نسل z درگیر ژل و فیلرهایی که سوجویان تولید می کنند
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - وقتی در یک جمع 10، 20 نفره می نشینیم تعداد قابل توجهی از افراد ژل، فیلر و یا بوتاکس تزریق کرده اند، اما کمتر فردی از آن جمع می دانند گرفتار مافیایی هستند که صرفا برای سودجویی و زدن پول بیشتر به جیب، این خدمات زیبایی را به جزء لاینفک زندگی برخی تبدیل کرده اند. در عین حال عده ای در این بین نه تنها با خدمات تحمیل شده زیباتر هم نمی شوند، بلکه دچار عوارضی هم می گردند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
متخصص بیماریهای پوست و مو در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: با وجود تصورها، همه این تزریق های فیلر و ژل به زیبایی نمی انجامد و وقتی اصل موضوع را بررسی می کنیم می بینیم که شرکت های مافیایی سازنده فقط به دنبال فروش محصولات خود و به جیب زدن سودهای هنگفت به هر قیمتی هستند.
دکتر مهدی قهار ترس تصریح میکند: برخی مواقع قیمت تمام شده این محصولات در کارخانه بسیار کمتر از چیزی است که عرضه می شود، به نحوی که وقتی این محصولات وارد بازار می گردد چند برابر افزایش قیمت دارد. او می گوید: با توجه به تبلیغات بسیار زیاد سودجویان، جوانان ما بخصوص نسل z که فکر و ذکر آنها فضای مجازی است به آنها القا شده که حتما باید مثلا گونه و لب شکل خاصی داشته باشد، اما در واقع آنها به دنبال اهداف خود هستند!
دکتر قهار ترس اضافه می کند: این وضعیت به گونه ای است که برخی جوانان تصور می کنند که اگر به شکلی که شرکت های یادشده تبلیغ می کنند نباشند، از سایر همسالان و دوستان خود عقب می مانند و بین آنها خریدار ندارند.
این متخصص بیماریهای پوست و مو می گوید: البته بسیاری از این موارد از حس اعتماد به نفس پایین هم ناشی می گردد؛ متاسفانه برخی والدین با فرزندان خود رابطه دوستی برقرار نمی کنند و آنها هم جذب جامعه بیرون می شوند و به همین دلیل بیشتر از دوستان حرف شنوی دارند تا پدر ومادر.
دکتر قهار ترس می گوید: شاید بتوان گفت حدود 90 درصد کسانی که دنبال اینکارها هستند، بخصوص کسانی که بدون علت به دنبال تزریق ژل وفیلر و از این قبیل می روند مشکلات روحی روانی دارند؛ برخی نیز دچار خود زشت پنداری هستند و در واقع باید بگوییم به خدمات زیبایی یادشده به اندازه فعلی که در جامعه رایج شده نیاز نیست.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه می کند: پزشکان هم نباید برای هر فردی که نیاز هم ندارد، تزریق ژل و بوتاکس نمایند؛ در این باره به رزیدنت ها بارها تاکید کردهام.
او در خصوص عوارض تزریق های نادرست نیز عنوان می کند: اگر فرد تزریق کننده ژل با آناتومی عروق و ماهیچه های صورت آشنا نباشد می تواند عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. این عوارض گاهی به حدی شدید است که فرد مدت ها درگیر می شود و اصلاح کردن عارضه هم بسیار سخت می گردد.
این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره ورود افرادی مانند آرایشگرها و یا سایر افراد معمولی به این کارها نیز می گوید: اصولا و البته متاسفانه برخی بدون توجه به مشکلات احتمالی پیش رو برای بیماران وارد خدمات زیبایی و رشته پوست می شوند. در این خصوص برخی دچار این توهم هستند که یک تزریق چیز خاصی نمی باشد و هر کسی از پس آن برمیآید و همین می شود که روزانه و هفتگی مراجعانی به درمانگاههای دانشگاهی برای درمان عوارض ناشی از فعالیت افراد غیر مجاز در این حوزه مراجعه می کنند.

دکتر قهار ترس اضافه می کند: کسی که می خواهد اقدام به تزریق ژل و از این قبیل کند باید شناخت کافی از بافت شناسی، عضلات صورت و گردن داشته باشد تا بتواند نقاط را درست انتخاب کند این استاد دانشگاه می گوید: در خصوص ورود افراد غیر مجاز به حوزه پوست جلسه ای با صنف آرایشگرها در شیراز داشته ایم و آنها مدعی اند که آرایشگرها وارد این حیطه نمی شوند و برخی افراد بدون مجوز دارند این کارها را انجام می دهند؛ در حالیکه شواهد امر در شیراز نشان می دهد که اینطور نیست و برخی جسورانه اقدام به خدماتی می کنند که صرفا کار پزشک است.
دکتر قهار ترس در مورد نظارت بر این وضعیت هم عنوان می کند: تعداد نیروهای نظارتی که در دانشگاههای علوم پزشکی چه شیراز و چه شهرستانها هستند بسیار کم است و جوابگوی این همه کلینیک نیست.
او همچنین تصریح می کند: البته نزدیک به 80 کلینیک پوست، مو و زیبایی در شیراز فعال هستند، در حالیکه این تعداد متخصص پوست و مو در شیراز نداریم!
در واقع قبلا به تعدادی از کلینیک ها مجوز فعالیت به نحوی داده شده بود که موسس کلینیک سرمایه گذار بود و پزشک و متخصص پوست برای آنها کار می کرد؛ این سرمایه گذران هم معمولا افرادی را برای ارایه خدمات زیبایی به کار دعوت می کردند که فارغ التحصیل رشته های غیر مرتبط پزشکی مانند برق و کشاورزی بودند.
در این وضعیت معمولا پزشک تحمل آن وضع را نداشت و استعفا می داد ولی متاسفانه کلینیک های یادشده هنوز دارند به کار خود ادامه می دهند و مردم هم فکر می کنند که آنجا دارد توسط متخصص پوست اداره می شود در صورتیکه خیلی از کارهاییکه صورت می گیرد زیر نظر متخصص نیست.
او همچنین می گوید: از لحاظ برنامه آموزشی وزارت بهداشت فقط متخصص پوست و فوق تخصص جراحی های پلاستیکی و زیبایی می توانند این کارها ( از جمله تزریق ژل و فیلر) را انجام دهند و ارایه چنین خدماتی به هیچ رشته دیگری سپرده نمی شود. اما اینکه چرا این قانون رعایت نمی شود چیزی است که خود آن پزشک و ادارات نظارتی بالا دستی باید جوابگو باشند.
-
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۲۰:۲۹
-
۵ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/957661/