک است و خیابان به دلیل ریختن نخاله بسته شده بود و تردد یک ماشین امکانپذیر بود، ما برای صیانت از ملک خودمان حصار کشیدیم. این دیوار نیست و نیوجرسیهای وقت است. در بقیه نقاط ملک هم دیواری وجود ندارد.
وی ادامه داد: در سند مالکیت ما شهر قدس ذکر نشده اما اسناد همه از شهر قدس صادر شدهاند. در سند عنوان قریه دانش، دامداری اصیل ذکر شده است. اداره ثبت هم شهرستان قدس است. نامهای که از طریق استانداری به ما اعلام شده، محدوده اینجا را شهرستان قدس اعلام کردهاند. من شخصا به شهردار منطقه 18 مراجعه کردم و خواستم که مستندی به ما ارائه دهد که روال قانونی خود را طی کنیم. امروز برای مجموعه بهمن تفاوتی ندارد که مجوز را شهرداری تهران بدهد یا شهر قدس، ما درخواست مجوز برای تولید داریم.
ساویز توضیح داد: فرماندار استان نامهای هم به شهردار منطقه 18 ابلاغ کرده است که طبق تقسیمات کشوری این منطقه متعلق به شهر قدس است و همین نامه را به ما هم ابلاغ کردهاند که دیگر نباید با شهرداری مراودهای داشته باشیم. به ما گفتند تا شهرک دانش حریم شهر قدس است.
وی ادامه داد: بحث طرح توسعه کارخانه مطرح است و بیشتر آن انبار قطعات است. اگر هم بحث تولید باشد، طرح تولید خودرو برقی را داریم که آلودگی و مشکلات محیط زیستی ندارد. از طرفی برای 12 هزار نفر شغل ثابت ایجاد میکند.
هنوز مجوزی از سوی جهاد کشاورزی صادر نشده ساویز درخصوص تغییر کاربری زمین گفت: ما استعلامهای لازم را گرفته و به جهاد کشاورزی هم مراجعه کردهایم. امروز کارگروه مربوطه درحال بررسی موضوع تغییر کاربری است. هنوز مجوزی از سوی جهاد کشاورزی صادر نشده اما ما اقدامات قانونی لازم را انجام دادهایم.
شهرداری: بهمن خودرو مسیر کانال آب را تغییر داده است زیاری شهردار ناحیه 6 در پاسخ به توضیحات مشاور شرکت بهمن عنوان کرد: طول دیوار 600 متر است و بخشی از ملک هم کانتینر و سوله غیرمجاز قرار دارد. تصاویر نشان میدهند که این اراضی پیش از این کشاورزی بوده و زراعت انجام میشد. این شرکت با کدام مجوز به خود اجازه داده که کانالی که آبهای سطحی را جمع آوری میکرد، مسدود و مسیر آن را منحرف کنند؟
وی افزود: آیا ریختن نخاله در یک محدوده مجوزی برای دیوارکشی است؟ موضوع اینکه این منطقه در شهر قدس است یا تهران به اختلافات و نبود مدیریت واحد بر حریم شهر تهران، باز میگردد. آیا تهران حریم ندارد و شهر قدس حریم دارد؟ بحث تداخلات حریم در استانداری در حال پیگیری است. بر اساس چه مجوزی این شرکت دیوارکشی کرده است؟ کانتینرها بر چه اساسی در زمین کشاورزی دپو شده است؟ ما بارها به این مرکز اخطار دادیم و درخواست ارائه مجوز کردیم.
بهمن خودرو: ما بنایی احداث نکردیم نماینده بهمن خودرو معتقد است که این شرکت هنوز اقدام به ساخت و ساز نکرده و در انتظار مجوزهای قانونی است. وی افزود: ما کارخانههای بسیاری در نقاط زیادی دارد و حتی مجموعه ما خودرو خدماتی به شهرداری تهران میدهد. اینطور نیست که ما از شهرداری تهران جدا باشیم. ما دیوار نکشیدیم و تنها حریم ملک را مشخص کردیم. هر زمان به ما اعلام کنند که کار خلاف قانونی انجام دادهایم، نیوجرسیهای موقت را برمیداریم.
وی درخصوص دپو کانتینر توضیح داد: مالکیت این منطقه با ما است و کانتینرها قطعات ترخیص شده از گمرک هستند و به دلیل کمبود جا موقت در این محل است و به انبار منتقل میشود. نهایت 10 روز در این منطقه میمانند. اگر کاربری این منطقه تغییر نکند، ما این منطقه را انبار نمیکنیم. اگر سولهای احداث میکردیم، در اراضی کشاورزی به صورت غیرقانونی بنا ایجاد کرده بودیم اما ما این کار را نکردیم. اگر بنایی ببینید، متخلف ما هستیم.
بهمن خودرو: تغییر مسیر کانال با مجوز آب و فاضلاب بود ساویز درباره انتقال کانال آب قوری چای بیان کرد: نهر قوریچای شاخه اصلی داشته که از پادگان شهید کلاهدوز عبور میکرده و از مجموعه تحقیقاتی هوا و فضا رد شده و وارد این اراضی میشد. بعد از مسدود شدن ضلع شمالی آن، اینجا به مرور زمان پر شد. سازمان آب، با نامه رسمی به ما گفت که کانال باید بازگشایی شود و سیلابی است و درصورت بروز سیل مسئولیت با ما است. سازمان آب مسیری برای ما مشخص کرد و خواست که کانال ایجاد کنیم. ما کانال را تا نیمه راه درست کردیم اما همین عوامل به ما اخطار دادند که شما در حال حفر استخر هستید و مانع کار ما شده و کانال را پر کردند. ما به دادستان و مرجع قضایی نامه زدیم که توقف این موضوع را تعیین تکلیف کنند تا بدانیم که باید چه کاری انجام دهیم.
زیاری در واکنش به این اظهارات توضیح داد: بازی با کلمات ایجاد مجوز نمیکند؛ هر کاری اعم از دیوارکشی نیازمند مجوز است. اگر شرکت آب و فاضلاب مجوز داده، چرا ادامه کانال حفر نشده است؟ تا قبل از اختلافات همکاران من از حریم صیانت میکردند اما بعد از اختلافات به وجود آمده این شرکت بدون مجوز در دو روز این دیوار را کشیدند و از ما شکایت کردند. تغییرکاربری به چه معناست؟ وقتی نیوجرسی قرار میدهید یعنی دیوار کشیدهاید. کاربری این زمین چیست که در 6 هکتار از آن کانتینر دپو شده است؟ نهری که باید عمودی باشد چطور زاویه گرفته است؟
به گزارش ایسکانیوز، موضوع این اختلاف به تضادهایی که در تعیین حریم تهران وجود دارد، برمیگردد و تا زمانی که این اختلافات حل نشود، شهرداری نمیتواند از حریم خود دفاع کند.
انتهای پیام /
